Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Barrrbi
    21. Lipanj 2025. 10:37

Marulek

Bok svima ponovno, javljam se ovdje samo da mi netko tko je vec prosao iskustvo ciscenja medikamentima pomogne sa svojim iskustvom. Naime, na pregledu s 15+6 blizanacke ustanovljeno je da niti jedan fetus ne kuca i procjenjuje se da se to dogodilo s 12+6. U ponedjeljak je predlozeno da se to dovrsi medikamentima doma. Ja bih svakako htjela analizu tkiva radi identifikacije moguceg uzroka. Je li netko imao situaciju takvu i je li inzistirao da se to obavi pod bolnickim nadzorom i da se pismeno ocituju o tome je li tkivo bilo u stanju da se napravi analiza?
    Isprike unaprijed na losim vijestima, znam da je uznemirujuce citati losa iskustva u samom strahu i neizvjesnosti oko vlastite trudnoce, no ova moja trudnoca je otpocetka cudno tekla. Otkucaji su se pokazali dosta kasnije, a drugi fetus je pronaden tek na uzv s 12 tjedana. Tako da vjerojatno od samog starta nesto nije u redu iako je nipt (qualified) pokazao low risk

Žao mi je 💔
    Slažem se s curama. Visoki su to tjedni trudnoće i traži da se medikamentozni prekid obavi u bolnici uz kontrolu. Mogu te primiti u dnevnu na 24 h da budeš pod kontrolom. 🍀

Medikamentozni prekid sam imala ali u ranim tjednima 8-9 tj i bila primljena na odjel od 8-16 h pa išla kući.
    Za analizu tkiva nemam odgovor ali traži da to naprave. 🍀

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L;D vitamin-61,5;TSH-2,93-Euthyrox
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
    2UZV-12.6. 8+5=❤️

• 🌈
    21. Lipanj 2025. 13:01

Moj medikamentozni je bio u bolnici pod kontrolom, dobila sam dvije boce infuzije, to je bilo u 12. mjesecu prošle godine. Bila sam na odjelu patološke trudnoće. Liječnici sve objasne i medicinske sestre vas provjeravaju stalno i imaju razumijevanja. Bolnica je bila obvezna da me prate, nikako doma. Baš me zanima u kojem gradu to dopuštaju da se radi doma.

2. 5. '25. ZM
    24. 6. '25. UZV ✅
    7+4 ❤️
    11. 7. '25. UZV ⏳

Giovanna32

Blondy
    21. Lipanj 2025. 13:36

Žao mi je zbog loših vijesti. Želim da prođe što lakše i sreću dalje.

Cure, pijete li nešto za probavu? Meni se usporila baš.  Kile na vagi samo skaču, osjećam se ogromno. Nisam očekivala ovo s obzirom na prvu trudnoću. Ne znam sad jesam li natukla toliko kila ili sam samo puna smeća 😂🤦‍♀️ 

• 🌈
    21. Lipanj 2025. 14:10

Ja ne pijem ništa, nemam nikakvih problema zasad s probavom, 7+1 sam danas.

Trazi me jesti samo salate s Feta sirom i voće, samo krastavci, rajčice, kupus i zelenu salatu, samo zdravo me traži. Onda vjerujem da ni nemam još problema zbog toga, a što će biti dalje ne znam.

Koristim Vitamin C, B kompleks, folnu kiselinu i Mg. 

2. 5. '25. ZM
    24. 6. '25. UZV ✅
    7+4 ❤️
    11. 7. '25. UZV ⏳

Giovanna32

• 🌈
    21. Lipanj 2025. 14:12

Vjerujem da ste puni "smeća" i onda je probava usporena, voda se nakuplja i osjećate se veliko i tromo, ali sigurno niste nakupili kilograme. 

Ja se osjećam kao da sam buknula, a kilaza je ista zapravo, sve je to subjektivno. 

2. 5. '25. ZM
    24. 6. '25. UZV ✅
    7+4 ❤️
    11. 7. '25. UZV ⏳

Giovanna32

• jagoda20
    21. Lipanj 2025. 15:20

Blondy

Žao mi je zbog loših vijesti. Želim da prođe što lakše i sreću dalje.

Cure, pijete li nešto za probavu? Meni se usporila baš. Kile na vagi samo skaču, osjećam se ogromno. Nisam očekivala ovo s obzirom na prvu trudnoću. Ne znam sad jesam li natukla toliko kila ili sam samo puna smeća 😂🤦‍♀️

Pozdrav, 
    meni pomogne magnezij, uzimam iz dma u prahu. Ginekologinja mi je rekla da ga uzimam u slučaju poteškoća sa probavom. 

• donna9
    21. Lipanj 2025. 15:42

Meni je zasad probava okej, ali u prošloj trudnoći je bila očajna pogotovo kad sam počela piti željezo. A jela sam većinom zdravo, svaki dan kuhano povrće i dosta vlakana. Magnezij bi dokle pomogao, uzimala sam od Solgara. Kad on ne bi pomogao, uzela bi laksol prašak iz ljekarne, a dva puta kad je bilo baš kritično i Eva čepiće. Čim sam rodila, problemi su nestali 😅

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
    05/24 - IVF/ICSI - Stigao dečko☺️

• Marulek
    21. Lipanj 2025. 20:40

Jako mi je zao zbog tvojeg iskustva 💔 drzi se, vrijeme ce zacijeliti rane bar donekle.
    Ja sam imala takvo iskustvo sto se tice prestanka otkucaja, saznala sam sa u 16 tt, a procjena je bila da se dogodilo izmedu 13 i 14 tt. Nikako ti nebi preporucila da medikamentni prekid obavis doma, svakako inzisitiraj da te prime u bolnicu ako je ikako moguce. Tamo su lijecnici i sestre kao jako velika podrska i stvarno se trude i pomazu da iskustvo prode sto bezbolnije. Isto tako, mozda ces postupak morati dovrsiti kiretazom ili vakumom, sto cesto rade kako bi sprijecili ostanak bilo kakvog tkiva ili potencijalne infekcije. I ja sam to prosla pod opcom anestezijom. Takoder, prije otpusta se obavlja jos jedan uzv za dodatnu potvrdu. Ne treba ni zanemariti lijekove protiv bolova koji se primaju intravenozno,infuziju i prvi antibiotik (kasnije nastavljas s antibioticima kod kuce). Sto se tice patohostologije, mislim da to ide automatizmom, ja nisam nista trebala inzisitirati. Nazalost taj nalaz u najvecem broju slucajeva ne otkrije razlog pobacaja ali svakako nije lose da se napravi i ja bi inzistirala da ga naprave. U bolnici sam provela ni puna 3 dana. Prilmjena sam u petak u nedjelju u podne sam pustena. Ako si iz Zagreba, ili okolice, svakako preporucam Vinogradsku.
    Drzi se, saljem ti veliki zagrljaj 💓

Hvala ti, ovo su bas korisne informacije. U Petrovoj sam, ali obzirom da cujem da imaju problema s kapacitetima, lako moguce da ako mi nece moci osigurati hospitalizaciju odem do merkura. Ja sam planirala traziti i genetsku analizu da se vide i kromosomske greske, vidjet cemo koliko ce biti suradljivi.

Hvala i na podrsci, uglavnom sam ok, nastojim racionalno gledati na situaciju.

👩37
    🧔33
    👶 10/2023
    24.4.2025. 7+3 💚 kasna ovulacija, zadnja m. 22.2.
    27.5. QUALIFIED 360 ⏳️

• jagoda20
    21. Lipanj 2025. 22:24

Marulek jako mi je zao zbog situacije, zelim ti da budes hrabra i jaka u ovoj situaciji. 
    Svakako medicinski nadzor. 
    Moja je frendica prije par godina ostala doma i zavrsila sa sepsom i jedva izvukla zivu glavu. Danas ima dva zdrava dječaka.
    Nekome je put tezi, ali na kraju se sigurno isplati.
    Zelim ti da ovo prodes sto lakse i brze. 

• taratara25
    21. Lipanj 2025. 23:23

Marulek, moram priznati da je to zaista jako neobično. 
    Nisu ni mene hospitalizirali isti dan. Ja sam se u bolnicu javila odmah sljedeći dan nakon što sam saznala na pregledu večer prije. Nakon pregleda u bolnici na kojem sudjeluju dva ili tri liječnika, više se ne sjećam, obavila sam vađenje krvi da provjere koagulaciju i joše neke druge testove, odnosno da 100% utvrde da me mogu otpustiti i primiti za dva dana. To je bilo u 12 mjesecu prošle godine kad je Vinogradska pucala po svim šavovima jer je kompletna ginekologija s Merkura bila u Vinogradskoj dok se njihov odjel ginekologije na Merkuru obnavljao. Na odjelu sam dobila svoju vlastitu sobu sa kupaonicom. Kupaonica se dijeli između dvije takve single sobe - svaka ima vrata iz svoje sobe. U takvim teškim trenutcima to je zaista bitno. Sve ovo ti govorim kako bi uvidjela kako su druge bolnice organizirane u takvim situacijama. U takvim je trenutcima sve ostalo teško, a sami postupak u bolnici je za mene prošao praktički bezbolno i bez traume. Svakako idi do Merkura ili neke druge bolnice ako te ne prime u Petrovoj: Drži se, ako imaš ikakvih pitanja slobodno mi se obrati. Uz tebe smo 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.