Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    EllaMS
    03. Listopad 2025. 09:55

Pregledi: 🤰🏻💗
    8.10. - taratara25 
    9.10. - Paola32 
    13.10. - Ditaa 
    14.10. - EllaMS
    16.10. - Barrrbi, riamaro 
    17.10. - bubica_0706 
    21.10. - paula210 
    23.10. - eni233 
    27.10. - peppao 
    28.10. - Timi95 
    29.10. - Giovanna32 

Termini:
    Mila123 - 1.12. 🩷
    m_rosie - 3.12. 🩷
    Mokica - 3.12. 💙
    Ditaa - 5.12. 💙
    dea3 - 7.12. 💙
    Tinchy300- 10.12. 🩷
    Josipella2025 - 12.12. 💙
    EllaMS - 13.12 💙
    taratara25 - 13.12. 🩷
    lamise38 -  20.12.
    Blondy - 23.12. 💙
    Makarena - 24.12. 🩷
    mamacita - 24.12. 💙
    jagoda20 - 31.12.
    paula210 - 01.01. 💙
    peppao - 4.1. 💙
    Paola32 - 9.1. 🩷
    Ivis - 9.1. 🩷
    Timi95 - 13.1. 🩷
    anamarija8888 - 15.1. 💙
    Faksimila - 17.1.
    Barrrbi - 17.1. 🩷
    bubica_0706 - 17.1. 🩷
    Zeka26 - 21.1. 🩷
    riamaro - 27.1. 💙
    Srculence - 04.02. 
    Giovanna32 - 06.02. 💙
    Newgirl - 10.02. 💙

Popis: stranica 185, 306

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

• lamise38
    03. Listopad 2025. 10:04

Paola_32

Ima li netko iskustva s Babybjorn njihaljkom? Trenutno je na 15 % na stranici Mali zakladi pa razmišljam o kupovini. Kako je dečko terenac, bit ću dosta sama pa baš razmišljam da bi mi to trebalo, a molim iskustva s još nekim sigurnim opcijama kad treba nešto očistiti/skuhati.. Imam ergobaby nosiljku za sad, čula sam da su marame odlične kad je beba baš mala pa javite ako imate neku specifičnu koju preporučate.. Hvala 😊

Ja sam imala za peto i šesto i bila nam je spas kad neće nikako zaspat,mali ju je koristio do nekog 6.tog mj nakon toga jedva je bio u njoj,sad cemo vidjet za ovu bebu. Što se tiče nosiljki malu sam nosila prvo u marami(ne sjecam se kojoj)a kasnije sam imala ergobaby nosiljku dok mali uopće nije htio biti u tome. Sad si mislim uzet onu ergobaby embarace pa pokušati s njom jer nekako uz dvoje tako malih mislim da će mi biti od pomoći. Jedino evo ja ne znam jel do mene ili šta ali ja nisam baš bila nešto spretna dok mi je dijete u marami/nosiljci pa da ja čistim i kuham🤔
    Taratara25 a to je jako individualno,jer evo žene koje su rađale prije termina sigurno budu imale spremne prije,ja svoju spremim oko 38tt ali ono još ostavim za ubacit neke sitnice,možda onako okvirno sa nekih 36/37 pa barem veći dio da je unutra..

EllaMS
    03. Listopad 2025. 10:04

Da li koja od vas možda ima neku knjigu o razvoju prvih godinu dana da moze preporučiti?
    Planirate li na neke tečajeve? 

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

• Anabanana7
    03. Listopad 2025. 10:10

EllaMS

Da li koja od vas možda ima neku knjigu o razvoju prvih godinu dana da moze preporučiti?

Čudesni tjedni

EllaMS
    03. Listopad 2025. 10:17

Anabanana7

EllaMS

Čudesni tjedni

Hvala ti, odmah sam naručila 🥰

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

Barrrbi
    03. Listopad 2025. 10:45

Zibalice/njihaljke sve ovisi od djeteta. Imam poznanica čija djeca samo na rukama bila a opet od nekih voljela i njihaljke,nosiljke,kinderbet.
    Moj mali je volio biti u običnoj zibalici koju smo dobili a meni bila praktična jer isla sa mnom u wc dok se tuširam, u kuhinju dok kuham, na kutnu pored mene dok odmaram  Sada se nadam da curka bude htjela isto tako biti u tome. Kolica-košara, kinderbet 0 bodova. Ništa od toga nije volio.

Nosiljke-nemam iskustva ali sada sam dobila na posudbu ergobaby pa ćemo probati. Živim na 4 katu bez lifta i mali je krenuo u vrtić tako da ćemo morati svaki dan po bracu i nazad pa si mislim nosiljka je praktična.

Torba za rodilište-prvi puta sam sve pripremila u 32 tj trudnoće a sada nam je cilj da do 1.12.sve bude spremno u stanu ali kako to ide budem se vjerojatno spremala nakon Božića s cca 36 tj.

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L;Th:Oleovit D3, Euthyrox, Novalac, Cyclogest
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
    Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀🙏

• m_rosie
    03. Listopad 2025. 11:34

Evo cure da se i ja javim. Redovno čitam što pišete, tako da pratim vas 😄 samo nisam u istim temama kao i vi. Uglavnom tlak je malo dobar, pa nije - zna biti dosta povišen. Sad sam išla na UZV i moram priznati da sam dosta zbunjena. U utorak kad sam došla na Firule pregledala me doktorica i u srijedu je bio jedan doktor iza vizite i oboje su rekli isto - beba je zasad ok i sve dok joj je dobro u maternici, odlično. Kad vidimo da nije, ide van i u inkubator. Kao prvi cilj 32 tt, 34 tt još bolje, iza sve još bolje i bolje. I s obzirom da su protoci uredni i beba aktivna, sve ok, doktorica je rekla da misli da imamo još vremena. I kao neće tako to skoro biti. Da bi mi sad UZV radio neki drugi doktor koji je rekao da je beba dobro, ali da moji nalazi preeklampsije nisu dobri i da ćemo morati brzo završavati. Toliko sam se zbunila da se nisam sjetila pitati što je to brzo 🤦🏻‍♀️ u pon su mi u Dbk rekli 1100 grama, da bi mi on sad rekao 960 grama. A kao sto se mjera tice, ovdje su radili u utorak pa je prošlo premalo vremena za usporediti. Tako da evo neznam, tužna i razočarana. Bila sam uvjerena da ipak idemo prema boljem i da ćemo dočekati makar 1.11. za porod. Vjerovatno danas opet tlak neće biti dobar 😔

Barrrbi
    03. Listopad 2025. 12:00

m_rosie

Evo cure da se i ja javim. Redovno čitam što pišete, tako da pratim vas 😄 samo nisam u istim temama kao i vi. Uglavnom tlak je malo dobar, pa nije - zna biti dosta povišen. Sad sam išla na UZV i moram priznati da sam dosta zbunjena. U utorak kad sam došla na Firule pregledala me doktorica i u srijedu je bio jedan doktor iza vizite i oboje su rekli isto - beba je zasad ok i sve dok joj je dobro u maternici, odlično. Kad vidimo da nije, ide van i u inkubator. Kao prvi cilj 32 tt, 34 tt još bolje, iza sve još bolje i bolje. I s obzirom da su protoci uredni i beba aktivna, sve ok, doktorica je rekla da misli da imamo još vremena. I kao neće tako to skoro biti. Da bi mi sad UZV radio neki drugi doktor koji je rekao da je beba dobro, ali da moji nalazi preeklampsije nisu dobri i da ćemo morati brzo završavati. Toliko sam se zbunila da se nisam sjetila pitati što je to brzo 🤦🏻‍♀️ u pon su mi u Dbk rekli 1100 grama, da bi mi on sad rekao 960 grama. A kao sto se mjera tice, ovdje su radili u utorak pa je prošlo premalo vremena za usporediti. Tako da evo neznam, tužna i razočarana. Bila sam uvjerena da ipak idemo prema boljem i da ćemo dočekati makar 1.11. za porod. Vjerovatno danas opet tlak neće biti dobar 😔

Žao mi je što ti je teško i što su informacije tako promjenjive i mješovite. Cilj i je da beba što duže bude u maternici ali ako oni smatraju da je sigurnije vani onda neka odluče da je tako. Pod nadzorom si i beba bude pod stalnom kontrolom. 
    Možda nije utjeha ali moja šogorica je beba porođena u 28 tj s 800 g zbog toga što joj je mama imala problema s srcem i tlakom. Danas odrasla zdrava žena koja rodila sina prije 9 mj. I imam još par poznanika rođenih u 28-30 tj trudnoće i svi su odličnog zdravlja. Samo pozitivno 🍀

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L;Th:Oleovit D3, Euthyrox, Novalac, Cyclogest
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
    Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀🙏

• Paola_32
    03. Listopad 2025. 12:11

M_rosie jako mi je žao da to prolaziš, vjerujem da neće žuriti tako dugo dok ste ti i beba u trbuhu dobro, a ako vide da nešto ne štima, onda je i bolje da što prije reagiraju pa ako te ikako barem može utješiti činjenica da si pod stalnim nadzorom kako bi sve ispalo najbolje na kraju ❤️

Hvala vam svima na savjetima, evo ja sam baš naručila Babybjorn njihaljku pa ćemo vidjeti kako bude beba prihvatila. Čini mi se dobra akcija na 15 %, sumnjam da će ići još niže, a poštarina je besplatna. 
    Što se tiče nosiljke, na ergobaby piše od rođenja, ali vidjela sam na nekoj temi da savjetuju onu elastičnu maramu za početak pa budem to još uzela dok je beba skroz mala, ali još ne znam koju vrstu. Te mi se čine sve dosta slične pa uzmem dok bude opet neka akcija. 😊
    Ja planiram imati spremnu torbu za rodilište negdje do 32 tjedna, znam da je to nekome jako rano, ali budem onda mirnija kad znam da je sve posloženo. Iako zasad imam samo spavaćicu od svega s popisa 😁 
    U rodilištu kod samog poroda dobijemo njihovu spavaćicu/odjeću za porod ili imamo svoju?

Što se tiče tečaja, ja ću na onaj tečaj s dečkom koji se mora kod nas proći da bi mogao biti pratnja, traje 4 dana po dva školska sata. Ella, vjerujem da to ima u svakom gradu pa vidi info kad se održava kod vas ako te zanima. Ići ćemo i na baby handling jer ipak mi je prva beba i nemam pojma o ničemu i još planiram one besplatne rodine tečajeve pogledati online. 

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
    Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀

• Blu00
    03. Listopad 2025. 12:36

M_rosie znam da je lako govoriti, ali nemoj gubiti optimizam. Nemam toliko iskustva, jer mi je prva trudnoća, ali znam po prijateljicama i sestrama da je ta težina nešto što je njima jako teško procijeniti i često bude pogrešno. Bitno da je bebica dobro i da je aktivna. To su sve super znakovi🥰 U dobrim si rukama, stoga se nastoj ne opterećivati toliko. Znam za puno slučajeva kompliciranih trudnoća i prijevremenih poroda baš u splitskoj bolnici i svi su redom protekli odlično sa zdravim i jakim bebicama😊🍀
    Paola_32 Nama su na tečaju rekli da za porod dobijemo njihovu spavaćicu. Sad ne znam jel to varira od rodilišta do rodilišta. Jao, te spavaćice.  Gdje si ih uzela? Ja već para dana tražim i nekako mi se nijedna ne sviđa i ne mogu se odlučiti bi li kratke ili duge rukave. Čujem po iskustvima da u sobama zna biti dosta vruće čak i zimi. Možda si na kraju uzmem neku kombinaciju, pa ću obući po potrebi..

29.3.2025. ➕️
    UZV: 7+0 imamo ❤️
    Veritas ✅️ Stiže nam dečko!👶🩵
    12/25 ⏳️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani