Žao mi je zbog loših vijesti. Želim da prođe što lakše i sreću dalje.
Cure, pijete li nešto za probavu? Meni se usporila baš. Kile na vagi samo skaču, osjećam se ogromno. Nisam očekivala ovo s obzirom na prvu trudnoću. Ne znam sad jesam li natukla toliko kila ili sam samo puna smeća 😂🤦♀️

Ja ne pijem ništa, nemam nikakvih problema zasad s probavom, 7+1 sam danas.
Trazi me jesti samo salate s Feta sirom i voće, samo krastavci, rajčice, kupus i zelenu salatu, samo zdravo me traži. Onda vjerujem da ni nemam još problema zbog toga, a što će biti dalje ne znam.
Koristim Vitamin C, B kompleks, folnu kiselinu i Mg.

2. 5. '25. ZM
7+4 ❤️
6. 2. '26. 💙
Giovanna32
Vjerujem da ste puni "smeća" i onda je probava usporena, voda se nakuplja i osjećate se veliko i tromo, ali sigurno niste nakupili kilograme.
Ja se osjećam kao da sam buknula, a kilaza je ista zapravo, sve je to subjektivno.

2. 5. '25. ZM
7+4 ❤️
6. 2. '26. 💙
Giovanna32
Žao mi je zbog loših vijesti. Želim da prođe što lakše i sreću dalje.
Cure, pijete li nešto za probavu? Meni se usporila baš. Kile na vagi samo skaču, osjećam se ogromno. Nisam očekivala ovo s obzirom na prvu trudnoću. Ne znam sad jesam li natukla toliko kila ili sam samo puna smeća 😂🤦♀️
Pozdrav,
meni pomogne magnezij, uzimam iz dma u prahu. Ginekologinja mi je rekla da ga uzimam u slučaju poteškoća sa probavom.

Meni je zasad probava okej, ali u prošloj trudnoći je bila očajna pogotovo kad sam počela piti željezo. A jela sam većinom zdravo, svaki dan kuhano povrće i dosta vlakana. Magnezij bi dokle pomogao, uzimala sam od Solgara. Kad on ne bi pomogao, uzela bi laksol prašak iz ljekarne, a dva puta kad je bilo baš kritično i Eva čepiće. Čim sam rodila, problemi su nestali 😅

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
05/24 - IVF/ICSI - Stigao dečko☺️
05/25 ➕
Jako mi je zao zbog tvojeg iskustva 💔 drzi se, vrijeme ce zacijeliti rane bar donekle.
Ja sam imala takvo iskustvo sto se tice prestanka otkucaja, saznala sam sa u 16 tt, a procjena je bila da se dogodilo izmedu 13 i 14 tt. Nikako ti nebi preporucila da medikamentni prekid obavis doma, svakako inzisitiraj da te prime u bolnicu ako je ikako moguce. Tamo su lijecnici i sestre kao jako velika podrska i stvarno se trude i pomazu da iskustvo prode sto bezbolnije. Isto tako, mozda ces postupak morati dovrsiti kiretazom ili vakumom, sto cesto rade kako bi sprijecili ostanak bilo kakvog tkiva ili potencijalne infekcije. I ja sam to prosla pod opcom anestezijom. Takoder, prije otpusta se obavlja jos jedan uzv za dodatnu potvrdu. Ne treba ni zanemariti lijekove protiv bolova koji se primaju intravenozno,infuziju i prvi antibiotik (kasnije nastavljas s antibioticima kod kuce). Sto se tice patohostologije, mislim da to ide automatizmom, ja nisam nista trebala inzisitirati. Nazalost taj nalaz u najvecem broju slucajeva ne otkrije razlog pobacaja ali svakako nije lose da se napravi i ja bi inzistirala da ga naprave. U bolnici sam provela ni puna 3 dana. Prilmjena sam u petak u nedjelju u podne sam pustena. Ako si iz Zagreba, ili okolice, svakako preporucam Vinogradsku.
Drzi se, saljem ti veliki zagrljaj 💓
Hvala ti, ovo su bas korisne informacije. U Petrovoj sam, ali obzirom da cujem da imaju problema s kapacitetima, lako moguce da ako mi nece moci osigurati hospitalizaciju odem do merkura. Ja sam planirala traziti i genetsku analizu da se vide i kromosomske greske, vidjet cemo koliko ce biti suradljivi.
Hvala i na podrsci, uglavnom sam ok, nastojim racionalno gledati na situaciju.
👩37
🧔33
👶 10/2023
24.4.2025. 7+3 💚 kasna ovulacija, zadnja m. 22.2.
27.5. QUALIFIED 360 ⏳️
Marulek jako mi je zao zbog situacije, zelim ti da budes hrabra i jaka u ovoj situaciji.
Svakako medicinski nadzor.
Moja je frendica prije par godina ostala doma i zavrsila sa sepsom i jedva izvukla zivu glavu. Danas ima dva zdrava dječaka.
Nekome je put tezi, ali na kraju se sigurno isplati.
Zelim ti da ovo prodes sto lakse i brze.

Marulek, moram priznati da je to zaista jako neobično.
Nisu ni mene hospitalizirali isti dan. Ja sam se u bolnicu javila odmah sljedeći dan nakon što sam saznala na pregledu večer prije. Nakon pregleda u bolnici na kojem sudjeluju dva ili tri liječnika, više se ne sjećam, obavila sam vađenje krvi da provjere koagulaciju i joše neke druge testove, odnosno da 100% utvrde da me mogu otpustiti i primiti za dva dana. To je bilo u 12 mjesecu prošle godine kad je Vinogradska pucala po svim šavovima jer je kompletna ginekologija s Merkura bila u Vinogradskoj dok se njihov odjel ginekologije na Merkuru obnavljao. Na odjelu sam dobila svoju vlastitu sobu sa kupaonicom. Kupaonica se dijeli između dvije takve single sobe - svaka ima vrata iz svoje sobe. U takvim teškim trenutcima to je zaista bitno. Sve ovo ti govorim kako bi uvidjela kako su druge bolnice organizirane u takvim situacijama. U takvim je trenutcima sve ostalo teško, a sami postupak u bolnici je za mene prošao praktički bezbolno i bez traume. Svakako idi do Merkura ili neke druge bolnice ako te ne prime u Petrovoj: Drži se, ako imaš ikakvih pitanja slobodno mi se obrati. Uz tebe smo

Marulek, moram priznati da je to zaista jako neobično.
Nisu ni mene hospitalizirali isti dan. Ja sam se u bolnicu javila odmah sljedeći dan nakon što sam saznala na pregledu večer prije. Nakon pregleda u bolnici na kojem sudjeluju dva ili tri liječnika, više se ne sjećam, obavila sam vađenje krvi da provjere koagulaciju i joše neke druge testove, odnosno da 100% utvrde da me mogu otpustiti i primiti za dva dana. To je bilo u 12 mjesecu prošle godine kad je Vinogradska pucala po svim šavovima jer je kompletna ginekologija s Merkura bila u Vinogradskoj dok se njihov odjel ginekologije na Merkuru obnavljao. Na odjelu sam dobila svoju vlastitu sobu sa kupaonicom. Kupaonica se dijeli između dvije takve single sobe - svaka ima vrata iz svoje sobe. U takvim teškim trenutcima to je zaista bitno. Sve ovo ti govorim kako bi uvidjela kako su druge bolnice organizirane u takvim situacijama. U takvim je trenutcima sve ostalo teško, a sami postupak u bolnici je za mene prošao praktički bezbolno i bez traume. Svakako idi do Merkura ili neke druge bolnice ako te ne prime u Petrovoj: Drži se, ako imaš ikakvih pitanja slobodno mi se obrati. Uz tebe smo
Ja sam u petak u Petrovoj saznala i upucena sam da se narucim za uzv za pon te da se nakon obavljenog uzv js uputnicom za dnevnu bolnicu avim u trudnicku ambulantu, kako bih dobila medikamente.
S tim da sam terapiju progesteronima pocela uzimati u 14.tjednu (kada ocito vise nisam ni bila trudna) i mislim.da ce i ta terapija imati utjecaj na sporije izbacivanje, zato mi stvarno nije jasno zasto nisu odabrali kiretazu. Sutra cu se konzultirati u trudnickoj o svemu. Vama hvala na iskustvima, ona su mi potvrda da su moji zahtjevi logicni
👩37
🧔33
👶 10/2023
24.4.2025. 7+3 💚 kasna ovulacija, zadnja m. 22.2.
27.5. QUALIFIED 360 ⏳️
Jutro svima, da li neka od vas ima problema sa snovima u smislu da stalno nesto sanja. Trenutno ustajem barem 4 puta po noci na WC i ocito ne udem u dublji san, ali snovi su stalno prisutni. Radi se o stvarima koje nemaju veze sa trudnocom, sanjam neke ljude, dogadaje, nista povezano, ali me bas iscrpljuje. Inace nisam imala problema sa takvim stvarima.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji