Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dea3
    18. Kolovoz 2025. 14:13

Josipella2025

Dea, sretno sutra javi kako je proslo i kako izgleda to. Ja se isto blizim 24.tjednu, mozes nam napisati koja je procedura narucivanjs za ogtt, koliko si cekala termin?

Ako se ne varam to je obvezna pretraga u trudnoci?

Ja ti vodim trudnoću od početka u bolnici pa su me zato i tu naručili danas u dnevnu na ogtt. 
    No procedura ti je vise manje ista...većer prije probajte oko 19 završiti sa hranom. Ja sam morala doći u 7 ujutro. 
    Ide prvo vađenje na tašte. Pa dobijete tu glukozu sa vodom koju treba popit u roku od 5 minuta. Je bljak, ali opet ne toliko da se ne bi moglo. Ja doslovno maltene začepim nos da ne osjetim i nekako to progutam. 
    Meni je čak bolje da mi razrijede s manje vode pa prije popijem (cca bilo je 2dcl) jer neki su pričali kak su im skoro pola litre dali. Možda je blaže, ali je i veća šanša da će ti se od količine dići želudac...
    Uzmete vodu svoju da si poplavite...
    I onda jedno vađenje krvi za 60 minuta i drugo za 120. 
    I čekate nalaz, važno je da ste unutar referentnih vrijednosti. I to je više manje to uz samu pretragu. 
    Dok čekate morate sjediti ili ležati, a ne npr. Šetati okolo.
    Čak su i cigarete zabranjene. 
    Sve u svemu, pretraga koja se apsolutno da izdržati i obaviti.

• Paola_32
    18. Kolovoz 2025. 14:24

Dea, hvala na podijeljenom iskustvu. 😊

Zna li netko kad će ovaj mjesec doći naknada za komplikacije? Očekivala sam danas, ali kod mene još ništa. 

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
    Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀

Hrabrica
    18. Kolovoz 2025. 14:48

Paola kaze mi frendica da od sutra kreću isplate (našla podatak na netu)

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
    10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
    05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
    Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️

EllaMS
    18. Kolovoz 2025. 14:51

Znaci ja ne kužim zašto ne dodaju limunske kiseline kao kad odeš privatno, stvarno je puno lakše za popiti.

Ja sam isto mislila da će danas naknada, možda i bude, obično sjedne malo kasnije.

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

• dea3
    18. Kolovoz 2025. 15:28

Vezano uz naknadu, doslovno nakon što se okrene 1. U mjesecu potražite IZVRŠENJE PRORAČUNA za taj mjesec na netu i tamo vam točno piše kad taj mjesec šta dolazi. 
    Komplikacije su sutra. Ovaj mjesec bu baš koji dan kasnije nego inaće. 

• dea3
    18. Kolovoz 2025. 16:17

Evo, meni su ipak upravo sad sjele komplikacije.
    Nekad se to zna desiti da bude dan ranije, ali ovo što sam napisala na izvrsenje proracuna bude u 99% mjeseci tocno...

• Paola_32
    18. Kolovoz 2025. 16:47

Evo i meni su ipak sjele, ali hvala na info, nisam znala za to na netu, super.

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
    Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀

• Ditaa
    18. Kolovoz 2025. 16:55

Pozdrav svima! Nadam se da ste svi dobro i da bebice rastu. 🥰

Ja sam bila danas kod gin samo da pogleda nalaze briseva, i sada uz svu muku jos i ureaplasma. Opet antibiotik, probiotik, vaginalete i preporuka suzdrzavanje od odnosa do kraja trudnoce. Ovaj tjedan isto moram obaviti OGTT, cekat cu muza da dode s terena da moze ici sa mnom. Pregled imam 25.8., a 27.8. smo naruceni za 4D 🥰

Ide li i vama vrijeme brzo kao meni? Danas me pita u kojem sam tjednu, samu sebe sam iznenadila 😁 vec smo u 25 tj. Mislim da kad stariji krene sada u skolu, da ce mi 12 mj doci za cas. 

👩🏼 29 🧔🏻‍♂️ 31
    👦🏼 19.10.2018. 💙

• dea3
    18. Kolovoz 2025. 18:36

Ditaa

Pozdrav svima! Nadam se da ste svi dobro i da bebice rastu. 🥰

Ja sam bila danas kod gin samo da pogleda nalaze briseva, i sada uz svu muku jos i ureaplasma. Opet antibiotik, probiotik, vaginalete i preporuka suzdrzavanje od odnosa do kraja trudnoce. Ovaj tjedan isto moram obaviti OGTT, cekat cu muza da dode s terena da moze ici sa mnom. Pregled imam 25.8., a 27.8. smo naruceni za 4D 🥰

Ide li i vama vrijeme brzo kao meni? Danas me pita u kojem sam tjednu, samu sebe sam iznenadila 😁 vec smo u 25 tj. Mislim da kad stariji krene sada u skolu, da ce mi 12 mj doci za cas.

Uh..ureaplasma...ona je baš zeznuta...ja sam ju imala u drugoj trudnoci. Shvati ju ozbiljno...a savjet za odnose je i u tom smjeru jer si ju zapravo konstantno možete jedno drugome prenositi. Vjerojatno ste oboje dobili antibiotik za popiti. 
    Da vrijeme ide, i meni se čini da smo već u lijepim tjednima. 
    Vidjela sam da su jesenske cure krenule rađati... 🫣🌹

riamaro
    18. Kolovoz 2025. 18:56

Drage cure, evo i nas s pregleda. Doktorica je bila u pravu zadnji put: imamo dečka 🩵 mali je napredniji od prosjeka, a i mama je 😅 malo sam dobila lekciju zbog +9kg 🤯 

👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
    🧔🏽‍♂️ 30 asthenozoospermia
    - ICSI 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️ 9+2 ♥️ 12+3 ♥️ 16+6 🩵

riamarro@hotmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.