Miss, ja sam isto o tome citala, ne znam. Kad se ulazi u zadnje tromjesecje? Ja mislim da necu uzimati, pitat cu doktora.
Ja sam bas uzbudjena zbog pregleda. Konacno vise uzbudjenosti a manje straha jer ga sad naveliko osjecam i nadam se da je dobro.
Ima jos netko ovih dana pregled?27 tjedan je zadnje tromjesečje. Ja imam sutra, odmah ujutro u osam. Jedva čekam. Nadam se da ću dobiti konačno slikicu.Sretno na pregledu, javi se obavezno! I ti Noir isto, kad je tebi pregled?
Ja u cetvrtak planiram obaviti ogtt privatno, drzite fige da bude dobar!
Danas u 6 imam pregled. Ja sam napravila ogtt, meni su sve vrijednosti niže pa uopće ne znam što misliti. 3.6 mi je nataste, pa 7.9 i 5.9. Ako netko ima iskustva s takvim brojevima 🙈
12/2023 dječak 💙
Evo ja jutros bila na pregledu, ali se nisam stigla javiti. Danas sam 28+1 (seljak ne znam namjestiti ovu traku koja broji 🙈).
Malecka se već namjestila i to glavom na mom lijevom jajniku pa mi je sad jasno zašto me boli kad se isteže. 🤣 Ima 1400 g i sve je drugo super. Ja je skroz nisko osjećam, toliko da sam mislila da će ispasti, a na kraju ne da sam zatvorena, nego je doktor komentirao da ga je sram napisati koliko mi je dug vrat 🤣🤣 ( piše > 40mm).
Noir, meni još "gori" ogtt ( 3.9, 5.0, 3.4). Samo je rekao da je to sve u redu.
Za probiotike mi je dr. Vasilj već preporučio kad uđem u zadnje tromjesečje da uzimam Omnibiotic Pandu. Morat ću kupiti ovih dana. Samo ne znam gdje ću još i to uz željezo, vitamine, magnezij, kalcij...Imam osjećaj da po cijele dane samo neke dodatke trpam u sebe. 🤣
👩33 🧔34
👶08/2020 🩷
💔👼10/2022 vanmaternična 7+6
25.3. ➕️
Stiže 2. curica 🩷
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20764;121/st/20231126/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/9560/preg.png
Evo ja jutros bila na pregledu, ali se nisam stigla javiti. Danas sam 28+1 (seljak ne znam namjestiti ovu traku koja broji 🙈).
Malecka se već namjestila i to glavom na mom lijevom jajniku pa mi je sad jasno zašto me boli kad se isteže. 🤣 Ima 1400 g i sve je drugo super. Ja je skroz nisko osjećam, toliko da sam mislila da će ispasti, a na kraju ne da sam zatvorena, nego je doktor komentirao da ga je sram napisati koliko mi je dug vrat 🤣🤣 ( piše > 40mm).
Noir, meni još "gori" ogtt ( 3.9, 5.0, 3.4). Samo je rekao da je to sve u redu.
Za probiotike mi je dr. Vasilj već preporučio kad uđem u zadnje tromjesečje da uzimam Omnibiotic Pandu. Morat ću kupiti ovih dana. Samo ne znam gdje ću još i to uz željezo, vitamine, magnezij, kalcij…Imam osjećaj da po cijele dane samo neke dodatke trpam u b
Bravo, bitno da je sve super! 🥰
Jao, nisam znala da se vec sad namjestaju glavicom ili je to drugacije kod svakoga? 🙈
37🧔♂️🩷👩29
29.11.2023. 👶🏻🎀💕
Ne znam kad se namještaju. Mislim da je to individualno. Ima beba koje se u zadnji tren okrenu. 😄
Moja prva se isto jako rano pravilno namjestila, ali sam bila zacementirana kao i sad, pa sam na kraju završila na carskom. 🥲 Hoću reći, nije ni to garancija da će porod ići glatko.
Kad smo već kod toga, ima li neka trudnica da je prva trudnoća bila carski, a da je drugo uspjela vaginalno? Meni je doktor rekao pisati preporuku da se proba VBAC ako sve bude u redu. Čitala sam neka iskustva, ali iskreno slabo ima. Ne znam je li razlog tome što žene ne pokušaju ili nešto drugo?
👩33 🧔34
👶08/2020 🩷
25.3. ➕️
Stiže 2. curica 🩷
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20764;121/st/20231126/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/9560/preg.png
Ne znam kad se namještaju. Mislim da je to individualno. Ima beba koje se u zadnji tren okrenu. 😄
Moja prva se isto jako rano pravilno namjestila, ali sam bila zacementirana kao i sad, pa sam na kraju završila na carskom. 🥲 Hoću reći, nije ni to garancija da će porod ići glatko.
Kad smo već kod toga, ima li neka trudnica da je prva trudnoća bila carski, a da je drugo uspjela vaginalno? Meni je doktor rekao pisati preporuku da se proba VBAC ako sve bude u redu. Čitala sam neka iskustva, ali iskreno slabo ima. Ne znam je li razlog tome što žene ne pokušaju ili nešto drugo?
Meni je ginekologinja u Domu zdravlja rekla da automatski idem na carski jer mi je prvi porod bio carski. (Nova Gradiška)
S druge strane, srela sam curu koja je 5 tjedana "trudnija" od mene, nitko joj još ništa nije rekao :D
Ne znam, ja si već posložila u glavi da ide dogovoreni carski, prije Božića (jer idu u 37./38. tjednu). A možda sam u zabludi
Bruna 6.1.2020. <3
curka br 2: 3.1.2024. <3
U Zagrebu daju priliku da se proba prirodno ako je prošlo dovoljno vremena. Naravno, neće dati da se pokuša ako beba nije pravilno namještena, ako je teža od 4 kg i ako prilikom pregleda ožiljka izmjere da je pretanak. U normalnom svijetu kod VBAC-a ne smije biti intervencija, tipa drip i epiduralna, ali...ovo je Hrvatska...🫠 Koliko god bih voljela probati isto toliko me strah da će me zapasti neki mesar od doktora koji će me forsirati do pucanja maternice. Ne znam, vidjet ćemo što će mi reći kad krenem na preglede u bolnicu. 🫠
👩33 🧔34
👶08/2020 🩷
25.3. ➕️
Stiže 2. curica 🩷
Što je VBAC?? 🤔
Ja sam imala prvi carski i to hitni jer je mali "zaglavio" i imam od ortopeda nalaz da imam suženje nekih kralježaka i da se pazi na sljedećem porodu jer mi se ne šire kosti zdjelice. Sad, hoće oni forsirati prirodno i uz to 🤷.
Ja bih prirodno kad bi išlo glatko. Ali prolaziti opet ono sve kao zadnji puta, ne hvala. 😥
👩39, 👱♂️40, 👦 7 g, pokušavamo 4 g
Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
Ostali nalazi u redu.
2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
4 biokemijske
4/23 prirodna trudnoća
Stiže curica. 💓
5.1. s 38+4 stigla L, sc
Ana_Maria meni je identicno tako, nisam se previse zabrinjavala oko toga... ginic me pogleda dole na svakom pregledu, da nesto ne valja rekao bi.
Becca ja sam na women secret web shop uzela spavacicu i ogrtac, a imaju i slatkih pidzamica ovako, pa si pogledaj. Takoder, zelim ti svu srecu i da sto mirnije dogurate sigurne tjedne
Noir to samo znaci da ti gusteraca jako dobro radi i budi zadovoljna s tim, ne moras nista brinut iiii sretno na pregledu!
👩 26 🙋♂️ 37
➕ 21.3.2023.
06.11.2023. Dora i Ema 🌸🫶🏽🩰👧👧
22.06.2024. 👼🏼 U raj poveli te anđeli, D 🤍
Što je VBAC?? 🤔
Ja sam imala prvi carski i to hitni jer je mali "zaglavio" i imam od ortopeda nalaz da imam suženje nekih kralježaka i da se pazi na sljedećem porodu jer mi se ne šire kosti zdjelice. Sad, hoće oni forsirati prirodno i uz to 🤷.
Ja bih prirodno kad bi išlo glatko. Ali prolaziti opet ono sve kao zadnji puta, ne hvala. 😥
Ma VBAC je kratica za vaginal birth after cesarean.
To suženje isto može biti indikaciju za carski. Trebali bi te izmjeriti, u praksi. U teoriji, tko zna..
👩33 🧔34
👶08/2020 🩷
25.3. ➕️
Stiže 2. curica 🩷
Što je VBAC?? 🤔
Ja bih prirodno kad bi išlo glatko. Ali prolaziti opet ono sve kao zadnji puta, ne hvala. 😥Ma VBAC je kratica za vaginal birth after cesarean.
To suženje isto može biti indikaciju za carski. Trebali bi te izmjeriti, u praksi. U teoriji, tko zna..
Pa baš to, u praksi je sve drugačije. I još nisam u Zg. A nemam pojma ni kud ići u Zgb kad su sve bolnice raseljene i svuda je gužva.
👩39, 👱♂️40, 👦 7 g, pokušavamo 4 g
Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
Ostali nalazi u redu.
2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
4 biokemijske
4/23 prirodna trudnoća
Stiže curica. 💓
5.1. s 38+4 stigla L, sc
Sortiraj odgovore
Najstariji