Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Blondy
    02. Rujan 2025. 15:44

I mene zanima sto je s cerviksom.. uzimas li utrogestan?

Meni je beba s 19 tjedana ravno bila 400 grama. Nije mi nitko spomenuo da je veca ili nesto 🤷🏻‍♀️ tko ce ga znati 😂

Timi95
    02. Rujan 2025. 16:03

peppa0

Timi95

Ja sam danas bila na 4D. Beba mi je veca za 2tj, ima malo manje od 500g.. cerviks mi je 30mm, a u ovim tjednima bi trebao biti između 35-40mm.. posteljica mi je straga, beba je glavom na mom mjehuru i nije se bas dala snimati 🫣
    Inace meni moj gin nije nista rekao za secer onaj prvi, a meni je bio 5.4, i rekla mi je ova gin da je granica 5.1 i da pripazim na ugh dok ne napravim onaj test za secer..
    Bebi nije mogla izmeriti dobro glavicu, jer je bas zabijena u moj mjehur 🙈 pa je napomena da se to izmjeri na sljedecm pregledu.

Ti ces onda i ranije roditi kad ti je beba veca. Kakve si upute dobila vezano uz cerviks?

Samo magnezij.. a ja vec neko vrijeme osjetim dole pritisak, pogotovo jer mi je beba dole glavom od 14.tt..
    Ne koristim nista, bilo je prije niti 2tj sve u redu

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• m_rosie
    02. Rujan 2025. 16:03

Mila20

Draga Makarena, nazalost utvrdili su da ima multicistični bubreg lijevi a desni super radi, kicmena mozdina, mozak, srce sve je u najboljem redu. Medjutim radi sigurnosti i iskljucenja sindroma, preporucili su amniocentezu u srijedu.

Tako da nadam se da će sve biti uredu😭
    Hvala za podrsku🫶

Šaljem ti zagrljaj i želim ti puno snage 🙏 Nadam se da će sve biti u redu 🧡

Blondy
    02. Rujan 2025. 16:21

Timi95

peppa0

Timi95

Ja sam danas bila na 4D. Beba mi je veca za 2tj, ima malo manje od 500g.. cerviks mi je 30mm, a u ovim tjednima bi trebao biti između 35-40mm.. posteljica mi je straga, beba je glavom na mom mjehuru i nije se bas dala snimati 🫣
    Inace meni moj gin nije nista rekao za secer onaj prvi, a meni je bio 5.4, i rekla mi je ova gin da je granica 5.1 i da pripazim na ugh dok ne napravim onaj test za secer..
    Bebi nije mogla izmeriti dobro glavicu, jer je bas zabijena u moj mjehur 🙈 pa je napomena da se to izmjeri na sljedecm pregledu.

Ti ces onda i ranije roditi kad ti je beba veca. Kakve si upute dobila vezano uz cerviks?

Samo magnezij.. a ja vec neko vrijeme osjetim dole pritisak, pogotovo jer mi je beba dole glavom od 14.tt..

Hm, ja sam na utrogestanu prventivno od pocetka zbog iscjetka u 6 tj. Vidjet cu kako se cerviks drzi. Nadam se da je u redu, ro me bas brine jer sam fizicki bas preaktivna plus dizanje malca non stop.

Timi95
    02. Rujan 2025. 17:09

Blondy

Timi95

peppa0

Timi95

Hm, ja sam na utrogestanu prventivno od pocetka zbog iscjetka u 6 tj. Vidjet cu kako se cerviks drzi. Nadam se da je u redu, ro me bas brine jer sam fizicki bas preaktivna plus dizanje malca non stop.

I ja samo jako aktivna.. uz dvoje djece, posao, sve po stanu, pas 🙈 jos nam slijedi renovacija stana.. tog me strah..imat cu pomoc od mame, prijateljica za ciscenje, ali dođe mi da uzme neku zenu da mi ocisti sve nakon radova

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• Paola_32
    02. Rujan 2025. 17:24

Drage cure, ja sam krenula s istraživanjem stvari koje moram nabaviti prije dolaska naše curice, a kako nam je prva beba, molim vas za iskustva. Najprije me zanima podloga za prematanje za komodu. Šaljem link na proizvod koji sam našla, ali nisam sigurna treba li mi uopće taj drveni nastavak ili je dovoljno uzeti samo podloge tipa one iz ikee jer nije ovo baš ni prejeftino: https://babyland.hr/proizvod/bellamy-marylou-nastavak-za-previjanje. Što ste vi uzimal za komodu, a da ste zadovoljne?
    Onda me zanima krevetić. Beba će biti s nama u sobi jer trenutno nemamo posebnu samo za nju pa sam mislila uzeti onaj krevetić kojemu se skida jedna stranica. Postoje oni klasični drveni koji su veći ili manji tipa chico next to me. Što je bolje uzeti? I treba li za krevetić gnijezdo i neke okolne zaštite, tipa ono što izgleda kao pletenica ili je dovoljan samo madrac?
    I još molim za iskustva s kolicima, vidjela sam da dosta hvale joolz aer ili day, u planu mi je uzeti kišobran kolica pa onu košaru zasebno dok je beba mala i posebno jaje jer dosta njih kaže da ona 3 u 1 kolica nemaju baš kvalitetna jaja koja su anatomski prilagođena bebi pa molim preporuke i za to. Znam da puno toga tražim odjednom, ali ovo je tek početak 😁 hvala svima 😊

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
    Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀

EllaMS
    02. Rujan 2025. 17:45

Joj ja sam dosta gledala te komode za presvlacenje, na kraju sam odlučila biti pragmatična i uzela neku običnu komodu u emmezeti, uvjet mi je bio da je visoka, jer ja imam 180 i vise mi odgovara, a uzela sam od twinshakea silikonsku podlogu koju su mi frendice nahvalile. https://twistshake.com/eu/p/luxury-changing-mat-grey
    Ja sam si narucila to u ovom kompletu s kadicom. Oni cesto imaju i neke kodove s popustom, na kraju me sve to ispalo 130 eura. Krevetić imam next to me od kinderkrafta i uzela sam si gnjezdo, jer mi to djeluje pragmatično kad je beba recimo na kaucu. Za pletenice i te jastuke mi je frendica savjetovala da izbjegavam bas jer su također i rizik za gusenje. Kolica sam dobila od brata, ona su 3u1 pa ti ne znam nis pametno savjetovati. Njima su bila super za obe bebe, ne vjerujem da će meni biti drugačije. Tako sam ja nekako riješila za sad.

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

• Paola_32
    02. Rujan 2025. 17:51

Ella, ovo baš super izgleda kao komplet, treba mi i kadica pa bih baš mogla uzeti, vidim da ima i roza 🫣😊 Jesi baš s te stranice naručivala? Gdje naći kodove i kakva je situacija s poštarinom?
    To sam čula za pletenice, a vidim hrpu fotki gdje izgleda predivno pa sam htjela provjeriti situaciju. 

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
    Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀

• mamacita
    02. Rujan 2025. 18:20

Pozdraav!
    Pregled je prosao super..Pokazao mi je na 3D bebicu, drzao je ruku ispred lica, ali smo ga uspjeli uhvatit..Spavo je, steta sto nije bio budan, ali nema veze..
    Rekao mi je da do 30.09 tad mi je sljedeca kontrola rijesim OGTT, stitnjacu, zeljezo, urin i jos nesto nisam sigurna šta..
    Posto sam sad bila preaktivna, mislila sam da sam se pocela otvarat jer imam dolje pritisak, ali sve je ok zatvorena sam i cerviks mi je 40mm..
    Bebica ima 600g..
    Iiii do sad sam dobila 7kg🤯🤯 sad sam na 84…
    Bas sam bila malo uf pa dosta, al me utjesio i rekao da je to normalno pogotovo jer sam visoka i te kile se toliko ne vide, ali ako zelim da pripazim malo na prehranu..Opet si mislim nema veze sto sam visoka, bas mi je tesko osjetim te kile..A jos kad cujem da se pred kraj pocnes vise debljat, a ja vec +7🫣

EllaMS
    02. Rujan 2025. 18:41

Paola_32

Ella, ovo baš super izgleda kao komplet, treba mi i kadica pa bih baš mogla uzeti, vidim da ima i roza 🫣😊 Jesi baš s te stranice naručivala? Gdje naći kodove i kakva je situacija s poštarinom?
    To sam čula za pletenice, a vidim hrpu fotki gdje izgleda predivno pa sam htjela provjeriti situaciju.

Da da bas s njihove, to je švedska firma, poštarina je bila free. Dođe s postom, izaberes si koja. Ima i kod nas kupiti njihovih proizvoda, ali su daleko skuplji nego kad naručiš direktno od njih. Našla sam da ima kod FINAL 20.

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.