Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • m_rosie
    [UREĐENO] 26. Listopad 2025. 16:40

Evo javljam se kao mama prijevremeno rođene djevojčice 💜 Stigla nam je jučer u 11:05, duga 38 cm i teška 1190 grama 🙈 sitna, neuhranjena, sve joj kosti mogu prebrojiti 😔 ali prava mala žilavica 💜 Vidjela sam ju na par sekundi, s leđa, da ima crnu kosicu i da je presitna 🥰 Mama je prebačena na intenzivnu, a tata je išao vidjeti svoju djevojčicu 💜 Nije joj potreban respirator, u toplom je krevetiću, hranu prima venozno preko pupka i jutros su započeli s mlijekom. Srce je pregledano i dobro je, sve nalaze koje su radili su dobri, a danas tokom dana su joj trebali snimiti glavicu 🙈 Išla sam danas k njoj skoro sat vremena - nježna i presitna, ali čak se i nasmijala, imala otvorene oči, dobro malo je i plakala, proteže se 🙈 malo sam je i pomazila, najviše po glavici - nekako me strah da ju igdje drugo dirnem. Plakali su i mama i tata i zaista neznam kojeg bi smisla imalo da je ostala u stomaku, jer kad vidim kako je mršava i pothranjena, srce mi puca 😔 i neznam kako bi joj bilo još 2, 3 tjedna u maminom stomaku 😔 ovako makar prima hranu 🙈 i eto, sad je mamin zadatak da se krene izdajati i da ju krenu hraniti s majčinim mlijekom 🙈 i ništa brojiti dane i čekati, dan po dan, da ugledamo napredak. Teško mi je, srce me boli kad ju gledam ali s druge strane nadam se da je i njoj sada lakše, jer kako je pedijatrica rekla "izmučena je" 😔 Tako da eto, nadam se da smo završili s tužnim dijelom naše priče. Sad moramo nastaviti pozitivno zbog nje i čekamo dan da idemo kući, jer nas tata čeka ❤️

jagoda20
    25. Listopad 2025. 19:21

Draga m_rosie, rasplakala si me ovom objavom. 
    Drago mi je da je sve dobro proslo i da je bebica dobro. 
    U ovoj situaciji bitno je gledati sve pozitivno, biti uz svoju bebicu i sve ce biti dobro. 
    Ti mali palcici su bravi borci i u mojoj okolini ih znam nekoliko, svu su se izborili i narasli veliki i jaki. 
    Zelim ti brz oporavak od carskog, misli i na sebe. Nadam se i vjerujem da ces uspijeti uspostaviti izdajanje. 
    Drzite se oboje, budite jake, ovo ce sve brzo proci i za cas ste doma velike i snazne. 

riamaro
    25. Listopad 2025. 19:35

Draga m_rosie, rasplakala si i mog muža i mene upravo. Želim ti puno strpljenja i snage za tvoju mrvu, a ona će se izboriti, vidiš da je pravo malo čudo ♥️🥹 
    Čuvajte se, mazite se, ti mali palcici su jaci nego izgledaju 🫶

👩🏽 29 🧔🏽‍♂️ 31
    - čekamo dječaka 👦🏽 🩵

riamarro@hotmail.com

lamise38
    25. Listopad 2025. 20:08

Draga mama čestitam od srca! Zaista jako emotivno,ali Bogu hvala ona je zdrava djevojčica i vjerujem da će se brzo popuniti i biti mala bucka. Palčići su zaista posebni borci,imala sam prilike u obitelji užoj i široj to vidjeti. Tebi želim što lakši oporavak,uspješno izdajanje(dea3 je uzela Spektrinu izdajalicu i kaže da je stvarno predobra pa evo ako već nisi razmotri tu opciju)i da ste što prije svi doma na okupu🥰

dea3
    25. Listopad 2025. 20:25

Čestitam od ❤️❤️❤️❤️.
    Isuse, baš stvarno mala palčica...pa moj je zmaj prema njoj...a opet mi djeluje sitan. 🙈
    Odlično za prve nalaze...dakle čak nije niti u inkubatoru, nego odmah na toplom kreveticu... Pa to je izvrsno...🙏
    Evo moj je tek neki dan prešao u topli krevetic...isto se tako stalno preteže 😂 milina za vidjeti...🥰
    Ako ćeš trebati kakav savjet za izdajanje...tu sam...jer sam sad već postala ekspert u tome 🫣
    Nadam se da je politika Splitskog rodilista takva da ćeš cijelo vrijeme moći ostati s njom, kao što i ja mogu sa svojim! 

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

mamacita
    25. Listopad 2025. 20:48

Suza suzu stiže🥹 cestitam mama, brz oporavak ti želim🙏🏼🩷 i da sto prije ovo prode i stignete doma🩷

paula210
    25. Listopad 2025. 20:56

Evo i ja sam od onih koje citaju i placu…prvo da cestitam hrabroj mami i tati,i bravo za malu mrvicu koja ce svakim danom sve vise napredovati,drago mi je da je sve okej proslo,a ti i muz probajte biti sto pozitivniji kolko mozete u ovoj situaciji,ali vec je super sto su svi pregledi i sve okej,drzim fige da se tako nastavi❤️🙏🏻
    Zelim vam puno strpljenja,a ona ce se izboriti i biti jedna prava cura🥰mazite se koliko god mozete,jake su te male bebice❤️
    Zelim ti sto brzi oporavak,i uspjesno izdajanje,isto preporucam spektrinu,moja kuma se iskljucivo izdajala 6 mj iako nije imala puno mlijeka uspjela je,a 7-8-9 mj je kombinirala svoje i ad i odusevljena je tom izdajalicom,imala sam priliku vidjeti i usporediti kako vuce stvarno savrseno,pa eto bar da ti se taj dio olaksa🤞🏻
    Sretno dalje i ako ces imati volje i zelje javi nam se sa lijepim vijestima kako napredujete❤️

💙

peppa0
    25. Listopad 2025. 21:00

Cestitam na maloj mrvici, drago mi je da je dobro iako je sitna. Sve ce to ona nadoknaditi. Tebi zelim brz oporavak od carskog. Sretno dalje i javljaj nam se ❤️

Tinchy300
    25. Listopad 2025. 21:34

Draga cestitam na curici koja je pravi borac. Biti ce sve super. Drago mi je da ste obje dobro. Brzo ce ona dobiti na kilazi. 🥰🥰🥳

Timi95
    25. Listopad 2025. 22:08

Cestitam na malenoj djevojcici ❤️ ona ce to sve nadoknaditi vani i biti cete svi skupa doma 🥰🎀 bitno da je sad sve u redu i neka tako i ostane.

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

Giovanna32
    26. Listopad 2025. 05:55

Čestitke na malenoj djevojčici. ❤️ Neka sve bude u redu, brz oporavak tebi. Malenoj borkinji neka svaki dan bude jedna velika pobjeda. Čuvajte se i samo polako, dan po dan. U mislima ste mi. 🙏🙏

2. 5. '25. ZM
    7+4 ❤️
    6. 2. '26. 💙

Giovanna32

bubica_0706
    26. Listopad 2025. 06:48

Draga m_rosie, cestitam od srca na malenoj lavici! ❤️ Drago mi je da je vec u toplom kreveticu, bravo! Bas me dirnula i rasplakala tvoja objava. Zelim vam svu srecu dalje i cuvajte se. 🍀❤️

10/2021 ❤️
    01/2026 ❤️⏳

mokiica
    26. Listopad 2025. 06:57

Cestitam od srca na maloj djevojcici 🥰 vjerujem da ce to biti sve u redu, javljaj nam napredak ☺️

Blu00
    26. Listopad 2025. 09:03

Cestitam mami i tati🩷 Jaka je to mrvica!!!😍🥰 Samo strpljenja i sve će biti super.

29.3.2025. ➕️
    UZV: 7+0 imamo ❤️
    Veritas ✅️ Stiže nam dečko!👶🩵
    12/25 ⏳️

Paola_32
    26. Listopad 2025. 10:16

Draga m_rosie, čestitam na dolasku tvoje malene djevojčice koja je hrabri borac i uskoro će ona sve nadoknaditi. Želim ti brz oporavak i da što prije uživate zajedno kod kuće 🥰❤️

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
    Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀

Barrrbi
    26. Listopad 2025. 12:56

Čestitam na dolasku malene djevojčice 🩷🩷
    Tebi želim brz oporavak i puno snage a malecka se bude izborila. Palčići su veliki borci i uz ljubav mame i tate bude brzo napredovala. 🩷🎀

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
    Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀 01/2026⏳🙏

Makarena
    26. Listopad 2025. 16:40

Cestitam ❤️ super za dobre nalaze i šta nije potreban inkubator. Sad će ona rasti i nadam se da ste brzo kući s tatom ❤️❤️

2023. M 🎀🧸
    2025. S 👸🏻🪐

34+1 tt - 24.10.2025.
    💜 Nika 💜

• mamacita
    [UREĐENO] 26. Listopad 2025. 12:59

Kada je najbolje da se opere robica?
    Mislila sam sad svakako u 11mj, al ne znam jel mozda kasno da pred kraj pocnem sve to i da do 1.12. bude sve spremno..Kada ste vi planirale?🥰
    Ja tolko jedva cekam, da bi najradije sad odma🤣🤣

peppa0
    26. Listopad 2025. 07:04

Sto te sprjecava da operes sad ako zelis? 🤭
    Ja sam ovih dana dio, nisam stigla sve kako sam zamislila, vjerojatno cu danas ostatak. Mene to isto veseli i zelim da mi je spremno i da sam mirna po tom pitanju. 
    Netko se bolje osjeca ako to napravi ranije, netko ako to napravi cim kasnije. Radi po svom osjecaju, tako ces uostalom raditi sve oko djece jer ce ti sto ljudi dati sto misljenja, a ipak je tvoje misljenje na kraju najbitnije. :)

lamise38
    26. Listopad 2025. 08:09

Najbolje je onda kada ti to želiš🤩
    Ja ću gledat da mi do 36tt bude oprano i posloženo u komodi čisto da sam ja mirna.

Timi95
    26. Listopad 2025. 08:14

Ja cu negdje u 12.mj 😃 ali meni je termin sredinom 1.mj.. naravno, vidjet cemo sta ce reci ginekolog, jer je moj cerviks skracen pa ako bi mogla roditi prije, onda cu i prije 😃

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

mamacita
    26. Listopad 2025. 08:58

A stalno mislim da je rano, da bezveze ne stoji tako…Onda budem i ja uskoro, jedva cekam🥰
    Isto ću tako da do 36tj bude spremno sve..Ja stalno imam osjecaj kao da ću ranije rodit od termina..Vidjet cmo jel me osjecaj vara🫣

Barrrbi
    26. Listopad 2025. 12:59

Ja sam u prvoj trudnoći sve imala spremno u 34 tj. Oprana i ispeglana robica i svaki dan otvarala ladice komode da se sve "provjetri". Krevetić, gnijezdo, jaja i kolica sve spremno i pokriveno plahtom da ne pada prašina.

Torba također spremna i tu i tamo nešto dodala ili maknula. 

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️

• Mimi900
    [UREĐENO] 26. Listopad 2025. 10:30

Pozdrav svima 🤭 pratim vas od samog početka ali sam bila tiha do sada. Trenutno sam 28 plus 2 dana i čekam decka 🩵 Imam dvoje starije djece (3 i pol i 2 godine). U ovoj trudnoći mi je dijagnosticiran gestacijski dijabetes i to je psihički jako slomilo međutim danas vam se javaljam s drugom brigom. Situacija je sljedeća moja djeca su jučer otišla u vrt i uzela si iz vrta svako po dvije jagode i pojeli bez da su ih otišli oprat a dok sam ja stigla to tog vrta primjetila sam ne u vrtu ali pola metra pored mačji izmet. Ja nisam prebolila tokso i sada me muci da se djeca nisu slučajno zarazila a ja zabunom jučer popila iz kćerine case vodu. Molim vas utješite me. Svakako ću se testirati ponovo iako sam se testirala prije 10 dana u sklopu redovite kontrole kao trudnica koja nikada nije imala tokso ali sad sam u panici. 

lamise38
    26. Listopad 2025. 08:12

Ionako nemaš ništa od panike,možda ništa ne znači. Vrijeme će pokazati,pokušaj ne biti u stresu,sve i da su se djeca zarazila ne znam jel se stiglo to sve tako brzo odviti pa da ti već pokupiš,nisam čitala o tome ali evo ja nekako mislim da nebi to išlo tako brzo. U svakom slučaju pripazi za dalje dok se ne vidi. Sretno! 

Blondy
    26. Listopad 2025. 09:39

Ma ne treba odmah tako misliti, mene nisu ni u jednoj trudnoci uopce testirali na toksoplazmu. Kod nas to ne rade rutinski tako da nemam pojma. A ne zelim se ni stresirsti oko toga dok nema pottrbe 🙈

dea3
    26. Listopad 2025. 10:30

Evo i ja nekako mislim da je šansa da se sve to baš tako brzo razvilo i poklopilo gotovo nikakva ili u promilima mala...
    Tako da bez panike...

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

• Mimi900
    26. Listopad 2025. 12:10

Hvala vam na komentarima 🩵 smirile ste me 🥰

• anamarija8888
    26. Listopad 2025. 22:26

Rosie, ne dopusta mi komentar ispod tvog posta…, cestitam! ❤️ Zelim vam brz oporavak a bebici napredak i uvjerena sam da ce sve biti u redu! Drzim fige objema!

• m_rosie
    [UREĐENO] 27. Listopad 2025. 17:25

Dea3 mislim da bi mi tvoja pomoć u vezi izdajanja dobro došla 🙈
    Večeras oko 20:00 sestre po sobama i kažu mi da bi ja sutra trebala kući 🤦🏻‍♀️ A muž bio od petka tu i otišao kući danas iza posjeta. Nemogu reći da me ne boli taj dio oko reza i definitivno nemogu sama sa stvarima, a nemam ni ništa od robe, jer nisu velike sobe pa je preporuka da se nosi minimalno. A ja sam svakako imala više, jer nisam baš blizu kuće 🤦🏻‍♀️ tako da budem sutra zamolila da me u utorak otpuste. I stanovi se uglavnom iznajmljuju na duže periode i bilo bi mi dobro blizu bolnice 🤦🏻‍♀️ a mlijeko mi tek pomalo kreće, rekle su sestre večeras da je rano za izdajanje 🤦🏻‍♀️ na 100 muka sam 🤦🏻‍♀️

Timi95
    27. Listopad 2025. 09:44

Ja ti preporucujem da izdajas vec sada, svaka 2h..mlijeko ce ti doci izdajanjem.. i bit ce ga sve vise i vise.. ❤️🍀

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

jagoda20
    27. Listopad 2025. 11:10

Svaka majka koji hrani svoje dijete bilo dojenjem ili izdajanje ima pravo ostati u bolnici, nebitno o kojem odjelu se radi ili u starosti dijeteta.  
    Ne znam koje su tvoje želje međutim i ako nisi blizu bolnice, ali imaš pravo tražiti da ostaneš u bolnici kako bi izdajala i davala svojoj bebi mlijeko.  

peppa0
    27. Listopad 2025. 12:14

Bas mi je cudno da te zele otpustiti, probaj provjeriti nekako kakva su ti prava. 
    Izdajanje - slazem se s Timi.

m_rosie
    27. Listopad 2025. 16:03

Ostajem u bolnici jer mi je danas opet visok tlak. Ukinuli su mi metildopu, čeka se kardiolog. Imam pravo ostati do četvrtka jer se taj dan skidaju šavovi, eventualno petak ako im ne bude gužva, a  nisam si osigurala smještaj jer ostajem tu dok je mala na neonatologiji. Ali danas mi je već lakše, tako da ako bude tlak ok izaći ću u četvrtak. Danas smo si sve organizirali. Izdajati ću svako 3 sata, tako mi je rekla ova sestra koja mi je danas pokazala šta i kako, jedino što iz lijeve izvučem više nego iz desne - a čini mi se da sve isto radim 🙈
    Išla sam ju vidjeti i dobro je 🥰 danas je spavala i bila je lijepo mirna 🤗 rekla sam joj da sad ima ime, Nika 🤗 i ništa nalazi su joj dobri, sad dobiva više hrane i više nije kateter u pupku nego ima sondu na usta. Doktor je rekao da je dobro, zrela ali mršava i da ju moraju udebljati. Apgar joj je bio 9 pa 8, mislim da je to odlično 🙈 Toliko želim pitati kad bi otprilike mogla izaći iz bolnice, ali nekako me strah 🙈 voljela bi da za Božić budemo nas troje skupa doma, ali neznam jeli to realno pa se možda zato bojim pitati 🙈 uglavnom dobro je i to me ipak malo smiruje, iako mi ju je jako teško gledati 🥺 čini mi se od svih beba tamo da je najsitnija, zovu je mrvica 🥰❤️

34+1 tt - 24.10.2025.
    💜 Nika 💜

lamise38
    27. Listopad 2025. 17:25

Nadam se da ste doma do Božića svi zajedno. S obzirom da nije bilo komplikacija nakon poroda ni potrebe za inkubatorom ja mislim da je to moguće. Ali naravno,vrijeme ce pokazati. Što se tiče izdajanja ja sam uvijek iz jedne imala više mlijeka tako da je to sasvim normalno,s vremenom mi se povećala količina izdojenog ali uvijek iz lijeve više. Nika,predivno💜 Nadam se da će ti se tlak brzo dovesti u normalu.

34+1 tt - 24.10.2025.
    💜 Nika 💜

peppa0
    [UREĐENO] 27. Listopad 2025. 13:46

Sto ste uzimale u ljekarni? 
    Meni je jos to ostalo, planiram danas. 
    Sterilne gaze, octenisept - pupak, fizioloska - nos, lupocet baby cepici - to me najvise "muci", znam da moram imati nesto protiv temp, a doza je 120 (iako je nama pedica rekla da se to prepolovi, a na uputama pise da se ne smije), isto tako znam da bebe do 3-4mj moraju na svaku temp kod dr. Sad si mislim ako se desi situacija da beba kroz noc dobije temp, pa valjda joj se prvo da paracetamol, bez panike, pa se ujutro ode kod dr? Ili sam u krivu? 

Timi95
    27. Listopad 2025. 09:50

Efferalgan cepici ima od 80mg.. to sam ja davala nakon cijepljenja.. 
    Probiotik, kapi za grceve? 
    Ja sam mislila davat samo probiotik i po potrebi ako ima grceve kapi.. k1d3 nema sanse d3 cu tek nakon 3mj kad se crijeva malo smire.. jos Multi- Mum komprese, Purelan, one srebrne sesirice.. moram si napravit popis. Imam 20% rođendanskog popusta u ljekarni pa cu to sve kupiti sljedecih dana.. i po drogerijama imam popusta za rođendan i dobila sam dosta poklon bonova pa cu se opremiti sa svime i spremiti.. 

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

lamise38
    27. Listopad 2025. 10:33

Pa pravilo je da bebama mlađim od 3 mj ne dajemo na svoju ruku nego vodimo na hitnu ako ne radi dr,odnosno ako je noć. Hvala Bogu nije mi nitko imao temp prije te dobi pa ne znam ali ako ništa uvijek možeš nazvat hitnu u tom slučaju pa će te uputiti. Ali nadam se da ni tebi neće trebati...

Barrrbi
    27. Listopad 2025. 10:46

Meni je rečeno da sa bebom do 1 mj starosti odmah na hitnu na temperaturu a kasnije da mogu sama snižavati. Na prvom pregledu sa sinom sa 1 mj starosti rekla pedijatrica da slobodno dajem  Efferalgan čepiće od 80mg prema uputama na kutiji (iako ja imam upute s pedijatrije kod nas koje sam dobila od doktorice tamo i rekla je da se držim toga papira jer doze na sirupima i/ili čepićima nisu dovoljne za skidanje temperature što se pokazalo istina).

Također ne mislim davati k1d3 što navode u nalazu pri otpustu nego prvih mj dana ništa osim probiotika ili kapi za grčeve a sa 1 mj starosti naša pedijtrica nama prepiše Oleovit 0,d3 i to dajem.

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️

peppa0
    27. Listopad 2025. 12:08

Uzet cu onda te eferalgan, hvala. 
    Taj k1 prije cca 5 god nije bio u uputama, a sad se i on daje. A njima malima su crijeva toliko osjetljiva u pocetku da mislim da ih sve to zezne jos dodatno. Ne znam ni sama jel bi davala ili ne bi. Mislim da cu sa svim pricekati do prvog pregleda kod ped. Eventualno probiotike ako ce trebati.
    Koje cete probiotike? Waya, biogaia? 

Timi95
    27. Listopad 2025. 13:46

Inace sam davala Biogaia  i onda Omni Biotic Panda.. samo sto pandu je teze popiti, jer se mora razmuckati u vodi, a to dat bebi je teze.. mislim da cu jos razmisliti.

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• bebach04
    [UREĐENO] 28. Listopad 2025. 08:17

Pozdrav svima, ja sam uletjela iz proljetnih beba jer imam situaciju s kojom se možda susrela neka od vas.
    Trudna sam 15+3 i prošli tjedan sam obavila pregled privatno na kojem mi je rečeno da mi je cerviks spušten. Na moje pitanje što to točno znači, doktorica je rekla da je to položaj, a ne patologija i da nemam razloga za brigu. Na nalaz opće nije upisano da je cerviks spušten, već samo da je zatvoren i piše mirovanje c/c, što već i radim jer sam od početka trudnoće na bolovanju pošto sam već imala 2 spontana pobačaja.
    Od početka trudnoće sam na Utrogestanu, prvo 2x dnevno, a unazad 3 tjedna 1x dnevno. Nisam dobila nikakvu preporuku da ponovno pojačam Utrogestan. Također, od samih početaka trudnoće imam bolove/grčeve u donjem dijelu trbuhu za koje je prvo rečeno da su posljedica premještanja organa, a prošli tjedan je rečeno da su to bh kontrakcije. 
    S obzirom na prethodne spontane, u ovoj trudnoći imam češće preglede. Prije nepuna tri tjedna sam bila na pregledu kod svog doktora koji nije ništa rekao o spustenom cervixu, već samo da je zatvoren.
    Je li moguće da se cervix od pregleda do pregleda (u razmaku od 2 tjedna) spustio?
    Imam li netko iskustva sa spuštenim cervix u ranoj fazi trudnoće?
    U petak idem ponovno na pregled pa ću ispitati doktora sve što mi je na umu, no svakako bih htjela čuti i Vaša mišljenja.

Isprike na uletu i na dužem postu.

lamise38
    27. Listopad 2025. 10:36

Nemam tog iskustva,nadam se da ce ti se netko javiti,svakako na pregledu pitaj sve sto te zanima. Sretno!

Josipella2025
    27. Listopad 2025. 10:52

Ne zelim ti nepotrebno stvarati paniku ali meni su se BH javile s 18 tjedana, otprilike kad i prvi udarci bebe. Moja ginekologica, u koju sam imala puno povjerenja, me uvjeravala da je to normalno, a iskreno tako sam i na netu procitala. Onda sam u 27.tj zavrsila prvi put u bolnici i kad je ctg pokazao braxton hicks rekli su mi da je to prerano za lazne trudove, a ja ih imam vec 9 tjedana tad. Istina nije se nista dogodilo, ali obzirom na tvoju anamnezu trazi pojasnjenje zasto vec sad osjetis BH ili otidi eventualno po drugo misljenje, u bolnicu i sl. Ne znam da li ti tako rano mogu dati lijek neki ali mozda imaju druge savjete kako smanjiti kontrakcije.

12.12. dolazi nam Luka 💙

Barrrbi
    27. Listopad 2025. 11:00

Cervix se može mijenjati i u kraćem periodu. U prvoj trudnoći mi se naglo smanjio unutar 2 tj od pregleda ali je onda i tako ostao. 
    Bh su mi krenule u 22 tj i bile svakodnevne i bila sam na najjačoj dozi Utrogestana do 37 tj + 2x Magnezij dnevno.
    U petak porazgovaraj s gin o pojačanoj dozi Utrogestana, eventualno Mg ili nešto drugo uz terapiju da ti dodaju. Sretno 

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️

bebach04
    27. Listopad 2025. 20:16

Hvala vam puno što ste podijelile svoja iskustva i na lijepim željama. 
    Na koji način vam se pojavljuju bh kontrakcije, u vidu bolova/grčeva u donjem dijelu trbuha i leđa ili vam donji dio trbuha postane tvrđi?
    Pitam zato jer se kod mene povremeno pojavljuju bolovi/grčevi. Prvo mi je rečeno da je to zato jer se organi pomiču jer si beba radi mjesta, a prošli tjedan je rečeno da su to bh kontrakcije pa sam zbunjena.

11/2024 💔
    4/2025 💔
    8/2025 💙

Barrrbi
    28. Listopad 2025. 08:07

Bebach04 Meni se stvrdnjavao cijeli trbuh i osjetila sam jako zatezanje koje nije puštalo 20-45 min uz povremene grčeve ili menstrualne bolove. Ovi povremeni grčevi i bolovi su povezani uz širenje-tako je meni tada rekla ginekologica. Tada mi se trbuh tako stvrdnuo taman za vrijeme pregleda i uzv a kako mi sve bilo prvi puta i gin pitala koliko često mi tako rekla je da su to BH i da mirujem, 20 min šetnje dnevno i terapija koju sam koristila.

Super je što si pod češćom kontrolom i samo miruj i slušaj upute. 

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️

bebach04
    28. Listopad 2025. 08:17

Barrbi, hvala ti puno na pojašnjenju.
    Da, super je što idem češće na preglede, ali bih još više voljela da mi se na pregledu sve lijepo objasni. Sad je samo rečeno da je cerviks spušten i da imam kontrakcije, a nije rečeno što točno od terapije mi treba i kako se ponašati.
    Dobro je što postoje ovakvi forumi pa si možemo međusobno pomoći, ponekad konkretnim savjetima, a ponekad riječima ohrabrenja jer i to puno znači. ❤️

11/2024 💔
    4/2025 💔
    8/2025 💙

11/2024 💔
    4/2025 💔
    8/2025 💙

Timi95
    [UREĐENO] 27. Listopad 2025. 15:00

Cure, preporucite mi uloske i sta mi jos treba za dole. Kakav je Frida paket sa onim ispiranjem i ulosci za hlađenje? Posto sam dobila dosta poklon bonova za rođendan pa da kupim sta mi treba.. inace sam koristila Chicco uloske i bili su mi okej, stavila bi 2kom.. a dosta sam krvarila zadnji porod prvih dana.. cak sam i Vir80 stavljala na to sve.. 

lamise38
    27. Listopad 2025. 10:40

Ja sam uzela frida mom bokse a za uloške se još dvoumim između babyono i ovih https://webshop.simbex.hr/ulosci-abena-maternity-pad-a-15/3814/product/,ja sam isto koristila chicoo ali me jako nervira što bi se micali i na kraju bi sve propustilo,imaju i one jessa gaćice pelene to isto dosta preporučuju ali ja se tako grozim pelena🤔🫣. Ove neke sa hlađenjem i te neke pjene to ne mislim uzimat,mislim da to nekako sve skupa ima svoju funkciju kad su dolje šavovi,možda griješim ali evo bez toga svega sam uspješno prošla do sad pa budem i ovaj put. 

Timi95
    27. Listopad 2025. 11:31

Da, ja nisam sigurna u to, jer samo sam prvi put rezana, drugi nisam. Uzet cu si obicnu spricu da si spricam dok piskim, to se sjecam da me peklo neko vrijeme 🫣 
    Pogledam si, hvala 🥰

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

peppa0
    27. Listopad 2025. 12:18

Super ideja za spricu. Mene je isto peklo, ali su mi stavili kateter na kratko, pa mislim da je zbog toga. S prvom se bas ne sjecam. Ne znam za ove frida mom proizvode, nisam to koristila. Svi ih hvale, a sad, vjerujem da nista to nije lose, al da se moze i bez toga.

lamise38
    27. Listopad 2025. 13:17

Svi hvale te peri bočice iako sam jednom pročitala da i obična mala skroz od Jane može poslužiti. Ja ću još vidjeti možda uzmem i ja ovaj put,zna se naći na vintedu skroz novih za manje novaca.

Timi95
    27. Listopad 2025. 15:00

Necu njihovu, obicnu cu. Zna biti u Tediju ona plasticna prazna ili da, boca od Jane sa onim drugacijim nastavkom gore.. ne da mi se kupovati bez veze stvari

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• Josipella2025
    [UREĐENO] 27. Listopad 2025. 13:31

Evo da se i ja malo javim, nije mi bilo bas do pisanja zadnjih mjesec dana ali vas pratim. Cure koje ste rodile, cestitam i drzim fige za vase bebice i vjerujem da ce sve biti dobro!! Ja i dalje lezim na patologiji vec 5.tjedan, svakakvih prica, dijagnoza i preranih poroda sam se naslusala i samo mogu reci da je medicina godinama vec, a pogotovo danas, spremna za svakakve slucajeve i zato glavu gore i vjerovati u najbolji moguci ishod. Bebice cu cesto jace nego sto mislimo! Mislim da nisam tu pisala, ali i ja sam rodena prijevremeno u 27.tj s 1300 kg  i to prije 35 godina i evo sve je ispalo u redu nakraju 😀

Mene su u petak (34tj po UZV) skinuli s tokolize (lijekovi za sprjecavanje trudova) jer se nakon 34.tj smatra da je beba vec dovoljno razvijena da treba minimalnu daljnju podrsku i trudovi se vise ne zaustavljaju. Bebica lijepo napreduje ima 2,6 kg i svi nalazi su dobri. Trebala sam ici doma ali kontrolni CTG je opet pokazao pravilne i jake trudove pa ostajem jos tjedan dana. Kod mene je pomalo specificno, a i doktorima nejasno, otkud ti silni, redovni i ritmicni lazni trudovi koji izgledaju kao pravi ali srecom ne otvaraju. Pa eto savjet iz osobnog iskustva a i koliko cujem na patologiji druga iskustva, sad ste sve vec oko 30. tjedna i najbolje je koliko god je moguce da usporite tempo i fizicki i psihicki, pogotovo ako osjetite braxton hicks tj lazne trudove. Oni sami po sebi ne moraju biti opasni, ali stres i fizicki napor ih moze pojacati, postanu redoviti i jako slicni pravima i odvest u prave prijevremene trudove. Ako vam bude sumnjivo, odite na hitnu na pregled za svaki slucaj jer jeto postoji lijek koji moze smiriti kontrakcije na vrijeme.

Eto ako imate pitanja ili pitanja vezano za Petrovu bolnicu tu sam 😀

lamise38
    27. Listopad 2025. 12:03

Super da si dogurala do ovih sigurnijih tjedana za bebicu,nadam se da ćeš barem do 37tt izgurati. Za bolnicu ti vjerujem,nije lako,ja sam u prvoj trudnoći ležala zadnjih mjesec dana i čovjek se baš nasluša i nagleda svega. Jel barem sada kad je obnovljena Petrova ugodniji boravak? Meni je to davne 2006.te bilo koma jer su wc- i bili zajednički na hodnicima nije bilo u sobama,ja sam bila u sobi sa 8 kreveta.
    Hvala na savjetu,ja svakako planiram usporit koliko mi život bude dopustio a i osjećam da ne mogu,baš me tijelo traži odmor i sporiji tempo.

peppa0
    27. Listopad 2025. 12:12

Drago mi je da si se javila i da ste jos u komadu. Vjerujem da ti je tesko lezati u bolnici, ali najbitnije je da sve na kraju ispadne najbolje moguce za tebe i bebu. Sve te muke ce jednog dana ostati u magli. 

Makarena
    27. Listopad 2025. 13:31

Bas mi je drago da si se javila, često sam te se sjetila, nekidan sam te i spomenula 🤗. Svaka čast na strpljivosti i izdržljivosti toliko dugo biti u bolnici, ali vjerujem da imaš krajnji cilj u glavi i znaš za šta sve prolaziš i da je onda malo lakše. Super da te trudovi ne otvaraju, nadam se da ćete izdržati još bar 3 tjedna, a ako i ne, sama si rekla da su već sigurni tjedni za bebu. ❤️

2023. M 🎀🧸
    2025. S 👸🏻🪐

12.12. dolazi nam Luka 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI