Cure, osjećate li vi pritisak i bolove po noći u donjem predjelu trbuha odnosno maternici?
Mene to već dugo muči, kad se okrecem po noći baš boli.
Objasnila sam sve svojoj doktorici i rekla je samo u redu i napisala tako u trudničku knjižicu.
Sama pomisao da ide noć i spavanje mi teško pada jer me tada sve boli.
Daa..jos sam danas imala takve grceve u maternici kad sam obuvala patike…grozno jedva sam se ustala i vise se nije pojavljivalo..Ne znam jel to kak sam malo stisla trbuh ili šta al eto…
A kad se okrecem odma moram i na wc jer me uhvati pritisak na mjehur…Ja tak jedva cekam da rodim, da se rijesim trbuha..Svaki dan se gledam pa ja sve veca i veca😂

Meni isto bude tako ali samo kad mi je pun mjehur, nema sanse okrenuti se s boka na bok koliki pritisak osjecam. 🫣

06/2020 💔
10/2021 ❤️
08/2024 💔
01/2026 ❤️
Ja to imam vec tjednima.. mislim da se beba tako smjesti pa mi je bolno okretanje.. sa boka na bok mi je uzas 😅 saginjanje da ne pricam...ali cim se sagnem, odmah me udara, ocito ju stisnem pa se buni..

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰

Imala sam takav pritisak i bolove u prvoj a i sada uz BH koje su počele od 28 tj. Taman sam obavila pregled +uzv +ctg u bolnici tako da znam da nema naznaka trudova. Sve je to dio trudnoće.
Ja si magnezij uzmem navečer prije spavanja pa si tako olakšam noćne bolove u kukovima , nogama i maternici.
👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L(2025)
🧔37g- OAT
🟡Vinogradska
👦🏼-iz IVF/ICSI (6/2023)💙
🟡Vinogradska
2/2025 💔❌
4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET➕
👩🏼 - iz IVF/ICSI (1/2026)🩷
Onda je to valjda sve normalno.
Uzimam i ja magnezij navečer.
Izdržat ćemo još malo iako mi se čini da bebac baš brzo raste, trbuh postaje napetiji, udarci su sve jači.
Počeo je sad i stucati :D

I kod mene su udarci bebe bas jaki i cesti, nekako sam vec zaboravila kako to bude al sve je uredu pa ne brinem. Preksutra pregled, jedva čekam vidit kolika je naša curka ovaj put.

Moja beba je inače dosta mirnija, ja ga recimo sad više ne osjetim kao prije mjesec dana. Pretpostavljam da je to zato sto je sad ipak malo veci pa i nema toliko mjesta. Ja da slijedim ono pravilo minimalno 10 udaraca svaka 2 sata bi bila svaka 2 sata na hitnoj. Ali moram priznati da me bas zabrine kad ga dugo ne osjetim, ali onda se javi pa malo odahnem.
Da, nemaju više toliko mjesta kako rastu pa se manje i kreću.
Ni ja ne brojim, moja beba krene sa svojim aktivnostima vecinom navečer. Ovako preko dana stalno nešto radim pa niti obraćam previše pažnju, a i vjerojatno ga uspavaju moje aktivnosti. Navečer kada se smirim, on krene.

Oo moj je i dalje aktivan i to full snagom 😂 samo su sada sve bolniji ti udarci i sta vec radi unutra.

👩🏼 29 🧔🏻♂️ 32
👦🏼 19.10.2018. 💙
👶🏻 26. 11.2025. 💙

👫
36/36
Po kom datumu ste gledale kada vam je termin porodjaja?
Po poslednjoj menstruaciji mi je 29.01. , a prema ultrazvuku i velicini ploda i bebe je od pocetka pa do sada 23.01.
A sada sam 28 nedelja🙂
Mojoj prijateljici su gledali prema zadnjoj menstruaciji sve do zadnjeg pregledu gdje su zbog veličine bebe skratili termin za 10ak dana.
E sad kako je ispravno, ne znam.

Po menstruaciji.. moj prvi je bio veci za 2tj, u 40.tj je imao 4kg, a rodila sam ga u 41.tj.. kazu da velicina nema veze sa terminom. Neke bebe se rode sa 2,5kg u terminu, neke sa 4kg.. isto tako je i druga bila veca.. nema tu pravila..
Evo i sad mi je beba naprednija za tjedan dana..jednostavno je velika 😅

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰

Pokušavamo od 02.2023 bez trudnoce
🧔♂️ 28
Normospermia
👩 24
11.03 histeroskopija sa polipektomijom.
20.05.2025. ➕️
Baby girl🩷
Moja beba je isto full aktivna,osjetim i dok sam u hodu a kad legnem pogotovo navečer to su akrobacije samo takve,meni je posteljica sprijeda i osim što sam kasnije osjetila prve udarce ovo dalje nije ništa slabije.
U svakoj trudnoći mi se termin računao po zadnjoj menstruaciji ali u dvije trudnoce sam imala dosta kasniju ovulaciju i beba je uvijek na uzv-u bila manja za 2 tj pa mi se zapravo to računalo i obje te bebe su rođene točno za ta 2 tj kasnije,nisu mi nikad službeno korigirali termin ali su se svi vodili time pogotovo tamo u trudničkoj. Inače jednom prilikom mi je doktor rekao da se po uzv-u jedino može uzet u obzir prvi uzv eventualno drugi ako je isto bio u ranoj trudnoći a ostali nisu mjerodavni jer svaka beba je za sebe i neka moze biti veca/manja.
Riamaro ja za sad nebi,ali ako baš većina ode i grupa utihne kao sto to obično bude onda se budem javila🫠

Dosli su mi nalazi stitnjace imam malo povisen T3, i malo snizen T4, TSH je dobar.. ali eto, kaze chat gpt (dok ne odgovori ginekolog) da je to zbog anemije.. pijem tablete pa cemo vidjeti.. nemam vise ubrzan puls, ali se brzo umorim, cak i kad jedem 😅
Evo i mene u 30.tj.. polako radim popis stvari.. mislim da cu ujutro do dm-a po nesto, u ljekarnu danas i nek bude, spremit cu u plasticne kutije..

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰
Moja beba je i dalje jako aktivna 😅🫣
Ujutro se probudi kad i mi 😅 cuje djecu i evo i nje. Nocu je okej, vecinom je mirna.. ali tokom dana.. sad vec ima neki svoj ritam kad je aktivna bas jako

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰
I moja mala je aktivna. Cim pjevam starijom eto nje 🤩.
Ja sam odradila dm, al eto zaboravila par stvari pa moram opet ici (trudnicki mozak). I moram ljekarnu odraditi. Budem i to kroz skorije vrijeme.
Pocela sam prati robicu pa da i to sredim. 🥰

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji