Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • m_rosie
    27. Rujan 2025. 12:15

Riamaro navijam da sve bude ok 🫶

Ja također imam jedno pitanje. Negdje sam bila vidjela, ali neznam gdje. Ja sam pila Novalac prenatal od mjesec dana prije nego sam ostala trudna. U nekom sam trenutku uvela Folacin po preporuci ginekologa i od tada pijem jedan dan Folacin, a drugi Novalac. I sad kako se dogodilo ovo s visokim tlakom vidjela sam da su dobre omega 3 masne kiseline za visoki tlak. Zanima me dali neka od vas pije neke prenatalne i dodatno omegu 3. Ako da, koju omegu. Jer je muž išao jučer u ljekarnu pitati i na kraju mu nije ništa dala, jer kao nezna ona koliko ja kao trudnica smijem uzimati omega 3 🤦🏻‍♀️ a znam da sam negdje pročitala da neke žene uzimaju dodatno omegu 3 uz vitamine u zadnjem tromjesečju. Pa evo ako ima neka da uzima dodatnu omegu 3 da mi kaže 🤗

Inače naspavala sam se i evo dosad tlak odličan, nadam se da će tako i ostati. I da će ova mala krenuti rasti 👼🙏

• taratara25
    27. Rujan 2025. 12:58

m_rosie super za tlak 🥳 bit ce to dobro.
    Ja pijem samo Novalac, doktorica (koja je inace jako detaljna i puse na hladno, a dosta mama je hvali ovdje na forumu) mi je preporucila da je to dovoljno svih vitamina koje mi trebaju. Na zadnjem pregledu mi dodatno preporucila Magnezij (ja sam uzela direkt od Dietpharma). Tako da ne znam za omega 3 ali svakako nebi bilo lose da se posavjetujes sa svojim ginekologom.

• dea3
    27. Rujan 2025. 13:20

Vidim da nema tko nema neku brigu 🙈

Mene od jucer pocelo boljeti grlo ... Krenulo je prosli tjedan od supruga pa klinci pa eto i na mene red ocito...
    Vele da hara i jako puno korone, mozda je i to...tko bi znao...

Sreca nitko nije imalo temperaturu...i prolazi kroz 3/4 dana...
    Pa se nadam da cu tako i ja uspjeti s cajem i medom..mozda septoletama ...
    Jer nam nista puno ljekova nije niti dozvoljeno baš...

• taratara25
    27. Rujan 2025. 13:34

dea3

Vidim da nema tko nema neku brigu 🙈

Mene od jucer pocelo boljeti grlo … Krenulo je prosli tjedan od supruga pa klinci pa eto i na mene red ocito…
    Vele da hara i jako puno korone, mozda je i to…tko bi znao…

Sreca nitko nije imalo temperaturu…i prolazi kroz 3/4 dana…
    Pa se nadam da cu tako i ja uspjeti s cajem i medom..mozda septoletama …
    Jer nam nista puno ljekova nije niti dozvoljeno baš…

I kod mene je tako od jucer. Caj med limun 😞

• lamise38
    27. Rujan 2025. 13:50

Žene drage pa šta je to u našoj grupi🤔 Josipella2025 nadam se da se smirilo sad i da si dobro?!
    Taratara25 ja imam samo kadicu od twistshakea sad za maloga,mi smo prvih par mjeseci kupali ga u sobi,spojili bi dvije stolice i na njih stavili kadicu,imam malu kupaonu i malu tuš kadu,kasnije kako je bio veći i krenuo šljapkati taman mi stane kadica u tuš kadu pa ga tu kupam i sad,jedino je bilo malo teže u fazi dok još nije samostalno sjedio a na knap mu bilo po dužini,s tim da je on sitniji. Sad razmišljam kupiti stalak da mi bude lakše jer mi kičma otpadne u onom položaju u početku.
    Riamaro žao mi je zbog odlaska na hitnu,nek je beba dobro a ti budeš riješila infekciju,nisam čula za taj antibiotik niti znam jel običaj bez urinokulture dat antibiotik pa onda radit uk,ali eto očito je,ma samo neka prođe,valjda znaju šta rade. Ja sam u prošloj trudnoći pila 2 puta antibiotik,jednom za bronhitis koji me baš jako zakačio i drugi put zbog urinarne infekcije,uz antibiotik sam pila neki probiotik,ne mogu se sad sjetit ali znam da je namjenjen baš za žene i zaštitu dolje,d-manozu svakako uzmi.
    M_rosie drago mi je da si dobro i da si se naspavala,samo neka tlak ostane dobar. Ja ti pijem prenatale od Dietpharma unutra su 30 tableta(vitamina)i 30 omegi,meni su ok.
    Dea3 bome svašta vlada,meni u četvrtak poslijepodne zakurila prvašica,a evo jutros se mali probudio s temperaturom,njoj je trajalo samo jedan dan pa se nadam da ce i kod njega. Stariji sin se isto žali na grlo🙄 veselo 
    Nadam se da ce ti brzo proći 

• lamise38
    27. Rujan 2025. 13:53

riamaro

M_rosie i Josipella2025drzite se cure, vjerujem da ce sve biti dobro 🙏🏼
    Taratara25nama je baš stigla twistshake kadica sa stalkom i puno je čvršća od drugih koje smo gledali po dućanima. Platila sam na kraju nekih 85€. Gledala sam i stokke, i chipolino, ali mi ova izgleda bolje. Taman mi stane u tuš koji je 80x90 s kliznim vratima, i baš joj je dobra visina za ekipu koja je viša, a i meni je okej. Inače imam iskustvo kod frendice i s aquascale, koja je još bolja, ali mi je zbog mjesta uvjet bio da je sklopiva.

Da se javim, mi smo sinoć bili na hitnoj zbog nekih bolova nisko dolje. Dječak je dobro, ima 550gr, ali mama ima bakterije i leukocite u urinu i dr na hitnoj sumnja na gljivice, zbog iscjetka, ali nije sigurna pa ćemo pratiti. Dobila sam antibiotik urifos koji se pije dva dana prije spavanja. Je li tko to pio? S tim da me nije poslala na urinokulturu, kao tek nakon antibiotika… Uz to ću nastaviti uzimati omnibiotic flora plus. Imate li preporuku za neki drugi probiotik koji je možda bolji uz antibiotike? D-manoza dovoljna ili da uzmem još nešto?
    Sljedeći redoviti pregled zakazan za sad 16.10.

Lactogyn kapsule,taj sam probiotik pila,jer sam jako osjetljiva na antibiotike pa lako dobijem gljivice.

• carpellocarpello45
    [OBRISANO] 27. Rujan 2025. 14:13
    Barrrbi
    27. Rujan 2025. 14:49

Josipela i Mrosie držite se 🩷
    Riamaro dovoljno je to što sve uzimaš a nije na odmet ni čaj od brusnice.

Ja sam također čaj+med+dodatni vitamin c pored Novalaca. Za sada bi rekla prehlada ali me boli trbuh od kihanja. Sve sam to isto prosla i u prvoj trudnoći i trajalo je čak 2 tj tako da se nadam da će brzo stati prehlada 🤞
    Sretno svima 🍀

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L;Th:Oleovit D3, Euthyrox, Novalac, Cyclogest
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
    Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀🙏

• Blu00
    27. Rujan 2025. 15:16

m_rosie

Riamaro navijam da sve bude ok 🫶

Ja također imam jedno pitanje. Negdje sam bila vidjela, ali neznam gdje. Ja sam pila Novalac prenatal od mjesec dana prije nego sam ostala trudna. U nekom sam trenutku uvela Folacin po preporuci ginekologa i od tada pijem jedan dan Folacin, a drugi Novalac. I sad kako se dogodilo ovo s visokim tlakom vidjela sam da su dobre omega 3 masne kiseline za visoki tlak. Zanima me dali neka od vas pije neke prenatalne i dodatno omegu 3. Ako da, koju omegu. Jer je muž išao jučer u ljekarnu pitati i na kraju mu nije ništa dala, jer kao nezna ona koliko ja kao trudnica smijem uzimati omega 3 🤦🏻‍♀️ a znam da sam negdje pročitala da neke žene uzimaju dodatno omegu 3 uz vitamine u zadnjem tromjesečju. Pa evo ako ima neka da uzima dodatnu omegu 3 da mi kaže 🤗

Inače naspavala sam se i evo dosad tlak odličan, nadam se da će tako i ostati. I da će ova mala krenuti rasti 👼🙏

Prije svega, drago mi je da je tlak napokon dobar🥰 
    Ja uzimam Novalac i uz njega popijem svaki dan jednu Omega 3 baš prenatal od proizvođača Wiley’a Finest Wild Alaskan. Inače se piju 2 tbl dnevno, ali ja uzimam 1, jer i sam Novalac već sadrži određenu količinu omega 3.
    Tih prenatal nema nema baš svugdje kupiti. Ako se ne varam pisala si da si iz Dubrovnika, tako da provjereno znam da ima u Farmaciji u Sub Cityju. Ja ih inače tamo uzimam😊
    Svakako možeš provjeriti raspoloživost na njihovoj stranici da si sigurna ili naručiti online, jer ih Farmacia sigurno ima za razliku od drugih ljekarni.

29.3.2025. ➕️
    UZV: 7+0 imamo ❤️
    Veritas ✅️ Stiže nam dečko!👶🩵
    12/25 ⏳️

bubica_0706
    27. Rujan 2025. 15:22

taratara25

Josipaella i m_Rosie drzite se, nema druge. Samo pozitivno 🫶🏼

Imam pitanje glede kadice za bebe- znam da ste vec pisale i Twistshake-u ali ne mogu pronaci po stranicama. Mislite li da je ta kadica vrijedna hypea? Do koje dobi se moze koristiti sto mislite?
    I za vas koje ste narucivale, jeste li narucivale direktno sa Twistshake stranice? Trenutno se s kodom, onaj set sa kadicom, stalkom, jastukom, igrackama i krpicama moze dobiti za 80 eur, s time da se placa postarina oko 7 eura.
    Taj stalak mi se cini praktican a opet nisam sigurna je li neophodan.
    Dobila sam i preporuke za stokke folding kadicu sa umetkom pa ako imate iskustva pisite.
    Isto tako slobodne ste preporuciti i neke druge kadice koje imate ili planirate kupiti.

Tnx 💞🫶🏼

Moja preporuka za Stokke Flexi Bath sklopivu kadicu sa stalkom - imali smo ju sa starijom i sad cemo opet. Stvarno smo bili zadovoljni. Uz napomenu da ima veca i manja verzija te kadice i na stalak moze samo manja. Manja je ja mislim do godinu dana, ali mi smo ju koristili bez problema sigurno i vise od dvije godine. Sa Twistshake nemam iskustva pa ti ne mogu pomoci oko toga. 

10/2021 ❤️
    01/2026 ❤️⏳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani