Pozdrav drage trudnice, možda nije putanje za grupu, ali eto, ako ima koja mama koja je prošla slično, naime, trenutno sam na porodiljnom za prvo dijete, istječe mi za 20ak dana, u radnom sam odnosu te sam nedavno saznala da sam ponovno trudna, ginekolog mi želi otvoriti komplikacije odmah nakon isteka porodiljnog, da li mi poslodavac može uručiti otkaz odmah nakon porodiljnog ako otvorim te komplikacije, da napomenem da sam na ugovoru na neodređeno , no poslodavac je zadovoljan trenutnom radnicom i očito je da ne želi da se vratim na posao, dali se napla koja mama u tavoj situaciji?
Unaprijed hvala na svakoj info. 🙃
Ako vam se otvori odmah drugi dan onda vam ne može dati otkaz sve dok se ponovo ne vratite. Realno ne košta ga ništa, zapravo i njemu ispadne na dobro jer mu ostaje dosadašnja radnica, no kod vas će se desiti da kod izračuna naknade padate na minimum, kao da ste i nezaposleni.
Ukoliko bi išli sa porodiljnog na porodiljni onda se gledaju prosli obracuni, no ako se ide sa porodiljnog na komplikacije tada bi trebali imati novi R1 obrazac. Znači barem 3 mjeseca odrađena tako da dvije plaće uđu u izračun. Ne trebate raditi cijeli mjesec, dovoljno je i samo dio. Žene često tu iskoriste prijašnje godišnje pa nekako navuku da imaju. No u tom slučaju bi vam mogao dati otkaz, samo je pitanje koji budući da ste na neodređeno pa nije baš ni to s njegove strane samo tako.
Nemam osobno iskustvo, niti znam neku trudnicu, ali mislim da se nitko ne bi usudio dati otkaz trudnici, jer da tuzis poslodavca, dobila bi sud sigurno. A sad s obzirom gdje živimo sve je moguće, ovisi o poslodavcu. Ja za svog znam da nema šanse da bi pokušali uopće napraviti nesto takvo. A osim toga onda si na teret hzzoa, a ne njih.
👫
36/36
10/2024 biokemijska
Ja sam danas radila OGTT i nalaz je uredan 👌
Super za odličan nalaz. 😊 Jesi prije pazila što jedeš ili sve kao i inače? Mene isto uskoro čeka pa ne znam trebamo li se nešto posebno pripremati. Kako je proplo što se tiče vađenja krvi, znam da tu vade čak tri put, a kako smo mi na heparinu, ima li nekih problema s tim ili je sve normalno?
Timi, nadam se da će sve biti u redu, sretno 🤞
Baš sam se i ja pitala za Ivis, ali i za Jagodu, one nam se dugo nisu javile.
Također prijavljujem sljedeći pregled 25. 9.
🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
Pregledi: 🤰🏻💗
10.9. - taratara25
12.9. - riamaro
16.9. - Ditaa, EllaMS
18.9. - paula210, m_rosie, Barrrbi, anamarija8888
19.9. - Timi95, bubica_0706
22.9. - Peppao, Tinchy300
25.9. - Giovanna32, eni233, Paola_32
28.9. - lamise38
Termini:
m_rosie - 3.12. 🩷
Mokica - 3.12. 💙
Ditaa - 5.12. 💙
dea3 - 7.12. 💙
Tinchy300- 10.12. 🩷
Josipella2025 - 12.12. 💙
EllaMS - 13.12 💙
taratara25 - 13.12. 🩷
lamise38 - 20.12.
Blondy - 23.12. 💙
Makarena - 24.12. 🩷
mamacita - 24.12. 💙
jagoda20 - 31.12.
paula210 - 01.01. 💙
peppao - 4.1. 💙
Paola32 - 9.1. 🩷
Ivis - 9.1. 🩷
Timi95 - 13.1. 🩷
anamarija8888 - 15.1. 💙
Faksimila - 17.1.
Barrrbi - 17.1. 🩷
bubica_0706 - 17.1. 🩷
Zeka26 - 21.1. 🩷
riamaro - 27.1. 💙
Srculence - 04.02. 💙
Newgirl - 10.02. 💙
Popis: stranica 185
👫
36/36
10/2024 biokemijska
Super za odličan nalaz. 😊 Jesi prije pazila što jedeš ili sve kao i inače? Mene isto uskoro čeka pa ne znam trebamo li se nešto posebno pripremati. Kako je proplo što se tiče vađenja krvi, znam da tu vade čak tri put, a kako smo mi na heparinu, ima li nekih problema s tim ili je sve normalno?
Pa svima vade 3 puta...
Nulto vađenje, onda popiješ pa za sat vremena i za dva sata.
Ja sam isto na heparinu i to jačem nego ti i to ti nema nikakve veze niti na šta utječe.
A što se tice pripreme piše u uputama navecer iza 19 ne jesti (s time da bi svakako gledala da mi vecera nije npr.čokolino 😂), biti na tašte, nisu poželjne niti cigarete. Tih 2 sata dok čekaš trebaš sjediti ili ležati, dakle nikakav napor.
Ja sam se toga pridržavala i nalaz je ispao dobar (a prošli puta mi je druga vrijednost bila povišena pa su me vodili kao dijabetičara)...
Pa svima vade 3 puta…
Nulto vađenje, onda popiješ pa za sat vremena i za dva sata.
Ja sam isto na heparinu i to jačem nego ti i to ti nema nikakve veze niti na šta utječe.
A što se tice pripreme piše u uputama navecer iza 19 ne jesti (s time da bi svakako gledala da mi vecera nije npr.čokolino 😂), biti na tašte, nisu poželjne niti cigarete. Tih 2 sata dok čekaš trebaš sjediti ili ležati, dakle nikakav napor.
Ja sam se toga pridržavala i nalaz je ispao dobar (a prošli puta mi je druga vrijednost bila povišena pa su me vodili kao dijabetičara)…
Znam da svima vade 3 puta, samo ja dobijem modrice od uboda sad na heparinu pa me zanimalo s te strane ako je bilo uspješno. Iz nekog razloga jedna vena mi je bolje istaknuta i uvijek samo nju koriste 😁 Inače išla sam prije na vađenje ogtt-a s inzulinom na odjel endokrinologije, još prije trudnoće zbog inzulinske rezistencije i tamo ti vade 4 puta, neka odlična sestra radi koja mi je u istu žilu upiknuti uspjela bez ijednog podljeva. Nadam se istome i ovaj put 😊
🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
Ima netko iskustva sa zeljezom koje ne uredno ali UIBC i TIBC su poviseni?
Imala ja prije trudnoće i dobila odmah terapiju da spriječimo anemiju. Izvadi feritin. To je kao početni znak da bi moglo falit željeza.
👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
🧔🏽♂️ 30 asthenozoospermia
- ICSI 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️ 9+2 ♥️ 12+3 ♥️ 16+6 🩵
riamarro@hotmail.com
Dea3 ja nikako ne kontam te mjesece i kad je što 😂 ali jučer sam kao bila 27+0 i moj zaključak je da sam ušla u 7 mjesec i to je to, tko god što rekao 😂
Paola_32 ja se ništa nisam pazila, 3 dana prije jela sve kao i inače, a to znači i svaki dan nešto slatko 😂 Čak sam dan prije pojela koji bonbon, pila kavu s šećerom kao i inače. Večerala sam malo prije 18:30 i to nije da nisam jela (kuhana brokula, sir, svinjski odrezak isprzen na kap ulja i jedan tost i neznam jesam li više išta - uglavnom što je ostalo od ručka). I nakon toga sam samo vodu pila. Ujutro voda prije vađenja, ali mali gutljaji. Prvo vađenje 7:20, onda glukoza - to je puna čaša od 3 dl 🤦🏻♀️ rekla mi je u roku 5 min da popijem. Onda vađenje 8:20 pa 9:20, cijelo vrijeme sam sjedala. Rekla mi je eventualno do u WC poci i ako sam baš žedna malo vode piti, isto po koji gutljaj. Ali da misli da nakon glukoze neću baš biti žedna. I nisam bila, možda sam do 9:20 popila 2,max 2.5 dl vode / pola bočice od 0.5l. Inekciju inače uzimam oko 9:30 tako da sam nju uzela nakon vađenja, kako me i inače spada. Rezultati šećera su mi 3.9; 9 i zadnji 7.6, sve niže od granične vrijednosti. Ja sam bila uvjerena da mi neće biti ok je inače imam natašte šećer malo niži od prometne i to mislim da mi se nešto dogodilo s inzulinom jer sam imala neku razderotinu gušterače. A inače sam ljubitelj slatkog i svaki dan pojedem nešto slatko i danima to nebudu baš male količine 😂 bez obzira vadim li šećer sutra dan ili ne. I uglavnom bi bude 3.8-4, to je malo niže. Tako da sam zadovoljna 🤗
M-rosie
Tako je 27+1= početak 7.mjeseca i početak 3.tromjesječja 😁😁😁😁
Paola32
Ja im obično sugeriram 2 uboda na jednoj i jednom na drugu stranu jer me vec malo boli ova prva..ali dobro..nije ta bol i možda malo proljeva najgore šta nas čeka...
Sortiraj odgovore
Najstariji