Hvala. Od 15.9., sam na komplikacijama..
Znaci, radim u osigiranju i voditelj tima je dao otkaz i sad se ja mucim kome sta treba poslati, koga da pitam za taj obrazac. Znaci koma.. direktoru regije sam danas pisala mail, jos nema odgovora.. a ja kao radim jos sutra, tj nisam na poslu, nego doma 💆
Ja ti imam Candy Smart Pro. Dobra je. Samo zimi susim u njoj kad je ona vlaga
Onome tko ti obracunava placu.. dakle racunovodstvo… Ukoliko ides s 15.9. znaci zadnje ti ulazi placa za srpanja na obrazac pa 6 isplata prije toga…
Zašto ne ulazi kolovoz u obračun?

👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31
- čekamo dječaka 👦🏽 🩵
riamarro@hotmail.com
Cure, razumije li se koja u ovu situaciju. Prijateljica je trudna i treba roditi u prvom mjesecu. Nezaposlena je i ima se priliu zaposliti sad. Poslodavcu ne smeta trudnoca i zna da ce ubrzo na porodiljni. Postoji li kakva zakonska prepreka tom zaposljavanju i bi li mogli kazniti poslodavva i optuziti za fiktivno zaposljavanje buduci da je u visokoj trudnoci vec

Znaci, radim u osigiranju i voditelj tima je dao otkaz i sad se ja mucim kome sta treba poslati, koga da pitam za taj obrazac. Znaci koma.. direktoru regije sam danas pisala mail, jos nema odgovora.. a ja kao radim jos sutra, tj nisam na poslu, nego doma 💆
Onome tko ti obracunava placu.. dakle racunovodstvo… Ukoliko ides s 15.9. znaci zadnje ti ulazi placa za srpanja na obrazac pa 6 isplata prije toga…
Jer tako piše u zakonu 😁
Ako ideš u rujnu zadnja plaća koja se obračunava je ona za srpanj koja je isplaćena u kolovozu...
Isto vrijedi i za rodiljni (suprug je sad predaval) ...krece s 29.9. zadnja isplata koja mu se racunala bila je ona za srpanj...
31+5 tt rođena beba 💙 J 💙
Jer tako piše u zakonu 😁
Ako ideš u rujnu zadnja plaća koja se obračunava je ona za srpanj koja je isplaćena u kolovozu…
Isto vrijedi i za rodiljni (suprug je sad predaval) …krece s 29.9. zadnja isplata koja mu se racunala bila je ona za srpanj…
Aah kužim, gledaju zadnje isplate. Sve jasno 😃a već sam se bila uplašila 😅 Hvala ti!

👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31
- čekamo dječaka 👦🏽 🩵
riamarro@hotmail.com
Jel i vama pala energija? Osjecam se kao da sam ponovno u prvom tromj. Bas sam za nista, samo bi odmarala, sve mi je tesko, brzo se uspusem, ne mogu disati, nos mi se stalno stopa. U glavi bi htjela napravit sve i svasta, generalke po kuci, a fizicki ne mogu. A gdje je jos kraj! 😵💫

Jel i vama pala energija? Osjecam se kao da sam ponovno u prvom tromj. Bas sam za nista, samo bi odmarala, sve mi je tesko, brzo se uspusem, ne mogu disati, nos mi se stalno stopa. U glavi bi htjela napravit sve i svasta, generalke po kuci, a fizicki ne mogu. A gdje je jos kraj! 😵💫
Totalno,baš sam razmišljala o tome jučer. Sve bi htjela ali ništa ne ide,neka me prehlada 3 dana držala,osjećala sam se kao da gorim iznutra a temp normalna,nos bio koma,ajde sad je već bolje ali svejedno dok odem u ducan pa po malu u skolu ja sam vec krepana a di je kuhanje i sve ostalo. Također i želja za odnosima je splasnula totalno,do prije tjedan dva sam baš uživala a sad uopće nemam volje🫣
Nadam se da me neće ovo sve skupa držati do kraja jer ima još😬

Ja sam danas odradila OGTT, sve mi je uredno. I jos mi je napokon to zeljezo i hemoglobin savršeno, uspijela sam ga dići s kenduralom.

👫
36/36
10/2024 biokemijska
Ja imam pravo samo na 353e, jer mi fali jos mjesec dana radnog staza.. ali eto, morala sam prije ici ca s posla.
Energija mi je pala.. stalno mi se spava, opet 😵💫 cak mi zna biti mucno

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Ajme e prekjučer sam bila na rubu suza od nemoći zbog nedostatka energije. Po stanu mi je sve ajme, nemam snage ništa raditi. Izađem s malom ujutro vani, uspavljujem je, igram se s njom, skuham ručak i to je to, nisam vise za ništa, a imam sto stvari za napraviti. I onda su me još počeli pucati filmovi - očajna sam si, nezadovoljna izgledom, mijenjala bih karijeru odmah i sad iako trenutno ne radim, čitala sam po forumu u koju državu bih se mogla preseliti 😂. I onda mi se upalio alarm - očito mi fali kalija. Inače kad mi je kalij niži nemam energije (šta je dosta često), a ako me počnu pucati filmovi da bih iskočila iz vlastite koze to mi bude znak da je pao vise nego inače i dam si terapiju 2 banane dnevno i kroz par dana budem stara ja 💪🏻. Krenula sam jučer jesti dvije dnevno, vidjet ću kroz par dana jel do kalija ili do trudnoće 😅

2023. M 🎀🧸
12/25 S 🪐⏳
Cure, razumije li se koja u ovu situaciju. Prijateljica je trudna i treba roditi u prvom mjesecu. Nezaposlena je i ima se priliu zaposliti sad. Poslodavcu ne smeta trudnoca i zna da ce ubrzo na porodiljni. Postoji li kakva zakonska prepreka tom zaposljavanju i bi li mogli kazniti poslodavva i optuziti za fiktivno zaposljavanje buduci da je u visokoj trudnoci vec
Mislim da nema nikakve zakonske prepreke, jedino sto u ovom slučaju iznos porodiljne naknade ovisi o tome koliko ima staza (9mj neprekidno ili 12mj u 2 godine) - tad je naknada u visini place. Ako nema ostvaren uvjet staza onda je naknada oko 500e čini mi se…
Ma zna za naknadu, nije joj to bitno toliko koliko da dobije posao i racuna joj se staz. Hvala!
Ja se sad osjecam super, imam energije i sve, nalazi su mi super, Kalij mi je mrvu ispod granice, ali to mi je uvijek. I kalij i natrij 😅 za jedan ispod referentne.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji