Dea, sretno sutra javi kako je proslo i kako izgleda to. Ja se isto blizim 24.tjednu, mozes nam napisati koja je procedura narucivanjs za ogtt, koliko si cekala termin?
Ako se ne varam to je obvezna pretraga u trudnoci?
Ja ti vodim trudnoću od početka u bolnici pa su me zato i tu naručili danas u dnevnu na ogtt.
No procedura ti je vise manje ista...većer prije probajte oko 19 završiti sa hranom. Ja sam morala doći u 7 ujutro.
Ide prvo vađenje na tašte. Pa dobijete tu glukozu sa vodom koju treba popit u roku od 5 minuta. Je bljak, ali opet ne toliko da se ne bi moglo. Ja doslovno maltene začepim nos da ne osjetim i nekako to progutam.
Meni je čak bolje da mi razrijede s manje vode pa prije popijem (cca bilo je 2dcl) jer neki su pričali kak su im skoro pola litre dali. Možda je blaže, ali je i veća šanša da će ti se od količine dići želudac...
Uzmete vodu svoju da si poplavite...
I onda jedno vađenje krvi za 60 minuta i drugo za 120.
I čekate nalaz, važno je da ste unutar referentnih vrijednosti. I to je više manje to uz samu pretragu.
Dok čekate morate sjediti ili ležati, a ne npr. Šetati okolo.
Čak su i cigarete zabranjene.
Sve u svemu, pretraga koja se apsolutno da izdržati i obaviti.
Dea, hvala na podijeljenom iskustvu. 😊
Zna li netko kad će ovaj mjesec doći naknada za komplikacije? Očekivala sam danas, ali kod mene još ništa.
🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
Paola kaze mi frendica da od sutra kreću isplate (našla podatak na netu)
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️
Znaci ja ne kužim zašto ne dodaju limunske kiseline kao kad odeš privatno, stvarno je puno lakše za popiti.
Ja sam isto mislila da će danas naknada, možda i bude, obično sjedne malo kasnije.
👫
36/36
10/2024 biokemijska
Vezano uz naknadu, doslovno nakon što se okrene 1. U mjesecu potražite IZVRŠENJE PRORAČUNA za taj mjesec na netu i tamo vam točno piše kad taj mjesec šta dolazi.
Komplikacije su sutra. Ovaj mjesec bu baš koji dan kasnije nego inaće.
Evo, meni su ipak upravo sad sjele komplikacije.
Nekad se to zna desiti da bude dan ranije, ali ovo što sam napisala na izvrsenje proracuna bude u 99% mjeseci tocno...
Evo i meni su ipak sjele, ali hvala na info, nisam znala za to na netu, super.
🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
Pozdrav svima! Nadam se da ste svi dobro i da bebice rastu. 🥰
Ja sam bila danas kod gin samo da pogleda nalaze briseva, i sada uz svu muku jos i ureaplasma. Opet antibiotik, probiotik, vaginalete i preporuka suzdrzavanje od odnosa do kraja trudnoce. Ovaj tjedan isto moram obaviti OGTT, cekat cu muza da dode s terena da moze ici sa mnom. Pregled imam 25.8., a 27.8. smo naruceni za 4D 🥰
Ide li i vama vrijeme brzo kao meni? Danas me pita u kojem sam tjednu, samu sebe sam iznenadila 😁 vec smo u 25 tj. Mislim da kad stariji krene sada u skolu, da ce mi 12 mj doci za cas.
👩🏼 29 🧔🏻♂️ 31
👦🏼 19.10.2018. 💙
Pozdrav svima! Nadam se da ste svi dobro i da bebice rastu. 🥰
Ja sam bila danas kod gin samo da pogleda nalaze briseva, i sada uz svu muku jos i ureaplasma. Opet antibiotik, probiotik, vaginalete i preporuka suzdrzavanje od odnosa do kraja trudnoce. Ovaj tjedan isto moram obaviti OGTT, cekat cu muza da dode s terena da moze ici sa mnom. Pregled imam 25.8., a 27.8. smo naruceni za 4D 🥰
Ide li i vama vrijeme brzo kao meni? Danas me pita u kojem sam tjednu, samu sebe sam iznenadila 😁 vec smo u 25 tj. Mislim da kad stariji krene sada u skolu, da ce mi 12 mj doci za cas.
Uh..ureaplasma...ona je baš zeznuta...ja sam ju imala u drugoj trudnoci. Shvati ju ozbiljno...a savjet za odnose je i u tom smjeru jer si ju zapravo konstantno možete jedno drugome prenositi. Vjerojatno ste oboje dobili antibiotik za popiti.
Da vrijeme ide, i meni se čini da smo već u lijepim tjednima.
Vidjela sam da su jesenske cure krenule rađati... 🫣🌹
Drage cure, evo i nas s pregleda. Doktorica je bila u pravu zadnji put: imamo dečka 🩵 mali je napredniji od prosjeka, a i mama je 😅 malo sam dobila lekciju zbog +9kg 🤯
👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
🧔🏽♂️ 30 asthenozoospermia
- ICSI 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️ 9+2 ♥️ 12+3 ♥️ 16+6 🩵
riamarro@hotmail.com
Sortiraj odgovore
Najstariji