Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Timi95
    29. Rujan 2025. 15:35

peppa0

Ima vremena, naravno, ali ja ne kupujem radi vremena nego radi akcija. Ne volim nesto platiti vise ako mogu manje. 😅
    Tako da kad je dobra prilika, iskoristim, nece nista propasti 😉
    Meni chicco nisu bili bas najbolji jer sam ih trebala 2-3kom odjednom stavljati, izmicali su se, propustali, tako da nisam bas bila zadovoljna njima.

Bas cu probati te uloske sto si napisala. 
    Pa je da, ja sam nasla krevetic na akciji, cekam ga od sredine 8.mj 🤣  mozda dođe do 1.mj 🙈 inace planiram kupovati za Crni petak, tad budu bas popusti.. znaci, sad gledam torbu za kolica od Cybexa, sokirana sam cijenom torbe od 150e-290e . Sta je od zlata 🤣
    Inace, prijateljice me pitaju ako nesto trebam pa cu im napraviti popis i nek si svaka izaberr sta si moze priustiti 😃 poslat cu im i sliku, da znaju tocno o cemu se radi.. ok, ja cu kupiti ove skuplje stvari  😅🙈

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

Timi95
    29. Rujan 2025. 15:37

m_rosie

Evo i mene. Jučer predvečer se tlak malo povisio 🤦🏻‍♀️ Dođem jutros u bolnicu, tlak 151/101 😂 Beba ipak napredovala. Ja sam danas po zadnjoj mjesečnici 30+4 - glava 28+5, stomak 28+1, noga 27+3. Prvi put znam težinu bebe, 1100 gr 🫶Protoci uredni, plodna voda uredna. I s obzirom da sam iz Dubrovnika, poslali su me u Split i to odmah na hospitalizaciju. Sutra kroz jutro se moram javiti na odjel na Firulama. Nalaz preeklampsije još nije stigao, tako da službeno nije potvrđena. Jutros u mokraći proteini ++. Tako da eto, idemo par dana u Split vidjeti što kažu 🙈🙈🤞

Vjerovatno je bebica sitnija zbog tlaka.. ali dobro, bitno da je sve u redu 🥰
    Sto se tice tlaka, ne znam nista o tome.. ali sam citala po fb, neke porode vec u 35.tt ako tlak ne pada

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

Blondy
    29. Rujan 2025. 15:45

Da, kod tlaka se porađa čim se zaključi da je bebi bolje vani nego u trbuhu. Nažalost, nepredvidivo je. Meni su čekali do termina, sve je bilo uredno, ali ja nisam imala veci tlak od 140/90. Uvijek je bio granični i to zadnja dva tj trudnoće. Ako se radi baš o preeklampsiji neće čekati do termina sigurno, bitno je izdržati čim dulje, svaki dan za bebu je bitan 🤞

• dea3
    29. Rujan 2025. 15:46

m_rosie

Evo i mene. Jučer predvečer se tlak malo povisio 🤦🏻‍♀️ Dođem jutros u bolnicu, tlak 151/101 😂 Beba ipak napredovala. Ja sam danas po zadnjoj mjesečnici 30+4 - glava 28+5, stomak 28+1, noga 27+3. Prvi put znam težinu bebe, 1100 gr 🫶Protoci uredni, plodna voda uredna. I s obzirom da sam iz Dubrovnika, poslali su me u Split i to odmah na hospitalizaciju. Sutra kroz jutro se moram javiti na odjel na Firulama. Nalaz preeklampsije još nije stigao, tako da službeno nije potvrđena. Jutros u mokraći proteini ++. Tako da eto, idemo par dana u Split vidjeti što kažu 🙈🙈🤞

A moj je sa 28+4 imamo 1550 g...što je opet druga krajnost...
    Realnije bi bilo oko 1200-1300 g. 
    Dobro je da ideš za Split - ovo ipak djeluje da je neki problem kojeg izaziva tlak. 

Ali super je što raste...zapravo je to sad i važnije da svaki tjedan napreduje od toga da ju uspoređuješ koliko bi prema nekim prosjecima u tim tjednima trebala biti...
    Ona mora sad svoju putanju slijediti...
    U konačnici možda se povezalo i s genetikom u smislu da bi i sama po sebi bila manja beba od nekog prosjeka....

Sretno u Splitu 🙏🌹♥️

• zeka26
    29. Rujan 2025. 16:55

Pozdrav cure! 
    Evo i mene nakon 100 god neaktivnosti, zaredalo se more pa radovi u kuci tako da nisam stigla pisati no pratim koliko stignem 🤗 

Sutra idem raditi ogtt, a danas cijeli dan lezim jer mi je tlak ispod 100/70. Utjece li tlak na lab. nalaze takvog tipa pa je bolje da pricekam koji dan? 

Također trebam preporuku za kolica za visoke roditelje tj da je kosara na cim visem polozaju, a da su za sve terene? Po mogucnosti 2u1 ili 3u1. 

Poliklinika IVF - ICSI 1/1
    1. Trudnoća❤️

• lamise38
    29. Rujan 2025. 17:14

Hej žene,evo moj pregled prošao dobro,beba ima 1,200 grama,doktor je zadovoljan kak sve napreduje,ja sam sad na +7. Još 2 pregleda kod njega i onda trudnička. Baš leti ovo vrijeme.
    Slažem se za kupovinu,ja isto gledam da kupim na akciji,također u baby centru ima ona njihova knjižica s popustima tako da ima i online za pogledati za sta sve daju popuste. Ja sad nekako naginjem toj stokke kadici,moram i stalak naći na akciji,meni je to sve skupo 🤪🤪
    M_rosie sretno i neka bude sve pod kontrolom🫠

peppa0
    29. Rujan 2025. 17:45

Bas super sto vam kazu bebinu kilazu, moj nikad ne kaze, on samo izmjeri ona 3 parametra i kad vidi da je sve u skladu s tjednima, nigdje to ne upisuje niti dobijem ispis s tim mjerama. Ionako je to sve okvirno, nije tocna mjera, meni nijednom nisu tocni pogodili kilazu za porod, procijenili su ih na dosta vise nego sto su zapravo imale. Ali ovako je zanimljivo pratiti i vidjeti otprilike koliki su 😍

Timi95
    29. Rujan 2025. 19:26

lamise38

Hej žene,evo moj pregled prošao dobro,beba ima 1,200 grama,doktor je zadovoljan kak sve napreduje,ja sam sad na +7. Još 2 pregleda kod njega i onda trudnička. Baš leti ovo vrijeme.
    Slažem se za kupovinu,ja isto gledam da kupim na akciji,također u baby centru ima ona njihova knjižica s popustima tako da ima i online za pogledati za sta sve daju popuste. Ja sad nekako naginjem toj stokke kadici,moram i stalak naći na akciji,meni je to sve skupo 🤪🤪
    M_rosie sretno i neka bude sve pod kontrolom🫠

Super. Bebica raste 😍 kad pređe 1kg ti je vec lakse.. bitno da je sve u redu 🥰

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

Timi95
    29. Rujan 2025. 19:29

peppa0

Bas super sto vam kazu bebinu kilazu, moj nikad ne kaze, on samo izmjeri ona 3 parametra i kad vidi da je sve u skladu s tjednima, nigdje to ne upisuje niti dobijem ispis s tim mjerama. Ionako je to sve okvirno, nije tocna mjera, meni nijednom nisu tocni pogodili kilazu za porod, procijenili su ih na dosta vise nego sto su zapravo imale. Ali ovako je zanimljivo pratiti i vidjeti otprilike koliki su 😍

Sta ne dobijes slicicu? Na njoj pisu mjere svega i kilaza.. 
    Kod mojih je kilaza bila tocna, nikako manja, samo veca 😅 nadamo se da ce ova biti manja 🙈 za sad je tocna po tjednima, jedino joj je glavica manja za nekih 7-10 dana.. ali ona svaki put ima glavu nabijenu meni dole, tako da ne znam kako uspiju izmjeriti.. sad je stucala, cak je muz osjetio.. ali skroz dole, ispod pupka.. 

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• m_rosie
    29. Rujan 2025. 19:57

Ja sam ipak sad malo više pod stresom. Javila sam se curi na jesenskim bebama koja ima potvrđenu preeklampsiju. Njezini simptomi su puno teži i izraženiji nego moji, ali joj beba ne kasni - u skladu je s tjednima. Neznam, nadam se da će mi u Splitu ovo dovesti u red. S tim da mi je i taj Split stres, nemamo nikog u Splitu, neznam koliko ću ostati, šta ako mi nešto zatreba. Od prometne kad mi je muž još bio dečko smo jako vezani, nismo se razdvajali od tada. Svaku večer spavamo zagrljeni. I to mi teško pada. I eto, očito mi sad sve teško pada 😔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani