Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jagoda20
    05. Listopad 2025. 09:02

Hvala vam na savjetima, onda vjerojatno ne mogu promašiti ako kupim kvalitetnu izdajalicu, gledala sam spectru ili momcozy, s kojom je lakše da. 

peppa0
    05. Listopad 2025. 09:42

Izdajalica - meni je korisna prvih mj dana samo za visak mlijeka, kasnije vise ne. Imam avent rucnu. Moje nisu nikad pile na bocicu, ni izdojeno ni formulu, ali bas kako lamise kaze, ovisi puno i o bebi, tako da sam spremna na sve. Ne mora znaciti da ce ici sve glatko ako sam vec dojila. Nadam se tome, ali vidjet cemo sve kad bebac stigne 🙂 

• dea3
    05. Listopad 2025. 09:57

Timi koji model momcozy si gledala??? 

Ja sam inace za oba izdajala i sve si mislim da ću i sad...
    Iskreno, htjela bi da pije moje mlijeko, a po drugoj strani nisam za to da ne mogu mrdnuti od bebe jer isključivo doji i vezana je samo na mene. Pa kako god to sebično zvucalo 🙈🫣

Na tragu onoga što je Lamisa napisala...izdajanje ako ste samo bude jako teško ...
    Ja sreća imam muža doma koji stvarno, ali stvarno nije jedno noćno hranjenje preskočio ili bilo koje danje ako je doma.
    Onda je to puno lakše jer smo baš bili uigrani....beba bi se probudila, on bi ju sredio, a ja bi se za to vrijeme izdojila. Onda bi ju on hranio, a ja bi već sve oprala i pospremila. Ili bi uvijek imala bočicu zalihe u frižideru ako bi išla kamo.
    U tom slučaju je izdajanje super...ali ako ste s bebom sami, onda je to užas..pogotovo dok je mala...krene plakat, a vi bi se kao u tim uvjetima trebali izdojiti...😴

Ako će ići u tom smjeru..ovog puta svakako kupujem spectru jer je ona za ful izdajanje..i neke te samostojece da jednom ili dva x na dan s njima jer one nisu za isključivo izdajanje...takvih prije par godina nije ni bilo pa ne znam kako ce ici...

Barrrbi
    05. Listopad 2025. 11:43

M rosie nadam se sa ćeš ostati s nama jer re pratimo i uz tebe smo🩷🍀

Meni je ovo druga trudnoća u 35 godini a sina sam rodila s 33g nakon puno godina borbe. Moji su oboje iz potpomognute oplodnje. 🩵🩷🙂

Vezano za spavaćice ja se puno znojim već sada i mijenjam majice. Sa prvim mi 3 spavaćice nisu bile dovoljne a svi govorili da budu. Zbog mog znojenja /preznojavanja sada nosim 4 spavaćice i 2 pidžame.

Dojenje - imali smo više problema od mojih uvučenih bradavica, jako bolnog dojenja, mali nije imao dobar hvat i refluks i svašta nesta tako da smo bili na AD. AD svakako meni psihički i fizički lakši oblik hranjenja.
    Sada ću probati dojiti ali ako ne ide neću se osjećati loše kao što sam bila jer su mi svi oko mene prvi puta nabijali osjećaj krivnje i da sam manje majka.

Skupljam savjete kako da uspostavim dojenje i uspijem u tome. Ako imate savjeta slušam 🙂

Imam ručnu i električnu izdajalicu i šeširiće spremne kao s sinom. 

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L;Th:Oleovit D3, Euthyrox, Novalac, Cyclogest
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
    Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀🙏

Timi95
    05. Listopad 2025. 11:49

Lamise38 E vidjela sam te keksice..inace sam samo pila onaj Hipp caj za dojilje i puno vode i imala sam puno mlijeka.. 
    dea3 M6 ili M5.. jos proucavam.. posto dosta kostaju da uzmem kako treba. 
    Ovu bebu ne zelim nauciti na bocu, samo kad negdje idem, ako idem.. i kad prestanem sa dojenjem, ne bi da pijem nikakvo mlijeko (planiram dojiti barem 2god).. jer ovo dvoje sam nakon dojenja naucila na bocu i to je bilo buđenje za bocu po 3 puta nocu, sad si to ne zelim.. stariji je bocu prihvatio tek sa 2god.. inace nas ako mene nema je popio jedva 20ml na bocu.. 
    Zna netko kako odvojiti dojenje od spavanja? Mozda je nemoguce prva 3-4mj, ali za kasnije.. 

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• lamise38
    05. Listopad 2025. 12:35

Za isključivo izdajanje svi hvale Spektru,pa sad ne znam. Ja na isključivo izdajanje ne idem jer uz puno djece to nije lako. Možda za povremenu bocu jer kako kaže dea3 ne želim da beba bude ovisna samo o meni i da ne mogu mrdnuti,za psihu to nije lako,prošla sam to više puta. Ja sam najduže dojila 16 mj i meni je i to bilo previše jer me mala stalno gnjavila,ništa nije htjela jest i samo bi visila na cici pogotovo noću. Ona recimo nikad nije ni prihvatila bocu vec je pila odmah na šalicu mlijeko,ostali također nisu noću pili,boca prije spavanja i onda tek ujutro,mali sad isto više ne pije noću,rijetki slučajevi da mu po noći dajem.
    Barrrbi jako je bitan dobar hvat kod dojenja,kad i ako se to postigne ide lakše,beba treba aktivno gurati i onda je dalje sve stvar ponude potražnje,nebi trebalo biti gledanja na sat nego pustiti bebu da ima svoj ritam i na njen zahtjev ju dojit,ali kažem bitno da ima aktivnog gutanja da to nije samo da duda kao dudu i spava. Patronažne bi trebale biti tu od pomoći,ne znam od kud si ali znam da u Zg-u u Domu zdravlja ima savjetovalište za dojenje,imaju one rode u njihov sos telefon,zapravo sigurna na instagramu/fesju ako koristiš te grupe,savjetnice,doule..
    m_rosie nadam se da si dobro koliko možeš biti🫠

• lamise38
    05. Listopad 2025. 12:37

*Beba treba aktivno gutati (ne gurati)
    *zaprati si na instagramu/fejsu

mokiica
    05. Listopad 2025. 13:07

Evo i ja se javljam nakon duugooo vremena. Procitam dogadanja, ali jednostavno ne stignem se ukljuciti. Jos radim, pa mi dani lete, ali redovno svratim na forum procitati informacije, pogotovo sad dok sam u pripremama. Bas dobro da ste napisale za ove spavacice, jer bas sam nedavno trazila po netu gdje kupiti, i sad cu i ja s about you naruciti. 
    Moj deckic ce biti malo veci, na zadnjem pregledu je procjenjen na 2200 gr 😌

m_rosie zaista se nadam da cete dogurati cim duze, i moja kuma je nedavno rodila bebu od 1100 gr, veliki su to borci, i sad su vec doma, i sve je super. Ne citaj po interentu moguce komplikacije, jer i sama znas da je tamo uvijek najgore napisano. 

• dea3
    05. Listopad 2025. 13:32

Ja sam s curkom krenula sa dojenjem, ali je slabo nakupljala kilažu (imala je jaku žuticu i žute oci do 7 tjedna) i predložili su mi izdajanje u bolnici i ja sam nekako to prihvatila. Bila mi je prva beba i nisam puno znala. Vjerojatno da me netko poticao na dojenje bi ustrajala.
    A onda mi se izdajanje "svidjelo" iz razloga jer smo tocno znali koliko je popila. Ona je bila kao sat..količine po školski i točno na 3 sata. Od godine do godine i pol je imala jednu flasicu nocnu dok ju nije sama izbacila. Prestala sam se izdajati negdje s 9 mj. Jer kad jednom kuliš AD to je samo znak silazne putanje. Ajde sad ne stignem, pa sad..pa daš AD i tako relativno brzo ostaneš bez mlijeka.

Dečko kako je rođen ranije nije bilo druge opcije nego se izdajati dok je bio u inkubatoru. Kad je došao k meni...bio je sičušan sa 2100 i jednostavno mi je sigurnije bilo da se izdajam i da znam koliko popije...s godinu dana sam izbacio noćno hranjenje. 
    Tako da ja u tom smislu o dojenju ne znam puno, kao što sam napisala imam i taj "strah" da je vezana beba samo na mene i da ne mogu nikud, pogotovo dok čitam da nasisavaju cijelu noć ili da se jedino tako nauče spavati.
    Tako da vam ja nekako vjerujem da ćemo mi opet završiti na izdajanju.
    Tu mi je sve poznato, mislim uloziti baš u extra izdajalice.
    I minimalni cilj biti cca 9 mj na mojem mlijeku. 
    Poslije ih prodati u pola cijene i svakako se isplati u odnosu na cijenu Ad-a i činjenice da dijete ipak pije moje mlijeko...

Makarena
    05. Listopad 2025. 13:53

Ajme meni je to dojenje toliko bolna tema i dan danas mi nije jasno šta je pošlo po krivu. Mi kad smo došle doma mlijeko mi je izlazilo u slapovima, nikakvi jastučići nisu pomagali, mala je imala sve pelene u danu mokre i bar dvije stolice i to onako boja senfa, po školski. I onda je meni dolazila moja “draga” patronazna i govorila kako mala ne dobiva na kilaži i počela mi dolaziti dva puta tjedno. Pa bih joj prvo davala da sisa i onda AD, ali ne bi nikad jela bočicu jer bi zaspala na sisi i nema je šanse probuditi. Onda je patronazna došla jedan petak i rekla ako ne dobije toliko i toliko na kilaži do ponedjeljka da će je poslati na pedijatriju. Ja u stresu, strahu, prvo dijete, krenula šopati malu cijeli vikend s dohranom, zadovoljila standarde patronazne i tako smo ostali na adaptiranom. Još sam dobila i Spectru, koja mi nije izvlačila apsolutno ništa mlijeka. Onda sam naručila Babyono izdajalicu koja je stigla za 3 tjedna, kad već nisam imala mlijeka 🙄. Onda sam pročitala da neke dojke jednostavno nisu napravljene za izdajalice 🤷🏻‍♀️. Kad bih se ručno išla izdojiti izlazilo bi bas dosta mlijeka, ali to mi je predugo trajalo. I Haaka bi mi lijepo skupila iz jedne dok mala sisa drugu. I onda kad sam naknadno gledala težinu svoje bebe, skužila sam da je npr u prvih 4 dana doma dobila 80g, a u 8 dana ravnih 150g, šta se navodi da je ok prirast težine. Tako da mislim da mi je patronazna uništila snove o dojenju i ako mi dođe opet ista mislim da ću joj ovaj put reci da mi ni ne dolazi. A ja tad u strahu, prvo dijete, sve pokorno slušala, gušila se u suzama jer mi ne uspijeva dojenje i evo dan danas si ne mogu oprostiti. Nadam se da će ovaj put biti bolje.

2023. M 🎀🧸
    12/25 S 🪐⏳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani