Žene drage čestitke na super pregledima .. evo ja ušla u 11 tjedan, još uvijek čekam rezultate . Bila sam na vađenju krvi , krvna slika mi je odlična .. samo sam primjetila da mi se tsh spustio na 0.90 Al je u granicama normlane i pa me ne brine .. kad vam se počeo vidjeti trbuščić , jer se meni nist ne vidi .. pa kad da ga očekujem 😍🥰 i kad ste prvi puta osjetile bebicu ? Ja sam trEnitno još na 0 , nisam dobila ništa , Al valjda je to još rano . Meni se nist skoro ne jede , živim na riži i piletini i jogurtu , i nekad pojedem klipić Al to kad ne stignem u jutro ništa jesti . Slatko mi se gadi , grickalice nemogu pomirisati .. povrće nemogu bas jesti , ali tu i tamo pojedem paradajz i krastavc i to je to ostalo mi ne pase 😱🤦🏼♀️ i od voća samo grožđe i breskve , ostalo voće nemogu vidjeti .
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
👨35
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska ✅
Bravo svima na dobrim pregledima 🥰
Svaka cast svima sa vise djece, vjerujem da je to velika obaveza ali i ogromnaa ljubav 😊🥰
Sto se tice posteljice, moja je jos uvijek nisko na samom uscu ali nitko nije spomenuo mirovanje, samo da se sa sirenjem maternice ima jos vremena podignuti.
👩🏼 29 🧔🏻♂️ 31
👦🏼 19.10.2018. 💙
Hvala vam mamice na lijepim riječima i podršci ❤️ ja sam nekako prihvatila da je to moj put i da je tako moralo bit sa nekim razlogom. Svaka od nas je veliki borac na svoj nacin.
Svaka čast i vama žene sa više djece to je bas volja,ljubav i velika žrtva. 💪🏼🥰❤️
Mogu i ja na popis iduci pregled 28.08.
A termin poroda 04.02. 🥰
🙋🏻♀️32 god. endometrioza koja nije operativna,trombofilija
🙋🏻♂️37god. (sve uredno)
2/2023 prvi postupak,biokemijska ❌
6❄️
07/2023 transfer, u 7tj spontani 😔💔
9/2023 konzultacije
04.10.Transfer + embryoglue,spontani u 8 tjednu💔
•01/2024 Trombofilija/Heparin💉
•⌛️ 2mj. 2024 Konzultacije ŠKVORC
07.03. FET /Beta❌ 09.05 FET/beta❌ 16.10.FET/BETA 28.10.❌ 10.12.FET/BETA❌
08.02. FET dva embrija/BETA✅ spontani 6tj.💔19.05.FET 1bc ❄️ BETA 12dnt/759 14dnt/1519 19dnt/6758 UVZ 6+5 imamo ❤️
Moj pregled je prošao dobro. Bebica se dobro razvija,doktor je jako zadovoljan,sve su mjere u skladu s tjednima ili dan dva razlike,sve što je bitno i što bi se trebalo vidjeti(na mozgu,srcu,mokraćnom mjehuri...)se vidi. Težina bebe je oko 360gr. Eh,ono što sam očekivala prije ili kasnije je mjerenje tlaka i zapisivanje jer naravno da na pregledu meni mora tlak skočiti 🤨
I nismo uspjeli nikakvu sliku dobit jer je posteljica sprijeda i beba nije surađivala,cijelo vrijeme se vrpoljila😂
Makarena samo da ti javim da je uniqlo trudna , ja se snjom čujem privatno .. dvije super bete je imala .. i sad čeka prvi ultrazvuk 😍😍😍🥰🥰❤️❤️❤️
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
👨35
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska ✅
Čestitke na dobrim pregledim 😘 …i svaka čast vama s više djece, to je i blagoslov ali na neki način i velika žrtva. Kapa do poda :)
Sad me newgirl zabrinula za ovu posteljicu. I meni je s 12 tjedana bila na uscu maternice ali je dr rekla da je to normalno i da ne moram mirovat, pa ja 100 na sat 😓
Žene koje ste imale taj slučaj u ranijoj trudnoći, jeste li mirovale? Bilo sve ok?
Meni je u prvoj trudnoći napomenuo da je posteljica dolje na ušću, da ne dižem teško i da se suzdržim od odnosa. Ovu trudnoću je u 12tt rekao samo da je posteljica dolje, ali da se stigne podignuti i to je to. Obje trudnoće vodi isti doktor, tako da valjda po njihovoj nekoj procjeni koliko i kako je to dolje daju upute 🤷🏻♀️. Ne razumijem se, ali ako doktor ne da upute da se pripazi, ja se ne bih stresirala.
2023. M 🎀🧸
12/25 🎀🎄⏳
Žene drage čestitke na super pregledima .. evo ja ušla u 11 tjedan, još uvijek čekam rezultate . Bila sam na vađenju krvi , krvna slika mi je odlična .. samo sam primjetila da mi se tsh spustio na 0.90 Al je u granicama normlane i pa me ne brine .. kad vam se počeo vidjeti trbuščić , jer se meni nist ne vidi .. pa kad da ga očekujem 😍🥰 i kad ste prvi puta osjetile bebicu ? Ja sam trEnitno još na 0 , nisam dobila ništa , Al valjda je to još rano . Meni se nist skoro ne jede , živim na riži i piletini i jogurtu , i nekad pojedem klipić Al to kad ne stignem u jutro ništa jesti . Slatko mi se gadi , grickalice nemogu pomirisati .. povrće nemogu bas jesti , ali tu i tamo pojedem paradajz i krastavc i to je to ostalo mi ne pase 😱🤦🏼♀️ i od voća samo grožđe i breskve , ostalo voće nemogu vidjeti .
Meni je u prvoj trudnoći posteljica bila iza i osjetila sam bebu tek u 20tt, s obzirom da ti je prva trudnoća mislim da je još rano za ista osjetiti. Držim 🤞🏻 da rezultati dođu sto prije.
Ajme ne mogu ti opisati koliko mi je drago za Uniqlo, naježila sam se kad sam pročitala. Uđem tamo na temu lovci barem jednom tjedno vidjeti je li se ona ista javila, navijam za nju ko da mi je rođena sestra 😅. Puno je pozdravi i čestitaj joj ❤️❤️❤️.
2023. M 🎀🧸
12/25 🎀🎄⏳
Imam pitanje!
Da li cete imat pratnju na porodu? I da li ste imale kad?
Ja bi bas htjela, ali svi oko mene govore kako to nije pametno i da muskarac nema šta radit na porodu jer kad vidi kako se pati zena i “umire” od bolova on će panicarit da joj pomognu, a ne mogu i osjecat će se lose..Kao i da u tom trenutku uopce ne zelis nikog pored sebe, sam zelis da se sve zavrsi i da beba izade ziva i zdrava..
I sad uopce ne znam šta da mislim o tome iskreno..Bas su me ostavili bez rijeci jer mi je prvi porod i ne znam uopce šta je pametno..
Suprug je rekao da bi on htio, ali se boji da ne reagira preosjetljivo na krv, ali opet ga ne zelim forsirat..
Bas je problem sto u mojoj okolini nitko nije imao pratnju na porodu i onda nemam bas od kog cut neki pametan savjet osim osudivanja zbog tog sto zelim..
Imam pitanje!
Da li cete imat pratnju na porodu? I da li ste imale kad?
Ja bi bas htjela, ali svi oko mene govore kako to nije pametno i da muskarac nema šta radit na porodu jer kad vidi kako se pati zena i “umire” od bolova on će panicarit da joj pomognu, a ne mogu i osjecat će se lose..Kao i da u tom trenutku uopce ne zelis nikog pored sebe, sam zelis da se sve zavrsi i da beba izade ziva i zdrava..
I sad uopce ne znam šta da mislim o tome iskreno..Bas su me ostavili bez rijeci jer mi je prvi porod i ne znam uopce šta je pametno..
Suprug je rekao da bi on htio, ali se boji da ne reagira preosjetljivo na krv, ali opet ga ne zelim forsirat..
Bas je problem sto u mojoj okolini nitko nije imao pratnju na porodu i onda nemam bas od kog cut neki pametan savjet osim osudivanja zbog tog sto zelim..
Ajme meni.
Čekam treći porod i nemogu ni zamislitilj da bi bio bez muža u pratnji.
Bio je i na prva dva. Baš mi je bio od pomoći za vrijeme trudova. Mislim nema ti on šta puno pomoći, al te drži za ruku i meni je npr. Brojao onako u tišini pored mene jer smo shvatili da su trudovi cca 40 sekundi. Od 20 do 25 najjaci i onda krece predah. Za mene je to bilo zlata vrijedno. Na samom izgonu ti nema šta puno pomoći tu su onda doktori i ide relativno brzo. Kod nas u daju da prereže pupčanu vrpcu. A za onih 2 sata koje poslije dobijete s bebom, ako je sve u redu pa tko ti to ikad može nadoknaditi.
Kod nas u bolnici je generalno problem, što su nakon jednog incidenta sa pratnjom (a nije bio muž, nego kolegica od rodilje) jako skratili to početno vrijeme kad puste supruga, već to čine pred sam izgon. To je stvarno bezveze jer ti je od veće pomoći za vrijeme trudova.
Ja nisam imala to iskustvo jer svaki put dođem vec dosta otvorena i on je maltene išao odmah samnom.
Pratnja na porodu stvarno nije više novina i jako se čudim da si okružena takvim komentarima koji su baš kao iz srednjeg vijeka.
Evo kod mene u okolini bi bili takvi komentari da velim da idem sama.
Ako ste ti i muž za, nemaš šta slušati savjete okolo od ljudi koji su ili bi postupili drugacije.
Sortiraj odgovore
Najstariji