Hvala svima na odgovorima 🥰 Super prilika da kupim još koji badić jer trebam češće presvlačenje 😁
Dea, da, u Varaždinu vodim 😊 I ti si iz Vža?
Da, onda sam dobro upamtila jer i ja vodim u Vž, isto primam cleksane. Vjerojatno ti vodi doktor B.I.? On je za to kod nas...i da, još ovaj tjedan je na g.o.
Da, kod njega sam i ja 😊 zato mi je smiješno da su me danas naručili kad njega nema, a uvijek naglasim kod kojeg doktora jer znam da samo on vodi rizične trudnoće. Super je bio doktor na zamjeni, dr. E. K., ali sad me svejedno čeka pregled i sljedeći tjedan, a vjerojatno znaš i sama koliko se dugo čeka na red. Ti uzimaš zbog trombofilije? Koliko često imaš kontrole?
🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
Da, kod njega sam i ja 😊 zato mi je smiješno da su me danas naručili kad njega nema, a uvijek naglasim kod kojeg doktora jer znam da samo on vodi rizične trudnoće. Super je bio doktor na zamjeni, dr. E. K., ali sad me svejedno čeka pregled i sljedeći tjedan, a vjerojatno znaš i sama koliko se dugo čeka na red. Ti uzimaš zbog trombofilije? Koliko često imaš kontrole?
Jako često, par puta je bilo i na tjedan..sada smo na 2 tjedna. Nekako sam imala sreće jer sam svega jednom baš dugo čekala i to zato jer njega nije bilo dugo dolje. A sad zadnja 2x sestra odmah napomene da sam imala serklažu i odmah me uzmu preko reda pa sam stvarno obavila u 20 minuta sve.
Ja sad idem u pon u dnevnu bolnicu radi OGTT-a pa ćemo vidjeti hoće li i pregled obaviti ili ću doći u četvrtak, kad me obično naručuje na preglede.
Da, imam faktor II pa zato cleksane 0.8 koristim, a i još isputno svašta nešto kod mene 🫣
Pozdrav!!
Ja sam na moru i nisam bas aktivna, ali citam sve..
Ja se kupam i bas mi pase plivanje ali cim izadem iz mora odem presvuc kupaci..
Mene grozno bole prepone vec bas dost dugo, a prosli tjedan me uhvatila kriza…Kad ustajem sa lezaljke treba mi dobrih par min da uhvatim hrabrost da ustanem jer me pokoci lijeva strana kriza i lijeva noga ….Ne mogu uopce lezat na ledima, niti duze sjedit. Bas sam si smjesna šta će bit kasnije🤯🤯 Mislila sam kad se vratim doma da odem na masazu za trudnice jer ovo je nerealno koliko me vec sad boli…Nekad mi dode neugodno sam se zalim, al ja inace uopce nisam imala problema s ledima pa mi je ovo sok😂
Nije isti primjer ali slično. U prvoj trudnoći sam zbog mpo postupka i prijašnjih iskustava s pobačajima i vanmaternične preventivno pila Aspirin 100. Kada sam prokrvarila i onda dodatno krenula krv iz nosa svakodnevno ukinut mi Aspirin dok se ne smiri krvarenje. Pošto je meni kasnije i dalje curila krv iz nosa nije mi vraćen u terapiju. Moguće je da je praksa da se prestanu uzimati injekcije pa nastave.
Možda da se javiš u grupu proljetnice ili ljetnice pa možda ima žena s istim iskustvom jer su one već rodile pa time imaju više info kako dalje s terapijom do kraja trudnoće. 🤞🍀
Da, ti razrjedivaci krvi pojacavaju krvarenje pa ih je sigurnije privremeno ukinuti dok se ne smiri, samo je pitanje kada ih je sigurno ponovno uvesti… moj hematom je još vidljiv na ultrazvuku ali nemam više krvarenja pa su me vratili na Clexane, kaze dr da je bolje riskirati nego ne uzimati ga.. bas je zeznuta odluka, ali eto nastavljam i nadam da mi nece prouzrokovati daljnja krvarenja dok se taj hematom ne absorbira 🙏🏻
Bila sam dio ljetnica par mjeseci i nitko tamo nije imao slicnu dijagnozu, ni sada na proljetnicama… samo ovdje sam vidjela par cura sa istim tipom dijagnoze, ali izgleda nitko sa hematomom uz tu terapiju…
36 god.
8/2024 spontani 💔
10/2024 ➕
12/2024 NIPT low risk / dečko 💙
1/2025 PPROM u 15. tjednu 💔🌈👼
4/2025 biokemijska 💔
Genetska trombofilija – Clexane
30.07. ➕
1. beta 928, 2. beta 4683.04
13.08. – 👶👶 – imamo 1 ❤️ – čekamo drugo 💛
Jako često, par puta je bilo i na tjedan..sada smo na 2 tjedna. Nekako sam imala sreće jer sam svega jednom baš dugo čekala i to zato jer njega nije bilo dugo dolje. A sad zadnja 2x sestra odmah napomene da sam imala serklažu i odmah me uzmu preko reda pa sam stvarno obavila u 20 minuta sve.
Ja sad idem u pon u dnevnu bolnicu radi OGTT-a pa ćemo vidjeti hoće li i pregled obaviti ili ću doći u četvrtak, kad me obično naručuje na preglede.
Da, imam faktor II pa zato cleksane 0.8 koristim, a i još isputno svašta nešto kod mene 🫣
Žao mi je da imaš takvih problema, ali stvarno lijepo od njih što te pozovu da ne moraš čekati. Ja sam jednom čekala tri sata da bi mi rekao kako se vidimo za četiri tjedna i to je bilo to 😁 Mislim nije do njega nego sam taman bila kod svoje prim. gin. prije koji dan na pregledu i zapravo taj dio nije baš dobro usklađen, ali sad ću ionako ići samo u bolnicu, a kod doktorice po uputnice pa će biti lakše. Najgore je što naručuju cure od pola8, a doktor je najčešće na odjelu do minimalno 9, ali sad već znam situaciju pa dođem s hranom, knjigom i ostalom opremom hehe. Ja sam bila na 0.4, sad su mi digli na 0.6, a uz to aspirin 100. Samo da bude sve u redu 😊 Držim nam fige 🤞 Sretno na OGTT-u!
🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
Žao mi je da imaš takvih problema, ali stvarno lijepo od njih što te pozovu da ne moraš čekati. Ja sam jednom čekala tri sata da bi mi rekao kako se vidimo za četiri tjedna i to je bilo to 😁 Mislim nije do njega nego sam taman bila kod svoje prim. gin. prije koji dan na pregledu i zapravo taj dio nije baš dobro usklađen, ali sad ću ionako ići samo u bolnicu, a kod doktorice po uputnice pa će biti lakše. Najgore je što naručuju cure od pola8, a doktor je najčešće na odjelu do minimalno 9, ali sad već znam situaciju pa dođem s hranom, knjigom i ostalom opremom hehe. Ja sam bila na 0.4, sad su mi digli na 0.6, a uz to aspirin 100. Samo da bude sve u redu 😊 Držim nam fige 🤞 Sretno na OGTT-u!
Da razumijem...
Ja sam samo kod njih od samog početka i on me skroz naručuje k sebi tamo gdje je uzv i tamo se prije dođe na red. Čak mi je i sestra savjetovala da se naručim iza 10, čak 11 da ću prije doći. No, velim sad su me radi serklaže uzeli čim mu je sestra donijela papire. Vidjet ćemo hoće li tako i dalje biti. Ali da, ako si odmah ujutro gotovo sigurno ćeš čekati. Zato kad se ideš tamo u onu prostoriju naručiti reci da zelis malo kasnije, mene uvijek pitaju kad želim.
Iako gle, ni to nije garancija. Možda baš ode na neku operaciju ili nešto...uvijek moguće...
Tako da strpljenja i nema druge...
Pa u Petrovoj sam uvijek čekala (sa serklažom) barem 2 sata.
Pozdrav!!
Ja sam na moru i nisam bas aktivna, ali citam sve..
Ja se kupam i bas mi pase plivanje ali cim izadem iz mora odem presvuc kupaci..
Mene grozno bole prepone vec bas dost dugo, a prosli tjedan me uhvatila kriza…Kad ustajem sa lezaljke treba mi dobrih par min da uhvatim hrabrost da ustanem jer me pokoci lijeva strana kriza i lijeva noga ….Ne mogu uopce lezat na ledima, niti duze sjedit. Bas sam si smjesna šta će bit kasnije🤯🤯 Mislila sam kad se vratim doma da odem na masazu za trudnice jer ovo je nerealno koliko me vec sad boli…Nekad mi dode neugodno sam se zalim, al ja inace uopce nisam imala problema s ledima pa mi je ovo sok😂
Ja sam jučer ujutro hodala malo duže i užas koliko su me prepone boljele, bila sam na rubu suza. Nisam se mogla okrenuti na kauču/krevetu, ustati, podignuti nogu. Otišla sam u krevet u 21:00 pa mi je danas malo lakše 😅. Sinoć sam bila na masaži za trudnice i bas mi je bilo bezveze. Je li koja od vas već bila, kako vam je izgledalo? Najviše me boli gornji dio leđa i lopatice, ležala sam po 10 min na svakom boku i onda sam dobila 10ak minuta masiranja jedne strane leđa k vrata i 10ak minuta masiranja druge strane, šta mi nikako nije bilo dovoljno i nije ništa pomoglo 😕
2023. M 🎀🧸
12/25 🎀🎄⏳
Cao žene nova sam, ne znam gdje da postavim pitanje pa evo ovdje
Uglavnom kasni mi 5 dana, prvi dan izostanka radila sam test, koji je pokazao negativno, stalno idem na wc skoro svako pola sata, osjecam pritisak u donjem dijelu stomaka, grudi pred menstruaciju su me znale boliti i na prije 5 dana, a sad nista samo su kao "nadosle"
sta vi kazete, pomoziteee
Cao žene nova sam, ne znam gdje da postavim pitanje pa evo ovdje
Uglavnom kasni mi 5 dana, prvi dan izostanka radila sam test, koji je pokazao negativno, stalno idem na wc skoro svako pola sata, osjecam pritisak u donjem dijelu stomaka, grudi pred menstruaciju su me znale boliti i na prije 5 dana, a sad nista samo su kao "nadosle"
sta vi kazete, pomoziteee
Ponovite test. Ali ako Vam kasni 5 dana, vec bi trebalo biti pozitivno
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji