Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Karen
    09. Rujan 2025. 14:07

jagoda20

Pozdrav svima,

Ja nisam dugo pisala, tu sam od početka trudnoće, ali sam imala nekih problema i nije mi bilo do ničega.
    Čitam vas i pratim.
    Mi rastemo, za sada sve ide kako treba

Za jučerašnjem pregledu pitala sam ginekologinja za cijepljenje protiv hripavca i gripe.
    Za hripavac je rekla obavezno za dva, tri tjedan, a za gripu ne bi preporučila.
    Čitala sam dosta o tome i dosta je ljudi oko mene zdravstvene struke i svi kažu da obavezno uzmem i cjepivo protiv gripe s obzirom da je porod predviđen za 31.12.
    Jeste li vi dobile kakve upute?
    Danas sve čovjek mora sam tražiti i pitati, nažalost.

Pozdrav, 

Ja ću se cijepiti protiv hripavca sigurno. Vidjela sam dva slučaja u bližoj okolini kako izgleda kad dijete od mjesec dana dobije hripavac i svakako bih to željela izbjeći. Imam dijete od tri godine i krenut će u vrtić nakon prvih par tjedana tako da će teško bit osigurati sigurnost za bebu. 
    Ići ću u dom zdravlja u Zagrebu kad prođe 28tt. Ima na Andriji Štamparu popis termina kad i gdje se može obaviti cijepljenje.
    Za gripu još nisam sigurna, moram vidjeti s doktoricom opće prakse.
    Jesi razmišljala možda o cijepljenju za Rsv? Koliko sam shvatila, postoji cjepivo zadnjih par godina, no nigdje nisam našla kako i kada se cijepiti. 

Timi95
    09. Rujan 2025. 14:42

Ja cu se cijepiti samo za RSV.. mali od prijateljice je to dobio kad je imao mj dana i bili su u bolnici.. 
    Moja djeca ce ici normalno u vrtic.. nisu vise bolesni, sad vec imaju imunitet, ali svjesna sam da mogu biti prenositelji.. dolazit ce moji roditelji, prijateljica.. ne zelim bas da nitko ne dolazi.. past cu u depresiju 😅🙄

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• Karen
    09. Rujan 2025. 15:31

Jesi našla gdje se može cijepiti za rsv? 

• jagoda20
    09. Rujan 2025. 15:42

Karen

jagoda20

Pozdrav svima,

Ja nisam dugo pisala, tu sam od početka trudnoće, ali sam imala nekih problema i nije mi bilo do ničega.
    Čitam vas i pratim.
    Mi rastemo, za sada sve ide kako treba

Za jučerašnjem pregledu pitala sam ginekologinja za cijepljenje protiv hripavca i gripe.
    Za hripavac je rekla obavezno za dva, tri tjedan, a za gripu ne bi preporučila.
    Čitala sam dosta o tome i dosta je ljudi oko mene zdravstvene struke i svi kažu da obavezno uzmem i cjepivo protiv gripe s obzirom da je porod predviđen za 31.12.
    Jeste li vi dobile kakve upute?
    Danas sve čovjek mora sam tražiti i pitati, nažalost.

Pozdrav,

Ja ću se cijepiti protiv hripavca sigurno. Vidjela sam dva slučaja u bližoj okolini kako izgleda kad dijete od mjesec dana dobije hripavac i svakako bih to željela izbjeći. Imam dijete od tri godine i krenut će u vrtić nakon prvih par tjedana tako da će teško bit osigurati sigurnost za bebu.
    Ići ću u dom zdravlja u Zagrebu kad prođe 28tt. Ima na Andriji Štamparu popis termina kad i gdje se može obaviti cijepljenje.
    Za gripu još nisam sigurna, moram vidjeti s doktoricom opće prakse.
    Jesi razmišljala možda o cijepljenju za Rsv? Koliko sam shvatila, postoji cjepivo zadnjih par godina, no nigdje nisam našla kako i kada se cijepiti.

Koliko sam našla praksa je u skoro svim zemljama EU hripavac i gripa, malo sam popratila i neke naše liječnike na ovu temu i preporuka je za ta dva cjepiva. 
    Vidim da je RSV nešto što se tek uvodi, nisam to istraživala još, vidim da se može primiti i dosta kasnije. 

Svakako ću tražiti cjepivo za hripavac i gripu. U bolnici se svašta može pokupiti, ne mogu zamisliti da rodim i pokupim gripu uz sve to. 

Smeta me što sve sam treba tražiti i pitati iako postoje propisane smjernice za cijepljenje trudnica. 
    Ja da nisam pitala, moja doktorica mi ne bi ni spomenula.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.