Pozdrav svima,
Ja nisam dugo pisala, tu sam od početka trudnoće, ali sam imala nekih problema i nije mi bilo do ničega.
Čitam vas i pratim.
Mi rastemo, za sada sve ide kako treba
Za jučerašnjem pregledu pitala sam ginekologinja za cijepljenje protiv hripavca i gripe.
Za hripavac je rekla obavezno za dva, tri tjedan, a za gripu ne bi preporučila.
Čitala sam dosta o tome i dosta je ljudi oko mene zdravstvene struke i svi kažu da obavezno uzmem i cjepivo protiv gripe s obzirom da je porod predviđen za 31.12.
Jeste li vi dobile kakve upute?
Danas sve čovjek mora sam tražiti i pitati, nažalost.
Pozdrav,
Ja ću se cijepiti protiv hripavca sigurno. Vidjela sam dva slučaja u bližoj okolini kako izgleda kad dijete od mjesec dana dobije hripavac i svakako bih to željela izbjeći. Imam dijete od tri godine i krenut će u vrtić nakon prvih par tjedana tako da će teško bit osigurati sigurnost za bebu.
Ići ću u dom zdravlja u Zagrebu kad prođe 28tt. Ima na Andriji Štamparu popis termina kad i gdje se može obaviti cijepljenje.
Za gripu još nisam sigurna, moram vidjeti s doktoricom opće prakse.
Jesi razmišljala možda o cijepljenju za Rsv? Koliko sam shvatila, postoji cjepivo zadnjih par godina, no nigdje nisam našla kako i kada se cijepiti.
Ja cu se cijepiti samo za RSV.. mali od prijateljice je to dobio kad je imao mj dana i bili su u bolnici..
Moja djeca ce ici normalno u vrtic.. nisu vise bolesni, sad vec imaju imunitet, ali svjesna sam da mogu biti prenositelji.. dolazit ce moji roditelji, prijateljica.. ne zelim bas da nitko ne dolazi.. past cu u depresiju 😅🙄
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Pozdrav svima,
Ja nisam dugo pisala, tu sam od početka trudnoće, ali sam imala nekih problema i nije mi bilo do ničega.
Čitam vas i pratim.
Mi rastemo, za sada sve ide kako treba
Za jučerašnjem pregledu pitala sam ginekologinja za cijepljenje protiv hripavca i gripe.
Za hripavac je rekla obavezno za dva, tri tjedan, a za gripu ne bi preporučila.
Čitala sam dosta o tome i dosta je ljudi oko mene zdravstvene struke i svi kažu da obavezno uzmem i cjepivo protiv gripe s obzirom da je porod predviđen za 31.12.
Jeste li vi dobile kakve upute?
Danas sve čovjek mora sam tražiti i pitati, nažalost.
Pozdrav,
Ja ću se cijepiti protiv hripavca sigurno. Vidjela sam dva slučaja u bližoj okolini kako izgleda kad dijete od mjesec dana dobije hripavac i svakako bih to željela izbjeći. Imam dijete od tri godine i krenut će u vrtić nakon prvih par tjedana tako da će teško bit osigurati sigurnost za bebu.
Ići ću u dom zdravlja u Zagrebu kad prođe 28tt. Ima na Andriji Štamparu popis termina kad i gdje se može obaviti cijepljenje.
Za gripu još nisam sigurna, moram vidjeti s doktoricom opće prakse.
Jesi razmišljala možda o cijepljenju za Rsv? Koliko sam shvatila, postoji cjepivo zadnjih par godina, no nigdje nisam našla kako i kada se cijepiti.
Koliko sam našla praksa je u skoro svim zemljama EU hripavac i gripa, malo sam popratila i neke naše liječnike na ovu temu i preporuka je za ta dva cjepiva.
Vidim da je RSV nešto što se tek uvodi, nisam to istraživala još, vidim da se može primiti i dosta kasnije.
Svakako ću tražiti cjepivo za hripavac i gripu. U bolnici se svašta može pokupiti, ne mogu zamisliti da rodim i pokupim gripu uz sve to.
Smeta me što sve sam treba tražiti i pitati iako postoje propisane smjernice za cijepljenje trudnica.
Ja da nisam pitala, moja doktorica mi ne bi ni spomenula.
Sortiraj odgovore
Najstariji