Hvala makarena, hvala svima 🫶
Tek će mi sad tlak podivljati, jer sam išla malo vidjeti za bebe rođene od 1-1,5 kg i piše sto problema. Motoričke smetnje, zaostaci u razvoju, sve i svašta 😔 baš sam tužna, jako tužna. Do prije 15 dana imala sam urednu trudnoću i bebicu, toliko planova, sretni i ja i muž. I evo sad. Još sam tu sama, on nije sa mnom. Ježim se pomisli da ću roditi bebu od 1 kg, šta će biti s njom. Toliko smo toga prošli od moje prometne. Sad još vikend, neznam jeli ima vizite - neznam uopće hoću li preživiti vikend. Sad se grizem zašto sam u tom trenutku blokirala i nisam pitala šta znači to da ćemo morati završavati. Po ovome ispada da rodim za 8 tjedana i da beba dobija tjedno po 200 grama da bi ju rodila s cca 2500 grama. A očito će se roditi s manje od 1500 grama.
Neću vas više zamarati mojim problemima i tugom i svim, budem vas pratila i želim vam sve najbolje ❤️ javim se nakon poroda 🫶 i hvala vam na podršci zadnjih dana, divne ste ❤️
Spavaćice - ja sam uzela za prvi porod u Lc Waikiki, evo i dalje su super nakon 2 i po god, otvaraju se s obje strane i dovoljno su duge (a imam 180cm)
M_rosie cure su ti već sve rekle, često oni znaju pogriješiti kilažu na ultrazvuku. Ako ću te ja još malo utješiti, radim kao pedagog u vrticu, svako novoupisano dijete prođe razgovor i procjenu sa mnom, imala sam djece koja su prijevremeno rođena. Ta djeca su u prvoj godini uglavnom uključena u redovne preglede fizijatra i neuropedijatra, idu na vjezbice u fizioterapeuta i s godinu dana budu sasvim jednaki svojim vršnjacima i uglavnom vise ne trebaju praćenja. Evo moja je rođena u terminu pa smo svejedno bile u fizijatra/fizioterapeuta. Palčići su bas pravi mali borci 🥰.
Ella meni je sljedeći pregled 8.10. ☺️
Super, budem išla još u Waikiki pogledati, treba mi sigurno više njih.
Hvala i za preporuku za knjigu. Je li netko imao knjigu Što očekivati prve godine?
Dea, odlične su te iz Mtč-a, ali nisu baš povoljne pa sam samo jednu uzela kod njih. Imaju i hrpu stvari za bebe, ali isto cijena nije baš najbolja, samo što je sve jako kvalitetan pamuk pa se isplati izdvojiti za koji komad.
🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
Tek će mi sad tlak podivljati, jer sam išla malo vidjeti za bebe rođene od 1-1,5 kg i piše sto problema. Motoričke smetnje, zaostaci u razvoju, sve i svašta 😔 baš sam tužna, jako tužna. Do prije 15 dana imala sam urednu trudnoću i bebicu, toliko planova, sretni i ja i muž. I evo sad. Još sam tu sama, on nije sa mnom. Ježim se pomisli da ću roditi bebu od 1 kg, šta će biti s njom. Toliko smo toga prošli od moje prometne. Sad još vikend, neznam jeli ima vizite - neznam uopće hoću li preživiti vikend. Sad se grizem zašto sam u tom trenutku blokirala i nisam pitala šta znači to da ćemo morati završavati. Po ovome ispada da rodim za 8 tjedana i da beba dobija tjedno po 200 grama da bi ju rodila s cca 2500 grama. A očito će se roditi s manje od 1500 grama.
Neću vas više zamarati mojim problemima i tugom i svim, budem vas pratila i želim vam sve najbolje ❤️ javim se nakon poroda 🫶 i hvala vam na podršci zadnjih dana, divne ste ❤️
M_rosie, stvarno nas ne zamaraš, vjeruj mi ja se često pitam kako si kad se ne javiš neko vrijeme tako da ako ti pomaže, samo nam se javi. ❤️
🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
M_rosie vjerujem da si svakoj od nas u mislima, ja te se cesto sjetim tako da samo tipkaj, sve smo uz tebe, bit ce sve okej, bebice su pravi mali borci 😊
Pitam se i gdje je ona cura s preuranjenim trudovima, nije se vise javila, josipela ili tako nesto, pa ako citas, javi se ❤️
Cestitam na urednim pregledima, lijepe vijesti kod svih ovaj put 🙂
Timi i dea potpisujem, bas si zelim bebicu bez grceva i da nam bude sve laganini i da uzivamo max jer je to to od nas 😊
Koliko imate godina? Sve zenice mislim. Nismo nikad spominjale. Meni ce bebac biti poklon za trideseti 🥰
Ja cu 24.10. 30god 🫣 prvo sam rodila sa 23god, drugo sa 25god i evo, sad cu sa 30god..
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
m_rosie ne zamaraš,ovdje smo podrška jedna drugoj i baš kako je netko napisao ako se ne javiš duže 100 pitanja u glavi jel sve ok?? Samo se ti nama javljaj i piši kad god ti je teško. Nadam se da ćeš malo snage dobiti i pozitive da izdržiš sve ovo. Probaj što manje čitati jer to ti ništa dobrog ne donosi,niti ti vrijedi unaprijed razvijati glavu kako i šta će biti. Žene rode u terminu pa bude na kraju problema sa bebom i svašta nešto,nema garancije ni jednoj od nas,palčići su borci i vjeruj u to.
...
Ja ću pričekati dok rodim da vidim za maramu/nosiljku hoce li biti potrebe,ali ću pogledati na Vintedu jer se da stvarno naći jako dobrih stvari za puno manje novaca.
M_rosie
Nemoj se odjavljivati...
Nama sigurni ne smetaš...osim ako smo mi tebi previše...
Moje kumce je rodeno sa 1100, a moj sa 2100.
Da, postoji sigurno potreba za produženom njegom..ali oni ti se svi poravnaju najcesce do 3 godine.
Baš zato što se za te bebe više brinu pa odlaze na vježbe, palcici su na kraju uvijek napredniji jer se s njima puno radi i potiću se u razvoju. Moj malac i kumce s dvije godine pričali ko navinuti...u nekom momentu budu i napredniji...
Današnja medicina čini čuda...i vjerujem da će sve biti dobro na kraju!
Ja sam s mojim malcem dobila njegu 2x po godinu dana. Vjeruj mi taj period nam je bio odličan...taman je porastao, nije vise bio beba, mogli smo puno vise toga ...koliko smo samo nas dva popili kava u gradu 😂
Ovako nakon godine dana taman ti se poslozi i već moraš na posao, a on u vrtic...
Ovako mi je u vrtic krenuo sa 2.5 i odlicno...minimalno bolestan...ipak je to vec neki jaci imunitet...
Znam da sad to nije neka utjeha...ali hocu to reci da nije sve tako crno...
Nemoj nikad misliti da zamaraš😘 Slobodno piši i ispuši se kada osjetiš potrebu. Sve mislimo na tebe!🍀❤️
29.3.2025. ➕️
UZV: 7+0 imamo ❤️
Veritas ✅️ Stiže nam dečko!👶🩵
12/25 ⏳️
Paola
Procitala sam i ja tu za walkiki i nadobudno odmah išla.
Sama nisam našla onda sam išla pitati...žena me toliko čudno gledala..."ne, mi vam toga nemamo" 🫣
Možda ćeš ti imati više sreće...
Svakako nam se javljaj, tu smo da budemo podrška jedna drugoj.
Nemoj čitati razne forume i iskustva.
Idi dan po dan, misli pozitivno zbog svoje bebice. One to osjete.
Ja kada sam zadržana u bolnici 24 sata on se cijeli dan nije smirio, a doma samo nekad lupne.
U bolnici je uvijek dežuran netko od doktora, zamolili sestru da se obratiš doktorici oko pitanja ako se brines. Jedi, citaj neku knjigu, pogledaj neki film smiješni, i idi dan po dan.
Bit će sve dobro.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji