Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Blondy
    03. Listopad 2025. 12:42

M_rosie, u bilo kojem trenu ti možeš tražiti razgovor s liječnikom i ja ti savjetujem da to napraviš da dobiješ prave informacije. 
    Beba je, iako je svima cilj izdržati što dulje, velika i vjerujem da će biti dobro na kraju. I ja znam dosta ljudi tako rođenih oko 30 tj i sve je dobro. U najboljem si rukama i na sigurnom i bolje da ništa ne preouste slučaju.

Ja ću naručivati ljuljačku ergobaby, to su mi preporučili fizijatri da je bolje od baby bjorna, iskreno ne znam zašto, nisam se oko toga zanimala, samo sam poslušala savjet. Ali čekam black friday. Za bebu nisam kupila još ništa 🙈 imam većinu od prvog djeteta pa uopće nisam svjesna koliko je blizu porod.

• dea3
    03. Listopad 2025. 12:46

M_rosie…
    Baš mi je zao radi ovakvih zbunjujućih informacija. Težina bebe svakako nebi smjela padati pa stvarno vjerujem da je do izmjere..a ne do stvarih podataka... 
    S obzirom da je tvoja bebica manja svakako bi bilo dobro da još malo izdržite...ali opet...ako joj je bolje vani ... 🙏

Paola_32
    Ako misliš roditi u Vž onda rodiš u svojoj spavačici.
    A za tečajeve sad prvi put čujem da su ih opet uveli. Moj muž nikad nije obavil i 2x bio samnom na porodu.

• Paola_32
    03. Listopad 2025. 12:46

Blu00

M_rosieznam da je lako govoriti, ali nemoj gubiti optimizam. Nemam toliko iskustva, jer mi je prva trudnoća, ali znam po prijateljicama i sestrama da je ta težina nešto što je njima jako teško procijeniti i često bude pogrešno. Bitno da je bebica dobro i da je aktivna. To su sve super znakovi🥰 U dobrim si rukama, stoga se nastoj ne opterećivati toliko. Znam za puno slučajeva kompliciranih trudnoća i prijevremenih poroda baš u splitskoj bolnici i svi su redom protekli odlično sa zdravim i jakim bebicama😊🍀
    Paola_32 Nama su na tečaju rekli da za porod dobijemo njihovu spavaćicu. Sad ne znam jel to varira od rodilišta do rodilišta. Jao, te spavaćice. Gdje si ih uzela? Ja već para dana tražim i nekako mi se nijedna ne sviđa i ne mogu se odlučiti bi li kratke ili duge rukave. Čujem po iskustvima da u sobama zna biti dosta vruće čak i zimi. Možda si na kraju uzmem neku kombinaciju, pa ću obući po potrebi..

Kupila sam na about you, brend mamalicious i imaju kratke rukave i one gumbiće za dojenje. Taman ti je i sad na akciji pa ako još nađeš neki kod, ispadne povoljno. Mislila sam preko toga ogrtač ako mi bude hladno, ali isto sam čula da zna biti vruće i još da se tijelo znoji više pa ne budem dugo uzimala. Kako sam iz Vža, mi ovdje imamo dućan Mtč pa sam i kod njih kupila još jednu, ona se otvara s dvije strane, puno je duža nego ove s about you i sve sam uzela dva broja veće. Tek me čeka tečaj pa budem onda saznala za rodilište, nisam znala da tamo daju info za to, super. 

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
    Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀

• Paola_32
    03. Listopad 2025. 12:49

dea3

M_rosie…
    Baš mi je zao radi ovakvih zbunjujućih informacija. Težina bebe svakako nebi smjela padati pa stvarno vjerujem da je do izmjere..a ne do stvarih podataka…
    S obzirom da je tvoja bebica manja svakako bi bilo dobro da još malo izdržite…ali opet…ako joj je bolje vani … 🙏

Paola_32
    Ako misliš roditi u Vž onda rodiš u svojoj spavačici.
    A za tečajeve sad prvi put čujem da su ih opet uveli. Moj muž nikad nije obavil i 2x bio samnom na porodu.

Dea hvala na info 😊  Ma vidjela sam na vratima u bolnici prošli put da piše kak je obavezan tečaj za pratnju pa budemo obavili za svaki slučaj, a i dobro nam dođe jer sigurno saznamo neke stvari koje su nama nove. 

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
    Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀

• Anabanana7
    03. Listopad 2025. 13:10

M_rosie zao mi je sto to sve prolaziš, ali opet si nekako u sigurnim rukama tamo, a vjerujem da znaju sto rade. Moja prva beba je dan prije poroda procijenjena skoro pola kg vise, tako da mislim da tu mjere mogu bas dosta varirati ovisno od položaja bebe, doktora, uređaja.. sestra je rodila u 32tt, uzv prije carskog procjena oko 900g, na kraju bebica od 1300, par tjedana inkubatora i danas pravi, veliki i zdrav dječak 😊

• dea3
    03. Listopad 2025. 13:31

Paola_32

Blu00

M_rosieznam da je lako govoriti, ali nemoj gubiti optimizam. Nemam toliko iskustva, jer mi je prva trudnoća, ali znam po prijateljicama i sestrama da je ta težina nešto što je njima jako teško procijeniti i često bude pogrešno. Bitno da je bebica dobro i da je aktivna. To su sve super znakovi🥰 U dobrim si rukama, stoga se nastoj ne opterećivati toliko. Znam za puno slučajeva kompliciranih trudnoća i prijevremenih poroda baš u splitskoj bolnici i svi su redom protekli odlično sa zdravim i jakim bebicama😊🍀
    Paola_32 Nama su na tečaju rekli da za porod dobijemo njihovu spavaćicu. Sad ne znam jel to varira od rodilišta do rodilišta. Jao, te spavaćice. Gdje si ih uzela? Ja već para dana tražim i nekako mi se nijedna ne sviđa i ne mogu se odlučiti bi li kratke ili duge rukave. Čujem po iskustvima da u sobama zna biti dosta vruće čak i zimi. Možda si na kraju uzmem neku kombinaciju, pa ću obući po potrebi..

Kupila sam na about you, brend mamalicious i imaju kratke rukave i one gumbiće za dojenje. Taman ti je i sad na akciji pa ako još nađeš neki kod, ispadne povoljno. Mislila sam preko toga ogrtač ako mi bude hladno, ali isto sam čula da zna biti vruće i još da se tijelo znoji više pa ne budem dugo uzimala. Kako sam iz Vža, mi ovdje imamo dućan Mtč pa sam i kod njih kupila još jednu, ona se otvara s dvije strane, puno je duža nego ove s about you i sve sam uzela dva broja veće. Tek me čeka tečaj pa budem onda saznala za rodilište, nisam znala da tamo daju info za to, super.

Eto, nisam ni znala da MTČ ima te spavačice..
    Taman mi treba još jedna, a neda mi se naručivati...super za info...

• lamise38
    03. Listopad 2025. 13:38

m_rosie baš mi je žao da je tako sve stresno,taman posložiš u glavi jedno i onda neki drugi doktor priča drugo. Bilo bi najbolje kad bi te jedan doktor pratio a ne više njih i onda svak svoje priča. Najbitnije od svega je da se beba prati i da ide van kad joj više unutra nije dobro,i ne uopće računati koji će to tjedan biti jer vjerujem da će biti sve ok s njom. Cure su već pisale ima puno bebica rođene u tim tjednima i kilažom i sve su to danas zdrava djeca,primjera radi moja sestra ima 32 godine a rođena u 28.tt sa kilom. Ne znam jesi li u vjeri ali evo meni je to oslonac u životu,molitva,povjerenje u Njega! Svakako ću te staviti u svoje molitve. Šaljem zagrljaj

• dea3
    03. Listopad 2025. 13:40

Paola
    Naravno, ako piše da treba, onda je vjerojatno tako...
    Svakako ne može odmoći...a za prvi puta sigurno i korisno...

S obzirom da je moj već 2x bio na porodu, mi ćemo se pozvati na iskustvo i praksu 😂😂😂😂....

Al evo dobro da si mi skrenula pozornost pa cu pitati doktora i sestru drugi puta...

Makarena
    03. Listopad 2025. 15:05

Babybjorn - ja sam koristila s prvom i bila mi je spas za istuširati se/pokakati se 😅 i kasnije kad se naučila sama njihati za skuhati bar dio ručka 😅

Nosiljka - moja je jedna od onih koja je htjela samo po rukama tako da mi je nosiljka bila spas jer je bila priljubljena uz mene i sretna i zadovoljna 😅 prvo mi je prijateljica posudila Ergobaby Omni s umetkom za novorođenče, ta mi je bila katastrofa i nisam je nikako mogla lijepo namjestiti. Naručila sam onda od prijateljica za babine Ergobaby Embrace i ta je bila spas, bas je lijepo stala u nju, počeli smo je koristiti s mjesec dana i bome smo je duuugo koristili svakodnevno. 

Ovo sve ovisi o djetetu šta hoće/nece, mi smo npr nakon 3 mjeseca mogli slobodno baciti kolica, a krevetić od prvog dana nije htjela 😅

Knjige - također preporucam Čudesni tjedni. Postoji i aplikacija koja je isto korisna. Od aplikacija preporučujem i Huckleberry, ja sam u njoj bilježila sve - kad je i koliko spavala, jela, pelene, sve. 

Torba - meni su svi govorili da sam prvorotka i sigurno ću prenijeti tako da sam panično spremala torbu sa 37+6 u 11 navečer kad je puknuo vodenjak 😅 tako da planiram ovaj put da sa 35tt sve bude spremno 

2023. M 🎀🧸
    12/25 S 🪐⏳

Makarena
    03. Listopad 2025. 15:13

Spavaćice - ja sam uzela za prvi porod u Lc Waikiki, evo i dalje su super nakon 2 i po god, otvaraju se s obje strane i dovoljno su duge (a imam 180cm)

M_rosie cure su ti već sve rekle, često oni znaju pogriješiti kilažu na ultrazvuku. Ako ću te ja još malo utješiti, radim kao pedagog u vrticu, svako novoupisano dijete prođe razgovor i procjenu sa mnom, imala sam djece koja su prijevremeno rođena. Ta djeca su u prvoj godini uglavnom uključena u redovne preglede fizijatra i neuropedijatra, idu na vjezbice u fizioterapeuta i s godinu dana budu sasvim jednaki svojim vršnjacima i uglavnom vise ne trebaju praćenja. Evo moja je rođena u terminu pa smo svejedno bile u fizijatra/fizioterapeuta. Palčići su bas pravi mali borci 🥰.

Ella meni je sljedeći pregled 8.10. ☺️

2023. M 🎀🧸
    12/25 S 🪐⏳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani