Teab1 takav je bio i moj M u toj dobi. Sada pred školu je počeo spavati do 10 do 8!
To prvo tromjesečje je baš teško. Meni je danas maaaalo manje muka. U prošloj trudnoći je nedostatak mučnine bio loš znak, pa sad osluškujem sve. Iako, znam da nije svaka trudnoća ista, ne mogu si pomoći. U subotu planiram ponovno napraviti test i vidjeti je li linija tamnija. Sada si mislim da možda to i nije bila dobra ideja. No, sada imam test i iskoristiti ću ga. Jučer su mi simptomi bili dosta jaki. Povraćalo mi se, vrtilo i lice mi je od prije nego sam trebala dobiti dosta prištavo. :D Inače dobijem jednu bubuljicu na bradu, a sada i čelo i brada i sve. :D
Zene imam jedno pitanjce znam da je rano o tome mislit al proslo mi je kroz glavu, s obzirom da mi je prva trudnoca pa nemam ideju iskreno kada to treba uciniti.
Znaci s obzirom da radim u skoli/ a nemam posao za stalno, i s obzirom da idu ljetni praznici a ja sam na samom pocetku kad na poslu reci da sam trudna? Mislim pricam gluposti tek sam 5tj al proslo mi je kroz glavu…
Ima vas iskusnijih pa kad ste vi rekli na poslu da ste trudni? Kad je uopce uobicajno to objaviti..
Mislin nekako mi je logicno da cekam tih 12/13 tj kad se sve ustali, ali to ce bit usred ljeta mi smo na godisnjem🤷🏼♀️
Zene imam jedno pitanjce znam da je rano o tome mislit al proslo mi je kroz glavu, s obzirom da mi je prva trudnoca pa nemam ideju iskreno kada to treba uciniti.
Znaci s obzirom da radim u skoli/ a nemam posao za stalno, i s obzirom da idu ljetni praznici a ja sam na samom pocetku kad na poslu reci da sam trudna? Mislim pricam gluposti tek sam 5tj al proslo mi je kroz glavu…
Ima vas iskusnijih pa kad ste vi rekli na poslu da ste trudni? Kad je uopce uobicajno to objaviti..
Mislin nekako mi je logicno da cekam tih 12/13 tj kad se sve ustali, ali to ce bit usred ljeta mi smo na godisnjem🤷🏼♀️
Ja sam u slicnoj situaciji, sad sam 6 tj. i radim u skoli, za stalno, ali relativno nedavno pocela. Planiram reci nakon povratka s godisnjeg u 8. mj. Nema potrebe ranije pa onda svima objasnjavati ako se nesto dogodi.
ja sam na poslu već rekla, sad se koriste stari godišnji, onda šef ide na novi, pa ja i da sam čekla još ispalo bi da bi mu rekla u 9 mjesecu, a u 10 planiram iskoristiti ostatka godišnjeg i otvoriti porodiljni. Ovako zna da može na mene računati do 10 mjeseca i neka razmišlja o zamjeni, ako misli da je potrebna.
a da sam na određeno zaposlena isgurno bi odugovlačila s objavom :)
Teab1 takav je bio i moj M u toj dobi. Sada pred školu je počeo spavati do 10 do 8!
To prvo tromjesečje je baš teško. Meni je danas maaaalo manje muka. U prošloj trudnoći je nedostatak mučnine bio loš znak, pa sad osluškujem sve. Iako, znam da nije svaka trudnoća ista, ne mogu si pomoći.U subotu planiram ponovno napraviti test i vidjeti je li linija tamnija. Sada si mislim da možda to i nije bila dobra ideja. No, sada imam test i iskoristiti ću ga.Jučer su mi simptomi bili dosta jaki. Povraćalo mi se, vrtilo i lice mi je od prije nego sam trebala dobiti dosta prištavo. :D Inače dobijem jednu bubuljicu na bradu, a sada i čelo i brada i sve. :D
joj ja sva sretna kad ne osjetim mucninu,danas me glava ubija,mislim da je migrena al nije da se imam kad lec tak da 🤯,aha i krv mi curi iz nosa to mi je bilo i s L u tim nekim tjednima pa do kraja...sam cekam da se te muke smire jer mi je to najteze za podnjet
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Harmony low risk-stize curka 🩷
Hvala na savjetima!
Ali mene muci upravo sta predajem specificne predmete u strukovnoj skoli (novi mediji) i nema nas bas na trzistu a pogotovo ljudi koji zele u skoli bit. I onda mi je kao “ krivo” radi djece kako ce pronac zamjenu 5 do 12. Ako kazem tek tamo krajem 8mj. Mislin znam da se ja nebi trebala time zamarati ali kao osjecam neku “obavezu”…
A ugovor imam isto specifican, nit je odreden nit je neodređen vec do povratka radnice a tu nema najave da se uopce vraca…
Hvala na savjetima!
Ali mene muci upravo sta predajem specificne predmete u strukovnoj skoli (novi mediji) i nema nas bas na trzistu a pogotovo ljudi koji zele u skoli bit. I onda mi je kao “ krivo” radi djece kako ce pronac zamjenu 5 do 12. Ako kazem tek tamo krajem 8mj. Mislin znam da se ja nebi trebala time zamarati ali kao osjecam neku “obavezu”…
A ugovor imam isto specifican, nit je odreden nit je neodređen vec do povratka radnice a tu nema najave da se uopce vraca…
I ako kazete u 8. mj, imaju dovoljno vremena naci nekog prije nego odete na porodiljni, osim u slucaju da morate ranije na bolovanje. Ali svejedno ne mogu raspisati natjecaj prije nego odete, jedino se ovako raspitati ima li koga da bi bio zainteresiran. A i ako ima, pitanje hoce li taj netko cekati nekoliko mjeseci da vi odete. Nema smisla previse razmisljati o drugima, svi smo zamjenjivi.
Ps na zamjeni sam sad vec preko godinu dana…
jesi bila vec na uzv? ako ne ja bi pricekala barem 2 obavljena uzva i onda rekla,iako ja sam rekla cim sam saznala jer sam prokrvarila pa su mi kolege vadili betu koja je bila super,vodi se po osjecaju ti je moj savjet,reci kad si spremna rec,tako i tako te nece bit skoro 2 godine jednom kad odes na komplikacije,zamjenu ce ti morat nac bez obzira rekla sutra ili za 2 mj
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Harmony low risk-stize curka 🩷
LusyLu bila sam u skroz sličnoj situaciji s prvom trudnoćom iako ja nisam osjećala krivnju i odmah sam otišla na čuvanje trudnoće 😅 bila sam na zamjeni 2 godine za radnicu, ista vrsta ugovora, u principu njoj se čuvalo mjesto, koristila je neplaćeno.. isto sam radila u školi i nju su pozvali da se vrati raditi s novom školskom godinom na što je ona pristala i tad je moj radni odnos završio, s njenim povratkom..normalno sam dobivala porodiljni u visini plaće i sve, nije ništa utjecao taj prekid radnog ugovora..
28 pcos
2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
2021. 👶💙
10.4. +❤️🙏
Sortiraj odgovore
Najstariji