Zimske bebe 2023./24. šŸ©¶ā„ļøā˜ƒļøšŸ¤°

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuŔteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Vitara
    11. Kolovoz 2023. 09:15

PiaBuu

Noir, isto tako mi je i ona rekla, i kao s obzirom kao da je na uŔću samo da se ne naprežem, cerviks mi je mjerila, 3.8 Å”ta veli da je dobro, al stvarno se ne razumijem u tošŸ˜…krivo sam napisala :)
    Caliopi,onda je dobro, nije Å”ećer samo su veće bebešŸ˜‚carski ne bi nikakošŸ˜…sljedeći pregled mi je 28.08 al mislim da ću ic privatno joÅ” na 4Dā˜ŗļø
    Vitara, isto tako je i meni rekla, pratimo se :)
    https://ibb.co/nB9pxdWDrage mame, predstavljam Vam svoju curicu! šŸ’œ već sada drži ruke na usima da me ne sluÅ”a, Å”ta će tek biti kad naraste šŸ˜‚
    Kako ste se vi osjećale kada ste saznale spol? Ja sam oduvjek htjela curicu al prestrasila sam se, sinoć mi de vrtio film udaja,dečko,Itd Itdā€¦ šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚

Ja nikako nisam mislila da bi mogla biti cura jer imam već jednog dečka i svi u obitelji imaju muÅ”ku djecu pa sam bila prilično sigurna da je opet dečko. Kad sam pročitala na niptiju female prvo nisam mogla prevesti riječ od Å”oka. šŸ˜…šŸ˜…šŸ˜… Ali muž je htio curu pa se njemu ostvarila želja.Ā 
    Mislim da je lakÅ”e s dečkima, a sad ćemo vidjeti.... Nema milijun kombinacija robice, nisam ljubitelj roze boje, pa kad bude htjela lakirati nokte, Å”minkati se ko klinka, znate na Å”to to može ličiti. šŸ«£šŸ«£šŸ«£šŸ«£šŸ«£ O udaji i dečkima nisam joÅ” razmiÅ”ljala. šŸ˜±šŸ˜±Ā 

šŸ‘©39, šŸ‘±ā€ā™‚ļø40, šŸ‘¦ 7 g, pokuÅ”avamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. šŸ’“
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

MMMartinaaa
    11. Kolovoz 2023. 09:29

Caliopi - Å”to se tiče Å”ećera,ne znam ako imaÅ” mogućnost posuditi/nabaviti aparatić za mjerenje Å”ećera? Ja ga imam (jer si sama radim GUK profile) i on mi je puno pomogao da skužim Å”ta mi podiže Å”ećer a Å”ta ne. Npr. jaja, avokado, posni sir su top namirnice, i u kombinaciji odlične za Å”ećer. Zobene su no-no, barem meni jer mi podignu vrijednosti.Ā 
    Također, primjetila sam da ako uredno večeram, vrijednost na taÅ”te će biti u normali, bolje nego da preskačem taj posljednji obrok (to zapravo zna biti kontraproduktivno skroz). Pratim par instagram profila koji se bave isključivo gestacijskim dijabetesom, i velika pozornost se pridaje pravilnom kombiniranju namirnica. Znači gledaj da ti obrok bude protein + zdrave masti (npr avokado, maslinovo ulje, oraÅ”asti plodovi) + manja količina ugljića. Ja sam zamjenila paÅ”tu i rižu integralnim varijantama, kruh uzmem tamni sa sjemenkama ili pak heljdin s orasima, rižine krekere... Ako ćeÅ” pojesti 2 kockice čokolade, probaj uz to uzeti 3 badema. Å to se tiče voća, gledaj si glikemijski index pojedinih namirnica. Najbolji izbor je bobičasto voće, breskve, jabuke, kruÅ”ke, marelice... Banana (pogotovo zrela), mango, lubenica - ne baÅ” jer imaju dosta Å”ećera.Ā 

PiaBuu
    11. Kolovoz 2023. 10:13

Noir, za oblik nisam pitala niti mi je spominjala, al pitat ću je ā˜ŗļø Koje su idealne mjere uopće ?
    Å ta se tiče kupovine i sta srediti, skroz te razumijemā€¦ ja sam jučer već doÅ”la do udaje i dečki šŸ˜‚ jeste razmiÅ”ljali o imenima? :)Ā 
    Vitara, a ti vam od prvo dijete? Ja sam priželjkivala curicu, oduvijek sam htjela curicu.. al nekako pod zadnje sad sam mislila da će bit dečkić, ovo Å”ta ti veliÅ” da su Dečkići tako i kod nas ā˜ŗļø Ja mislim suprotno, da je sa curama skroz lakÅ”e nego s dečkima šŸ˜‚ čim sam saznala da ne curica ja sam već bila na udaji s njomšŸ˜‚šŸ˜‚

27šŸ‘©šŸ»
    33šŸ‘¦šŸ»
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5šŸ‘¼šŸ»
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5šŸ‘¼šŸ»
    -Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm šŸ€šŸ’Ŗ
    Pregled 30.5 imamo ā™„ļø
    27.6.23-11+2 4.7 cm šŸ€
    14.7.23-13+5 7.55 cm šŸŒˆ
    10.08.23- stiže mamina djevojčica šŸ’œšŸŒˆšŸ‘Øā€šŸ‘©ā€šŸ‘§

Noir
    11. Kolovoz 2023. 10:20

PiaBuu

Noir, za oblik nisam pitala niti mi je spominjala, al pitat ću je ā˜ŗļø Koje su idealne mjere uopće ?
    Å ta se tiče kupovine i sta srediti, skroz te razumijemā€¦ ja sam jučer već doÅ”la do udaje i dečki šŸ˜‚ jeste razmiÅ”ljali o imenima? :)
    Vitara, a ti vam od prvo dijete? Ja sam priželjkivala curicu, oduvijek sam htjela curicu.. al nekako pod zadnje sad sam mislila da će bit dečkić, ovo Å”ta ti veliÅ” da su Dečkići tako i kod nas ā˜ŗļø Ja mislim suprotno, da je sa curama skroz lakÅ”e nego s dečkima šŸ˜‚ čim sam saznala da ne curica ja sam već bila na udaji s njomšŸ˜‚šŸ˜‚

Ma ne znam idelane mjere, ali je doktorica rekla da je dobro, tako i jest. Meni taj T oblik uvijek naglasi i zapise u nalaz. To znaci da je unutarnje usce skroz zatvoreno, ima jos i Y oblik i V oblik, to je kad krene otvaranje i onda je potreban oprez ako se desi ranije u trudnoci. Sama duzina je individualna ali mislim da bi trebalo biti iznad 3 cm do zadnjeg tromjesecja.. to ce svakako doktor bolje reci.
    Meni je bilo skroz svejedno kojeg je spola, ali sam prizeljkivala decka jer smo za njega znali ime. Imat ce klasicno, tradicionalno ime šŸ˜Š

12/2023 dječak šŸ’™

MMMartinaaa
    11. Kolovoz 2023. 10:45

Caliopi ā˜˜

MMMartinaaanajgore je Å”to sam ja zapravo jela cijelo vrijeme isto Å”to sam dobivala i u bolnici ali je kod mene fora u tome Å”to nisam znala da grožđe ne smijem jer jako diže Å”ećer a večer prije me primilo nakon duuuuugo vremena da ga jedem i neÅ”to sam ga se natamanila pa to može biti uzrok šŸ˜‚ iako sam primijetila i kad sam zadnji put radila OGTT i držala se te dijete ko pijan plota, jednostavno mi Å”ećer u noćnim satima na spavanju podivlja i ujutro je visok i to me baca iz cipela šŸ¤¦ā€ā™€ļø imam glukometar koji je seka dala tati ali je trenutno u kući na moru pa ću si nabaviti trakice i pratiti tamo stanje i onda vidjeti jel zbilja i dalje problem taj ā€œpostā€ preko noći zbog kojeg skače Å”ećer toliko šŸ¤Æ

Ma i ta "dijeta" koji oni daju je ista od 1960.Ā Ā Njima je najlakÅ”e uvaliti taj papir i bok. Meni je recimo neodrživo i neizvedivo da za ručak jedem bistru juhu i onda večeram musaku. Prvo nemam vremena toliko nakuhavat, radim, imam dijete od 14mj koje jede isto Å”to i mi i moram skuhati obrok koji će biti nutritivno bogat za sve nas, pazeći tu pritom i na moje potrebe naravno.Ā 
    Mislim da će ti s aparatićem biti lakÅ”e, jer onda možeÅ” par dana za redom malo eksperimentirat s večerom i pronaći neku kombinaciju koja će ti Å”ećer držati pod kontrolom do jutra. Bit će to okej, nisu nam vrijednosti astronomske (srećom), iako je meni dijabetologica rekla da prava "opasnost" kreće od 20tt cca jer tada je potreba za inzulinom joÅ” i veća radi razvoja bebe. Zato nas i drže tako na oku.

• Eden
    11. Kolovoz 2023. 11:08

Sto se tice spola, mi smo si nakon dva decka prizeljkivali curku tako da smo bili sretni, ali opet si nekad razmisljamo koliko ce nam biti drugacije sad sa curom, bas sve ovo oko oblacenja, frizura, sminkanja itd, nismo navikli na taj dio haha. Deckima sama kupim robu, izvadim sta ce obuc, oni se nista ne buneĀ 
    Ja sa secerom nisam imala problema u trudnoci ali davno sam jos citala onu knjigu o Montignacovoj dijeti/prehrani, ona se u biti temelji na glikemijskom indeksu i sve je lijepo opisano, isto to za kombiniranje namirnica itd, stvarno ima smisla. Izbaciti ''bijele'' ugljikohidrate (riza, tjestenina, krumpir, pekarski proizvodi) i zamijeniti sa malo boljim verzijama. Mislim da je to dobro i za nas koji nemamo visoki secerĀ 

2019 šŸ’™
    2022 šŸ’™
    2024 ā¤ļø

Selmaa34
    11. Kolovoz 2023. 12:58

Meni ginekologica nije spominjala ni polozaj posteljice ni cervix, pretpostavljam da je sve ok, ili se jon ne mjeri u ovim tjednima?

34 šŸ‘©šŸ¼ā€ā¤ļøā€šŸ’‹ā€šŸ‘ØšŸ» 41 ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā € Ā ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €
    2020 šŸ‘¦šŸ¼ ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā € ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €
    7+0 imamo ā¤ļø ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā € ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €
    ā €ā €ā €ā € Itā€™s a girl šŸŽ€ (panorama low risk)

• Vitara
    11. Kolovoz 2023. 13:02

Ja nisam sigurna jesam zadnja 2-3 dana osjetila bebu. Pojela sam sad bombona ali opet nisam sigurna jel to ona jer je slabo jako. Bila sam stalno u pokretu pa možda zato ne osjetim. Ali znala bi ju osjetiti navečer pred spavanje i ujutro dok sam joÅ” u krevetu.Ā 

šŸ‘©39, šŸ‘±ā€ā™‚ļø40, šŸ‘¦ 7 g, pokuÅ”avamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. šŸ’“
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

Noir
    11. Kolovoz 2023. 13:40

Selmaa34

Meni ginekologica nije spominjala ni polozaj posteljice ni cervix, pretpostavljam da je sve ok, ili se jon ne mjeri u ovim tjednima?

Ne mjeri. Tek negdje od 15, 16 tt

12/2023 dječak šŸ’™

Neyy
    11. Kolovoz 2023. 14:53

Cure, kako gurate sa emocijama? Plačem danima, emocije me ubijaju. Mama hoće da kupuje bebama stvarčice, ja ne dozvoljavam da troÅ”i jer je penzionerka, primanja nisu velika i mene ubijaju emocije jer znam koliko bi ona željela da je u mogućnosti svu opremu za bebe da kupi i da mi pokloni.Suze ne mogu kontrolisati kad na to pomislim, a najveći poklon koji mi može kupiti jeste da bude uz mene kad bebe stignu, samo ja to njoj ne mogu objasniti....

24.04. āž•
    OTP 28.12.2023.
    Veritas test āœ”ļø
    Z & E šŸ’—šŸ’—

• Uključi se u raspravu, znaÅ” da želiÅ”!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali joÅ” se niste prijavili na račun. NemaÅ” korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.