Zimske bebe 2023./24. 🩶❄️☃️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lana202021
    06. Rujan 2023. 22:31

Kika5

Jana25

Kika5

Dr mi je isto rekla da moze biti da je beba jednostavno sama po sebi manja ali moramo pratiti razvoj,obzirom da je i u mojoj i u muzevoj obitelji bilo bas maloh beba po 2kg po rodenju
    To je super. Ako su organi svi okej, mozda je stvarno beba samo manja. I to je uredu. Pa ne moraju svi bit kapitalci od 4+kile
    Javljaj se svakako da cujemo kako ste 😘
    Hocu hvala vam puno svima na podrsci ❤️

Moja beba je prvo bilo za tjedan dana manja,  a onda na idućem pregledu 2 tjedna manja. Doktorica je rekla da je to sve 2 tjedna +/- Nakon toga me poslala u bolnicu da obavim sve pretrage gdje bi na kraju utvrdili da nema nikakvog zastoja i da je s bebom sve uredu. (Mojoj bebi je kasnio samo AC odnosno opseg trbuha sve ostale mjere su bile ok)Doktorica kaze da sve zavisi od položaja bebe + meni su mjerenja radila 2 različita doktora.. isto tako je doktorica rekla da to sto sam ja jaca ne mora znaciti da cu rodit bebu od 4kg, a i moj dragi se rodio sa samo 2kg. Tako da bit ce to sve okej, drzim fige 💪💪🥰🥰

Pokušavamo od 11/22
    ➕️19.3 💞

Boška89
    06. Rujan 2023. 22:34

Kika5

Dr mi je isto rekla da moze biti da je beba jednostavno sama po sebi manja ali moramo pratiti razvoj,obzirom da je i u mojoj i u muzevoj obitelji bilo bas maloh beba po 2kg po rodenju

Prva curica kad mi se rodila imala je 3100, rođena 39+1. Kada sam to rekla ginekologu koji mi sada privatno vodi trudnoću čudio se kako me nisu slali na daljnje pretrage jer je to po njemu malo s obzirom na mene i muža (oboje smo jako visoki). Ja tada vodila trudnoću kod svoje ginekologice preko hzzo-a. Žena osim što ima pretpotopni UZV, ne zna ga ni napraviti kako spada. U niti jednom trenu kroz cijelu trudnoću nisam znala koliko beba ima kila, niti je ona to išta mjerila. Nije me čak ni slala na anomaly scan. Do ove sad trudnoće nisam ni znala da to postoji. Toliko... Moja curica rođena živa i zdrava, normalno dijete koje je sada među najvišima u vrtiću.
    To što je beba mala ne mora apsolutno ništa značiti. 
    Kažem, ja sam sve do sad bila uvjerena kako je to skroz normalna težina, sve dok mi ginekolog, gdje sada privatno vodim trudnoću, nije ukazao kako je čudno da nisam slana na daljnje pretrage. Sreća pa nisam. Samo bih prošla bespotrebni stres.

👩33 🧔34
    👶08/2020 🩷
    💔👼10/2022 vanmaternična 7+6
    25.3. ➕️
    Stiže 2. curica 🩷
    https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20764;121/st/20231126/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/9560/preg.png

Ella..
    07. Rujan 2023. 06:20

Jel ima netko tko muku muči sa zgaravicom kao ja 😅
    Svako jutro u 5 buđenje i nema spavanja, uzas. 
    Još danas imam pregled pa sam dodatno nervozna i uzbuđena 😵‍💫
    Danas bih trebala saznati spol 😊
    Još netko danas ima pregled?

🚺 31
    🚹 31"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

• Džuli365
    07. Rujan 2023. 08:56

Jana25

Bravo za dobre oreglede cure koje ste ih imale 🎉
    .
    Kika5 jesi radila u početcima neki od NIPT testova? Rani probir?
    Što je doktor rekao, koliko beba kasni? Vjerojatno dosta ako su ti odma uzimali nalaz pl.vode. postoji li mogućnost da je krivo i na brzinu mjerena?
    Nažalost ja nemam iskustva sa kašnjenjem u razvoju ali imam s tim da je beba velika. Nekim curama ovdje je isto viđeni kašnjenje od cca 2 tjedna pa su bebe to nadoknadile. Nadam se da ce i kod tebe biti slično ❤️

Jana i ja sam jučer bila na pregledu pa mi je rekao da ce to biti veća beba, pito me jel sam pila glukozu, jos nisam vjv za 2 tj. Kolike su teb mjere bile u 23 tj? Meni su: BDP-56, AC-199,FL:42, TT 670 gr. Sad sam malo u strahu da nije gestacijski diabetes, ili neznam ni sama!

Noir
    07. Rujan 2023. 09:20

Ma mislim da se ne trebas zabrinjavati, neki imaju vece, neki manje bebe, a i tesko je ro precizno izmjeriti. K tome, ako ste vi veliki za ocekivati je i da ce beba biti. Iako ne mora. 🙈 bitno da se razvija kkao treba, a na ostalo je tesko utjecati.

12/2023 dječak 💙

slavonka92
    07. Rujan 2023. 09:28

Veličina bebe- to nema pravila. Svaka beba je za sebe, nekad one bebe koje su kasnile brže i bolje nadoknade nego one veće. Samo smireno i slušati doktore možda je samo banalni razlog za to. NOIR mislim da je kod tebe sasvim normalna veličina bebe.

Leon 10.10.2018
    Franjo 09.09.2020

Noir
    07. Rujan 2023. 10:28

slavonka92

Veličina bebe- to nema pravila. Svaka beba je za sebe, nekad one bebe koje su kasnile brže i bolje nadoknade nego one veće. Samo smireno i slušati doktore možda je samo banalni razlog za to. NOIR mislim da je kod tebe sasvim normalna veličina bebe.

Je, doktor je rekao da je tocno u dan po mjerama 🙂

12/2023 dječak 💙

• Vitara
    07. Rujan 2023. 10:29

Pozdrav. 👋👋
    Ja sam u pon imala pregled. Naravno, nije mi radila uzv, opet. 🙄  Moja dr mi je do sad radila samo 2 uzv-a, u 6. I 9. tj. Napravim uzv drugdje (za nipti, pa na hitnoj, anomaly) , ona samo upiše taj nalaz i to je to. 🤷 24.8. sam imala anomaly u bolnici, tad je beba bila veća za 6 dana, ali dr je rekla da sve unutar tj dana je ok. Sljedeći pregled je 25.9. Tad ulazim u 24.tt i ona hoće da prije pregleda napravim ogtt. A sama je rekla da se ogtt radi poslije 24.tt  kad bebina gušterača počinje raditi. Sad ne znam hoće tih par dana što značiti?? 
    Mjerenja nisu precizna. Ovisi o aparatu, dr, položaju bebe,..... Meni su mjerili u 12.tt za nipti i kombinirani 2 dana za redom različite dr u različitim ustanovama i mjere su bile različite podosta. Dr je rekla da je to očekivano.  
    Želim svima sreću i da sve bebe budu zdrave.  🤞🍀
    Imate li vi osjećaj da vam je trbuh nekih dana veći, nekih manji?? Možda ovisi koliko jedem u danu?? 🤔
    A trbuh mi raste ispod sisa, dolje i nije velik, koliko gore. 
    Mislite li da je istina da se dečki i cure različito "nose"? S dečkima je trbuh okrugliji i podjednak svuda, dok s curama je "špicastiji", širi se prema naprijed više. Nemam baš slika od trudnoće sa sinom, ali čini mi se drugačiji oblik trbuha sada nego s njim. 🤦

👩39, 👱‍♂️40, 👦 7 g, pokušavamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

Noir
    07. Rujan 2023. 10:43

Vitara

Pozdrav. 👋👋
    Ja sam u pon imala pregled. Naravno, nije mi radila uzv, opet. 🙄 Moja dr mi je do sad radila samo 2 uzv-a, u 6. I 9. tj. Napravim uzv drugdje (za nipti, pa na hitnoj, anomaly) , ona samo upiše taj nalaz i to je to. 🤷 24.8. sam imala anomaly u bolnici, tad je beba bila veća za 6 dana, ali dr je rekla da sve unutar tj dana je ok. Sljedeći pregled je 25.9. Tad ulazim u 24.tt i ona hoće da prije pregleda napravim ogtt. A sama je rekla da se ogtt radi poslije 24.tt kad bebina gušterača počinje raditi. Sad ne znam hoće tih par dana što značiti??
    Mjerenja nisu precizna. Ovisi o aparatu, dr, položaju bebe,….. Meni su mjerili u 12.tt za nipti i kombinirani 2 dana za redom različite dr u različitim ustanovama i mjere su bile različite podosta. Dr je rekla da je to očekivano.
    Želim svima sreću i da sve bebe budu zdrave. 🤞🍀
    Imate li vi osjećaj da vam je trbuh nekih dana veći, nekih manji?? Možda ovisi koliko jedem u danu?? 🤔
    A trbuh mi raste ispod sisa, dolje i nije velik, koliko gore.
    Mislite li da je istina da se dečki i cure različito "nose"? S dečkima je trbuh okrugliji i podjednak svuda, dok s curama je "špicastiji", širi se prema naprijed više. Nemam baš slika od trudnoće sa sinom, ali čini mi se drugačiji oblik trbuha sada nego s njim. 🤦

Hej, pa nema ni potrebe da ri ona radi dupli uzv ako ga obavis drugdje. Meni je isto tako kad sam radila anomaly doktor preskocio uzv taj mjesec. Ja ga radim svaka 4 tj, nema potrebe cesce ako je sve uredno.
    Sto se tice ogtta ne znam, ali vjerujem da dan dva ne igra neku ulogu 🫣

12/2023 dječak 💙

Zara7
    07. Rujan 2023. 11:07

Jana
    Ajme ali ovo ponovljeno slanje na ogtt mi baš nema smisla ako je prvi put sve bilo ok. Beba je samo veeelika sama od sebe 🙈 žao mi je tebe tu 😩 K. si malo ranije rodila jelda? Čekaj jel kod tebe bilo ono da si radila one vježbe od Amy za poticanje poroda pa da ti je ispao sluzni čep jako brzo ili sam te zamijenila s nekim? Znaš što ti je činiti onda kad dođeš u 38.tjedan 😁 
    Mi smo super, beba 2 i ja rastemo, nekako mi je brzo krenuo rasti trbuh, al rekla bi da sam sad otprilike kao s J u prvoj trudnoći, nije eksaliralo (još😁). J je super i sad je nakon 2 godine skužio da postoji i tata 😂 i sad je u fazi Spavati s tatooom, tata ce citati pricu, tata ce prati zube itd... ne bunim se 😂😂 neka ih 😂 inače se skroz super osjećam, planiram raditi još 2 mjeseca otprilike pa na porodiljni. I jedva dočekala ove hladnije dane da se mogu ponovno kretati normalno. I da, ne možemo se nikako dogovorit za ime 😂 bit će bezimen dok mu država ne dodijeli neko generičko ime😁 
    Jel kod vas pobijedio Toma? 🙊

J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
    L. 👶 1.mj. 2024. 🧡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.