Noir, isto tako mi je i ona rekla, i kao s obzirom kao da je na uÅ”Äu samo da se ne naprežem, cerviks mi je mjerila, 3.8 Å”ta veli da je dobro, al stvarno se ne razumijem u toš krivo sam napisala :)
Caliopi,onda je dobro, nije Å”eÄer samo su veÄe bebešcarski ne bi nikakoš sljedeÄi pregled mi je 28.08 al mislim da Äu ic privatno joÅ” na 4Dāŗļø
Vitara, isto tako je i meni rekla, pratimo se :)
https://ibb.co/nB9pxdWDrage mame, predstavljam Vam svoju curicu! š veÄ sada drži ruke na usima da me ne sluÅ”a, Å”ta Äe tek biti kad naraste š
Kako ste se vi osjeÄale kada ste saznale spol? Ja sam oduvjek htjela curicu al prestrasila sam se, sinoÄ mi de vrtio film udaja,deÄko,Itd Itdā¦ šššš
Ja nikako nisam mislila da bi mogla biti cura jer imam veÄ jednog deÄka i svi u obitelji imaju muÅ”ku djecu pa sam bila priliÄno sigurna da je opet deÄko. Kad sam proÄitala na niptiju female prvo nisam mogla prevesti rijeÄ od Å”oka. š
š
š
Ali muž je htio curu pa se njemu ostvarila želja.Ā
Mislim da je lakÅ”e s deÄkima, a sad Äemo vidjeti.... Nema milijun kombinacija robice, nisam ljubitelj roze boje, pa kad bude htjela lakirati nokte, Å”minkati se ko klinka, znate na Å”to to može liÄiti. š«£š«£š«£š«£š«£ O udaji i deÄkima nisam joÅ” razmiÅ”ljala. š±š±Ā
š©39, š±āāļø40, š¦ 7 g, pokuÅ”avamo 4 g
Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
Ostali nalazi u redu.
2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
4 biokemijske
4/23 prirodna trudnoÄa
Stiže curica. š
5.1. s 38+4 stigla L, sc
Caliopi - Å”to se tiÄe Å”eÄera,ne znam ako imaÅ” moguÄnost posuditi/nabaviti aparatiÄ za mjerenje Å”eÄera? Ja ga imam (jer si sama radim GUK profile) i on mi je puno pomogao da skužim Å”ta mi podiže Å”eÄer a Å”ta ne. Npr. jaja, avokado, posni sir su top namirnice, i u kombinaciji odliÄne za Å”eÄer. Zobene su no-no, barem meni jer mi podignu vrijednosti.Ā
TakoÄer, primjetila sam da ako uredno veÄeram, vrijednost na taÅ”te Äe biti u normali, bolje nego da preskaÄem taj posljednji obrok (to zapravo zna biti kontraproduktivno skroz). Pratim par instagram profila koji se bave iskljuÄivo gestacijskim dijabetesom, i velika pozornost se pridaje pravilnom kombiniranju namirnica. ZnaÄi gledaj da ti obrok bude protein + zdrave masti (npr avokado, maslinovo ulje, oraÅ”asti plodovi) + manja koliÄina ugljiÄa. Ja sam zamjenila paÅ”tu i rižu integralnim varijantama, kruh uzmem tamni sa sjemenkama ili pak heljdin s orasima, rižine krekere... Ako ÄeÅ” pojesti 2 kockice Äokolade, probaj uz to uzeti 3 badema. Å to se tiÄe voÄa, gledaj si glikemijski index pojedinih namirnica. Najbolji izbor je bobiÄasto voÄe, breskve, jabuke, kruÅ”ke, marelice... Banana (pogotovo zrela), mango, lubenica - ne baÅ” jer imaju dosta Å”eÄera.Ā
Noir, za oblik nisam pitala niti mi je spominjala, al pitat Äu je āŗļø Koje su idealne mjere uopÄe ?
Å ta se tiÄe kupovine i sta srediti, skroz te razumijemā¦ ja sam juÄer veÄ doÅ”la do udaje i deÄki š jeste razmiÅ”ljali o imenima? :)Ā
Vitara, a ti vam od prvo dijete? Ja sam priželjkivala curicu, oduvijek sam htjela curicu.. al nekako pod zadnje sad sam mislila da Äe bit deÄkiÄ, ovo Å”ta ti veliÅ” da su DeÄkiÄi tako i kod nas āŗļø Ja mislim suprotno, da je sa curama skroz lakÅ”e nego s deÄkima š Äim sam saznala da ne curica ja sam veÄ bila na udaji s njomšš
27š©š»
33š¦š»
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5š¼š»
Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5š¼š»
-Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g
God will carry you trough the storm ššŖ
Pregled 30.5 imamo ā„ļø
27.6.23-11+2 4.7 cm š
14.7.23-13+5 7.55 cm š
10.08.23- stiže mamina djevojÄica šššØāš©āš§
Noir, za oblik nisam pitala niti mi je spominjala, al pitat Äu je āŗļø Koje su idealne mjere uopÄe ?
Å ta se tiÄe kupovine i sta srediti, skroz te razumijemā¦ ja sam juÄer veÄ doÅ”la do udaje i deÄki š jeste razmiÅ”ljali o imenima? :)
Vitara, a ti vam od prvo dijete? Ja sam priželjkivala curicu, oduvijek sam htjela curicu.. al nekako pod zadnje sad sam mislila da Äe bit deÄkiÄ, ovo Å”ta ti veliÅ” da su DeÄkiÄi tako i kod nas āŗļø Ja mislim suprotno, da je sa curama skroz lakÅ”e nego s deÄkima š Äim sam saznala da ne curica ja sam veÄ bila na udaji s njomšš
Ma ne znam idelane mjere, ali je doktorica rekla da je dobro, tako i jest. Meni taj T oblik uvijek naglasi i zapise u nalaz. To znaci da je unutarnje usce skroz zatvoreno, ima jos i Y oblik i V oblik, to je kad krene otvaranje i onda je potreban oprez ako se desi ranije u trudnoci. Sama duzina je individualna ali mislim da bi trebalo biti iznad 3 cm do zadnjeg tromjesecja.. to ce svakako doktor bolje reci.
Meni je bilo skroz svejedno kojeg je spola, ali sam prizeljkivala decka jer smo za njega znali ime. Imat ce klasicno, tradicionalno ime š
12/2023 djeÄak š
MMMartinaaanajgore je Å”to sam ja zapravo jela cijelo vrijeme isto Å”to sam dobivala i u bolnici ali je kod mene fora u tome Å”to nisam znala da grožÄe ne smijem jer jako diže Å”eÄer a veÄer prije me primilo nakon duuuuugo vremena da ga jedem i neÅ”to sam ga se natamanila pa to može biti uzrok š iako sam primijetila i kad sam zadnji put radila OGTT i držala se te dijete ko pijan plota, jednostavno mi Å”eÄer u noÄnim satima na spavanju podivlja i ujutro je visok i to me baca iz cipela š¤¦āāļø imam glukometar koji je seka dala tati ali je trenutno u kuÄi na moru pa Äu si nabaviti trakice i pratiti tamo stanje i onda vidjeti jel zbilja i dalje problem taj āpostā preko noÄi zbog kojeg skaÄe Å”eÄer toliko š¤Æ
Ma i ta "dijeta" koji oni daju je ista od 1960.Ā Ā Njima je najlakÅ”e uvaliti taj papir i bok. Meni je recimo neodrživo i neizvedivo da za ruÄak jedem bistru juhu i onda veÄeram musaku. Prvo nemam vremena toliko nakuhavat, radim, imam dijete od 14mj koje jede isto Å”to i mi i moram skuhati obrok koji Äe biti nutritivno bogat za sve nas, pazeÄi tu pritom i na moje potrebe naravno.Ā
Mislim da Äe ti s aparatiÄem biti lakÅ”e, jer onda možeÅ” par dana za redom malo eksperimentirat s veÄerom i pronaÄi neku kombinaciju koja Äe ti Å”eÄer držati pod kontrolom do jutra. Bit Äe to okej, nisu nam vrijednosti astronomske (sreÄom), iako je meni dijabetologica rekla da prava "opasnost" kreÄe od 20tt cca jer tada je potreba za inzulinom joÅ” i veÄa radi razvoja bebe. Zato nas i drže tako na oku.
Sto se tice spola, mi smo si nakon dva decka prizeljkivali curku tako da smo bili sretni, ali opet si nekad razmisljamo koliko ce nam biti drugacije sad sa curom, bas sve ovo oko oblacenja, frizura, sminkanja itd, nismo navikli na taj dio haha. Deckima sama kupim robu, izvadim sta ce obuc, oni se nista ne buneĀ
Ja sa secerom nisam imala problema u trudnoci ali davno sam jos citala onu knjigu o Montignacovoj dijeti/prehrani, ona se u biti temelji na glikemijskom indeksu i sve je lijepo opisano, isto to za kombiniranje namirnica itd, stvarno ima smisla. Izbaciti ''bijele'' ugljikohidrate (riza, tjestenina, krumpir, pekarski proizvodi) i zamijeniti sa malo boljim verzijama. Mislim da je to dobro i za nas koji nemamo visoki secerĀ
2019 š
2022 š
2024 ā¤ļø
Meni ginekologica nije spominjala ni polozaj posteljice ni cervix, pretpostavljam da je sve ok, ili se jon ne mjeri u ovim tjednima?
34 š©š¼āā¤ļøāšāšØš» 41 ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā Ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā
2020 š¦š¼ ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā
7+0 imamo ā¤ļø ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā
ā ā ā ā Itās a girl š (panorama low risk)
Ja nisam sigurna jesam zadnja 2-3 dana osjetila bebu. Pojela sam sad bombona ali opet nisam sigurna jel to ona jer je slabo jako. Bila sam stalno u pokretu pa možda zato ne osjetim. Ali znala bi ju osjetiti naveÄer pred spavanje i ujutro dok sam joÅ” u krevetu.Ā
š©39, š±āāļø40, š¦ 7 g, pokuÅ”avamo 4 g
Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
Ostali nalazi u redu.
2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
4 biokemijske
4/23 prirodna trudnoÄa
Stiže curica. š
5.1. s 38+4 stigla L, sc
Meni ginekologica nije spominjala ni polozaj posteljice ni cervix, pretpostavljam da je sve ok, ili se jon ne mjeri u ovim tjednima?
Ne mjeri. Tek negdje od 15, 16 tt
12/2023 djeÄak š
Cure, kako gurate sa emocijama? PlaÄem danima, emocije me ubijaju. Mama hoÄe da kupuje bebama stvarÄice, ja ne dozvoljavam da troÅ”i jer je penzionerka, primanja nisu velika i mene ubijaju emocije jer znam koliko bi ona željela da je u moguÄnosti svu opremu za bebe da kupi i da mi pokloni.Suze ne mogu kontrolisati kad na to pomislim, a najveÄi poklon koji mi može kupiti jeste da bude uz mene kad bebe stignu, samo ja to njoj ne mogu objasniti....
24.04. ā
OTP 28.12.2023.
Veritas test āļø
Z & E šš
Sortiraj odgovore
Najstariji