Bok svima, dolazim iz ljetnih beba i imam jedno pitanje za vas malo dalje u trudnoci ☺️ meni je prva trudnoca pa mi je sve novo i trenutno sam sva u strahu
Zanima me jel ima ijedna od vas susreta s iducim simptomom: jako su mi grudi osjetljive, a posebno bradavice i zadnja dva dana mi je na jednoj bradavici izasla kao mala crvena tockica na vrhu bradavice koja odskace od bradavice posebno kad se bradavica ukruti i jako mi je bolna na dodir. Kad preko dana nosim grudnjak mi je ok jer se valjda minimizira trenje, ali cim skinem grudnjak ili obucem spavacicu ne mogu ni osjetit tkaninu na tom malom mjestu koliko me boli. Ne znam jel to normalno, je li mozda do suhe koze pa radi cesanja ili nekih hormonalnih promjena ali mi je bas cudno sto je tako crvena, ispupcena i bolna…
Mislim da je to sve normalno, imala sam jakooo osjetljive bradavice i bolne grudi negdje do 20 tjedna, i na bradavicama tj oko njih, podrucje areole mi se nekako prosirilo i imam neke nove tockice puno tamnije… tak da je to ocito do hormona, umasiraj i na grudima kreme i prati dok ti nema nekog iscjedka mislim da je sve ok🙏🏻 cestitke i sretno u trudnoci🥰
Bok svima, dolazim iz ljetnih beba i imam jedno pitanje za vas malo dalje u trudnoci ☺️ meni je prva trudnoca pa mi je sve novo i trenutno sam sva u strahu
Zanima me jel ima ijedna od vas susreta s iducim simptomom: jako su mi grudi osjetljive, a posebno bradavice i zadnja dva dana mi je na jednoj bradavici izasla kao mala crvena tockica na vrhu bradavice koja odskace od bradavice posebno kad se bradavica ukruti i jako mi je bolna na dodir. Kad preko dana nosim grudnjak mi je ok jer se valjda minimizira trenje, ali cim skinem grudnjak ili obucem spavacicu ne mogu ni osjetit tkaninu na tom malom mjestu koliko me boli. Ne znam jel to normalno, je li mozda do suhe koze pa radi cesanja ili nekih hormonalnih promjena ali mi je bas cudno sto je tako crvena, ispupcena i bolna…Mislim da je to sve normalno, imala sam jakooo osjetljive bradavice i bolne grudi negdje do 20 tjedna, i na bradavicama tj oko njih, podrucje areole mi se nekako prosirilo i imam neke nove tockice puno tamnije… tak da je to ocito do hormona, umasiraj i na grudima kreme i prati dok ti nema nekog iscjedka mislim da je sve ok🙏🏻 cestitke i sretno u trudnoci🥰
Hvala ti, budem probala tako! 🥰
naomi3 i ja sam u TA u Vinogradskoj, pregled jednom tjedno i mislim da će tako biti do termina pa da onda ide svaka 2-3 dana. Neka me ispravi netko ako griješim.
Isto idem ponedjeljkom tako da se možda vidimo ako ne rodim do tad. 😂
Bris su mi napravili prošli tjedan u TA pa sam ga odmah odnijela u njihov lab, bilo je jako brzo gotovo i vidjela je doktorica nalaz na sljedećem pregledu. Kad god ga napraviš, trebao bi biti gotov do tad sigurno.
Imam gestacijski, nitko mi nije spominjao indukciju. 🙌🏻
5/20 - ab in tractu
11/23 - missed ab
5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸
Nisam ciljala nikog jer sam stvarno zadovoljna sa svima u Vinogradskoj pa mi je bilo svejedno, ali mislim da možeš tražiti da te naruče kod nekog specifičnog. U trudničkoj II je ponedjeljkom dr.Žegarac, ne znam tko je dolje na rasporedu. Ona je predivna!
I samo savjet, nekad se dugo čeka na ctg pa si ponesi vode i nekaj za pojesti ili sitnih za onaj aparat 😂
Držim fige da ne preneseš, kreni sa svim onim narodnim savjetima kasnije, možda nekaj pomogne. 😅
5/20 - ab in tractu
11/23 - missed ab
5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸
Jooj cure! Svaša novo kod vas.
Čestitke svima koje se već maze sa svojim bebicama! 🤗
A nama koje još iščekujemo naš veliki dan, samo mirno i opušteno.
Hvala na čestitkama za rođendan moje curke! Soba je spremna, ali odvajanje od mame i tate ide dosta teško pa ne znam kk ćemo kad dođe braco.
Pake nadam se da će se sve skupa smiriti sad kad ste preselili. Taman imaš vremena da odmoriš prije nego rodiš.
Zmaja javi kad bude promjena kod tebe. Po svemu sudeći to bi moglo biti ubrzo. :)
Mi jos ovaj tjedan imamo pregled kod moje doktorice i onda u TA. Kaze moj ginica da ce vjerojatno biti carski zbog prvog carskog, ali ovi u bolnici su mi rekli da ne mora biti nužno. Iskreno bih pristala na carski odmah samo da ne prolazim kroz 12 h trudova bez otvaranja…. Osim ako se prirodno krenem otvarati, onda je to vec druga priča.
Jeste spremile torbe za rodiliste, oblekicu za bebice? Kod mene je jos sve na stand by-ju, bitno da sam okitila bor 😅😅Nyssa, stigneš sve, samo lagano. Ja sam torbu za rodilište prošli tjedan pripremila, oblekicu sam prala i peglala ovaj tjedan. Što se torbe za rodilište tiče, otvorena je i ima tu još stvari za staviti. Mislila sam si uzeti onu Frida mom bočicu za ispiranje, ustvari stalno razmisljam šta još staviti unutra 😅
Poštovana, mislim da u ovom slučaju može poslužiti i jeftinija opcija, barem prije 4 godine mi je to super poslužilo. Da ne reklamiram brend, mala bočica obične negazirane vode, 0.2 dcl za djecu sa onim kao bidon čepom i mene je super poslužilo. Barem malo uštede. Ako mislite da griješim, zanemarite 😄
Da Vas pitam ako koja ima iskustvo svježe, kako Vam je prošao porod kada je beba okrenuta na zadak? Da li ste imale dogovoreni carski ili su Vas ipak pustili da barem dio krene normalno do npr. pucanja vodenjaka pa onda na operaciju? Iako se radi puno na vježbanju, nekako mi se čini da pomaka nema, 38 tjedan već je tu. Nekako se mirim sa težim oporavkom.
Jesenumeni, kod mene je beba isto na zadak, barem bila na prošlom pregledu. Evo ja sam punih 37 tjedana i ne gubim nadu da će se okrenuti 💪🏼 da li ste se raspitali za opcije poroda u bolnici u kojoj ćete roditi? Kod mene je situacija da ja za 4 dana imam pregled kod svog ginekologa, a tek onda idem u bolnicu tako da sam u totalnom iščekivanju kako će to proći 😇
I ja isto sam u velikom iščekivanju, u prvoj trudnoći beba je bila smještena cijelo vrijeme glavicom dolje, porod i oporavak je bio solidan, a ova tvrdoglavo svoje skroz drugi stav 😄Ovo sad me baš brine, nema tu puno opcija. Danas mi je zadnje kod dr. pa ćemo u bolnicu na slijedeću kontrolu. A nesanica, noću sam ko sova od 2:00 do 5:00. Ma nema mira ništa. Šta će tek vani biti?🤣💪
Sortiraj odgovore
Najstariji