Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dea3
    03. Rujan 2025. 17:16

Riamaro…
    Kod mene ti je situacija bila da se bez ikakvih fizičkih naznaka, ni bolova ni nicega jednostavno otvaram. Jednostavno bi rekla neki defekt cerviksa. Npr. Ja niti trudove ne osjetim, a dođem u bolnicu 8 cm otvorena...jednostavno bezbolno otvaranje. Trudovi i bolovi kreću zadnjih sat vremena tako da točno pa stignem do bolnice jedva. Prošli put čak nije niti vodenjak pukao, a ctg na kojeg me kratko stave uopce ne ocitava trudove, a ja se rapidno otvaram. 

Zvuči savršeno 😂😂 ali tako dugo dok do toga ne dođe prerano...

Upravo radi tih anamneza smo sad u ovoj baš od 16 tt počeli mjeriti cerviks (u petrovoj to ne rade jer su kontrole gdje nema uzv i zato sam ovaj put odustala od njih) i imali smo šta vidjeti. Već onda se počeo skracivati. Doktor je isto na prvu rekao....ok, možda to ne znači ništa, moramo pratiti da vidimo u kojem smjeru ide...išla sam 2 puta za redom svaki tjedan i ako sam stvarno mirovala on se svaki tjedan skratio i odluka za serklažu je bila neizbježna...

Ja sam iskreno i molila da se rađe skrati prije pa da odradimo serklažu, jer ako do toga dođe cca iza 25 tt onda se ona više ne radi, nego jednostavno samo preostaje mirovanje i čekanje dokle ćeš dogurati... 

• dea3
    03. Rujan 2025. 17:25

EllaMS 
    Točno pišeš za mjere....prvih 2 mjeseca su sve bebe iste (ili bi barem trebale biti) pa ako je potrebno se tu korigira termin. Kasnije dolazi do izražaja i genetika pa će neke prirodno biti veće, a neke manje... 
    Kod većih eventualno treba isključiti šećer. Zato se kasnije više termin ne korigira prema veličini... Važno je samo pratiti te mjere da beba ima svoj stalni rast, kako bi se eventualno detektirao zastoj u rastu koji najčešće ukazuje da nešto s posteljicom ne štima pa tu treba biti oprezan. 

I ja vjerujem da ćemo sutra na kontroli prebaciti kilu..buduci da je vec prosli puta imao 880 g, a to je bilo prije 2.5 tjedana 😁

• lamise38
    03. Rujan 2025. 18:04

Hej cure,ja obavila svoj pregled,sve je dobro,beba dobro napreduje,doktor skroz zadovoljan,beba ima 630 gr,dao mi je za vadit kks,ogtt i još nešto pa kaže najbolje u roku 2 tj,kaže da po njemu za ogtt je zadnje za obavit u 27tt iako školski u knjigama piše do 28tt ali kaže zna on zašto to kaže. Cervikometriju mi nije radio,kaže da on i preko ovog uzv-a 
    dobro vidi unutarnje ušće a ponekad i vanjsko.

• lamise38
    03. Rujan 2025. 18:13

E da trenutno je beba smještena poprijeko ali kaže da je to sve još ok i da ima vremena za okrenut se.

Timi95
    03. Rujan 2025. 21:32

lamise38

E da trenutno je beba smještena poprijeko ali kaže da je to sve još ok i da ima vremena za okrenut se.

Super da je sve u redu 🥰

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

Makarena
    03. Rujan 2025. 21:42

Ella da, beba je od prvog pregleda za 1+1 veća. Znam da mi je i ranije bila ovulacija jer nisam uspjela uhvatiti trakicama kad inače počnem, mislila ništa od ciklusa, na kraju iznenađenje 🤗. Ali svejedno mi nije mijenjan termin, šta mi je i draže da mi nisu pomaknuli naprijed pa da ne idem na nepotrebne i forsirane indukcije ako prenesem.

Blondy haha meni ništa nije jasno oko tih termina, meni isto zadnja M bila 19.3., u trudničkoj mi je napisao termin 24.12., a na UZV od anomalya gdje su navedene mjere piše termin 16.12. 🤷🏻‍♀️ ja se vodim s tim šta piše u trudničkoj, ali očito svaki program drugačije pokaže, jer ovom danas je po zadnjoj M pisalo termin 26.12.

2023. M 🎀🧸
    12/25 🎀🎄⏳

Makarena
    03. Rujan 2025. 21:48

Dea da to tvoje zvuci bas savršeno za porod, ja bih odmah potpisala to, živim 2 minute autom od bolnice pa mi ne bi bio problem 😅. Ali da, očito sve šta je predobro mora imati i neku manu. 

Lamise bas mi je drago za pregled, nek se tako i nastavi i nek se bebica okrene 🤞🏻

Ja sam guglala i piše ne jesti iza 20h večer prije OGTT, već sad umirem od gladi, ne znam kako ću izdržati do sutra nakon svih vađenja krvi 🤪. Prvu trudnoću nisam bila ovoliko gladna i nije mi uopće bio problem taj OGTT, sad umirem od gladi već danima, apetit mi je ogroman.

2023. M 🎀🧸
    12/25 🎀🎄⏳

Blondy
    03. Rujan 2025. 22:12

Makarena

Ella da, beba je od prvog pregleda za 1+1 veća. Znam da mi je i ranije bila ovulacija jer nisam uspjela uhvatiti trakicama kad inače počnem, mislila ništa od ciklusa, na kraju iznenađenje 🤗. Ali svejedno mi nije mijenjan termin, šta mi je i draže da mi nisu pomaknuli naprijed pa da ne idem na nepotrebne i forsirane indukcije ako prenesem.

Blondy haha meni ništa nije jasno oko tih termina, meni isto zadnja M bila 19.3., u trudničkoj mi je napisao termin 24.12., a na UZV od anomalya gdje su navedene mjere piše termin 16.12. 🤷🏻‍♀️ ja se vodim s tim šta piše u trudničkoj, ali očito svaki program drugačije pokaže, jer ovom danas je po zadnjoj M pisalo termin 26.12.

Pardon, moja zadnja je bila 18.3. Znsci tebi je svakko po zadnjoj M termin 24.12. Sigurno.

Ali, pogledaj podatke s prvog uzva, onog sa 6 ili 7 tjedana. Prema tome ce ti korigirati termin. Ako je bila ovulacija ranije i beba je stalno veca, vjerojatno je pravi termin ipak nesto ranije. 

• lamise38
    03. Rujan 2025. 22:22

Blondy

Makarena

Pardon, moja zadnja je bila 18.3. Znsci tebi je svakko po zadnjoj M termin 24.12. Sigurno.

Ali, pogledaj podatke s prvog uzva, onog sa 6 ili 7 tjedana. Prema tome ce ti korigirati termin. Ako je bila ovulacija ranije i beba je stalno veca, vjerojatno je pravi termin ipak nesto ranije.

Da da,ovo je jako bitno kad se dođe do kraja pa se prenese kao što se meni događalo,uvijek bi se vraćali na najraniji uzv da vide jel riječ o mlađoj trudnoći ili ipak ne,jer evo u dvije trudnoce sam imala skroz kasnije ovulacije i točno su bile 2 tj mlađe trudnoce pa se na kraju korigiralo a u dvije trudnoce sam baš prenijela jer je od početka sve štimalo tako da je tu bitno da se to na kraju prati jer uvijek postoji opasnost od odvajanja posteljice i drugih problema. 

Makarena
    03. Rujan 2025. 22:44

Hvala vam cure na objašnjenju 🫶🏻. Evo pogledala sam prvi nalaz, na 6+0 je pisalo da plod odgovara 6+3, kad i mislim da stvarno je bila ovulacija. Znaci mogu onda računati termin 21.12. 🤭. Al ne znam ni koliko je bitno to par dana gore dolje na kraju.

2023. M 🎀🧸
    12/25 🎀🎄⏳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.