Cure, znate mozda ako moj muz moze iskoristiti porodiljni na za prvo ili drugo dijete dok sam na komplikacijama? Znam da ne moze dok sam na porodiljnom, ne mozemo oboje biti.. ali porodiljni mi pocinje pocetkom 12.mj pa da si on iskoristi od prvog djetata ta 2mj..
Može…evo moji sad kreće.
Stvar je da se radi o pravima za različitu djecu tako da si i na porodiljnom, ako on koristit za neko drugo dijete nema prepreke.
Super, hvala. Koliko ce dobivati? Isto do 3000e? Ili je 995?
Do 3000 je... Jer je to rodiljni, a nisu komplikacije ili bolovanje.
Prva beta 5174.8 a danas druga beta je 13785.8
Kod ginekologa me narucili tek 09.10 sto mi je to dugo inace zivim u Sloveniji i kod njih se tek dolazi sa 10 tjedana trudnuce pa sta da radim da li je rano da idem privatno
Ako gledaš samo betu situacija je i više nego dobra. Iskreno za početak dovoljno za znati. Ukoliko nema nikakvih krvarenja ili nešto stvarno treba dati tijelu da odradi svoj dio posla.
Ja te u potpunosti razumijem da si u strahu radi prethodnih iskustava (znam jer sam i sama to prošla). Ali kroz njih sam naucila da u tom prvom djelu jednostavno malo toga možemo učiniti. Sve do pokreta bebe svaki pregled i uzv su mi stres. Imam osjećaj da nisam disala dokle god mi nije rekao da srce kuca.
Ako ti je predugo čekati za redovni pregled, nemoj ni privatni staviti prerano…ja bi npr. Barem da još prođe 7-10 dana jer bi ti onda trebalo i srce kucati i sve. Preranim odlaskom samo si stvaras dodatni stres kad ti npr. Kaže sve je tu, ali još nema otkucaja. Vjeruj mi tek dana kreće panika hoce li ili nece (imam dva iskustva, jedno ne, jednom nije dakle 50-50%), a samo da si možda došla koji dan kasnije već bi se sve vidjelo i bila bi lišena te brige.
Moj ti je savjet da se probaš što više opustiti, jer te čeka još jako dugi put do kraja trudnoće.
Hvala ti na velikom i dobrom pojašnjenu.Baš jer sam imala već jednom to sve pa me sada još više strah i brinem i onda osjećam kako će se sve odužiti onda imam i strah radim u perutnini gdje je posao težak a i hladno je baš mi voljela da guram bolovanje što više mogu jer sam prošlu trudnoću isto radila fizički posao pa sam prokvarila.Sada hvala Bogu me ništa ne boli i baš odmaram se i brinem o sebi.Sačekat ću još svakako je ovdje teško dobit odmah termin jedino kad je baš hitno jedva sam našla i ginekologa.
Kod ginekologa me narucili tek 09.10 sto mi je to dugo inace zivim u Sloveniji i kod njih se tek dolazi sa 10 tjedana trudnuce pa sta da radim da li je rano da idem privatno
Evo lijepo ti je dea3 napisala. Slažem se sa svime. I ja sam prvi put izgubila trudnocu i onda kad sam opet ostala trudna je to bila borba sa zivcima. Normalno je brinuti, ali nije u tvojoj kontroli. Beta ti je super, možeš privatno otići ranije, ali bi ti isto savjetovala da se opustiš i da strpljivo čekaš i imaš vjere u svoje tijelo. To ti je savjet iz moje perspektive sada kad sam malo pametnija, ali isto tako se sjećam kako mi je onda bilo i apsolutno te razumijem. Ja ti od sveg srca želim sve najbolje i da imaš urednu trudnocu 😊
Evo lijepo ti je dea3 napisala. Slažem se sa svime. I ja sam prvi put izgubila trudnocu i onda kad sam opet ostala trudna je to bila borba sa zivcima. Normalno je brinuti, ali nije u tvojoj kontroli. Beta ti je super, možeš privatno otići ranije, ali bi ti isto savjetovala da se opustiš i da strpljivo čekaš i imaš vjere u svoje tijelo. To ti je savjet iz moje perspektive sada kad sam malo pametnija, ali isto tako se sjećam kako mi je onda bilo i apsolutno te razumijem. Ja ti od sveg srca želim sve najbolje i da imaš urednu trudnocu 😊
Zahvaljujem na lijepim rijecima potrudit cu se opustit se i sacekati da sve dode na svoje kako treba mislim da su prva 3 mjeseca najvise nestrpljiva sto se tice trudnoce pune smo emocija straha brige ljubavi sve nam se sastane hahah
Cure, znate mozda ako moj muz moze iskoristiti porodiljni na za prvo ili drugo dijete dok sam na komplikacijama? Znam da ne moze dok sam na porodiljnom, ne mozemo oboje biti.. ali porodiljni mi pocinje pocetkom 12.mj pa da si on iskoristi od prvog djetata ta 2mj..
Može…evo moji sad kreće.
Stvar je da se radi o pravima za različitu djecu tako da si i na porodiljnom, ako on koristit za neko drugo dijete nema prepreke.
Dobivati će prema R1 obrascu. Muž je bio cijeli 7 mj i dobio samo 100e manje od plaće 👍
Udarci - 1 trudnoća sina osjetila s 22 tj i posteljica bila sprijeda.
Sada malu osjetim od 19 tj i to pošteno udarce kroz cijeli dan i noć i posteljica je straga.
Sretno svima s pregledima ovaj tjedan 🍀
👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L;Th:Oleovit D3, Euthyrox, Novalac, Cyclogest
🧔37g- OAT
🟡Vinogradska
👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
Beba br 2 🙏
🟡Vinogradska
2/2025 💔❌
4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
1beta(11dpt)=342
2beta(13dpt)= 691
1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀🙏
Može…evo moji sad kreće.
Do 3000 je… Jer je to rodiljni, a nisu komplikacije ili bolovanje.
A moj muz je privatnik. Ne znam kako to onda ide.. on nema placu koju si uplacuje
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Cure s vise djece, jeste ih sve rodile u istom tjednu trudnoće? Mene uhvatila panika kad sam skužila da sam već od 2.12. u terminu, a 9.12. sam 38+0, s toliko sam prvu rodila. Već sam najavila muzu da kitimo bor 1.12. 😂
Eni bas sam se pitala gdje si. Ja sam u prvoj trudnoći osjetila s 20tt. Brzo će i tebi 😍
Prvo 41+1, drugo 40+3, ali za drugu bebu sam imala O dosta kasnije pa bih rekla da sam rodila prije termina.. termin po M je bio 8.3., po O 16.3., rodila se 12.3.. dosla bi ona prije da mi mali nije 10.3.imao rođ pa sam mu radila tortu, imali goste i tako, a ja trudovima 😅 pa sam se 11.3.uputila u rodiliste 😅.. ali inace sam se otvarala vec od 35.tt
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Prvi put sam osjetila sa 20.tt, kao mjehuricem. Drugi vec sa 14.tt mjehurice, nakon 2 tj vec udarce- obe trudnoce posteljica sprijeda i bila sam jako mrsava.. sada od 13.-14.tt kao da se nesto unutra događa, tocno se vidjelo kad sam legla di je.. e od 15.tt osjetim bas udarce, sad stalno.. po cijelom trbuhu je 😅 sve me strah kad dobije na kilazi 🫣 posteljica je straga..
Al meni se npr prva beba nije toliko ritala, bio je miran, osjetila bi ga, javio se , ali nista posebno.. zato prva i sad druga curka, divljakuse 😅
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Može…evo moji sad kreće.
Do 3000 je… Jer je to rodiljni, a nisu komplikacije ili bolovanje.
A moj muz je privatnik. Ne znam kako to onda ide.. on nema placu koju si uplacuje
Ako je vlasnik d.o.o. - a onda si mora isplacivati placu.
Ako je obrtnik (pretpostavljam) onda prema razredu uplacenih doprinosa...najmanji iznos porodiljnog tada je 701 euro...
Suprug i ja smo jucer imali malu prometnu. Udarac je bio zaista slab ali opreza radi smo odmah otisli u petrovu, jucer na uzv je sve bilo dobro ali zadrzali su me 24h jer je to procedura. Medutim danas ujutro krenuli su redovni trudovi iako se hvala bogu ne otvaram i ne pojacavaju se za sad ali ipak ostajem u bolnici. Spominjali su da ce mi dati neku terapiju, ima li netko iskustva s uranjenim trudovima i terapijom kako to ide?
12.12. dolazi nam Luka 💙
Suprug i ja smo jucer imali malu prometnu. Udarac je bio zaista slab ali opreza radi smo odmah otisli u petrovu, jucer na uzv je sve bilo dobro ali zadrzali su me 24h jer je to procedura. Medutim danas ujutro krenuli su redovni trudovi iako se hvala bogu ne otvaram i ne pojacavaju se za sad ali ipak ostajem u bolnici. Spominjali su da ce mi dati neku terapiju, ima li netko iskustva s uranjenim trudovima i terapijom kako to ide?
Hej... Nadam se da ce sve biti ok....evo sreca da su te ostavili na promatranju.
Ja koristim indometacin 4 x na dan s ciljem da spriječe pojavu trudova. P.s. imam serklažu i otvaram se već od 17 tt.
Ili ce ti dati tokolizu - ona ide venozno.
Ako te smijem pitati na koji način osjećaš da su krenuli trudovi?? Koja je razlika između njih i bh kontrakcija (pretpostavljam da si njih već osjetila) ...
Sortiraj odgovore
Najstariji