Zimske bebe 2024/2025 ❄️☃️🎄🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bonnie9
    02. Kolovoz 2024. 13:27

freyaa

Bonnie9

freyaa

Bonnie9

BikMik, ah ocito je vecini tako sto se tice spavanja…🙈🥰
    Teab1 ajme preslatko kuca ti po faci, najezila sam se od slatkoce🥰❤️
    Leona89 nemam hematom ne znam ni ja zasto trebam nastaviti😏 nadam se da ce ti i terapiju rijesiti sto prije da budes mirma🤞🏼🥰
    freyaa sretno❤️imam pitanje, jesu te na obicnom ili 3D? Jer ja imam problem ne znaju da li je decko ili cura u 17 tj.
    Vjerujem da ti od toga jer si dugo mirovala🫣
    Hvala ti.. ❤ Meni je na uzv u 13 tj, već dao do znanja sta je, ali nije htio da potvrdi jer je bilo prerano, tad je bio i obični i 3D, i jucer je isto tako, vidi se i na običnom (čak sam i ja skontala, ali sam prvo pitala sta je to, pa onda skontala 🤣) i na kraju upali 3D da pokušamo napraviti finu sličicu. Mislim da ti je potreban dobar ginekolog ili je možda slab uzv, ili se beba krije..
    Meni su isto u 12+ tj rekli decko u Bolnici na 3D , a na obicnom kod moje gin nije mogla odluciti sto je… a ja se nekako od 12 do 17 tj privikla na to da je decko i sad mi je sve cudno kad ne znam sto je🤔
    Ma sigurno je dječak, mozda je bio u takvom položaju da nije mogla lijepo da vidi.. Ali trebala ti je tako reci, npr moj krije lice, ili je ruka ili se okrene, vidis guzu i ledja, na blic lice i opet se okrene..

Nadam se… vidjet cemo, samo da je zdravo. Ali opet cudan je osjecaj kao priviknes se decko i onda kazu a mozda i nije. Mozda zvuci cudno i nezahvalno ali ja se toliko privikla da se stvarno nadam da je decko🙈

nyssa_
    02. Kolovoz 2024. 13:39

leptir22

nyssa_

Teab1,
    da da tak smo htjeli! :)
    Čestitam svim novim trudnicama, a najviše vama koje ste najduže čekale te plusiće i sigurne trudnoće.
    Cure, kako ste? Ima li vas koje radite i planirate raditi do kraja? Jel kupujete već opremu i stvarčice za bebu? Ja to još ništa ne gledam jer prvo moram srediti sobu maloj da mogu krenuti s pripremama za našeg bebača. :)
    Meni je pregled 1.8. i tad će mi uzimat briseve, a i konačno završavam s Duphastonima. Nadam se da se polip povuko jer sve rjeđe viđam krv/smeđarenje.🙏
    Ima li koja od vas nisku razinu trobmocita u krvi iliti trombocitopeniju? Ima neki način da to povisim? Radila sam krvne pretrage 2 puta u mjesec dana i baš mi je niska razina. :/

Hej. Imam ja trombocitipeniju, ali vec od ranije. Nekih godinu i pol znam za nju. Prosla sam sve moguce i nemoguce pretrage, cak i biopsiju koštane srzi, ali uzrok nije nađen. Bila sam kod hematologa prosli tj, veli samo da treba cesce kontrolirati, ako padnu ispod 50 ide terapija. Trenutno su mi 70, a bili su i niži od toga. Tebi se pojavila u trudnoci ili vec ranije? Bila si kod hematologa?

Leptir22 imam trombocite 125, prije mjesec dana su bili 138. Rekla mi je dr da se ne trebam brinuti ako ne ide niže od toga, ali mi je neobično jer sam oduvijek imala baš dobre nalaze krvi pa mi nije jasno odakle to. I da, pojavilo mi se isključivo sad u trudnoći i u par navrata mi je curila krv iz nosa. :/
    Nisam bila kod hematologa jer mi je ovo sve jako novo. Nadam se da će ti se povisiti ili naći uzrok. Jučer sam bila na pregledu, polip se dosta smanjio, ali je i dalje u kanalu i to se vidi ultrazvučno. Ne smeta bebi pa ne bi smjelo biti problema.. Skinula me s Duphastona i konačno ću biti manje napuhana. :D Bebač je na 130 gr, dugačak cca 16,5 cm. Idem na GO od ponedjeljka na 2 tjedna i onda se vraćam na posao. Planiram raditi do sredine 10.-og mjeseca ak bude sve okej. Kako vi s poslom? 
    E da, netko je spominjao odnose - meni nisu preporučeni od samog početka trudnoće, a jučer je dr. rekla da pričekam još dva tjedna i da bi onda bilo okej. Konačno. :D

Naša srećica** 12/2021

• Teab1
    02. Kolovoz 2024. 14:58

nyssa_

leptir22

nyssa_

Teab1,
    da da tak smo htjeli! :)
    Čestitam svim novim trudnicama, a najviše vama koje ste najduže čekale te plusiće i sigurne trudnoće.
    Cure, kako ste? Ima li vas koje radite i planirate raditi do kraja? Jel kupujete već opremu i stvarčice za bebu? Ja to još ništa ne gledam jer prvo moram srediti sobu maloj da mogu krenuti s pripremama za našeg bebača. :)
    Meni je pregled 1.8. i tad će mi uzimat briseve, a i konačno završavam s Duphastonima. Nadam se da se polip povuko jer sve rjeđe viđam krv/smeđarenje.🙏
    Ima li koja od vas nisku razinu trobmocita u krvi iliti trombocitopeniju? Ima neki način da to povisim? Radila sam krvne pretrage 2 puta u mjesec dana i baš mi je niska razina. :/

Hej. Imam ja trombocitipeniju, ali vec od ranije. Nekih godinu i pol znam za nju. Prosla sam sve moguce i nemoguce pretrage, cak i biopsiju koštane srzi, ali uzrok nije nađen. Bila sam kod hematologa prosli tj, veli samo da treba cesce kontrolirati, ako padnu ispod 50 ide terapija. Trenutno su mi 70, a bili su i niži od toga. Tebi se pojavila u trudnoci ili vec ranije? Bila si kod hematologa?
    Leptir22 imam trombocite 125, prije mjesec dana su bili 138. Rekla mi je dr da se ne trebam brinuti ako ne ide niže od toga, ali mi je neobično jer sam oduvijek imala baš dobre nalaze krvi pa mi nije jasno odakle to. I da, pojavilo mi se isključivo sad u trudnoći i u par navrata mi je curila krv iz nosa. :/
    Nisam bila kod hematologa jer mi je ovo sve jako novo. Nadam se da će ti se povisiti ili naći uzrok.Jučer sam bila na pregledu, polip se dosta smanjio, ali je i dalje u kanalu i to se vidi ultrazvučno. Ne smeta bebi pa ne bi smjelo biti problema.. Skinula me s Duphastona i konačno ću biti manje napuhana. :D Bebač je na 130 gr, dugačak cca 16,5 cm. Idem na GO od ponedjeljka na 2 tjedna i onda se vraćam na posao. Planiram raditi do sredine 10.-og mjeseca ak bude sve okej. Kako vi s poslom?
    E da, netko je spominjao odnose - meni nisu preporučeni od samog početka trudnoće, a jučer je dr. rekla da pričekam još dva tjedna i da bi onda bilo okej. Konačno. :D

Ja ne radim od skoro pa starta jer mi je posao jako zahtjevan i to je rad s pacjentima na hitnoj, nedaj boze zaraze necega reko mirnija sam doma,sta se odnosa tice kod nas je redovno, libido mi je u nebo skocio 😂 on se ne zali i uvijek je sve okej, nismo ih imali jedino prvih par tjedana dok sam hematom imala, nakon kaj se apsorbiro sve je po starom

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +
    Harmony low risk-stize curka 🩷

Leona89
    02. Kolovoz 2024. 19:21

Freyaa drago mi je da je sve ok, neka tako i ostane 🥰 čestitam na dječaku💙🩵💙🩵🎉😘
    Meni zna doć slabo dok kuham, makar nafrljim klimu, bude mi loše da moram sjesti. Možda je do šećera, a možda ti je i tlak nizak? ❤️😘
    Bonnie za poludit su ti doktori, ja ću ako mi na sljedećem pregledu ne kaže dovoljno dobar razlog da moram nastaviti, reći da ne želim više 😅 zvala sam jutros svoju dr.opće prakse i pitala ju mogu li dići na 125, pa je rekla da mogu i zabilježila termin za konzultacije kod endo u utorak, tako da mi se sad mora javiti☺️❤️
    Freyaa imaš možda sličicu sa tog običnog UZV-a u 13tt, da usporedim malo😅🤣ja već dugo imam osjećaj da nosim dečka 🙈
    Tea a pratnje u Vinogradskoj ima ili nema na porodu? Baš mi je to bezveze što nema posjeta😵‍💫
    Nyssa super, bitno da je bebica ok☺️❤️blago tebi što nemaš Duphastone😅 super što se vraćaš na posao, ne znam što radiš, ja radim fizički posao pa se neću vraćati na posao☺️joj ja sam ih spominjala🙈🫠blago tebi, ja se nadam da će blagosloviti i nas nakon sljedećeg pregleda. Uživajte na moru❤️❤️❤️🌊😍
    Tea super, uživaj i za nas koji još ne smijemo😅🤣😘

💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
    🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
    Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣

• Teab1
    02. Kolovoz 2024. 20:59

Leona89

Freyaa drago mi je da je sve ok, neka tako i ostane 🥰 čestitam na dječaku💙🩵💙🩵🎉😘
    Meni zna doć slabo dok kuham, makar nafrljim klimu, bude mi loše da moram sjesti. Možda je do šećera, a možda ti je i tlak nizak? ❤️😘
    Bonnie za poludit su ti doktori, ja ću ako mi na sljedećem pregledu ne kaže dovoljno dobar razlog da moram nastaviti, reći da ne želim više 😅 zvala sam jutros svoju dr.opće prakse i pitala ju mogu li dići na 125, pa je rekla da mogu i zabilježila termin za konzultacije kod endo u utorak, tako da mi se sad mora javiti☺️❤️
    Freyaa imaš možda sličicu sa tog običnog UZV-a u 13tt, da usporedim malo😅🤣ja već dugo imam osjećaj da nosim dečka 🙈
    Tea a pratnje u Vinogradskoj ima ili nema na porodu? Baš mi je to bezveze što nema posjeta😵‍💫
    Nyssa super, bitno da je bebica ok☺️❤️blago tebi što nemaš Duphastone😅 super što se vraćaš na posao, ne znam što radiš, ja radim fizički posao pa se neću vraćati na posao☺️joj ja sam ih spominjala🙈🫠blago tebi, ja se nadam da će blagosloviti i nas nakon sljedećeg pregleda. Uživajte na moru❤️❤️❤️🌊😍
    Tea super, uživaj i za nas koji još ne smijemo😅🤣😘

na porodu ima ukoliko nije krcato i radas u predradaoni,jer oni su sad spojeni s merkurom (obnova) tako da je ekipa i iz merkura u vinogradskoj, a Petrova ak je krcata opet salje u vinogradsku dakle lutrija al jos nisam cula za taj slucaj,odnosi svakako uzivam,pokusavam ih imat sto vise jer je to kakti priprema maternice za porod a i prvi (neslavni) porod mi je sam odnos i potaknuo od svega kaj porod moze potaknut😂

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +

nola95
    02. Kolovoz 2024. 22:13

Cure u apstinenciji, držim fige da se stanje promjeni jer ova hormonalna “napetost” ne olakšava takvu situaciju nikako.😅Ja sam se odlučila na apstinenciju jer me strah zbog ovih lažnih trudova..nisko mi je ova beba nekako i sve mi je osjetljivo pa bar do idućeg pregleda dok mi ne potvrde da je sve u redu.. nek nam je sa srećom 🤞🏻😮‍💨
    Za sv. Duh znam da ima pratnje na porodu, ali posjeta nema poslije da se vidi beba.
    Mene zna mučnina uhvatit ako ne jedem dovoljno, pogotovo slanog. 

28 pcos
    2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
    2021. 👶💙
    10.4. +❤️🙏

• BikMik
    03. Kolovoz 2024. 14:00

Teab1, juce i danas sam isprobala aparat, onako noze kako si rekla. Uhvatim ja puls od 128-150 ali skroz nakratko pa opet prikaze 30-40. Kontam da je to ok, ali bas brzo izgubim. A sve mi svakako zvuci kao sum veliki, samo brojeve ocitavam 😅

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

• Teab1
    03. Kolovoz 2024. 15:19

BikMik

Teab1, juce i danas sam isprobala aparat, onako noze kako si rekla. Uhvatim ja puls od 128-150 ali skroz nakratko pa opet prikaze 30-40. Kontam da je to ok, ali bas brzo izgubim. A sve mi svakako zvuci kao sum veliki, samo brojeve ocitavam 😅

normalno je da brojeve samo ocitava,mrvice su brze pa je cas tu cas nestane, ja sam uhvatila otkucaje i zvuk u isto vrijeme tamo negdje sa 14,15tt,dok su tak mali vole plutat, bice lakse kad osjetis bebicu,dotle lovi otkucaje 😊

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +

• freyaa
    03. Kolovoz 2024. 16:39

Cure, da li ste radile do sad cervikometriju. Kod mene je sa 16tj bilo 35mm, i rekao je ok je, a sad sam naletila na članak, pa sam malo istraživala i pise da je za 16 do 22 tj normalna dužina od 40 do 45mm..

BabyBoy
    03. Kolovoz 2024. 17:13

Meni izmjeri svaki put,prosli put mi je bilo oko 50mm 19i tjedan
    Ali vjerujem da nije okej da bi ti dr rekao

freyaa

Cure, da li ste radile do sad cervikometriju. Kod mene je sa 16tj bilo 35mm, i rekao je ok je, a sad sam naletila na članak, pa sam malo istraživala i pise da je za 16 do 22 tj normalna dužina od 40 do 45mm..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.