Zimske bebe 2023./24. 🩶❄️☃️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jana25
    07. Rujan 2023. 11:13

Džuli365

Jana25

Bravo za dobre oreglede cure koje ste ih imale 🎉
    .
    Kika5 jesi radila u početcima neki od NIPT testova? Rani probir?
    Što je doktor rekao, koliko beba kasni? Vjerojatno dosta ako su ti odma uzimali nalaz pl.vode. postoji li mogućnost da je krivo i na brzinu mjerena?
    Nažalost ja nemam iskustva sa kašnjenjem u razvoju ali imam s tim da je beba velika. Nekim curama ovdje je isto viđeni kašnjenje od cca 2 tjedna pa su bebe to nadoknadile. Nadam se da ce i kod tebe biti slično ❤️
    Jana i ja sam jučer bila na pregledu pa mi je rekao da ce to biti veća beba, pito me jel sam pila glukozu, jos nisam vjv za 2 tj. Kolike su teb mjere bile u 23 tj? Meni su: BDP-56, AC-199,FL:42, TT 670 gr. Sad sam malo u strahu da nije gestacijski diabetes, ili neznam ni sama!

24+0 (NISU MJERE NAJTOČNIJE)
    BPD 64
    AC 209
    FL 43
    TT 778g (+/- 115g)
    .
    27+2
    BPD  75 (odg.28+6)
    AC 260
    FL 53 (odg.28+5)
    TT 1800-1900g

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

Jana25
    07. Rujan 2023. 11:38

Zara7

Jana
    Ajme ali ovo ponovljeno slanje na ogtt mi baš nema smisla ako je prvi put sve bilo ok. Beba je samo veeelika sama od sebe 🙈 žao mi je tebe tu 😩 K. si malo ranije rodila jelda? Čekaj jel kod tebe bilo ono da si radila one vježbe od Amy za poticanje poroda pa da ti je ispao sluzni čep jako brzo ili sam te zamijenila s nekim? Znaš što ti je činiti onda kad dođeš u 38.tjedan 😁
    Mi smo super, beba 2 i ja rastemo, nekako mi je brzo krenuo rasti trbuh, al rekla bi da sam sad otprilike kao s J u prvoj trudnoći, nije eksaliralo (još😁). J je super i sad je nakon 2 godine skužio da postoji i tata 😂 i sad je u fazi Spavati s tatooom, tata ce citati pricu, tata ce prati zube itd… ne bunim se 😂😂 neka ih 😂 inače se skroz super osjećam, planiram raditi još 2 mjeseca otprilike pa na porodiljni. I jedva dočekala ove hladnije dane da se mogu ponovno kretati normalno. I da, ne možemo se nikako dogovorit za ime 😂 bit će bezimen dok mu država ne dodijeli neko generičko ime😁
    Jel kod vas pobijedio Toma? 🙊

Jeeee hahahah to sam ja!!!
    Mislim da sam počela vježbat u 37tjednu. Otišo sluzni i nakon par dana učestalih menga bolova puknuo vodenjak i eto K u 38 tjednu stigao sa 4 kile 😁
    Sad sam rekla da čim ova beba pređe 3 kile krećem s ananasom, čajem lista maline, stepenicama, Amy i ne silazim s muža 🤣
    I da, još je bezimeni. Zovemo ga Nova Beba 🤣
    Muža Toma podsjeća na Tomu Zdravkovića, a mene Lukas na Acu Lukasa..i moš se slikat 🤣 izgleda da čekamo matični 🤣🤣🤣

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

• Vitara
    07. Rujan 2023. 11:44

Noir

Hej, pa nema ni potrebe da ri ona radi dupli uzv ako ga obavis drugdje. Meni je isto tako kad sam radila anomaly doktor preskocio uzv taj mjesec. Ja ga radim svaka 4 tj, nema potrebe cesce ako je sve uredno.
    Sto se tice ogtta ne znam, ali vjerujem da dan dva ne igra neku ulogu 🫣

Znam da nema potrebe ponavljati uzv, ali imala sam rupu od 6 tj bez uzva. I bila kod nje i opet mi nije pogledala bebu pa sam nakon tj.dana otišla na hitnu zbog bolova i tamo mi naprave uzv i kaže prvi puta da je beba veća i pita me kako je išlo do sad? Kažem, zadnji je bio prije 6 tj. i tad je odgovarala tjednima. 🤷 
    Sad će opet biti 6 tj. između anomalyija i sljedećeg pregleda i vjer opet neće raditi uzv. Ona baš ne prati bebe previše. Gleda cerviks i to je to. 
    Nažalost, čula sam o toj dr samo loše u zadnje vrijeme. Od mog kolege žena je kod nje vodila trudnoću. Dijete je umrlo prije poroda i na obdukciji su saznali da nije imalo ni jedan bubreg. Mladi su, nisu išli ni na kakve preglede osim k njoj. A ona u 9 mj nije vidjela da dijete nema bubrega!!!! 😡

👩39, 👱‍♂️40, 👦 7 g, pokušavamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

Noir
    07. Rujan 2023. 11:48

Vitara

Noir

Hej, pa nema ni potrebe da ri ona radi dupli uzv ako ga obavis drugdje. Meni je isto tako kad sam radila anomaly doktor preskocio uzv taj mjesec. Ja ga radim svaka 4 tj, nema potrebe cesce ako je sve uredno.
    Sto se tice ogtta ne znam, ali vjerujem da dan dva ne igra neku ulogu 🫣
    Znam da nema potrebe ponavljati uzv, ali imala sam rupu od 6 tj bez uzva. I bila kod nje i opet mi nije pogledala bebu pa sam nakon tj.dana otišla na hitnu zbog bolova i tamo mi naprave uzv i kaže prvi puta da je beba veća i pita me kako je išlo do sad? Kažem, zadnji je bio prije 6 tj. i tad je odgovarala tjednima. 🤷
    Sad će opet biti 6 tj. između anomalyija i sljedećeg pregleda i vjer opet neće raditi uzv. Ona baš ne prati bebe previše. Gleda cerviks i to je to.
    Nažalost, čula sam o toj dr samo loše u zadnje vrijeme. Od mog kolege žena je kod nje vodila trudnoću. Dijete je umrlo prije poroda i na obdukciji su saznali da nije imalo ni jedan bubreg. Mladi su, nisu išli ni na kakve preglede osim k njoj. A ona u 9 mj nije vidjela da dijete nema bubrega!!!! 😡

Grozno, promijeni doktora u tom slucaju. Meni je jako bitno da ulijeva povjerenje doktor. Kod mene je isto moj socijalni takav da ne bih kod njega vodila trudnocu, zato ju vodim privatno kod divnog doktora, a socijalnog trazim uputnice samo. Mene su vagali na pregledu i dobila sam 3.5 kg od pocetka. Doktor je s tim bio bas zadovoljan jer ja imam 10ak kg viska od prije trudnoce pa nema potrebe da se debljam kao netko tko nema. Ali opet, sve smo razlicite. Dok beba dobro napreduje, kile nisu problem.

12/2023 dječak 💙

• Vitara
    07. Rujan 2023. 11:56

Jana25

Mislim da sam počela vježbat u 37tjednu. Otišo sluzni i nakon par dana učestalih menga bolova puknuo vodenjak i eto K u 38 tjednu stigao sa 4 kile 😁
    Sad sam rekla da čim ova beba pređe 3 kile krećem s ananasom, čajem lista maline, stepenicama, Amy i ne silazim s muža 🤣
    Muža Toma podsjeća na Tomu Zdravkovića, a mene Lukas na Acu Lukasa..i moš se slikat 🤣 izgleda da čekamo matični 🤣🤣🤣

Kakve su to vježbe od Amy?? Ja sam za prvi porod skakala po lopti. Prenijela 8 dana. Krenulo, ali završilo carskim. Sad pitanje što će biti. Htjela bih prirodno jer bi htjeli 3.dijete. Imam godina i ne mogu čekati oporavak od carskog 2 g, kako su mi rekli nakon prvog. I nadam se da bi uspjelo friško poslije poroda, a ne kao sad. 😔 

Ostali nalazi u redu.
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

• Vitara
    07. Rujan 2023. 12:01

Noir

Grozno, promijeni doktora u tom slucaju. Meni je jako bitno da ulijeva povjerenje doktor. Kod mene je isto moj socijalni takav da ne bih kod njega vodila trudnocu, zato ju vodim privatno kod divnog doktora, a socijalnog trazim uputnice samo. Mene su vagali na pregledu i dobila sam 3.5 kg od pocetka. Doktor je s tim bio bas zadovoljan jer ja imam 10ak kg viska od prije trudnoce pa nema potrebe da se debljam kao netko tko nema. Ali opet, sve smo razlicite. Dok beba dobro napreduje, kile nisu problem.

Zato odem na uzv privatno ili na hitnu ako osjetim bolove ili nešto. I ja sam dobila samo 3 kg do sad i isto imam 10 kg viška. 🙄 A i u prvoj trudnoći sam dobila svega 12 kg. I od toga 4 ostale koje nikako nisam uspjela skinuti. Samo da sve bude u redu i da su bebe zdrave. 🙏

Ostali nalazi u redu.
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

Miss88
    07. Rujan 2023. 12:07

Vitara

Pozdrav. 👋👋
    Ja sam u pon imala pregled. Naravno, nije mi radila uzv, opet. 🙄 Moja dr mi je do sad radila samo 2 uzv-a, u 6. I 9. tj. Napravim uzv drugdje (za nipti, pa na hitnoj, anomaly) , ona samo upiše taj nalaz i to je to. 🤷 24.8. sam imala anomaly u bolnici, tad je beba bila veća za 6 dana, ali dr je rekla da sve unutar tj dana je ok. Sljedeći pregled je 25.9. Tad ulazim u 24.tt i ona hoće da prije pregleda napravim ogtt. A sama je rekla da se ogtt radi poslije 24.tt kad bebina gušterača počinje raditi. Sad ne znam hoće tih par dana što značiti??
    Mjerenja nisu precizna. Ovisi o aparatu, dr, položaju bebe,….. Meni su mjerili u 12.tt za nipti i kombinirani 2 dana za redom različite dr u različitim ustanovama i mjere su bile različite podosta. Dr je rekla da je to očekivano.
    Želim svima sreću i da sve bebe budu zdrave. 🤞🍀
    Imate li vi osjećaj da vam je trbuh nekih dana veći, nekih manji?? Možda ovisi koliko jedem u danu?? 🤔
    A trbuh mi raste ispod sisa, dolje i nije velik, koliko gore.
    Mislite li da je istina da se dečki i cure različito "nose"? S dečkima je trbuh okrugliji i podjednak svuda, dok s curama je "špicastiji", širi se prema naprijed više. Nemam baš slika od trudnoće sa sinom, ali čini mi se drugačiji oblik trbuha sada nego s njim. 🤦

Kad smo kod oblika trbuha, prvi put sa prvim sinom sam bila okrugla od sisa do dole. A sada opet sin, trbuh se čini niži i više isturen. Nije neko pravilo 

🙋‍♀️ - 35🙋🏻‍♂️ - 36
    💙 -19.3.2018.
    4.4. ➕
    24.4. p.p. imamo ❤️
    31.5. stiže nam 2. dečko 🩵
    16.12. stigao Vito, ⚖️3760g i📏53cm. 🩵

Jana25
    07. Rujan 2023. 12:16

Vitara

Jana25

Kakve su to vježbe od Amy?? Ja sam za prvi porod skakala po lopti. Prenijela 8 dana. Krenulo, ali završilo carskim. Sad pitanje što će biti. Htjela bih prirodno jer bi htjeli 3.dijete. Imam godina i ne mogu čekati oporavak od carskog 2 g, kako su mi rekli nakon prvog. I nadam se da bi uspjelo friško poslije poroda, a ne kao sad. 😔

https://youtu.be/KnnNl9D_Aek?si=g6hJaa1WDpheADTA

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

• lana202021
    07. Rujan 2023. 14:57

Evo i mene s pregleda beba je čak za 3 dana veća i doktorica se čudi tko mi je uopće ikad i izmjerio zastoj opsega trbuha. 
    Ima 1200 grama i 100% potvrđeno da je curica🥹🥰❤️

Pokušavamo od 11/22
    ➕️19.3 💞

• Vitara
    07. Rujan 2023. 15:31

lana202021

Evo i mene s pregleda beba je čak za 3 dana veća i doktorica se čudi tko mi je uopće ikad i izmjerio zastoj opsega trbuha.
    Ima 1200 grama i 100% potvrđeno da je curica🥹🥰❤️

Super!!!! Samo nek je sve ok. 😊

Ostali nalazi u redu.
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.