Hvala vam, to mi puno znaci ❤️
Crp mi je uredan, leukociti u krvi 9 i nesto, ali kazu da je to sve u redu. Jedino mi urin ima leukocite i pise mnogo bakterija..
I ja mislim da se to ne moze tocno odrediti, bitno je da je ona dobro i aktivna je dosta 😅
Sto se tice doktorice, nije mi jasno kako ima srca to reci trudnoj zeni, ma bilo kome cak, ko nije trudan.. ocito sam s razlogom dosla.. inace ne idem po bolnicama bez veze.
Jos placem i bas sam u šoku.. i neku noc sam sanjala da krvarim..
Cak sam se jutros bojala ici na veliki nuzdu da se ne napinjem, tek kad sam dosla u bolnicu sam isla..
Ajde da sam u sigurnijim tjednima.. iskreno, jedva cekam da budem blizu 30.tt.. do tad cu samo sve lagano, sto bas moram.
Ma to je odlicno, meni su oko 11 leukociri u krvi i u trudnoci je normalno da su tako malo poviseni. Ja bih rekla da je sve u redu, samo ti naoravi briseve i uspori. Tijelo je reklo da treba laganije pa ga poslusaj ☺️
Hvala vam, to mi puno znaci ❤️
Crp mi je uredan, leukociti u krvi 9 i nesto, ali kazu da je to sve u redu. Jedino mi urin ima leukocite i pise mnogo bakterija..
I ja mislim da se to ne moze tocno odrediti, bitno je da je ona dobro i aktivna je dosta 😅
Sto se tice doktorice, nije mi jasno kako ima srca to reci trudnoj zeni, ma bilo kome cak, ko nije trudan.. ocito sam s razlogom dosla.. inace ne idem po bolnicama bez veze.
Jos placem i bas sam u šoku.. i neku noc sam sanjala da krvarim..
Cak sam se jutros bojala ici na veliki nuzdu da se ne napinjem, tek kad sam dosla u bolnicu sam isla..
Ajde da sam u sigurnijim tjednima.. iskreno, jedva cekam da budem blizu 30.tt.. do tad cu samo sve lagano, sto bas moram.
Drago mi je da nije strašno i da je cerviks jos uvijek ok...
Pristup doktorice, ajme majko...kod nas se u bolnici stvarno nebi tako ponijeli... Dapace za sve stalno govore, za bilo što dođite...
Čak i sestre koje znaju biti itekako svoje su rekle, bolje 100 puta bezveze nego da samo jednom ne dođete...
Nadam se da će se sad tvoj ginekolog pošteno potruditi da probate eliminirati sve što smeta...a tebi stvarno preporucam malo više mirovanja, barem dok se upala, gdje god da je, smiri...
Svi čekamo 30 tt 😂😂 neki više neki manje...mi doma radi situacije s cerviksom koji kod mene više ni ne postoji čak i križamo datume 😂
Timi95 Bogu hvala da je sve ok. Meni je prva trudnoća i evo zasad nisam imala nikakav problem, tako da mi je uglavnom nepoznanica ovo sve što pišete 🙈 Želim ti što manje stresa i da sve prođe u najboljem redu 🙏🧡
Hvala ❤️
Inace idem za sve u Rijeku, ali sad mi je bila blize Pula, jer sam se jako uplasila.. u Rijeci nisu takvi.. znaju da nisam dosla bez veze, pogotovo jer imam iskustva sa trudnocama i znam kad nesto nije u redu.. ma njihova sramota..
I meni je ajmo reci nepoznato, u prve dvije trudnoce mi je bilo sve super.
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
I jos me pita doktorica zasto sam dosla, zasto nisam isla kod svog ginekologa.. neka mlada je bila.. a ja sva van sebe, plakala sam cijelim putem, u šoku.. nisam vidjela krv od pocetka poroda, prosle trudnoce.
Drago mi je da je sve u redu, ali ti doktori mi nisu nikako jasni, kako su tako hladni, a trudnica van sebe od brige i straha.
Nadam se da ce ti tvoj gin biti od vece pomoci.
Da li preventivno koristis vitamine, probiotike, dmanozu/brusnicu, roidakal, nesto za vaginalnu floru tipa ulje gyno pro?
Ja sam malo paranoicna pa koristim sve i svasta cim primjetim nesto malo drugacije nego inace.
Timi, drago mi je da je sve u redu. Miruj što više možeš, a ovo za doktoricu je grozno, stvarno mi je nevjerojatno da to ikoga pitaju, kamoli trudnicu koja dođe s krvarenjem 😔 Toliko znači utješna riječ, žao mi je da neki nisu svjesni koliko mogu pomoći ili odmoći svojim stavom.
Inače, ja sam jučer prvi put imala ogroman strah jer mi je onaj donji tlak bio povišen. Oduvijek je nizak, oko 100/60, a jučer gornji 115, a donji 90. Mjerila sam više puta i gornji se smanjivao do 106, a donji nikako da se stabilizira. Ne mjerim doma tlak, ali jučer odjednom mi je postalo crveno lice, vrućina ogromna, otkucaji srca oko 100, a kako je mama tlakaš pa ima svoj tlakomjer, kad sam vidjela, prvi put me uhvatio strah što ako nešto pođe po zlu, a još je jako rano. 😔 Ginekologinja mi više nije radila pa nisam zvala, a danas sam ok i tlak je normalan pa niti ne znam trebam li zbog toga uopće zvati. Isto se veselim malo višim tjednima jer me ovo jučer prepalo.
Blondy, ogtt i kks si radila isti dan? Ja imam uputnicu i sve je na jednoj, ne znam ako mogu već sad ići vaditi krv pa onda za koji tjedan ogtt ili je bolje sve u istome danu?
🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
I jos me pita doktorica zasto sam dosla, zasto nisam isla kod svog ginekologa.. neka mlada je bila.. a ja sva van sebe, plakala sam cijelim putem, u šoku.. nisam vidjela krv od pocetka poroda, prosle trudnoce.
Drago mi je da je sve u redu, ali ti doktori mi nisu nikako jasni, kako su tako hladni, a trudnica van sebe od brige i straha.
Nadam se da ce ti tvoj gin biti od vece pomoci.
Da li preventivno koristis vitamine, probiotike, dmanozu/brusnicu, roidakal, nesto za vaginalnu floru tipa ulje gyno pro?
Ja sam malo paranoicna pa koristim sve i svasta cim primjetim nesto malo drugacije nego inace.
Probiotik, Novalac, D- Manozu po potrebi, za rodnicu nista.. ali osjetim kao da je malo suha, iako imam dosta iscjetka.. inace pijem puno vode..
Mah, ja se nadam ce biti od pomoci.. jer mene ovo sve jako stresira.. znaci, isla sam u rodiliste na hitni prijem, ako da sam dosla na trznicu po jabuke.. tako sam se osjecala.😏
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Pozdrav svima,
Ja nisam dugo pisala, tu sam od početka trudnoće, ali sam imala nekih problema i nije mi bilo do ničega.
Čitam vas i pratim.
Mi rastemo, za sada sve ide kako treba
Za jučerašnjem pregledu pitala sam ginekologinja za cijepljenje protiv hripavca i gripe.
Za hripavac je rekla obavezno za dva, tri tjedan, a za gripu ne bi preporučila.
Čitala sam dosta o tome i dosta je ljudi oko mene zdravstvene struke i svi kažu da obavezno uzmem i cjepivo protiv gripe s obzirom da je porod predviđen za 31.12.
Jeste li vi dobile kakve upute?
Danas sve čovjek mora sam tražiti i pitati, nažalost.
Pozdrav,
Ja ću se cijepiti protiv hripavca sigurno. Vidjela sam dva slučaja u bližoj okolini kako izgleda kad dijete od mjesec dana dobije hripavac i svakako bih to željela izbjeći. Imam dijete od tri godine i krenut će u vrtić nakon prvih par tjedana tako da će teško bit osigurati sigurnost za bebu.
Ići ću u dom zdravlja u Zagrebu kad prođe 28tt. Ima na Andriji Štamparu popis termina kad i gdje se može obaviti cijepljenje.
Za gripu još nisam sigurna, moram vidjeti s doktoricom opće prakse.
Jesi razmišljala možda o cijepljenju za Rsv? Koliko sam shvatila, postoji cjepivo zadnjih par godina, no nigdje nisam našla kako i kada se cijepiti.
Ja bi se cijepila protiv RSV-. Moram zvati epidemiologa pa da se raspitam. Kada nesto saznam javim. :)
Timi drago mi je da je bebica ok. A o ponasanju doktorice bolje da nis ne govorim. Ne kuzim takav stav. A i da netko dodje bezveze ima da ga pregleda, za sta tocno placamo zdravstveno. Uzas.
Timi, drago mi je da je sve u redu. Miruj što više možeš, a ovo za doktoricu je grozno, stvarno mi je nevjerojatno da to ikoga pitaju, kamoli trudnicu koja dođe s krvarenjem 😔 Toliko znači utješna riječ, žao mi je da neki nisu svjesni koliko mogu pomoći ili odmoći svojim stavom.
Inače, ja sam jučer prvi put imala ogroman strah jer mi je onaj donji tlak bio povišen. Oduvijek je nizak, oko 100/60, a jučer gornji 115, a donji 90. Mjerila sam više puta i gornji se smanjivao do 106, a donji nikako da se stabilizira. Ne mjerim doma tlak, ali jučer odjednom mi je postalo crveno lice, vrućina ogromna, otkucaji srca oko 100, a kako je mama tlakaš pa ima svoj tlakomjer, kad sam vidjela, prvi put me uhvatio strah što ako nešto pođe po zlu, a još je jako rano. 😔 Ginekologinja mi više nije radila pa nisam zvala, a danas sam ok i tlak je normalan pa niti ne znam trebam li zbog toga uopće zvati. Isto se veselim malo višim tjednima jer me ovo jučer prepalo.
Blondy, ogtt i kks si radila isti dan? Ja imam uputnicu i sve je na jednoj, ne znam ako mogu već sad ići vaditi krv pa onda za koji tjedan ogtt ili je bolje sve u istome danu?
Pa svejedno, iako kod nas ogtt rade od 24 tjedna na dalje. Realno, mozes sve to u istom danu odraditi..
Sto se tice tlaka, prati ga. Imam iskustva s tim i doktori su jako oprezni kad je tlak u pitanju, donji ne smije ici preko 90 nikako
Sortiraj odgovore
Najstariji