Ja sam zadnja 2 tjedna samo imala visi tlak i to nije nikad bio visi od 140/90 u bolnici i na to su mi ukljucili metyldopa tablete najmanju dozu i pustili me kuci nakon 3 dana s tom terapijom. Terapiju su uveli drugi dan i pratili kakav mi je tlak iduca dva dana i isla sam kuci. U ta dva dana sam radila urin 24 h, nisam imala proteine povecane ni u obicnom ni ovom urinu, i sve jetrene probe su bile uredne. Tako da je i kod mene bio"samo" visoki tlak.
Nadam se da je sve u redu. Javi se kad stignes.

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰
M_rosie nadam se da je sve ok, javi situaciju ❤️
Ja sam obavila pregled, sve je super. Zaboravila sam pitati koliko je tezak, ali sve odgovara tjednima. Okrenuo se glavom dolje, makar nije garancija da ce tako i ostati. Pokazao nam je lice iz profila, bas je sladak, otvarao usta, kao da je palac sisao 🫠
iduci pregled nam je 27.10. 😊
Meni to uvijek napise u nalaz, mjere i procijenjenu tezinu. Ali bitno da sve stima 🙂
Ja jedva cekam pregled, mislim da je moj jos na zadak ner me lupa po mjehuru, vjerojatno nogama 🤦♀️
M_rosie javljaj se i sretno🤞🏻🙏🏻
Moj je sada 750 g ali tako su mi govorili i za malu cijelu trudnocu kako ce to biti sitna bebica+ja sam sitna,na kraju je bila sve samo ne sitna😂pa se gin nasalio kaze kod tebe je sve kao sitno a na kraju cemo vidjet opet vecu bebu ocito😂

💙
Evo mene 🙈 Malo prije 16:00 tlak 150/101, pošli na hitnu kad je muž došao s posla.Tamo mjere tlak, 160/100 - kaže nije strašno 😂 za pola sata 168/112. Izvadili mi krv i dala mokraću i onda su me odveli u hitnu ginekološku. Pregledao me, zatvorena sam. Beba na zadak i samo je poslušao otkucaje bebe, rekao je da su uredni. Nije htio mjeriti bebu jer svakako moram ujutro ići i kao da je to različito kako tko mjeri, a svakako moram ujutro ići pa da će moj ginekolog opet provjeriti mjere. Jer su u četvrtak bile manje - nešto 2, nešto 3 tjedna. I propisao mi je tablete za tlak, Metildop. Večeras 2 tablete i onda svako 8 sati po jednu. Pa ću sutra vidjeti što ovaj moj kaže 🙈 pa eto, valjda sad bude ok 🙈🙈

34+1 tt - 24.10.2025.
Evo mene 🙈 Malo prije 16:00 tlak 150/101, pošli na hitnu kad je muž došao s posla.Tamo mjere tlak, 160/100 - kaže nije strašno 😂 za pola sata 168/112. Izvadili mi krv i dala mokraću i onda su me odveli u hitnu ginekološku. Pregledao me, zatvorena sam. Beba na zadak i samo je poslušao otkucaje bebe, rekao je da su uredni. Nije htio mjeriti bebu jer svakako moram ujutro ići i kao da je to različito kako tko mjeri, a svakako moram ujutro ići pa da će moj ginekolog opet provjeriti mjere. Jer su u četvrtak bile manje - nešto 2, nešto 3 tjedna. I propisao mi je tablete za tlak, Metildop. Večeras 2 tablete i onda svako 8 sati po jednu. Pa ću sutra vidjeti što ovaj moj kaže 🙈 pa eto, valjda sad bude ok 🙈🙈
I to je to? Bez ikakve obrade su ti dali tablete? Ja bih poludjela s takvim doktorima. Ajde bar ce ti tablete sniziti tlak. Kakav ti je nakon sto si ih popila?
Je li ti bar provjerio urin i krv?
I to je to? Bez ikakve obrade su ti dali tablete? Ja bih poludjela s takvim doktorima. Ajde bar ce ti tablete sniziti tlak. Kakav ti je nakon sto si ih popila?
Pardon, vidim da su provjeravali. Nalazi su uredni?
Krv i urin nisu bili gotovi, pa su me poslali doma. Ujutro kad dođem da će moj ginekolog vidjeti nalaze. Nisam još popila, sad ću u 22:30. Jer mi je rekao 2 uzeti, pa onda svako 8 sati po jednu. Pa ću tako radi buđenja. Prije pola sata mi je bio 132/84. I u ponoća moram mjeriti, ako bude preko 140/90 rekao mi je da popijem normabel od 5 mg 🤦🏻♀️ i onda sutra budem vidjela s ovim što mi vodi trudnoću šta ćemo dalje. Eto, tako je kod nas 🤷🏻♀️

34+1 tt - 24.10.2025.
Peppa0 super za dobar pregled! Aaa baš slatko,mojoj bebi je glava zabijena u posteljicu pa lice nismo nikako uspjeli vidjeti,barem kad je bio onaj veci uzv,vidjet cemo idući ponedjeljak.
M_rosie dobro da si ti otišla,nalazi krvi i urina su onda pretpostavljam dobri kad te nisu zadržali? Nadam se da će ti se uz terapiju stabilizirati tlak,sretno sutra na uzv,javi kako je prošlo.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji