Curke, ima li tko problem s kilama, odnosno da je ginekolog dao neko ogranicenje do iduceg pregleda? Imam pregled za 4 tjedna, dosad sam dobila 7kg i kaze mi ginekolog da smijem jos 500gr do iduceg pregleda… krenula u trudnocu s normalnom tezinom, nije mi jasno, a i ne znam kako cu uspjet samo 500 gr dobiti kad je to samo beba (mozda cak i vise). Razmisljam cak o promjeni gina ali tu gdje zivim bas nemam izbora a ovime sam dosad bila zadovoljna. 28.tt
Glupost. I sto ce onda kad dodjes iduci put a dobijes 2 kile? 😂
Mislim da to nije toliko puno uopce..

O boze, ja stvarno ne mogu vjerovat kakvih sve debila ima, sta bi se trebala izgadnjivat il sta? Nek si ograničenja zabije u dupe. Ako ste ti i beba dobro, to je ono najbitnije.

👫
36/36
10/2024 biokemijska
Ajme užas,ponaša se kao da si do sad dobila 20 kila pa te ograničava. Pa nekad i da paziš ne znam kako kile jednostavno idu. Nije sve od hrane u trudnoći. S obzirom da nemaš opcije promijeniti ginekologa imaš se pravo postaviti na sljedećem pregledu i dat do znanja da to nije u redu od njega.

Citam i ne vjerujem koja budala. Uopce nisi dobila puno kila. Ne znam kaj on hoce. I kaj ce napraviti ako dobijes vise od 500g.
Uz sve stvari oko trudnoce najbolje da se jos i oko toga nerviramo.
Probaj jesti zdravo, biti aktivna ako mozes i nemoj se stresirati. Lijepo reci da se zdravo hranis i neka ne sere🤣🥰🙈

Kazu da je neka normala 500g tjedno.. tako da, pusti ti njega.. ja sam dobivala po 4kg mjesecno 😅💪 zadnjih 2mj 10 kg.. ali nisam bila debela.. tu je beba, posteljica, voda, maternica, voda u tijelu, grudi.. okej, dobijemo malo i drugdje, ali nista posebno
Sad sam +8kg.. i moji gin voli prigovarat za kile, ali kaze da pripazim 😅 bas ocu.. jedem kad mi se jede.. biram zdravije, navecer niti ne jedem

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
I ja sam sad na +7, počelo se baš lijepiti 😂 očekujem komentare od dr jer je i meni je prigovarao u prošloj trudnoći, uz argument da će mi biti sve teže ako ne pripazim. Ali s njim sam zadovoljna jer priča radi moje dobrobiti, lakšeg kretanja, lakšeg oporavka kasnije ako manje kila nakupim. I kaže da smanjim slatkiše i pekaru, što je sve istina. Međutim, ide to nekako svojim tokom, vidim sad u drugoj trudnoći da isto dobivam, iako sam fizički aktivnija jer imam uteg od 13 kg koji viče i zanovijeta i koji nosim svaki dan i natežem se s njim.
Tako da se nemoj sekirati, probaj jesti umjereno i živjeti zdravo i pusti njega nek fantazira sa svojim ograničenjima. S tim te može samo psihički dotući, a da ćeš se prestati debljati, to su fiks ideje.

Osobno smatram glupost. U prvoj trudnoći dobila 18 kg i nitko prigovorio nije. Potom sam 10 kg izgubila porodom. Jedi umjereno i zdravije i lagane šetnje a kg sami po sebi dolaze i uživaj u trudnoći 👍

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L
🧔37g- OAT
🟡Vinogradska
👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
Beba br 2 🙏
🟡Vinogradska
2/2025 💔❌
4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
1beta(11dpt)=342
2beta(13dpt)= 691
1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀 01/2026⏳🙏

Curke pls kakva je procedura otvaranja porodiljnog nakon komplikacija? Ovi sa Hzzo se naravno ne javljaju.
Treba ti prvo ginekolog zatvorit bolovanje i otvoriti porodiljni. Onda to pošalješ na hzzo skupa s nekim obrazcem za porodiljni, ovo drugo vec sve imaju

👫
36/36
10/2024 biokemijska

Hej...
Lamise vidim da pitaš..
Ja sam dobro...
Evo da odmah Pauli odgovorim vezano uz uloške.
Znači rodila sam u petak i sve obavila sa 3 paketa najklasicnijih vir 80 i jednim i pol paketom mrezastih gacica.
Evo danas sam vec prešla na obicne gace svoje i klasicne always uloške.
Ja sam prošli put imala one jessa i bile su mi nespretne..velike, a opet jedne taman nisu dosta...dvije previse...
Najbolje mi se pokazal taj klasicni vir 80, prvo stavljas po 3 pa sve manje...em su najjeftiniji...jer ja sam sa svakim pišanjem odmah i njih promijenila makar i samo malo krvi imali...
Naravno, ja nisam rezana niti ista...pa je mozda zato to kod mene tako lagano i brzo...
Jučer sam oprala i kosu, stavila ponovo grudnjak 🫣 tako da se dobro osjećam ...prošli smo te prve dane...🎉
Moj jedini posao je izdajanje svakak 3 sata i na to se baš koncentriram.
Znači pocela sam u subotu i odmah je bilo kolostruma za 40 ml šta je puno...
Onda drugi dan skoro nista pa sam se tu baš zbedirala...
Ali onda od treceg dana na dalje ide pomalo ta kolicina.
Sad sam vec na 40-50ml po izdajanju..a malac jede 18 pa sestre dio vec i stavljaju u škrinju.
Kupila sam prvo avent jednostruku elektricnu, ali danas sam naručila dvostruku spectru - jer za nju vele da je mercedes među izdajalicama.
Mališa je dobro, riješili smo disanje...samo se malo borimo sa kilažom.
Dosta je pao...cak na 1950, ali od jucer je poceo dobivati pa se nadamo tom smjeru dalje.
Za sad smo tu di jesmo.
Predviđaju nam nekih mjesec dana boravka. Ali evo dani idu...u petak će već proći tjedan dana...
Mene je neki dan malo "opralo" ... Jednostavno treba malo vremena za prihvatiti da je sve zavrsilo u sekudni...čas dobro, drugi čas..puf porodio si se i trudnoca je gotova 🙈
Mislim da je tu malo došlo do disbalansa između tijela i glave.
Treba da ti dopre...jer velim tu brzinu bi rijetko tko bio u stanju procesuirati.
M rosie drago mi je da si još u komadu... Samo hrabro dan po dan dalje. Evo vidim da si sutra vec 33.
Meni tu govore da je gestacijska dob (a ti si tu vec dalje nego ja) važnija od kilaže...tako da...
Pozdrav i svim ostalim curama 🎉🌺♥️
Drago mi je da si bolje,sasvim normalno da te "opralo" ipak je to prijevremeni porod,nakupljene emocije od cijele trudnoće,mirovanje koje je trajalo,sva neizvjesnost i strahovi... ali dobro,sad je tako kako je i nema nazad,kako si rekla tvoj posao je sad izdajanje,i odlično ti ide. Borci su palčići i za čas će on ojačati i nakupiti grame. On je i dalje pretpostavljam u inkubatoru? Brzo će taj mjesec proći,sretno dalje i javljaj nam napredak😘

Da...da..u inkubatoru...
I tu ce biti dok ne ojača...
Onda ide u topli krevetic pa kod mene u sobu i tek je onda spreman za doma...
31+5 tt rođena beba 💙 J 💙
Draga Dea, drago mi je da ste dobro. Šaljem ti zagrljaj i želim puno snage za vas dvoje 🫶

👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
🧔🏽♂️ 30 asthenoteratozoospermia
- ICSI 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️ dečko 🩵
riamarro@hotmail.com
Hej Dea, hvala ti puno na odgovoru i baš mi je drago da si se javila i da ide na bolje, doći će uskoro i kilaža na svoje 😊 Držite se 🙏❤️

🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
31+5 tt rođena beba 💙 J 💙
Pozdrav svima! Ako je netko imao slično iskustvo volila bi da podijeli! Iako je svaka trudnoća drugačija,ali evo! Danas obavljen redovni pregled ( 27+5) gdje je ustanovljeno da mi je količina plodne vode na granici, točnije bo.56.centila, AFI 24.
Doktor joj je pregledao organe,sve funkcionira i smatra da nije ništa patološki da će do idućeg pregleda sve biti u normali. Ali ja se ne mogu nikako smiriti! Beba je urednih pokreta,na svakom pregledu je sve bilo uvijek uredu sa bubrezima,jednjakom i zeludcem! kontrolu imam za 3. Tjedna!
Nisam imala slično iskustvo,vjerujem da ti nije svejedno ali pokušaj se smiriti i vjerovati doktoru kad kaže da je sve ok. Jesi radila ogtt u trudnoći? Znam da se višak plodne vode može pojaviti kod dijabetesa u trudnoći. Prati bebine pokrete,odnosno da se javlja kao i do sad a uvijek možeš na hitnu između pregleda ako te nešto zabrine. Sretno!

Da,da! Radila sve prošli tjedan i svi nalazi su uredni! Tako da zaista ne znam evo. Doktor kaže da već ima iskustva,da u tim tjednima bude kao vise vode i onda samo padne u normalu. Ali evo,ja svejedno sam danas sva neka uznemirena. A opet da sumnja na nešto poslao bi me na dodatne pretrage. Hvala na podršci 💕
🧔🏻♂️35 , 🙍♀️35
03/2019 IVF-ICSI Podobnik
03/2019 ET - beta 0 ❌
05/2019 - FET beta +
02/2020- STIGLA CURICA 💗
11/2022- FET Alea Fertility= beta 0❌
02/2023 - FET; beta 3.03🤞❌
03/2024 - MPO Alea Fertility
04/2024- FET u čekanju 1❄️
23.04.-FET
06.05.- Beta 🤞🏻❌
09/2024.- 3. MPO
02.10.2024.- mogući transfer 🫶🏻🤞❌
4./2025- prirodna trudnoća 🫶🏻🌸🥰
💚💚Izađi kao pobjednik u ovoj igri živaca💚💚
Ja sam imala visak plod vode u prethodnoj T, ali iza 35.tj., sve je bilo u redu, beba zdrava, nisu nista dramili samo su pratili. Isto zelim i tebi :)

🧔🏻♂️35 , 🙍♀️35
03/2019 IVF-ICSI Podobnik
03/2019 ET - beta 0 ❌
05/2019 - FET beta +
02/2020- STIGLA CURICA 💗
11/2022- FET Alea Fertility= beta 0❌
02/2023 - FET; beta 3.03🤞❌
03/2024 - MPO Alea Fertility
04/2024- FET u čekanju 1❄️
23.04.-FET
06.05.- Beta 🤞🏻❌
09/2024.- 3. MPO
02.10.2024.- mogući transfer 🫶🏻🤞❌
4./2025- prirodna trudnoća 🫶🏻🌸🥰
💚💚Izađi kao pobjednik u ovoj igri živaca💚💚
Evo da se ja malo javim žene moje .. meni su se mučnine opet vratile 🫣🤦🏼♀️ očito će me pratiti svu trudnoću i uopće ne uživam u hrani , šta god jedem mi nije fino 😔 , ovako sam inače dobro , pratim vas kak stignem . Drago mi je da ste mi sve dobro ❤️ i nadam se da će nam svima do kraja biti bebice dobro .Sljedeću tjedan idem na ogtt i imam pregled , i nadam se da će sve biti uredu , najviše se bojim tog ogtt-a je apsolutno ništa slatko ne podnosim i neznam kako ću to uspjet iskontrolirati da se ne ispovracam 🤮😱Šaljem vam puse 🤍

👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
👨35
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska ✅
Eni233 žao mi je zbog mučnina,nisu nimalo zabavne. Ja sam neki dan cijeli dan imala neku težinu na želucu,osjećala sam se cijeli dan gladno/mučno a što god sam pojela mi nije odgovaralo i vraćao se taj osjećaj. Sreća trajalo samo taj dan. Kako to da ideš na ogtt prije 24.tt,ako se ne varam radi se između 24-28tt?!
U svakom slučaju nadam se sa ćeš uspjeti bez većih problema to odraditi. Sretno!
Pa pravilo je između 22.-28 tjedna .. tako mi je dao gink uputnicu i tako su mi u labu rekli kad sam zvala da se naručim, tako da nemam pojam iskreno. Valjda bi mi rekli da je prerano . Jer su me pitali koji sam tjedan i to .
E bas to , ništa od hrane mi ne odg , uopće ne uživam u nicem , konstantno mi je muka .. evo ja se nadam da će do 24.tj to prestat Al evo neznam nije ni malo zabavno jer mi otežava bilo šta da radim , jer 90 posto dana ležim , jer mi nije do ničeg , kad slabo jedem 😖😖

👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
👨35
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska ✅
Hm, meni se isto čini prerano, pričekaj bolje još koji tjedan pogotovo ako imaš mučnine.
Preporuka je od 24 do 28. tjedna.
Kada mucnine prođu, lakše ćeš moći odradit ogtt.
Neka dozvole staviti sok od limuna pa da bude limunada, možeš pitati za to.

Meni je doktor kod kojeg sad vodim trudnoću privatno rekao da je najbolje u 26tt a zadnje u 27tt,iako školski kažu do 28tt ali kao zna on zašto. Iskreno nisam pitala razlog,ali prije 24tt ne. Očito svako ima svoje. Za limun su mi rekli u domu zdravlja da sam mogla ponijeti,ali nemam problema s tom tekućinom pa izdržim.

Meni jutros krenuo sluzni cep bar mislim da je🙈zuckasto gusto ali nije veliko tolko
Imam bolove u donjem dijelu leda
I meni je prije 2-3tj, gusto kao zelatina, ali zeleno, bas velik komad je isao, ali evo jos sam u komadu 😅 i svaki dan mi izlazi tako nesto, ali manji komadici..
Prekjucer sam imala bolove ispod trbuha, krene 20sec pa me popusti i tako par puta.. i onda je nakon 1h prestalo.. da se nastavilo bi isla na pregled.
Koji si tjedan?

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
33 tjedan sam
Posalji ginekologu mail i reci mi za to.. on ce vidjeti ako si za pregled ili ne

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
@eni233 meni je isto sto se hrane tice, nista mi nije ukusno vise, ne mogu reci da imam bas mucnine jer mi je bas bilo grozno u pocetku, ali neki oblik mucnina je i sad prisutan.
Ogtt - ja sam obavila danas, sve je u redu kod nas tako da sam bas sretna.
Meni se crnilo pred ocima nekih 40min nakon popijene glukoze pa sam izasla na zrak, ali brzo je proslo. Najgore je sto je tamo guzva, vruce i zagusljivo, a tebe osamari taj secer.
@laura11788 ne mora znaciti da je sluzni cep, rano je jos, moguce neka upala?

laura11788 ne mora značiti da je sluzni čep,ali svakako poprati situaciju zbog tih bolova koje si spomenula pa ako ne prestaje odi na pregled,ipak nisi još u terminu da bi bila opuštena oko toga.
Peppa0 super za dobar ogtt,ja kad sam radila sam između svakog vađenja krvi sjedila ispred doma zdravlja na klupici jer uopće nisam htjela biti unutra previše kad ima i bolesnih i svakakvih ljudi.
Ja se ko školarac veselim vikendima,baš me umori taj tempo preko tjedna,bome sam jučer stala na vagu i kilu sam u minusu,tako da sam opet na +6 kila.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji