Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    EllaMS
    20. Kolovoz 2025. 10:32

Pregledi: 🤰🏻💗
    20.8. - paula210 m_rosie 
    21.8. - Timi95, barrrbi 
    22.8. - bubica_0706 
    25.8. - Tinchy300 
    27.8. - Giovanna32 
    28.8. - eni233, Zeka26, Srculence
    02.9. -mamacita 
    03.9. - Newgirl
    04.9. - Blondy 

Termini:
    m_rosie - 3.12. 🩷
    Mokica - 3.12. 💙
    Ditaa - 5.12. 💙
    dea3 - 7.12. 💙
    Tinchy300- 10.12. 🩷
    Josipella2025 - 12.12. 💙
    EllaMS - 13.12 💙
    taratara25 - 13.12. 🩷
    lamise38 -  20.12.
    Blondy - 23.12. 💙
    Makarena - 24.12. 🩷
    mamacita - 24.12. 💙
    jagoda20 - 31.12.
    paula210 - 01.01. 💙
    peppao - 4.1. 💙
    Paola32 - 9.1. 🩷
    Ivis - 9.1. 🩷
    Timi95 - 13.1. 🩷
    anamarija8888 - 15.1. 💙
    Faksimila - 17.1.
    Barrrbi - 17.1. 🩷
    bubica_0706 - 17.1. 🩷
    Zeka26 - 21.1. 🩷
    riamaro - 27.1. 💙
    Srculence - 04.02. 💙
    Newgirl - 10.02. 💙
    a2025 - 15.2.
    Donna9

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

Timi95
    20. Kolovoz 2025. 10:55

Blondy

Ja sam na pregledu 4.9. Isto ce mi biti 5 tj od zadnjeg uzva, nervoza samo takva..
    Meni je trbuh bas iskocio, zasad mi ne smeta ali vekika sam si. Kako stojite s kilama?

Vidjet cemo sutra na pregledu, ali doma sam + 1,5kg.. nadam se da necu imati vise od 70kg 🙈 sad imam 60,5kg 
    Gledam staru trudnicku, u ovim tjednima sam imala 52kg 🤣🤣  

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• donna9
    20. Kolovoz 2025. 10:56

Makarena

Je li neka od vas imala kašalj/prehladu u trudnoći? Evo trebalo je 2-3 mjeseca da me dohvati klima 😒. Je li znate provjereno šta možemo uzimati za grlobolju i kašalj? Šta god imam u kući da sam uzela u ruku piše da se ne preporučuje trudnicama 🙄. Htjela bih srezati ovo šta prije, inače imam problema sa sinusima i par puta godišnje umirem od kašlja.

Mene je u prošloj trudnoći kašalj satra. Začepljen nos i gušenje u kašlju i po danu i po noći. Doktorica mi je pustila klavocin, a ja sam odgađala pijenje jer sam se bojala radi trudnoće pa sam probala sa svim ostalim preparatima (Isla kapsule, sirup, inhaliranje) iako mi je ona rekla da ništa ne može biti bebi. Nema šta nisam probala i na kraju je prošlo tek nakon više od mjesec dana kad sam konačno popila klavocin 😬 

Ovu trudnoću me srećom to sve zaobišlo i generalno se dobro osjećam, kao da i nisam trudna. S kilama sam još na nuli, ali valjda je to ok jer mi je ostalo par kila viška od prošle trudnoće... 
    Bila sam na pregledu, radili anomaly scan, i beba je dobro , veličina odgovara tjednima, međutim posteljica je nisko, do ušća. Kaže dr da ima vremena da se podigne, ali svejedno me zabrinulo. Pogotovo ako budem morala mirovati što će uz brojne obaveze koje imam i već jednu bebu doma bit nemoguće😥

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
    05/24 - IVF/ICSI - Stigao dečko☺️
    05/25 ➕

• Paola_32
    20. Kolovoz 2025. 12:28

Timi i Dona, mi smo baš tu negdje po danima, a vidim da već imate iskustvo prijašnjih trudnoća i da niste još skoro ništa kila dobile. Je li mojih +4 previše za sad? Kad se uglavnom najviše kg dobije? Voljela bih znati da malo pripazim ako treba jer dosta sam se opustila u zadnje vrijeme s pekarskim proizvodima i sladoledom 😔

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
    Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀

Blondy
    20. Kolovoz 2025. 12:38

Paola_32

Timi i Dona, mi smo baš tu negdje po danima, a vidim da već imate iskustvo prijašnjih trudnoća i da niste još skoro ništa kila dobile. Je li mojih +4 previše za sad? Kad se uglavnom najviše kg dobije? Voljela bih znati da malo pripazim ako treba jer dosta sam se opustila u zadnje vrijeme s pekarskim proizvodima i sladoledom 😔

Ma nije previse, svaka je trudnoca za sebe. Evo ja sam cijelu proslu trudnocu dobila 7 kg, a sad sam vec blizi te kilaze. 🤣 jedem isto, jednostavno nema pravila..

peppa0
    20. Kolovoz 2025. 12:42

Paola_32

Ja sam na +4,5. Netko ce dobivati postepeno, a netko najvise u zadnjem tromj. Nema smisla uspoređivati se jer nismo sve iste, normalno je dobiti i 10 i 30kg. 
    Ja sam u prvoj dobila 16kg, u drugoj 12kg (sad idem tempom kao i u drugoj,  ali vidjet cemo na kraju). Sve se to skine dojenjem, kile odu samo tako, barem u mom slucaju. Tad ne treba drzati dijete, ali kako se dojenje blizu kraju, tako moramo uvesti red jer se kg pocnu lijepiti ako se jede istim tempom. Ja tokom dojenja jedem vise nego u trudnoci, a kg idu dolje 😅

• lamise38
    20. Kolovoz 2025. 12:56

Ja sam na nekih +5 do sad ali sam sa viškom krenula u trudnoću tako da ce mi biti veselo. Po mom iskustvu najviše mi kile idu gore od cca 20-35tt kasnije mi bude teško i jest pa ili stojim na istom ili čak izgubim malo.
    Ja imam veći problem nakon poroda,ja u dojenju nabijem kile jer sam nenormalno gladna i jako me slatko traži. Nadam se da ću ovaj put to uspjet bolje kontrolirati i uz maloga da neću ni imat vremena jest😂

• paula210
    20. Kolovoz 2025. 13:29

Paola_32

Hvala na odgovoru. 😊 Paula, kakav je to piercing, možeš mi poslati link? Smije se i u vrijeme poroda imati ili si tad morala maknuti? Jer ja bi isto htjela vratiti ako bude moguće.

Što se kila tiče, ja sam na +4 što se čini ok, ali ušla sam u trudnoću s viškom kila i problem je da u početku nisam ništa dobivala i sad mi se apetit jako pojačao zadnjih mjesec dana pa ispada da dobijem kilu po tjednu što je puno pa se nadam da bude se to smirilo uskoro.

Ja sam ti to narucila preko temua😂doslovno sipka je plasticna i savija je,nekako mi je to najsigurnije jer nez provjereno preko int kakav je nakit da nije slucajno bizuterija neka,ja sam ti to skinula prije poroda i odmah poslije dan vratila jos u bolnici isti taj i kad sam dosla doma sam stavila prvi skojim su mi busili jer je manji i laksi jer sam imala viseci onaj i to je to

💙

Makarena
    20. Kolovoz 2025. 13:41

Evo ja se bas jutros vagala kod ginekologa, imam 83kg (na +7 sam). Bas sam gledala staru trudničku, prošlu trudnoću sam isto imala 83kg u 22tt, s tim da sam prošlu trudnoću započela sa 77kg, a ovu sa 76. Na kraju sam bila rodila sa +10, znaci ostatak trudnoće sam se udebljala samo 4kg. Nadam se da će mi tako biti i sad. Meni prvi put dojenje nije uspjelo, sanjarila sam da ću biti jedna od onih koje doje i mršave, ali eto na kraju ništa. Nadam se da će se ovaj put ostvariti 😅.

Donna ja dva puta godišnje umirem od kašlja i odgađam piti antibiotik i kad nisam trudna i na kraju prođe tek kad ga popijem. Sad mi još nije tako kriticno, opremila sam se sirupom i aquamarisom pa se nadam da neće na gore 🤞🏻.

2023. M 🎀🧸
    12/25 🎀🎄⏳

• donna9
    20. Kolovoz 2025. 14:03

Paola_32

Ma nema tu pravila, ja sam u prošloj trudnoći jela normalno kao i prije, i sad isto normalno jedem, pa sam u prošloj skoro od početka dobivala cca 1.5-2 kila mjesečno, a u ovoj još ništa. Doduše vjerojatno igra ulogu što je prošla trudnoća bila iz ivf-a pa su hormoni bili drugačiji🤷
    Ja računam nekako da ću pripaziti što i koliko jedem čisto zato što tako radim i inače i zdravije je i za mene i za bebu pa s kilama kako ispadne. Imam primjer prijateljice koja se hranila zdravo i u umjerenim količinama pa je bila na +22 kg. Ali vjerojatno je bilo tu i puno vode jer je kroz pola godine bila na -24😅

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
    05/24 - IVF/ICSI - Stigao dečko☺️
    05/25 ➕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.