Ja obavila pregled, zatvorena sam, beba odgovara mjerama i sve ok. Sljedeći pregled ću ići opet privatno kod svog starog ginekologa, koji nažalost ne radi vise u bolnici, tad će me bas detaljno opet pogledati. Sutra idem na OGTT, kks i željezo, u većem sam stresu od toga nego od pregleda danas 😅. Prošlu trudnoću mi je bila povišena jedna vrijednost na ogtt, ali moj ginekolog ništa nije komentirao i ignorirao, sad me strah kako imam novog ginekologa ako bude isto da ću morati na dijetu.
Bravo, mene ce isto poslati na ogtt, ali necu ici jos. Ici cu prije iduce kontrole 😅
Kolika je beba? Jesu komentirali sto za velicinu ili termin poroda?
A meni je na prošlom pregledu rečeno da obavim OGTT u 24. tjednu, ne znam kad se to inače radi? Tako da ću sutra. Ma nije mi ništa rečeno, pogledao me u 5 min i to i vaginalno i preko trbuha, sve na brzinu, ovo mi je bas sok jer je ovo prvi put da nisam bila kod svog ginekologa, on bi me uvijek gledao bar 20ak minuta. Ali eto nažalost vise ne radi u bolnici, samo privatno. Nije mi rekao ni kako je beba okrenuta, ja sam od brzine zaboravila ista pitati, do sad je bila na zadak cijelo vrijeme, sad nemam pojma kako je okrenuta. Samo je napomenuo da sam zatvorena, plodna voda ok i beba odgovara mjerama šta znaci da posteljica radi svoj posao i kao to je njemu najbitnije, da neće ništa detaljno gledati jer je prošli pregled bio detaljan.
2023. M 🎀🧸
12/25 🎀🎄⏳
Ja obavila pregled, zatvorena sam, beba odgovara mjerama i sve ok. Sljedeći pregled ću ići opet privatno kod svog starog ginekologa, koji nažalost ne radi vise u bolnici, tad će me bas detaljno opet pogledati. Sutra idem na OGTT, kks i željezo, u većem sam stresu od toga nego od pregleda danas 😅. Prošlu trudnoću mi je bila povišena jedna vrijednost na ogtt, ali moj ginekolog ništa nije komentirao i ignorirao, sad me strah kako imam novog ginekologa ako bude isto da ću morati na dijetu.
Bravo, mene ce isto poslati na ogtt, ali necu ici jos. Ici cu prije iduce kontrole 😅
Kolika je beba? Jesu komentirali sto za velicinu ili termin poroda?
A meni je na prošlom pregledu rečeno da obavim OGTT u 24. tjednu, ne znam kad se to inače radi? Tako da ću sutra. Ma nije mi ništa rečeno, pogledao me u 5 min i to i vaginalno i preko trbuha, sve na brzinu, ovo mi je bas sok jer je ovo prvi put da nisam bila kod svog ginekologa, on bi me uvijek gledao bar 20ak minuta. Ali eto nažalost vise ne radi u bolnici, samo privatno. Nije mi rekao ni kako je beba okrenuta, ja sam od brzine zaboravila ista pitati, do sad je bila na zadak cijelo vrijeme, sad nemam pojma kako je okrenuta. Samo je napomenuo da sam zatvorena, plodna voda ok i beba odgovara mjerama šta znaci da posteljica radi svoj posao i kao to je njemu najbitnije, da neće ništa detaljno gledati jer je prošli pregled bio detaljan.
Mislim da do 28 tt se ogtt. Nisam sigurna .
Ma joj, pa to je bas bezveze, pa kako nije ni napisao mjere, ja sam mislila da to obavezno svi pisu u nalaz. Kako inace zna koliko je narasla. Ma sigurno je sve ok. I sad ces i dalje kod tog doktora biti ili?
Ja sam bila sa sinom u Rijeci na pregledu. Trebao bi staviti cijevcice u usi i vaditi treci krajnik.. ni sama ne znam sta da odlucim. Ima ceste upale uha.. a operacija bi bila na zimu, a tko zna kad cu ja roditi.. dosli bi ujutro i isli popodne doma.. bas mi je stresno sve to.
Ugl cula sam se sa zamjenicom mog ginekologa (ona je na GO).. rekla je da je 25mm cerviksa granica za uvođenje terapije, nek mirujem i pijem magnezij.. to mi je jako tesko, jer ce sve ceka po stanu, kao i klinci koji ocekuji da sam ima cijelo popodne animator.. nadam se da ce sutra vrtic raditi, posto je danas zatvoren, zbog poplave sto je bila u nasem gradu..
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Ja sam bila sa sinom u Rijeci na pregledu. Trebao bi staviti cijevcice u usi i vaditi treci krajnik.. ni sama ne znam sta da odlucim. Ima ceste upale uha.. a operacija bi bila na zimu, a tko zna kad cu ja roditi.. dosli bi ujutro i isli popodne doma.. bas mi je stresno sve to.
Ugl cula sam se sa zamjenicom mog ginekologa (ona je na GO).. rekla je da je 25mm cerviksa granica za uvođenje terapije, nek mirujem i pijem magnezij.. to mi je jako tesko, jer ce sve ceka po stanu, kao i klinci koji ocekuji da sam ima cijelo popodne animator.. nadam se da ce sutra vrtic raditi, posto je danas zatvoren, zbog poplave sto je bila u nasem gradu.. se
S obzirom da je cerviks moj problem i da ležim radi njega pa sam dosta toga čitala ja mislim da bi ti ipak trebala malo smanjiti tempo.
Neki dan sam ti baš ja bila napisala da ti se stvarno čudim i divim da još uvijek uz sve i radiš. Mislim da ti taj tempo ipak uzima danak.
Cerviks od 30 mm nije alarmantan (pogotovo jer si višerotka), ali je po mojem za mirovanje (ne strogo) i još više od toga za praćenje u smislu malo češćih kontrola da se ipak vidi jel stao tu ili si se počela konkretnije otvarati.
Sad si sama rekla da je doktorica rekla mirovanje...mislim da bi trebala barem do iduce kontrole to prihvatiti dok se ne vidi u kojem smjeru to ide.
Jedno mjerenje samo za sebe je sad tako... Reklo bi se nedovoljno informacija za konkretne zaključke...
Ugl cula sam se sa zamjenicom mog ginekologa (ona je na GO).. rekla je da je 25mm cerviksa granica za uvođenje terapije, nek mirujem i pijem magnezij.. to mi je jako tesko, jer ce sve ceka po stanu, kao i klinci koji ocekuji da sam ima cijelo popodne animator.. nadam se da ce sutra vrtic raditi, posto je danas zatvoren, zbog poplave sto je bila u nasem gradu.. se
S obzirom da je cerviks moj problem i da ležim radi njega pa sam dosta toga čitala ja mislim da bi ti ipak trebala malo smanjiti tempo.
Neki dan sam ti baš ja bila napisala da ti se stvarno čudim i divim da još uvijek uz sve i radiš. Mislim da ti taj tempo ipak uzima danak.
Cerviks od 30 mm nije alarmantan (pogotovo jer si višerotka), ali je po mojem za mirovanje (ne strogo) i još više od toga za praćenje u smislu malo češćih kontrola da se ipak vidi jel stao tu ili si se počela konkretnije otvarati.
Sad si sama rekla da je doktorica rekla mirovanje…mislim da bi trebala barem do iduce kontrole to prihvatiti dok se ne vidi u kojem smjeru to ide.
Jedno mjerenje samo za sebe je sad tako… Reklo bi se nedovoljno informacija za konkretne zaključke…
Slažem se s tobom, ipak je trudnoća za pripaziti se.
Dea, ako ti ne smeta, pitala bih te par pitanja…
Kako mi je to skracivanje cerviksa najveci strah, mozes li mi reci moze li se po nekakvim simptomima naslutit da dolazi do toga? Može li se skratiti rapidno od kontrole do kontrole ili to pak ne ide bas tako brzo u 3-4 tjedna? Prijateljica je imala tri serklaže izmedu 14. i 16. tjedna, pa sam mislila kao prošla sam to, ali vidim da se događa i kasnije, kad se serklaža više ni ne može radit, jel.
I ono sto me najvise zanima, koliko sjedilackim poslom utjecem na taj cerviks? Trudim se ne sjediti duze od sat vremena, ali se nekad zalomi…
👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
🧔🏽♂️ 30 asthenozoospermia
- ICSI 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️ 9+2 ♥️ 12+3 ♥️ 16+6 🩵
riamarro@hotmail.com
Sad si sama rekla da je doktorica rekla mirovanje…mislim da bi trebala barem do iduce kontrole to prihvatiti dok se ne vidi u kojem smjeru to ide.
Jedno mjerenje samo za sebe je sad tako… Reklo bi se nedovoljno informacija za konkretne zaključke…
Pokusat cu malo polakse da..
Meni moj ginekolog uopce ne mjeri taj cerviks.. jedino ako ga uspije izmjeriti kroz trbuh.. ali to cu mu reci na pregledu, imam 19.9. . Mozda onda bude mjerio svaki pregled..
Ja ti mogu reci da sam osjetila par puta kao ostru bol u rodnici i pritisak dole i na leđima.. ali to zadnjih 15 dana, prije nisam..
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Cure, hvala vam puno na svim savjetima, evo uspjela sam obaviti prvi šoping tako da sam naručila kadicu twistshake za kupanje sa stalkom i uz to ide podloga. Ella hvala ti puno na kodu, uspješno sam ga iskoristila i sve kupila za 135€, a vidim po recenzijama da su svi zadovoljni. Meni će odlično doći jer imam tuš kabinu. Jedino nisam sigurna, je li netko na tu podlogu stavljao još dodatno navlaku ili kod te ne treba? Vidim na stranici kako piše da ne treba, ali voljela bih provjeriti. Dvije stvari manje, samo da uspješno dođe 😊 Sad ću sljedeće tražiti krevetić, a onda mislim na sajam beba za kolica. Tko je blizu Zagreba, bit će od 19. do 21. 9., navodno su odlični popusti, a tamo svakako planiram isprobati kolica jer stvarno ih ima milijun modela, a nisu baš jeftina. Do kojeg tjedna trudnoće bi otprilike trebali sve imati spremno?
🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
Blondy dao mi je nalaz i isprintao papirić kojeg ultrazvuk izbaci s mjerama, meni kao laiku to ništa ne znaci jer nemam pojma šta je šta niti koliko bi trebalo biti. Evo vidim piše EFW 780g valjda je to težina bebe? 😅 ne znam jel piše negdje kako je beba okrenuta i kako je to naznačeno?
Sad ću sljedeći pregled opet privatno kod svog starog, rekao mi je da dođem između 28. i 32. tjedna. Planiram kod njega za 6 tjedana, znaci s 30tt i onda opet s cca 34-35tt kod ovog u bolnicu. Ja sam inače u timu bez nositelja, kaos nam je s ginekolozima i nema nikad nikog tako da sam dobila uputnicu i danas bila bas u ambulanti na ginekologiji gdje se inače ide od 37tt, al eto ja ću ponovno doći 2 tjedna ranije od predviđenog 🤭.
E kad je tebi bila zadnja M? Mislim da je meni dan nakon tebe i da mi je termin dan nakon, ali me buni jer mi u trudničkoj piše termin 24.12., beba uvijek za tjedan veća po mjerama, a ovaj danas govori da je termin 26.12. Mislim nije neka razlika 2 dana, ali svejedno 😅
2023. M 🎀🧸
12/25 🎀🎄⏳
Paola_32 mi je drago da ti je poslužio kod. Na tu silikonsku ne trebaš ništa, poslije ih samo prebrises. Bas je zgodno to za održavati. Ispod ima neku protukliznu podlogu tako da ne mrda. Uvijek možeš staviti preko one podloge iz dm.a, ali samo ako želiš.
Makarena EFW ti je estimated fetal weight tako da si u pravu da je to tezina bebe. U tim mjerama ne piše kako je okrenuta beba. Moja je na 23+2 imala 737 g, kao procjena. Isto mi je rekao da je za tjedan veća. Ali to ne znači da ti se termin mijenja. Jel tebi ono od starta tako da je za tjedan ispred? Mislim koliko sam ja shvatila kad je od početka tako beba naprednija, moguće je da je termin kasnije. U ovim poodmaklim tjednima to vise ne vrijedi. Konkretno evo kod mene racunaju od zadnjeg dana mjesecnice, plus ja znam da je ovulacija bila na sredini tako da sam ja skolski primjer tog racunanja. Ovisno o ovulaciji ti stvarni termin moze plesati gore, dolje. I meni je do sad uvijek veličina ploda odgovarala tjednima, osim zadnje kad je presisao. Mene bas zanima hoću do sljedećeg preći kilu. Čini mi se malac bas snažan, nekad me tak bocne da ne mogu vjerovati. Reko kaj ce biti kasnije 😂
👫
36/36
10/2024 biokemijska
Makarena, meni je zadnja M bila 19.3. Meni nitko nije od doktora uopce dao termin poroda 😂 ali 23.12. je prema svim aplikacijama. Prema UZVu je meni temrin 21.12. To mi je anomalyu pisalo, kod mog gina ne pise to..
Sortiraj odgovore
Najstariji