Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Paola_32
    21. Kolovoz 2025. 14:46

eni233

Žene moje imate koje prijedloge imena za curicu , ja stvarno neznam kako bi nazvala , za sad mi se ne sviđa ni jedno .. za dečka smo imali Al za curicu nemamo .. hvala ❤️🥰

Ja ti mogu napisati koja su imena meni predivna jer ih imam više ženskih nego muških, možda ti se koje svidi. Bliska prijateljica zove mi se Stela i samo zato neću dati svojoj curici to ime, ali inače mi je najljepše, pa onda Kiara, Ela, Graciela, Aurora, Greta, Laura, Larisa, Maša, Elena, Sofia... Stvarno ih ima puno, možda će na kraju biti koje od njih jer još sam neodlučna, iako smo mislili da znamo u početku, stalno mijenjam odluke. 🫣

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
    Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀

• Paola_32
    21. Kolovoz 2025. 14:54

dea3

Ja sam bila u ponedjeljak, ali sam sad isto 4.9. jer se vraćamo u njegov termin četvrtkom. Anomaly ti traje ovisno o gužvi vani 😂😂😂😂

Kad sam ja imala prije njegova g.o. vani je bila užasna gužva, ja sam došla oko 10, ali me odmah uzeo preko reda radi serklaže. Tako da je malo i požurio taj dan. Ali iskreno nije mi smetalo jer meni doslovno svaka dva tjedna sve mjeri i gleda tako da nije bilo ni važno. Bitno da smo vidjeli da je sve na broju i da sve raste u kontinuitetu. Recimo kad sam bila s 12 tt na mini. Imao je vremena i baš nagledavao od do i čekao jer se nije beba htjela okrenuti da vidi nosnu kost.

Ali da, on je voljan odgovoriti na sva pitanja!

Tako je i meni bilo, nije se htjela beba okrenuti. 😊 Inače stvarno se vidi velika razlika kad nema gužve i ja sam baš sretna da smo kod njega jer ja sam po prirodi overthinker i stvarno puno znači kad možeš imati povjerenja u doktora. 

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
    Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀

• m_rosie
    21. Kolovoz 2025. 15:05

dea3

m_rosie

Evo i ja sam obavila pregled danas 😊 Sve je ok, mala je i dalje malo manja, otprilike za tjedan dana, ali je rekao da je to ok. Kao do 2 tjedna da je ok. I pitala sam ga koliko je beba teška, jer svi spominjete neku gramažu, a meni je prva trudnoća i ja nikad nisam pitala. Rekao mi je da se to još ne gleda, jer kao da varira svaki dan - eto danas bude jedno, sutra drugo. Tek nakon 28 tjedna da ćemo to pratiti. Pa sam rekla ok 🤷🏻‍♀️ I zadnji put sam imala malo više plodne vode, danas je rekao da je ok. Idem u utorak vaditi glukozu i ako bude do 5.1. idem na OGTT, a ako bude preko onda da moram u dnevnu bolnicu. Tako da svakako je šećer idući tjedan na rasporedu 😊

Što se trudnoće tiče, ja još uvijek kao da nisam trudna 🤷🏻‍♀️ navečer s mužem sat vremena šetnje, doma sve mogu kao i prije. Danas sam na vaganju bila točno +2.5 kg. Jedino mi je dermatitis buknuo - i to samo po licu i vratu. Skoro su mi se rane otvorile. Imam termin u dermatologa u petak, pa ćemo vidjeti.

Idući pregled 18.09.

Super za sve dobre preglede, da tako nastavimo do kraja ❤️

Ovo za mjerenje težine baš moram prokomentirati. Mislim da te se samo lagano "riješio" sa odgovorom. Danas jedna težina, sutra druga?? Pa šta to nije logično, točno to će biti i kasnije jer beba i treba svaki put imati pravilan prirast. U protivnom se npr. Može ustanoviti zastoj u rastu. Evo kod moje poznanice upravo sada…od 25 tt je beba bila na donjoj granici, nije to odmah za paniku, ali je svakako za praćenje. Sa 28 isto tako da bi sad sa 32 tt ipak odlučili pojačati te kontrole na svaki tjedan da se vide gdje je problem ili da nedaj Bože protoci nebi negdje zakazali.

S time da ti oni zapravo izmjere opseg glave, trbuha, bedrene kosti i mislim da još nešto i temeljem toga im izbaci izračun težine. Meni to radi od 20 tt ili i prije. I onda po tome pratiš jel se sve ravnomjerno razvija.
    Dakle da, svaki dan će mjere biti drugacije. Meni je beba u 10 dana dobila 180 g što bi onda u prosjeku bilo 18 g po danu.

Vidim ti si danas na lijepih okruglih 25 tt 🙏👏 ako sam dobro upamtila prema datumima ti si nam prva…

Ma da. Idući pregled mi je u bolnici pa ću pitati tog drugog doktora da vidim što će mi reći 🤦🏻‍♀️
    Da, moj termin je prvi. S tim da ja moram na carski, a nisam znala da to bude po tjedan, dva prije 😂 jbg, prva trudnoća 😂 tako da po tome spadam u jesenske bebe, ali nisam se htjela prebacivati 😆🤷🏻‍♀️

Timi95
    21. Kolovoz 2025. 15:11

eni233

Žene moje imate koje prijedloge imena za curicu , ja stvarno neznam kako bi nazvala , za sad mi se ne sviđa ni jedno .. za dečka smo imali Al za curicu nemamo .. hvala ❤️🥰

Meni se sviđaju Ditta i Irina, mom muzu se sviđa Maja, tako da mislim da ce biti Maja 🙈 ali rekla sam mu moze, ali sa Y, tako da bude Maya.. morat cu popustiti jer sam ja dala ime Matteu i Maši 😅
    Ali jos izvan toga je Tia, Maris, Anja, moja curica se zove Maša.. 

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• jona30
    21. Kolovoz 2025. 15:13

eni233

Hej hej
    Evo par imena za inspiraciju, i sama se mučim i svašta mi pada na pamet 😜🩷 neka su možda malo neobičnija, a možda netko baš upikne neko od ovih. Mirjam, Pavla, Dona, Pina, Magdalena, Pia, Evita, Elvira, Elena, Melani, Domenika, Rahela, Ria, Tia, Elenora, Brigita, Maris, Neva, Natalia, Nela, Una, Tonka, Lena, Lira, Lora, Irma, Franka, Leda, Tara, Talia, Luna, Astrid, Divna, Selena, Diana, Ramona, Amona, Dorotea, Žana, Filomena, Gabriela, Rafaela, Ružica, Greta, Monika, Olga, Inga, Silvija...

• Daisy584
    21. Kolovoz 2025. 15:19

Pozdrav svima, nova sam ovdje 😊 
    Znam da je ova grupa za žene koje su već trudne ali samo želim čuti Vaše mišljenje. :)
    Ovaj mjesec nam je prvi put da pokušavamo na bebici. Plodni dani su bili u periodu od 06. do 12.08. i ovulacija 11.08. Imali smo odnose 06.08., 07.08. i dva puta 10.08. (Dan prije ovulacije). Cijelo vrijeme nakon ovulacije me bole grudi i jajnici i 16.08. sam osjećala čudan pritisak u sredini, u maternici. Cijelo vrijeme prisutan pojačan bijeli gusti iscjedak i imam osjećaj da sam više gladna nego inače i da pišam više. Već mjesec dana pijem folnu kiselinu i omega 3. Danas je 3 dana prije očekivane menstruacije. I dalje je prisutan pojačani bijeli iscjedak te me bole grudi i leđa. Što mislite? :)

• dea3
    21. Kolovoz 2025. 15:23

M_rosie ma i ja ću biti jesenska garant, ali kad sam već ovdje krenula draže mi bilo tu ostati 😁

Hrabrica
    21. Kolovoz 2025. 15:41

eni233

Mi smo za prve dvije kćeri odabrali Anamia i Eli, a sada za treću baš vodimo debate 🤣 što ja kažem mužu,  imamo ne top tri nego top deset 🤣 U igri su Vita, Lumi, Sofi, Kimi.. popis je dug a ovo su neki favoriti 🙈

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
    10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
    05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
    Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️

Hrabrica
    21. Kolovoz 2025. 15:43

eni233

Mi smo za prve dvije kćeri odabrali Anamia i Eli, a sada za treću baš vodimo debate 🤣 što ja kažem mužu,  imamo ne top tri nego top deset 🤣 U igri su Vita, Lumi, Sofi, Kimi.. popis je dug a ovo su neki favoriti 🙈

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
    10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
    05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
    Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️

• paula210
    21. Kolovoz 2025. 16:23

Ove gacice od fride su meni top ja sam uzela neke doduse nisam koristila al je kuma i perive su u masini,ful udobne elasticne i rastezljive,ona je rekla da su joj bile top i svake je 1 oprala nakon 2 puta bacila u smece
    Kad smo kod imena vec dajte i za muske jer muz i na imamo samo Arijan da nam se svida sve ostalo se ne svida ni njemu ni meni a idalje nismo sigurno jel to to😂
    Za cure kad sam birala za malu smo imali Arlena,Anatea,Lejla,Melanie(tako smo je na kraju i nazvali😂),Teona,Vanessa

💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.