Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    EllaMS
    04. Listopad 2025. 18:54

Diivnaa__

EllaMS
    Pročitala sam ovaj dio s dojenjem i moram ti reći samo (ne pišem baš al vas redovito citam i pratim 😄) kako je i mene malo strah, ja imam ravne bradavice, nadam se prirodnom porodu, ali ugl kupila sam u baby centru 'haakaa' silikonske aspiratore za bradavice koje se stave prije dojenja (pretpostavljam da slično i beba izvuče dojenjem al ako ce biti potreban poticaj) I ugl isla sam samo isprobati kod kuće na bradavicu kako radi i čim sam stisnula i stavila odmah ju je izvuklo i usput par kapi kolostruma pa sam odmah maknula 🤣🤣🫠
    Ako ce ti trebati preporuka, kupila sam na popustu za oko 14 eura

E hvala ti, nisam znala za te, uzela sam si one aventove štitnike za bradavice po preporuci frendice, isto su silikonski i pretpostavljam da je isti princip. Ja ih nisam isprobavala 🤣
    Dobro je za znati da ima jos opcija

👫
    36/36

• jagoda20
    05. Listopad 2025. 07:33

Ja isto ima uvucene,  ravne, bradavice pa ne znam koliko će to otežati situaciju.  
    Razmišljam da kupim spectra izdajalicu jer vidim sa je žene jako hvale, da je odlična.  
    Imam neku ručnu, ne znam koliko ću s njom moći. 
    A jedne strane ne bi htjela kupovati skupu izdajalicu, spectra je cca 300 eura, a s druge strane bi htjela potaknuti laktaciju odmah na početku, da ne bi izgubila mlijeko ako ne bude išlo dojenje.  Ne znam hoću li s tim izdajanjem sama sebi zakomplicirati život. 
    Htjela bi da beba papa moje mlijeko barem 6 mjeseci.  

Timi95
    05. Listopad 2025. 08:03

Ja sam dojila prvo dijete 20mj, drugo 9mj.. sad planiram barem 2god.. i izdajalica me spasila na pocetku, odmah isti dan nakom poroda sam uspijela izdojiti po 40-50ml mlijeka.. imala sam rucnu.. sad planiram kupiti Momcozy, budu oko 200-250e, ali stave svako toliko popust 20%.. i izdajalica  ce mi trebati ako negdje idem bez bebe na par sati, da lijepo izdojim. Ova je handfree
    Prvi porod sam imala ravne bradavice, izvukla sam ih izdajalicom i dojenje.. i onda su ostale izvucene.. sad stoje ko antene 😅

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

• lamise38
    05. Listopad 2025. 08:53

Uu dojenje moja bolna točka,prvih petero svi samo dojeni neki i po 16 mjeseci a ovo zadnje pile jedva 3 tjedna,onda sam se isključivo izdajala nekoliko mjeseci i to me jako psihički rasturilo jer sam samo po cijele dane izdajala,prala,sterilizirala,hranila i tako u krug a di je sve drugo. Jako težak period. Sad se nadam da ću uspjeti,ali eto kako bude jer sam se uvjerila da je nešto i do bebe,đaba mi svo iskustvo prije. Moje su prije prvog bile ravne i uvučene sad su skroz izvučene a cice ko 2 ljigavca nakon dojenja🤣🤣🤣
    Ja sam pratila zadnje vrijeme i jako puno preporuka je za one koala silver cups,to ću si kupiti jer uvijek u početku bude bolno i znaju se ragade dogodit a ovo svi hvale da je top i da brzo pomaže. Timi95 I ja razmišljam kupiti tu handsfree momcozy izdajalicu čisto da imam za povećati laktaciju ili ako idem negdje bez bebe,i mislim da ću si kupiti one laktacijske keksice i granolu od milkimami tako nekako se zovu. Mamine kapi meni nisu pomogle.

• jagoda20
    05. Listopad 2025. 09:02

Hvala vam na savjetima, onda vjerojatno ne mogu promašiti ako kupim kvalitetnu izdajalicu, gledala sam spectru ili momcozy, s kojom je lakše da. 

• dea3
    05. Listopad 2025. 09:57

Timi koji model momcozy si gledala??? 

Ja sam inace za oba izdajala i sve si mislim da ću i sad...
    Iskreno, htjela bi da pije moje mlijeko, a po drugoj strani nisam za to da ne mogu mrdnuti od bebe jer isključivo doji i vezana je samo na mene. Pa kako god to sebično zvucalo 🙈🫣

Na tragu onoga što je Lamisa napisala...izdajanje ako ste samo bude jako teško ...
    Ja sreća imam muža doma koji stvarno, ali stvarno nije jedno noćno hranjenje preskočio ili bilo koje danje ako je doma.
    Onda je to puno lakše jer smo baš bili uigrani....beba bi se probudila, on bi ju sredio, a ja bi se za to vrijeme izdojila. Onda bi ju on hranio, a ja bi već sve oprala i pospremila. Ili bi uvijek imala bočicu zalihe u frižideru ako bi išla kamo.
    U tom slučaju je izdajanje super...ali ako ste s bebom sami, onda je to užas..pogotovo dok je mala...krene plakat, a vi bi se kao u tim uvjetima trebali izdojiti...😴

Ako će ići u tom smjeru..ovog puta svakako kupujem spectru jer je ona za ful izdajanje..i neke te samostojece da jednom ili dva x na dan s njima jer one nisu za isključivo izdajanje...takvih prije par godina nije ni bilo pa ne znam kako ce ici...

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

Barrrbi
    05. Listopad 2025. 11:43

M rosie nadam se sa ćeš ostati s nama jer re pratimo i uz tebe smo🩷🍀

Meni je ovo druga trudnoća u 35 godini a sina sam rodila s 33g nakon puno godina borbe. Moji su oboje iz potpomognute oplodnje. 🩵🩷🙂

Vezano za spavaćice ja se puno znojim već sada i mijenjam majice. Sa prvim mi 3 spavaćice nisu bile dovoljne a svi govorili da budu. Zbog mog znojenja /preznojavanja sada nosim 4 spavaćice i 2 pidžame.

Dojenje - imali smo više problema od mojih uvučenih bradavica, jako bolnog dojenja, mali nije imao dobar hvat i refluks i svašta nesta tako da smo bili na AD. AD svakako meni psihički i fizički lakši oblik hranjenja.
    Sada ću probati dojiti ali ako ne ide neću se osjećati loše kao što sam bila jer su mi svi oko mene prvi puta nabijali osjećaj krivnje i da sam manje majka.

Skupljam savjete kako da uspostavim dojenje i uspijem u tome. Ako imate savjeta slušam 🙂

Imam ručnu i električnu izdajalicu i šeširiće spremne kao s sinom. 

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L(2025)
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (6/2023)💙
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET➕
    👩🏼 - iz IVF/ICSI (1/2026)🩷

Timi95
    05. Listopad 2025. 11:49

Lamise38 E vidjela sam te keksice..inace sam samo pila onaj Hipp caj za dojilje i puno vode i imala sam puno mlijeka.. 
    dea3 M6 ili M5.. jos proucavam.. posto dosta kostaju da uzmem kako treba. 
    Ovu bebu ne zelim nauciti na bocu, samo kad negdje idem, ako idem.. i kad prestanem sa dojenjem, ne bi da pijem nikakvo mlijeko (planiram dojiti barem 2god).. jer ovo dvoje sam nakon dojenja naucila na bocu i to je bilo buđenje za bocu po 3 puta nocu, sad si to ne zelim.. stariji je bocu prihvatio tek sa 2god.. inace nas ako mene nema je popio jedva 20ml na bocu.. 
    Zna netko kako odvojiti dojenje od spavanja? Mozda je nemoguce prva 3-4mj, ali za kasnije.. 

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

• lamise38
    05. Listopad 2025. 12:35

Za isključivo izdajanje svi hvale Spektru,pa sad ne znam. Ja na isključivo izdajanje ne idem jer uz puno djece to nije lako. Možda za povremenu bocu jer kako kaže dea3 ne želim da beba bude ovisna samo o meni i da ne mogu mrdnuti,za psihu to nije lako,prošla sam to više puta. Ja sam najduže dojila 16 mj i meni je i to bilo previše jer me mala stalno gnjavila,ništa nije htjela jest i samo bi visila na cici pogotovo noću. Ona recimo nikad nije ni prihvatila bocu vec je pila odmah na šalicu mlijeko,ostali također nisu noću pili,boca prije spavanja i onda tek ujutro,mali sad isto više ne pije noću,rijetki slučajevi da mu po noći dajem.
    Barrrbi jako je bitan dobar hvat kod dojenja,kad i ako se to postigne ide lakše,beba treba aktivno gurati i onda je dalje sve stvar ponude potražnje,nebi trebalo biti gledanja na sat nego pustiti bebu da ima svoj ritam i na njen zahtjev ju dojit,ali kažem bitno da ima aktivnog gutanja da to nije samo da duda kao dudu i spava. Patronažne bi trebale biti tu od pomoći,ne znam od kud si ali znam da u Zg-u u Domu zdravlja ima savjetovalište za dojenje,imaju one rode u njihov sos telefon,zapravo sigurna na instagramu/fesju ako koristiš te grupe,savjetnice,doule..
    m_rosie nadam se da si dobro koliko možeš biti🫠

• lamise38
    05. Listopad 2025. 12:37

*Beba treba aktivno gutati (ne gurati)
    *zaprati si na instagramu/fejsu

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI