Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Timi95
    20. Kolovoz 2025. 21:16

Sto se tice grudnjaka, meni su bolje potkosulje za dojenje.. spavacice sam nasla u Mani tada, mislim da jos imaju takve modele.. ali ja za po doma budem u obicnoj sirokoj majici 😅 u rodilistu sam imala njihovu i zadnji dan svoju.. sto se tice velicine, ja sam stala u S-M.. mislim da i H&M i Next imaju spavacice.. jos to ne gledam 🙈 cekam zimu da kupim sta mi treba 

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• lamise38
    20. Kolovoz 2025. 21:16

Paula210 super za dobar pregled,drago mi je da se posteljica krenula dizati.
    Dea3 stvarno ne znam gdje ima velikih a da su realne vel,ja imam jedno 3,4 od prije tako da neću nista sad novo kupovat,jedna mi je iz c&a i dvije iz lcwaikika,pa sad ne znam jel oni imaju veće vel ali su kvalitetne jer evo treći put ću ih koristiti a spavam i sad preko ljeta u njima.
    Ja ovaj put planiram kupit one frida mom bokserice,jesu skuplje ali mi se čini da je puno udobnije od onih mrezastih,i ne znam jel bi opet chicoo uloške ili neke druge,mislim da babyono imaju isto te neke veće za poslije poroda,jer chicoo jesu meni ok ali mi se pomaknu pa sve procuri prve dane,jedino možda sa ovim boksericama bude nekako čvršće. Prošle godine kad sam rađala su bile dosta aktualne one neke jessa pelene kao gacice ali je se užasno grozim pelena i uopće mi to ne djeluje udobno,nemam pojma

• m_rosie
    20. Kolovoz 2025. 21:32

Evo i ja sam obavila pregled danas 😊  Sve je ok, mala je i dalje malo manja, otprilike za tjedan dana, ali je rekao da je to ok. Kao do 2 tjedna da je ok. I pitala sam ga koliko je beba teška, jer svi spominjete neku gramažu, a meni je prva trudnoća i ja nikad nisam pitala. Rekao mi je da se to još ne gleda, jer kao da varira svaki dan - eto danas bude jedno, sutra drugo. Tek nakon 28 tjedna da ćemo to pratiti. Pa sam rekla ok 🤷🏻‍♀️ I zadnji put sam imala malo više plodne vode, danas je rekao da je ok. Idem u utorak vaditi glukozu i ako bude do 5.1. idem na OGTT, a ako bude preko onda da moram u dnevnu bolnicu. Tako da svakako je šećer idući tjedan na rasporedu 😊

Što se trudnoće tiče, ja još uvijek kao da nisam trudna 🤷🏻‍♀️ navečer s mužem sat vremena šetnje, doma sve mogu kao i prije. Danas sam na vaganju bila točno +2.5 kg. Jedino mi je dermatitis buknuo - i to samo po licu i vratu. Skoro su mi se rane otvorile. Imam termin u dermatologa u petak, pa ćemo vidjeti.

Idući pregled 18.09.

Super za sve dobre preglede, da tako nastavimo do kraja ❤️

• dea3
    20. Kolovoz 2025. 21:37

lamise38

Dea3 stvarno ne znam gdje ima velikih a da su realne vel,ja imam jedno 3,4 od prije tako da neću nista sad novo kupovat,jedna mi je iz c&a i dvije iz lcwaikika,pa sad ne znam jel oni imaju veće vel ali su kvalitetne jer evo treći put ću ih koristiti a spavam i sad preko ljeta u njima.
    Ja ovaj put planiram kupit one frida mom bokserice,jesu skuplje ali mi se čini da je puno udobnije od onih mrezastih,i ne znam jel bi opet chicoo uloške ili neke druge,mislim da babyono imaju isto te neke veće za poslije poroda,jer chicoo jesu meni ok ali mi se pomaknu pa sve procuri prve dane,jedino možda sa ovim boksericama bude nekako čvršće. Prošle godine kad sam rađala su bile dosta aktualne one neke jessa pelene kao gacice ali je se užasno grozim pelena i uopće mi to ne djeluje udobno,nemam pojma

A te iz c&a su trudničke sa onim gumbima za osloboditi prsa ili nisu?? Jer ja imam iz c&a sad nove i super su velicina i sve..ali nemaju za taj otvor?? Ne znam kako bi inace bebu barem probala dojiti...

• lamise38
    20. Kolovoz 2025. 22:06

dea3

lamise38

A te iz c&a su trudničke sa onim gumbima za osloboditi prsa ili nisu?? Jer ja imam iz c&a sad nove i super su velicina i sve..ali nemaju za taj otvor?? Ne znam kako bi inace bebu barem probala dojiti…

E moja iz c&a je kupljena 2019.i cijela je na gumbiće,ne samo gornji dio za prsa nego baš cijela.

• lamise38
    20. Kolovoz 2025. 22:11

m_rosie

Evo i ja sam obavila pregled danas 😊 Sve je ok, mala je i dalje malo manja, otprilike za tjedan dana, ali je rekao da je to ok. Kao do 2 tjedna da je ok. I pitala sam ga koliko je beba teška, jer svi spominjete neku gramažu, a meni je prva trudnoća i ja nikad nisam pitala. Rekao mi je da se to još ne gleda, jer kao da varira svaki dan - eto danas bude jedno, sutra drugo. Tek nakon 28 tjedna da ćemo to pratiti. Pa sam rekla ok 🤷🏻‍♀️ I zadnji put sam imala malo više plodne vode, danas je rekao da je ok. Idem u utorak vaditi glukozu i ako bude do 5.1. idem na OGTT, a ako bude preko onda da moram u dnevnu bolnicu. Tako da svakako je šećer idući tjedan na rasporedu 😊

Što se trudnoće tiče, ja još uvijek kao da nisam trudna 🤷🏻‍♀️ navečer s mužem sat vremena šetnje, doma sve mogu kao i prije. Danas sam na vaganju bila točno +2.5 kg. Jedino mi je dermatitis buknuo - i to samo po licu i vratu. Skoro su mi se rane otvorile. Imam termin u dermatologa u petak, pa ćemo vidjeti.

Idući pregled 18.09.

Drago mi je za dobar pregled I da je sve dobro i da se dobro osjećaš. A tvoj ginekolog ima malo čudan odgovor na tvoje pitanje,ok možda u ovome trenutku nije bitno koliko je beba teška ali naravno da to vidi,jer ako vidi da je beba manja tjedan dana vidi i kolika je težina,jer dok unese sve mjere koje treba izbaci mu i težinu. Ja sam nekad prije imala trudnicku i onda bi u nju gin.u bolnici di sam radila uzv samo upisivao neke te mjere i ima na internetu kad uneseš te mjere da ti izračuna po mjerama kolika je težina. Ali dobro,nije to ni tako bitno nego mi je samo njegov odgovor smiješan.  Žao mi je zbog dermatitisa,nadam se da ce se brzo riješiti.

• lamise38
    20. Kolovoz 2025. 22:17

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći - Pregledi - Ringeraja.hr https://share.google/XDGyzRVTZ8Dw5c16p

...
    Evo tu ima za sve kratice značenje šta su i na osnovu kojih mjera se dobije težina

riamaro
    20. Kolovoz 2025. 22:35

Super za dobre preglede ✨🫶 

EllaMS hvala ti na ovim info, malo su mi ipak utjeha 🙈 doktor me špotao zadnji put da sam pretjerala, ali da, ne znam nikoga oko sebe tko se kvalitetnije i raznovrsnije hrani. 
    Pretpostavljam da je uzrok kilograma nedostatak fizičke aktivnosti jer sam na mirovanju, a prije trudnoće bila aktivan sportaš.. Mogu još izbaciti masti i smanjiti ugljikohidrate, ali nemam što drugo. 

Ima li tko od postojećih mama preporuku za autosjedalicu/jaje, i to konkretno me zanima vezano za isofix 360 ili fiksni? I zašto? Znam i da je netko spomenuo da je jaje sigurnije na pojas vezati, ali jednostavno u limuzinu i sportski spušten auto bi nam bilo praktičnije isofix bazu koristit. Muž ne želi čuti za vezanje pojasom 😅 gledali smo maxi cosi, nune i cybexe

Zaboravila sam javiti za listu, i nama je idući pregled 18.9. 🩵

👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
    🧔🏽‍♂️ 30 asthenozoospermia
    - ICSI 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️ 9+2 ♥️ 12+3 ♥️ 16+6 🩵

riamarro@hotmail.com

• m_rosie
    20. Kolovoz 2025. 22:58

lamise38

m_rosie

Evo i ja sam obavila pregled danas 😊 Sve je ok, mala je i dalje malo manja, otprilike za tjedan dana, ali je rekao da je to ok. Kao do 2 tjedna da je ok. I pitala sam ga koliko je beba teška, jer svi spominjete neku gramažu, a meni je prva trudnoća i ja nikad nisam pitala. Rekao mi je da se to još ne gleda, jer kao da varira svaki dan - eto danas bude jedno, sutra drugo. Tek nakon 28 tjedna da ćemo to pratiti. Pa sam rekla ok 🤷🏻‍♀️ I zadnji put sam imala malo više plodne vode, danas je rekao da je ok. Idem u utorak vaditi glukozu i ako bude do 5.1. idem na OGTT, a ako bude preko onda da moram u dnevnu bolnicu. Tako da svakako je šećer idući tjedan na rasporedu 😊

Idući pregled 18.09.

Drago mi je za dobar pregled I da je sve dobro i da se dobro osjećaš. A tvoj ginekolog ima malo čudan odgovor na tvoje pitanje,ok možda u ovome trenutku nije bitno koliko je beba teška ali naravno da to vidi,jer ako vidi da je beba manja tjedan dana vidi i kolika je težina,jer dok unese sve mjere koje treba izbaci mu i težinu. Ja sam nekad prije imala trudnicku i onda bi u nju gin.u bolnici di sam radila uzv samo upisivao neke te mjere i ima na internetu kad uneseš te mjere da ti izračuna po mjerama kolika je težina. Ali dobro,nije to ni tako bitno nego mi je samo njegov odgovor smiješan. Žao mi je zbog dermatitisa,nadam se da ce se brzo riješiti.

Hvala ti. Imam trudničku knjižicu, baš budem pogledala. Imaju tamo one neke mjere, ali ja ništa ne razumijem šta je tamo napisano 🤦🏻‍♀️ Da, svaki put mi kaže u odnosu na tjedne, ali eto kao kilažu još ne gleda. Pa onda ja kažem ok i eto.

Ja inače imam atopijski dermatitis, ali nikakve jake simptome nikad nisam imala. A navodno se u trudnoći dermatitis pogorša. Ali dobro, valjda budem riješila 😊

Blondy
    20. Kolovoz 2025. 22:59

riamaro

Super za dobre preglede ✨🫶EllaMShvala ti na ovim info, malo su mi ipak utjeha 🙈 doktor me špotao zadnji put da sam pretjerala, ali da, ne znam nikoga oko sebe tko se kvalitetnije i raznovrsnije hrani.
    Pretpostavljam da je uzrok kilograma nedostatak fizičke aktivnosti jer sam na mirovanju, a prije trudnoće bila aktivan sportaš.. Mogu još izbaciti masti i smanjiti ugljikohidrate, ali nemam što drugo.

Ima li tko od postojećih mama preporuku za autosjedalicu/jaje, i to konkretno me zanima vezano za isofix 360 ili fiksni? I zašto? Znam i da je netko spomenuo da je jaje sigurnije na pojas vezati, ali jednostavno u limuzinu i sportski spušten auto bi nam bilo praktičnije isofix bazu koristit. Muž ne želi čuti za vezanje pojasom 😅 gledali smo maxi cosi, nune i cybexe

Zaboravila sam javiti za listu, i nama je idući pregled 18.9. 🩵

Ako vam auto ima nakošena sjedala a ako je sportski vjerojatno ima, baza nece dobro stajati gotovo sigurno. Tako da je pojas puno bolja opcija. Obavezno probajte prije kupnje da se ne zeznete. Obratite paznju mozete li s bazom postici kut koji treba ako su sjedala kosa.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.