Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Makarena
    21. Kolovoz 2025. 00:05

lamise38

Paula210 super za dobar pregled,drago mi je da se posteljica krenula dizati.
    Dea3 stvarno ne znam gdje ima velikih a da su realne vel,ja imam jedno 3,4 od prije tako da neću nista sad novo kupovat,jedna mi je iz c&a i dvije iz lcwaikika,pa sad ne znam jel oni imaju veće vel ali su kvalitetne jer evo treći put ću ih koristiti a spavam i sad preko ljeta u njima.
    Ja ovaj put planiram kupit one frida mom bokserice,jesu skuplje ali mi se čini da je puno udobnije od onih mrezastih,i ne znam jel bi opet chicoo uloške ili neke druge,mislim da babyono imaju isto te neke veće za poslije poroda,jer chicoo jesu meni ok ali mi se pomaknu pa sve procuri prve dane,jedino možda sa ovim boksericama bude nekako čvršće. Prošle godine kad sam rađala su bile dosta aktualne one neke jessa pelene kao gacice ali je se užasno grozim pelena i uopće mi to ne djeluje udobno,nemam pojma

Ja isto imam dvije iz lcwaikikia od prvog poroda, evo upravo sam u jednoj, super su mi poslužile i ovo ljeto ☺️. Mislim da ću definitivno njih nositi u rodilište i eventualno uzeti još jednu, dvije. 
    Ja sam u rodilištu i prvih dana doma nosila te jessa pelene 😅. Bas sam večeras komentirala to s prijateljicom, rekla je da je i ona koristila te pelene i dok su se sve cimerice mučile s mrežastim gaćicama i ulošcima, to dok namjestiš pa klizi pa namjesti, njoj je bilo top u pelenama. I meni isto, stoji sve čvrsto, ništa ne procuri, kad ideš mjenjati samo je rasparas sa strane i navučeš novu i bok. Definitivno ću ih koristiti i ovaj porod.

Cestitam cure na super pregledima ☺️

2023. M 🎀🧸
    12/25 🎀🎄⏳

Makarena
    21. Kolovoz 2025. 00:09

Kad smo već kod spavaćica, pelena i ostalog, kad planirate spremiti torbu za rodilište? Meni su prvi porod svi govorili da prvorotke prenesu, ja sam nekako imala osjećaj da ću ja ranije roditi i na kraju su me trudovi uhvatili na 37+6 navečer i onda sam spremala torbu u trudovima s puknutim vodenjakom 😂. Ovu trudnoću iz nekog razloga imam ružan osjećaj da ću imati prijevremeni porod, nadam se da osjećaj neće biti točan kao prvi put, ali definitivno bih htjela imati ranije spremnu torbu ovaj put. Al nekako mi još rano, tek sam 22tt, nisam ni sama pametna. 

2023. M 🎀🧸
    12/25 🎀🎄⏳

• donna9
    21. Kolovoz 2025. 00:50

Makarena

Kad smo već kod spavaćica, pelena i ostalog, kad planirate spremiti torbu za rodilište? Meni su prvi porod svi govorili da prvorotke prenesu, ja sam nekako imala osjećaj da ću ja ranije roditi i na kraju su me trudovi uhvatili na 37+6 navečer i onda sam spremala torbu u trudovima s puknutim vodenjakom 😂. Ovu trudnoću iz nekog razloga imam ružan osjećaj da ću imati prijevremeni porod, nadam se da osjećaj neće biti točan kao prvi put, ali definitivno bih htjela imati ranije spremnu torbu ovaj put. Al nekako mi još rano, tek sam 22tt, nisam ni sama pametna.

Ja sam mislila spremiti negdje u 30tt. Prvi porod mi je uranio više od mjesec dana, nisam imala spremno ništa ni za sebe ni bebu tako da sad planiram to na vrijeme obaviti pa nek stoji. Ali ne planiram puno filozofirati oko torbe za rodilište, prošli put nisam imala skoro ništa kad sam došla pa su mi dali tamo, a i muž je nosio u posjete, s tim da sam bila 7-8 dana. Ako sad sve bude ok, računam da će mi ta 2-3 dana tamo bit okej pa makar i da nešto zaboravim🤷 

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
    05/24 - IVF/ICSI - Stigao dečko☺️
    05/25 ➕

• dea3
    21. Kolovoz 2025. 08:44

Hvala puno! 
    Izvrsne informacije ste prenijele.
    Našla sam na netu sliku te spavacice u Waikikiu i čine se super...danas odmah šaljem muža da pogleda. Voljela bih si barem kupiti stvari da su doma za nedaj Bože...a i ono da si malo financijski podjelim. Nisam znala za ove Jessa pelene/gaćice...malo sam sad čitala i čini mi se super varijanta pa ću ovaj puta baš probati. Ako nebi bilo dobro lako muž doveze klasicnu varijantu s mrežastim gaćicama.

Blondy
    21. Kolovoz 2025. 09:10

Ja sam imala frida mom bokserice i babyono uloske. Savrsenstvo je meni bilo. Te bokserice su toliko udobne da sam ih ja nosila i doma jos neko vrijeme makar nisam jako krvarila. Nekako te stegnu, cvrste su bas koliko treba. 
    Imala sam i chicco uloske, zauzmu pola kofera i nisu tako dobri kao babyono.

peppa0
    21. Kolovoz 2025. 10:03

Makarena

lamise38

Dea3 stvarno ne znam gdje ima velikih a da su realne vel,ja imam jedno 3,4 od prije tako da neću nista sad novo kupovat,jedna mi je iz c&a i dvije iz lcwaikika,pa sad ne znam jel oni imaju veće vel ali su kvalitetne jer evo treći put ću ih koristiti a spavam i sad preko ljeta u njima.
    Ja ovaj put planiram kupit one frida mom bokserice,jesu skuplje ali mi se čini da je puno udobnije od onih mrezastih,i ne znam jel bi opet chicoo uloške ili neke druge,mislim da babyono imaju isto te neke veće za poslije poroda,jer chicoo jesu meni ok ali mi se pomaknu pa sve procuri prve dane,jedino možda sa ovim boksericama bude nekako čvršće. Prošle godine kad sam rađala su bile dosta aktualne one neke jessa pelene kao gacice ali je se užasno grozim pelena i uopće mi to ne djeluje udobno,nemam pojma

Ja isto imam dvije iz lcwaikikia od prvog poroda, evo upravo sam u jednoj, super su mi poslužile i ovo ljeto ☺️. Mislim da ću definitivno njih nositi u rodilište i eventualno uzeti još jednu, dvije.
    Ja sam u rodilištu i prvih dana doma nosila te jessa pelene 😅. Bas sam večeras komentirala to s prijateljicom, rekla je da je i ona koristila te pelene i dok su se sve cimerice mučile s mrežastim gaćicama i ulošcima, to dok namjestiš pa klizi pa namjesti, njoj je bilo top u pelenama. I meni isto, stoji sve čvrsto, ništa ne procuri, kad ideš mjenjati samo je rasparas sa strane i navučeš novu i bok. Definitivno ću ih koristiti i ovaj porod.

Koju velicinu si uzela tih jessa pelena? Bas sam pogledala na dm online, to su kao pelene gacice koje mi mlađa curka koristi 🤭
    Cini mi se bas super i mislim da cu i ja njih uzeti. 
    Ne znam kakvi su ovi ulosci njihovi, jer meni isto chicco nisu bili dobri 😏

peppa0
    21. Kolovoz 2025. 10:04

Makarena

lamise38

Koju velicinu si uzela tih jessa pelena? Bas sam pogledala na dm online, to su kao pelene gacice koje mi mlađa curka koristi 🤭

peppa0
    21. Kolovoz 2025. 10:05

Makarena

lamise38

peppa0
    21. Kolovoz 2025. 10:09

Odradila sam anomaly scan i sve je u redu, iako malac nije bas surađivao. Iduci pregled je 22.9.
    Ja svako malo kupim nesto pomalo pa sam dosla do zakljucka da vec skoro sve imamo osim kozmetike za mene i bebu 😂
    Planiram oko 30.tt sve pripremiti pa neka ceka 🫠

• dea3
    21. Kolovoz 2025. 10:10

m_rosie

Evo i ja sam obavila pregled danas 😊 Sve je ok, mala je i dalje malo manja, otprilike za tjedan dana, ali je rekao da je to ok. Kao do 2 tjedna da je ok. I pitala sam ga koliko je beba teška, jer svi spominjete neku gramažu, a meni je prva trudnoća i ja nikad nisam pitala. Rekao mi je da se to još ne gleda, jer kao da varira svaki dan - eto danas bude jedno, sutra drugo. Tek nakon 28 tjedna da ćemo to pratiti. Pa sam rekla ok 🤷🏻‍♀️ I zadnji put sam imala malo više plodne vode, danas je rekao da je ok. Idem u utorak vaditi glukozu i ako bude do 5.1. idem na OGTT, a ako bude preko onda da moram u dnevnu bolnicu. Tako da svakako je šećer idući tjedan na rasporedu 😊

Što se trudnoće tiče, ja još uvijek kao da nisam trudna 🤷🏻‍♀️ navečer s mužem sat vremena šetnje, doma sve mogu kao i prije. Danas sam na vaganju bila točno +2.5 kg. Jedino mi je dermatitis buknuo - i to samo po licu i vratu. Skoro su mi se rane otvorile. Imam termin u dermatologa u petak, pa ćemo vidjeti.

Idući pregled 18.09.

Super za sve dobre preglede, da tako nastavimo do kraja ❤️

Ovo za mjerenje težine baš moram prokomentirati. Mislim da te se samo lagano "riješio" sa odgovorom. Danas jedna težina, sutra druga?? Pa šta to nije logično, točno to će biti i kasnije jer beba i treba svaki put imati pravilan prirast. U protivnom se npr. Može ustanoviti zastoj u rastu. Evo kod moje poznanice upravo sada...od 25 tt je beba bila na donjoj granici, nije to odmah za paniku, ali je svakako za praćenje. Sa 28 isto tako da bi sad sa 32 tt ipak odlučili pojačati te kontrole na svaki tjedan da se vide gdje je problem ili da nedaj Bože protoci nebi negdje zakazali. 

S time da ti oni zapravo izmjere opseg glave, trbuha, bedrene kosti i mislim da još nešto i temeljem toga im izbaci izračun težine. Meni to radi od 20 tt ili i prije. I onda po tome pratiš jel se sve ravnomjerno razvija. 
    Dakle da, svaki dan će mjere biti drugacije. Meni je beba u 10 dana dobila 180 g što bi onda u prosjeku bilo 18 g po danu. 

Vidim ti si danas na lijepih okruglih 25 tt 🙏👏 ako sam dobro upamtila prema datumima ti si nam prva...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.