Zimske bebe 2023./24. šŸ©¶ā„ļøā˜ƒļøšŸ¤°

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuŔteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PiaBuu
    11. Kolovoz 2023. 10:13

Noir, za oblik nisam pitala niti mi je spominjala, al pitat ću je ā˜ŗļø Koje su idealne mjere uopće ?
    Å ta se tiče kupovine i sta srediti, skroz te razumijem… ja sam jučer već doÅ”la do udaje i dečki šŸ˜‚ jeste razmiÅ”ljali o imenima? :)Ā 
    Vitara, a ti vam od prvo dijete? Ja sam priželjkivala curicu, oduvijek sam htjela curicu.. al nekako pod zadnje sad sam mislila da će bit dečkić, ovo Å”ta ti veliÅ” da su Dečkići tako i kod nas ā˜ŗļø Ja mislim suprotno, da je sa curama skroz lakÅ”e nego s dečkima šŸ˜‚ čim sam saznala da ne curica ja sam već bila na udaji s njomšŸ˜‚šŸ˜‚

27šŸ‘©šŸ»
    33šŸ‘¦šŸ»
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5šŸ‘¼šŸ»
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5šŸ‘¼šŸ»
    -Hashimoto, terapija 100 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm šŸ€šŸ’Ŗ
    Pregled 30.5 imamo ā™„ļø
    27.6.23-11+2 4.7 cm šŸ€
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica šŸ’œšŸŒˆšŸ‘Øā€šŸ‘©ā€šŸ‘§

Noir
    11. Kolovoz 2023. 10:20

PiaBuu

Noir, za oblik nisam pitala niti mi je spominjala, al pitat ću je ā˜ŗļø Koje su idealne mjere uopće ?
    Å ta se tiče kupovine i sta srediti, skroz te razumijem… ja sam jučer već doÅ”la do udaje i dečki šŸ˜‚ jeste razmiÅ”ljali o imenima? :)
    Vitara, a ti vam od prvo dijete? Ja sam priželjkivala curicu, oduvijek sam htjela curicu.. al nekako pod zadnje sad sam mislila da će bit dečkić, ovo Å”ta ti veliÅ” da su Dečkići tako i kod nas ā˜ŗļø Ja mislim suprotno, da je sa curama skroz lakÅ”e nego s dečkima šŸ˜‚ čim sam saznala da ne curica ja sam već bila na udaji s njomšŸ˜‚šŸ˜‚

Ma ne znam idelane mjere, ali je doktorica rekla da je dobro, tako i jest. Meni taj T oblik uvijek naglasi i zapise u nalaz. To znaci da je unutarnje usce skroz zatvoreno, ima jos i Y oblik i V oblik, to je kad krene otvaranje i onda je potreban oprez ako se desi ranije u trudnoci. Sama duzina je individualna ali mislim da bi trebalo biti iznad 3 cm do zadnjeg tromjesecja.. to ce svakako doktor bolje reci.
    Meni je bilo skroz svejedno kojeg je spola, ali sam prizeljkivala decka jer smo za njega znali ime. Imat ce klasicno, tradicionalno ime 😊

12/2023 dječak šŸ’™

MMMartinaaa
    11. Kolovoz 2023. 10:45

Caliopi ☘

MMMartinaaanajgore je Å”to sam ja zapravo jela cijelo vrijeme isto Å”to sam dobivala i u bolnici ali je kod mene fora u tome Å”to nisam znala da grožđe ne smijem jer jako diže Å”ećer a večer prije me primilo nakon duuuuugo vremena da ga jedem i neÅ”to sam ga se natamanila pa to može biti uzrok šŸ˜‚ iako sam primijetila i kad sam zadnji put radila OGTT i držala se te dijete ko pijan plota, jednostavno mi Å”ećer u noćnim satima na spavanju podivlja i ujutro je visok i to me baca iz cipela šŸ¤¦ā€ā™€ļø imam glukometar koji je seka dala tati ali je trenutno u kući na moru pa ću si nabaviti trakice i pratiti tamo stanje i onda vidjeti jel zbilja i dalje problem taj ā€œpostā€ preko noći zbog kojeg skače Å”ećer toliko 🤯

Ma i ta "dijeta" koji oni daju je ista od 1960.Ā Ā Njima je najlakÅ”e uvaliti taj papir i bok. Meni je recimo neodrživo i neizvedivo da za ručak jedem bistru juhu i onda večeram musaku. Prvo nemam vremena toliko nakuhavat, radim, imam dijete od 14mj koje jede isto Å”to i mi i moram skuhati obrok koji će biti nutritivno bogat za sve nas, pazeći tu pritom i na moje potrebe naravno.Ā 
    Mislim da će ti s aparatićem biti lakÅ”e, jer onda možeÅ” par dana za redom malo eksperimentirat s večerom i pronaći neku kombinaciju koja će ti Å”ećer držati pod kontrolom do jutra. Bit će to okej, nisu nam vrijednosti astronomske (srećom), iako je meni dijabetologica rekla da prava "opasnost" kreće od 20tt cca jer tada je potreba za inzulinom joÅ” i veća radi razvoja bebe. Zato nas i drže tako na oku.

• Eden
    11. Kolovoz 2023. 11:08

Sto se tice spola, mi smo si nakon dva decka prizeljkivali curku tako da smo bili sretni, ali opet si nekad razmisljamo koliko ce nam biti drugacije sad sa curom, bas sve ovo oko oblacenja, frizura, sminkanja itd, nismo navikli na taj dio haha. Deckima sama kupim robu, izvadim sta ce obuc, oni se nista ne buneĀ 
    Ja sa secerom nisam imala problema u trudnoci ali davno sam jos citala onu knjigu o Montignacovoj dijeti/prehrani, ona se u biti temelji na glikemijskom indeksu i sve je lijepo opisano, isto to za kombiniranje namirnica itd, stvarno ima smisla. Izbaciti ''bijele'' ugljikohidrate (riza, tjestenina, krumpir, pekarski proizvodi) i zamijeniti sa malo boljim verzijama. Mislim da je to dobro i za nas koji nemamo visoki secerĀ 

2019 šŸ’™
    2022 šŸ’™
    2024 ā¤ļø

Selmaa34
    11. Kolovoz 2023. 12:58

Meni ginekologica nije spominjala ni polozaj posteljice ni cervix, pretpostavljam da je sve ok, ili se jon ne mjeri u ovim tjednima?

34 šŸ‘©šŸ¼ā€ā¤ļøā€šŸ’‹ā€šŸ‘ØšŸ» 41 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    2020 šŸ‘¦šŸ¼ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    7+0 imamo ā¤ļø ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀ It’s a girl šŸŽ€ (panorama low risk)

• Vitara
    11. Kolovoz 2023. 13:02

Ja nisam sigurna jesam zadnja 2-3 dana osjetila bebu. Pojela sam sad bombona ali opet nisam sigurna jel to ona jer je slabo jako. Bila sam stalno u pokretu pa možda zato ne osjetim. Ali znala bi ju osjetiti navečer pred spavanje i ujutro dok sam joÅ” u krevetu.Ā 

šŸ‘©39, šŸ‘±ā€ā™‚ļø40, šŸ‘¦ 7 g, pokuÅ”avamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. šŸ’“
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

Noir
    11. Kolovoz 2023. 13:40

Selmaa34

Meni ginekologica nije spominjala ni polozaj posteljice ni cervix, pretpostavljam da je sve ok, ili se jon ne mjeri u ovim tjednima?

Ne mjeri. Tek negdje od 15, 16 tt

12/2023 dječak šŸ’™

Neyy
    11. Kolovoz 2023. 14:53

Cure, kako gurate sa emocijama? Plačem danima, emocije me ubijaju. Mama hoće da kupuje bebama stvarčice, ja ne dozvoljavam da troÅ”i jer je penzionerka, primanja nisu velika i mene ubijaju emocije jer znam koliko bi ona željela da je u mogućnosti svu opremu za bebe da kupi i da mi pokloni.Suze ne mogu kontrolisati kad na to pomislim, a najveći poklon koji mi može kupiti jeste da bude uz mene kad bebe stignu, samo ja to njoj ne mogu objasniti....

24.04. āž•
    OTP 28.12.2023.
    Veritas test āœ”ļø
    Z & E šŸ’—šŸ’—

KobraV
    11. Kolovoz 2023. 14:54

šš¢šššš®š® ja sam osobno imala osjećaj da je dečkić (nekako zbog tate i ono kak se veli nasljednika), i bila sam malo razočarana sa curom, ali rekoh ovako: moj muž ima joÅ” 2 mlađa brata, vrijeme je da zavladaju žene, dok s druge strane mislim kako je Bog viÅ”e mislio na mene i mojih 37 na leđima kako bi kroz nekoliko godina imala neku pomoć. I hvala Mu na tome! šŸ™šŸ»
    ...Ā 
    Zvat će se Laura. Imamo srednje dugo prezime pa će ime skroz odgovarati i biti tečno za izgovarati. 🄰
    Ime Rebeka, Olivera je muž odmah izbacio. šŸ˜”šŸ˜”šŸ˜”
    ... Aliiii... Tko zna Å”ta joÅ” sve neće biti do poroda. Uvijek naletim na neÅ”to zanimljivo. Ali bez konzultacija s mužem, niÅ”ta. 🚫
    Razumijem ga, pa i njegovo je dijete i ima pravo dati svoj glas.Ā 

14.02. ZM🩸
    20.3. āž•āœ…
    šŸŽ€ It's a GIRL!!!šŸ‘§šŸ»ā¤ļø21.11.ā¤ļø
    ā¤ļøš“žš“¾š“» š“°š“»š“®š“Ŗš“½š“®š“¼š“½ š“µš“øš“æš“®.ā¤ļø
    ...
    šŸ¤°šŸ»37
    šŸ‘ØšŸ»34

Selmaa34
    11. Kolovoz 2023. 14:55

Noir

Selmaa34

Ne mjeri. Tek negdje od 15, 16 tt

Hvala, pitati cu na slijedecem pregledu.

34 šŸ‘©šŸ¼ā€ā¤ļøā€šŸ’‹ā€šŸ‘ØšŸ» 41 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    2020 šŸ‘¦šŸ¼ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    7+0 imamo ā¤ļø ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀ It’s a girl šŸŽ€ (panorama low risk)

• Uključi se u raspravu, znaÅ” da želiÅ”!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali joÅ” se niste prijavili na račun. NemaÅ” korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.