Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Blondy
    09. Rujan 2025. 11:26

jagoda20

Pozdrav svima,

Ja nisam dugo pisala, tu sam od početka trudnoće, ali sam imala nekih problema i nije mi bilo do ničega.
    Čitam vas i pratim.
    Mi rastemo, za sada sve ide kako treba

Za jučerašnjem pregledu pitala sam ginekologinja za cijepljenje protiv hripavca i gripe.
    Za hripavac je rekla obavezno za dva, tri tjedan, a za gripu ne bi preporučila.
    Čitala sam dosta o tome i dosta je ljudi oko mene zdravstvene struke i svi kažu da obavezno uzmem i cjepivo protiv gripe s obzirom da je porod predviđen za 31.12.
    Jeste li vi dobile kakve upute?
    Danas sve čovjek mora sam tražiti i pitati, nažalost.

Meni su rekli za hripavac od 28tt.

• lamise38
    09. Rujan 2025. 12:19

jagoda20

Pozdrav svima,

Ja nisam dugo pisala, tu sam od početka trudnoće, ali sam imala nekih problema i nije mi bilo do ničega.
    Čitam vas i pratim.

Za jučerašnjem pregledu pitala sam ginekologinja za cijepljenje protiv hripavca i gripe.
    Čitala sam dosta o tome i dosta je ljudi oko mene zdravstvene struke i svi kažu da obavezno uzmem i cjepivo protiv gripe s obzirom da je porod predviđen za 31.12.

Nisam se ni u jednoj trudnoći cijepila niti budem u ovoj. Imam već jedno zimsko dijete i u jeku svega oko nas ona je bila zdrava. 

Timi95
    09. Rujan 2025. 12:42

lamise38

Drage mame prvašića nadam se da je prvi dan prošao dobro. Moja cura je bila baš uzbuđena i sad jedva čeka sutra. Nadam se da će dugo potrajati uzbuđenost oko škole🤪🤣
    Inače ja sam zadnja 2 dana baš nekako loše,sastavilo me sa svih strana i jedva funkcioniram. Nadam se da ćemo brzo uči u novu rutinu oko škole🤞☺️
    Timi95 kakva je situacija kod tebe?

Ajme skola, sretno 😍 ja sam svog odgodila, ici ce sa 7 i pol god, nekako je jos emotivan i ne cini mi se za skolu, iako je on veliki decko. 

Ovako sam dobro. Danas sam se cula sa svojim ginekologom, rekao je da mirujem, nemam odnose i da ne mogu trenirati dok ne utvrdi tocno stanje.. narucio me sutra popodne na pregled, tako da nemam 19.9.. urinokulturu sam daka jucer pa cekam.. beba mi je jako aktivna, prakticki osjetim kost kad se krene micati 😅 sve mi je islo u ruku posteljica straga, mrsava sam i treca trudnoca.. mala je osjetila bebu, toliko je bila van sebe 🤣 nije ocekivala toliki jak udarac.. jucer je jadna pala, zakocila je prednjom kocnicom i bum na glavu. Izgrebala je lice i ima malo cvorugu na celu, ali dobro je.

Tebi, je tesko?

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

Makarena
    09. Rujan 2025. 12:48

Ja se isto ne planiram cijepiti, mala mi ne ide u vrtić bas iz razloga da nešto ne donese kuci niti će ići sljedećih godinu dana, posjete će vjerojatno biti zabranjene kad rodim i ne planiram da nam itko dolazi u kuću kad rodim tako da valjda nećemo ništa skupiti

2023. M 🎀🧸
    2025. S 👸🏻🪐

• Karen
    09. Rujan 2025. 14:07

jagoda20

Pozdrav svima,

Čitam vas i pratim.

Pozdrav, 

Ja ću se cijepiti protiv hripavca sigurno. Vidjela sam dva slučaja u bližoj okolini kako izgleda kad dijete od mjesec dana dobije hripavac i svakako bih to željela izbjeći. Imam dijete od tri godine i krenut će u vrtić nakon prvih par tjedana tako da će teško bit osigurati sigurnost za bebu. 
    Ići ću u dom zdravlja u Zagrebu kad prođe 28tt. Ima na Andriji Štamparu popis termina kad i gdje se može obaviti cijepljenje.
    Za gripu još nisam sigurna, moram vidjeti s doktoricom opće prakse.
    Jesi razmišljala možda o cijepljenju za Rsv? Koliko sam shvatila, postoji cjepivo zadnjih par godina, no nigdje nisam našla kako i kada se cijepiti. 

Timi95
    09. Rujan 2025. 14:42

Ja cu se cijepiti samo za RSV.. mali od prijateljice je to dobio kad je imao mj dana i bili su u bolnici.. 
    Moja djeca ce ici normalno u vrtic.. nisu vise bolesni, sad vec imaju imunitet, ali svjesna sam da mogu biti prenositelji.. dolazit ce moji roditelji, prijateljica.. ne zelim bas da nitko ne dolazi.. past cu u depresiju 😅🙄

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

• Karen
    09. Rujan 2025. 15:31

Jesi našla gdje se može cijepiti za rsv? 

• jagoda20
    09. Rujan 2025. 15:42

Karen

jagoda20

Pozdrav svima,

Čitam vas i pratim.

Pozdrav,

Ja ću se cijepiti protiv hripavca sigurno. Vidjela sam dva slučaja u bližoj okolini kako izgleda kad dijete od mjesec dana dobije hripavac i svakako bih to željela izbjeći. Imam dijete od tri godine i krenut će u vrtić nakon prvih par tjedana tako da će teško bit osigurati sigurnost za bebu.
    Ići ću u dom zdravlja u Zagrebu kad prođe 28tt. Ima na Andriji Štamparu popis termina kad i gdje se može obaviti cijepljenje.
    Za gripu još nisam sigurna, moram vidjeti s doktoricom opće prakse.
    Jesi razmišljala možda o cijepljenju za Rsv? Koliko sam shvatila, postoji cjepivo zadnjih par godina, no nigdje nisam našla kako i kada se cijepiti.

Koliko sam našla praksa je u skoro svim zemljama EU hripavac i gripa, malo sam popratila i neke naše liječnike na ovu temu i preporuka je za ta dva cjepiva. 
    Vidim da je RSV nešto što se tek uvodi, nisam to istraživala još, vidim da se može primiti i dosta kasnije. 

Svakako ću tražiti cjepivo za hripavac i gripu. U bolnici se svašta može pokupiti, ne mogu zamisliti da rodim i pokupim gripu uz sve to. 

Smeta me što sve sam treba tražiti i pitati iako postoje propisane smjernice za cijepljenje trudnica. 
    Ja da nisam pitala, moja doktorica mi ne bi ni spomenula.

bubica_0706
    10. Rujan 2025. 01:15

Ja sam se svakako planirala cijepiti protiv hripavca i gripe. Za RSV sam malo istrazivala, ali nisam jos odlucila. Cjepivo protiv RSV-a je tek nedavno odobreno kod nas i za trudnice (prije nekih 2 godine ako se ne varam). Preporuceno cijepljenje je izmedu 32. i 36. tjedna i cjepivo se treba kupiti. Koliko sam shvatila cijepiti se moze kod ginekologa ili lijecnika opce prakse (oni izdaju privatni recept i mogu obaviti cijepljenje). Ako se ne varam cijena je oko 200 eura.

06/2020 💔
    10/2021 ❤️
    08/2024 💔
    01/2026 ❤️

Timi95
    10. Rujan 2025. 07:38

Cure, meni je bio obilniji iscjedak sa krvi. Vec sam krenula prema bolnici da me pregledaju.. nadam se da ce biti sve u redu.. a jucer sam skoro cijelo popodne lezala 😏

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI