Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    riamaro
    15. Rujan 2025. 05:49

eni233

Hej žene , čestitke na super pregledima .. ja nisam baš aktivna jer nemam ništa pametno za reci .. ja kavu uopće ne pijem , štoviše jako mi smrdi čak i kad ju muž pije i osjetim miris mi ide na povraćanje 🤮 meni se dosta toga zgadilo , pa više manje jedem isto .. iskreno jedva čekam da mogu osjećati bebaca , jer čitam kak vi sve osjetite .. meni je posteljica straga , pa se nadam da će to uskoro biti .. iskreno ja niti neznam kako to izgelda tj koji je osjećaj osjećati bebu kad mi je prva trudnoća 🤭

Jel’ se počeo sad vidjeti trbuh kako treba? 🥰 Vidim da si nam lijepo dogurala i ti… 
    Što se tiče pokreta, ja sam ih osjetila jako jako rano (oko 13.tjedna) i ne bih to sama nikad skužila da mi doktorica nije otkrila da je to to. Kao neki mjehurići, ili da nešto iznutra škaklja. Poslije su postajali češći i jači i bebica je imala običaj “izbaciti se”, kako stavim ruku, tako se naš dječak približi i bude mala izbočina. Isto posteljica iza, mršavija žena (bila nekad 🤭), prva trudnoća, a s 20tt smo prvi put počeli vidjeti pokrete na trbuhu!  

👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
    🧔🏽‍♂️ 30 asthenoteratozoospermia
    - ICSI 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️ 9+2 ♥️ 12+3 ♥️ 16+6 🩵

riamarro@hotmail.com

• Karen
    15. Rujan 2025. 10:38

@riamaro, zanimljivo....recimo, ja sam počela osjećati oko 14tt (posteljica je iza) i doktorica mi je rekla da bi to bio medicinski fenomen jer je beba premala. Skoro pa ono, ženo umišljaš. No, ovo mi je druga trudnoća i znam što treba osjetiti i stvarno je to bilo to. Tako da mi je drago čuti da nisam luda. 
    Inače, prva trudnoća s posteljicom naprijed - prvi osjeti oko 20tt sramežljivo, druga trudnoća s posteljicom iza - 14tt. 

• lamise38
    15. Rujan 2025. 11:18

Eni233 budeš sigurno uskoro osjetila,u početku su to kao neki leptirići/mjehurići a onda iz tjedna u tjedan sve jače se osjeti. Meni je sad posteljica sprijeda I osjetila sam tek u 18.tt ali sad recimo nebih rekla da išta slabije osjećam u usporedbi s posteljicom straga.
    Makarena moji su rođeni ili na termin ili preneseni,mislim da pravila nema ali vrlo lako moguće da opet bude tako kao i prvo. Ja bi voljela barem ovo dijete roditi koji dan prije termina jer to kad prenesem me psihički ubije.

adisica2002
    15. Rujan 2025. 11:21

Prva beta 5174.8 a danas druga beta je  13785.8 

Kod ginekologa me narucili tek 09.10 sto mi je to dugo inace zivim u Sloveniji i kod njih se tek dolazi sa 10 tjedana trudnuce pa sta da radim da li je rano da idem privatno

Timi95
    15. Rujan 2025. 11:38

Cure, znate mozda ako moj muz moze iskoristiti porodiljni na za prvo ili drugo dijete dok sam na komplikacijama? Znam da ne moze dok sam na porodiljnom, ne mozemo oboje biti.. ali porodiljni mi pocinje pocetkom 12.mj pa da si on iskoristi od prvog djetata ta 2mj.. 

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• dea3
    15. Rujan 2025. 11:43

adisica2002

Prva beta 5174.8 a danas druga beta je 13785.8

Kod ginekologa me narucili tek 09.10 sto mi je to dugo inace zivim u Sloveniji i kod njih se tek dolazi sa 10 tjedana trudnuce pa sta da radim da li je rano da idem privatno

Ako gledaš samo betu situacija je i više nego dobra. Iskreno za početak dovoljno za znati. Ukoliko nema nikakvih krvarenja ili nešto stvarno treba dati tijelu da odradi svoj dio posla. 

Ja te u potpunosti razumijem da si u strahu radi prethodnih iskustava (znam jer sam i sama to prošla). Ali kroz njih sam naucila da u tom prvom djelu jednostavno malo toga možemo učiniti. Sve do pokreta bebe svaki pregled i uzv su mi stres. Imam osjećaj da nisam disala dokle god mi nije rekao da srce kuca. 

Ako ti je predugo čekati za redovni pregled, nemoj ni privatni staviti prerano...ja bi npr. Barem da još prođe 7-10 dana jer bi ti onda trebalo i srce kucati i sve. Preranim odlaskom samo si stvaras dodatni stres kad ti npr. Kaže sve je tu, ali još nema otkucaja. Vjeruj mi tek dana kreće panika hoce li ili nece (imam dva iskustva, jedno ne, jednom nije dakle 50-50%), a samo da si možda došla koji dan kasnije već bi se sve vidjelo i bila bi lišena te brige. 

Moj ti je savjet da se probaš što više opustiti, jer te čeka još jako dugi put do kraja trudnoće. 

• dea3
    15. Rujan 2025. 11:45

Timi95

Cure, znate mozda ako moj muz moze iskoristiti porodiljni na za prvo ili drugo dijete dok sam na komplikacijama? Znam da ne moze dok sam na porodiljnom, ne mozemo oboje biti.. ali porodiljni mi pocinje pocetkom 12.mj pa da si on iskoristi od prvog djetata ta 2mj..

Može...evo moji sad kreće.
    Stvar je da se radi o pravima za različitu djecu tako da si i na porodiljnom, ako on koristit za neko drugo dijete nema prepreke. 

Timi95
    15. Rujan 2025. 11:59

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

EllaMS
    15. Rujan 2025. 12:00

adisica2002

Prva beta 5174.8 a danas druga beta je 13785.8

Evo lijepo ti je dea3 napisala. Slažem se sa svime. I ja sam prvi put izgubila trudnocu i onda kad sam opet ostala trudna je to bila borba sa zivcima. Normalno je brinuti, ali nije u tvojoj kontroli. Beta ti je super, možeš privatno otići ranije, ali bi ti isto savjetovala da se opustiš i da strpljivo čekaš i imaš vjere u svoje tijelo. To ti je savjet iz moje perspektive sada kad sam malo pametnija, ali isto tako se sjećam kako mi je onda bilo i apsolutno te razumijem. Ja ti od sveg srca želim sve najbolje i da imaš urednu trudnocu 😊

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

Timi95
    15. Rujan 2025. 12:01

dea3

Timi95

Može…evo moji sad kreće.
    Stvar je da se radi o pravima za različitu djecu tako da si i na porodiljnom, ako on koristit za neko drugo dijete nema prepreke.

Super, hvala. Koliko ce dobivati? Isto do 3000e? Ili je 995?

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.