Zimske bebe 2024/2025 ❄️☃️🎄🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Teab1
    05. Lipanj 2024. 21:45

Aretat1

Teab1

pas mater 🤦 meni je to ultra skupo,dobro ja imam i klinca s pelenema jos uvijek,ja sam uzela harmony za 480 € i to mi je puno al opet bolje od amniocinteze i kombiniranog koji je cista statistika pa ak nes nevalja opet radit prenatalni
    I meni je uzela sam na rate iskreno. Moj nije u pelenama ali jeste u privatnom vrticu ( nije hir vec je u nasim grupama drzavnog po 50 djece na jednu vaspitacicu ) tako da razumijem sve i uzela sam na rate

i ja cu uzet na rate,jer drugce nedje,do nedavno bio i privatnom placali ga 420 €,sad cekamo upad u drzavni i nadamo se cudu,harmony mi je 480 pa cu nekak podjelit to 

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +
    Harmony low risk-stize curka 🩷

• freyaa
    06. Lipanj 2024. 00:11

Ja sam sad dosla sa klinickog, bila u kratkoj setnjici,  vratila se kuci kad rozo, odmah se pokupim I odem, uglavnom sve je ok, sad da li je od hematoma, nema ga trenutno (da li će se napuniti ponovo ne zna) ili je neka zilica. Ocito ja bas moram mirovati. Baš sam se uplasila kontam isti dan kao prosli put.. 

• hoyaa
    06. Lipanj 2024. 05:45

Teab1

hoyaa

Pozdrav svima i cestitke novim plusicima!
    Ja se javljam nakon prvog pregleda, prema velicini 4mm, ginekolog kaze 6+1 tjedan, lijepo se culo i srce kako kuca. Obavila sam i endokrinologa, dobila najnizu dozu euthyroxa jer je tsh 3.43. Pijem Novalac i vitamin d, mucnine ubijaju, moram jesti svaka 2 sata inace mi od gladi postane mucno, jucer sam povracala jer sam prekasno jela. Sljedeci pregled za mjesec dana, tad gin nudi i prenatalne testove - Nifty ili Veritas, ima li tko iskustva?
    cestitke na srceku 😊 sta se tice testova,radila nifty s prvim sinom,sve je bilo okej,al zbog tudoh iskustava ovaj put cu odradit harmony jer je cjena ista,za veritas pojma nemam znam da je dost skupo al da vise toga ukljucuje u cijeni

Hvala 🥰 mislim da cu veritas, ali ne znam jos koji paket. A i necu trcati pred rudo, ipak je jos rizicno razdoblje pred nama. 

• hoyaa
    06. Lipanj 2024. 05:46

Aretat1

Dobro

hoyaa

Pozdrav svima i cestitke novim plusicima!
    Ja se javljam nakon prvog pregleda, prema velicini 4mm, ginekolog kaze 6+1 tjedan, lijepo se culo i srce kako kuca. Obavila sam i endokrinologa, dobila najnizu dozu euthyroxa jer je tsh 3.43. Pijem Novalac i vitamin d, mucnine ubijaju, moram jesti svaka 2 sata inace mi od gladi postane mucno, jucer sam povracala jer sam prekasno jela. Sljedeci pregled za mjesec dana, tad gin nudi i prenatalne testove - Nifty ili Veritas, ima li tko iskustva?

Dobrodoslaa, sretnuu i skolsku trudnocu ti zelim. Ja sam se narucila za Veritas premium. Nije nista skuplji od niftija astrucnjaci sa Harvarda Su iza njega i jos pretezni svi ostali testovi trebaju 4% fetalne frakcije za dobivanje rezultata a dok Veritas treba svega 1 zarez nesto da ne trazim sad koliko tacno 🙈 Pa se moze vec od 10 nedelje raditi. Ja cu biti tacno 11 nedelja na dan uzorkovanja

Zahvaljujem 😊 uzet cu i ja Veritas, samo moram jos prouciti koji paket. 

• Aretat1
    06. Lipanj 2024. 08:25

Teab1

Aretat1

Teab1

pas mater 🤦 meni je to ultra skupo,dobro ja imam i klinca s pelenema jos uvijek,ja sam uzela harmony za 480 € i to mi je puno al opet bolje od amniocinteze i kombiniranog koji je cista statistika pa ak nes nevalja opet radit prenatalni
    I meni je uzela sam na rate iskreno. Moj nije u pelenama ali jeste u privatnom vrticu ( nije hir vec je u nasim grupama drzavnog po 50 djece na jednu vaspitacicu ) tako da razumijem sve i uzela sam na rate
    i ja cu uzet na rate,jer drugce nedje,do nedavno bio i privatnom placali ga 420 €,sad cekamo upad u drzavni i nadamo se cudu,harmony mi je 480 pa cu nekak podjelit to

Vidim da su u Hrvatskoj znacajno povoljniji ti testovi. Bice zbog EU, kod mene djecak nece ici preko ljeta do Oktobra makar pa se lakse dise 😂 

• Aretat1
    06. Lipanj 2024. 08:26

freyaa

Ja sam sad dosla sa klinickog, bila u kratkoj setnjici, vratila se kuci kad rozo, odmah se pokupim I odem, uglavnom sve je ok, sad da li je od hematoma, nema ga trenutno (da li će se napuniti ponovo ne zna) ili je neka zilica. Ocito ja bas moram mirovati. Baš sam se uplasila kontam isti dan kao prosli put..

Super pa je sve ok i da je hematom otisao, miruj ❤️ 

• Teab1
    06. Lipanj 2024. 09:00

tweetyca

Ma dajte sta su vam NIPT testovi tako skupi?!
    Mi cemo to sutra odradit u Estoniji privatno, 350 eura, rezultat se gleda u lokalnom genetskom laboratoriju i gledaju sve kromosomalne abnormalije ne kao u vasima samo neke… zato i putujemo tamo 😂

uzasno su skupi,gledala sam cak i da u Brezice odem na NIPT jer tamo je 350 € al bas slj tj kad bi trebala to obavit nema muza a ja ne vozim,tak da mi ostaje vadenje krvi u zagrebu 

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +

kepolasica
    06. Lipanj 2024. 09:03

Hoyaa, bravo za super pregled! :)  Koja je to velika razlika u tjedan i kusur. Ja idem sa skoro 5 tjedana na prvi pregled i pripremam se da se ništa neće vidjeti i bojim se stresa koji će s tim doći. Imam osjećaj da sam sada puno nervoznija nego u prvoj trudnoći. Em sam starija, em imam velikog sina koji sve razumije i JAAAAKO želi bracu ili seku. Isto tako je izrazito osjetljiv i ne znam ni sama kada mu reći. Freyaa, i meni je žilica pukla u prvoj trudnoći i sjećam se tog straha. Srećom, onda je jednako snažno i olakšanje kada se uvjeriš da je sve ok. P.S. pije li tko Gravidon A prenatale? Sretan četvrtak svima! :) 

• Aretat1
    06. Lipanj 2024. 09:33

tweetyca

Ma dajte sta su vam NIPT testovi tako skupi?!
    Mi cemo to sutra odradit u Estoniji privatno, 350 eura, rezultat se gleda u lokalnom genetskom laboratoriju i gledaju sve kromosomalne abnormalije ne kao u vasima samo neke… zato i putujemo tamo 😂

Wow koja ironija a sigurno su plate i primanja generalno duplo veca od nasih 😅

• Teab1
    06. Lipanj 2024. 09:40

kepolasica

Hoyaa, bravo za super pregled! :) Koja je to velika razlika u tjedan i kusur. Ja idem sa skoro 5 tjedana na prvi pregled i pripremam se da se ništa neće vidjeti i bojim se stresa koji će s tim doći.Imam osjećaj da sam sada puno nervoznija nego u prvoj trudnoći. Em sam starija, em imam velikog sina koji sve razumije i JAAAAKO želi bracu ili seku. Isto tako je izrazito osjetljiv i ne znam ni sama kada mu reći.Freyaa, i meni je žilica pukla u prvoj trudnoći i sjećam se tog straha. Srećom, onda je jednako snažno i olakšanje kada se uvjeriš da je sve ok.P.S. pije li tko Gravidon A prenatale?Sretan četvrtak svima! :)

meni je isto ko i tebi,nervoza i zabrinutost su puno veci nego s mojim L,nekad imam dane da imam osjecaj da nes nije u redu pa odem na uzv pa vidim da je sve okej prode tj dana i opet me panika hvata,valjda cekam te vece tjedne i trbuh onda ce mo bit lakse,uhvatim ja otkucaje tu i tamo na watcheru al svejedno me paranoja pere.L mi je 2 godine sutra i imam osjecaj sto mu vise govorim to njega manje dira 😅,slusa kad kazem ne skaci po busi ,al bas ga ne dira da mama ima bebu u busi,muski sta ces..simptomi mucnine i povracanja su i dalje tu i vise mi je puna kapa da nis nemogu jest i da sta god pojedem izbacim. btw dijete koje nije u trbuhu se probudilo u pol 6 i vristala bi.

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.