Ancy mislim da nas drugorotke sve rasturaju ovaj put 😂
Daa, jos oni bolovi kod hodanja u medunozju🙈to nista nisam imala prvi put..mogu mislit kako je tek onda sa trecom trudnocom😅
A tu bol imam i ja, a prva trudnoca. Tako da ne znam sto tocno utjece na to. Ali prepone,stidna kost i taj konstantni pritisak kao da ce sad izletit traje vec neko vrijeme… A BH su mi krenile ima cc 2 tjedna 🧐
Kako si kako emje bubica davno nisam ulazila na forum al sad idjoh pa vidoh te. 😘😘
A evo klasicne trudnicke tegobe 🤣
Izgleda da sam se otrovala hranom 😔 sumnjam na cevape iz Kauflanda. Cijelu noc sam na WC bila. Uzasne grceve imam. Ni sama ne znam sta da radim. Uzimam biorelu,nadam se da ce proci uskoro.
Kako si ti?
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Daa, jos oni bolovi kod hodanja u medunozju🙈to nista nisam imala prvi put..mogu mislit kako je tek onda sa trecom trudnocom😅
Pridruzujem se... S prvom trudnocom su mi bili bolovi ali mnooogoooo manje... A u drugoj trudnoci me sve boli dolje kod prepona, kukova, zdjelice... Jedva cekam jos malo i roditi 🤗
Ja: 30
On: 36
2020- Nase prvo sunce ❤️
7.12.2022.- Iscekujemo nase drugo sunce ❤️
Ancy je 06.12., Queen 07.12., a ja 08.12.
Znaju bolovi da se mi pratimo 😂
I sve 2 trudnoca 😂
Ja sam osjetila bolove u preponama, nesto malo leđa i tako prvi put, ovu tezinu i sve, ali to nije bilo za usporediti 😂
Te bh kontrakcije uopce nisam imala il se ponekad stisnuo trbuh i to je to. Jednom me bila pitala na uzv jesam li osjetila 😂😂. Sad sibaju svako malo, na pol h, 20 min, 1h i bas bole. Ono s rebrom od petka bolje da ne komentiram, tocno se mala smjestila tamo, nek ga tuce, ali ne onako 😂, pa onda neko cudno stezanje u preponi, kao kontrakcije iz prepone. Jucer sam s kcerkom otisla evo 800m u setnju i to me ugrabilo, ja ne znam kako sam se vratila. Eto kod mene koktel bolova 😂
Buhtlice znaci da ce kod tebe druga biti blaza 😘😊
Lavendera da moja je jos mala, bebacica 😂. Vidjeti cu kako ce ona seku prihvatiti, nadam se jako dobro 😊.
Jooooj to skrivanje informacija. Il kad dođe pedijatar pa isto moras rijeci vuci iz njega van. Neka njih kod nas u sobi odmah i gotovo. Da mi ne drame i ne reguliraju opet sve, ukljucujuci i prehranu.
Ufff mojoj nisu nista jesti dali, jos su mi rekle da 24h ne mora jos jesti i onda nek ju stavim na sisu, sve kao zbog te plodne vode. Iskreno, taj dio mislim da sam pogriješila sto sam slusala. Samo nek je sve dobro i da su s nama 🙏❤️🍀, cim manje stresa tamo. Kad si iskusniji onda te tek nazivciraju.
Ajme ja jedva cekam da oribam frizider i pecnicu, ispecem mileramku i tako 😂. 15kg sam u plusu, jedem kao da mi placaju 😂
Kod nas kao da je najgore osoblje na pedijatriji i gin/rodiliste😂 Mislim okej ne moraju davati informacije koje daje pedijatar al ono mozes reci povraca plodnu vodu zato je tamo pod nadzorom a vi odmarajte, ili nesto slicno jel..🤦🏻♀️ Cekas 9mj to dijete i onda em sto nije kraj tebe em ne znas zbog cega nije kraj tebe🙄
Uh meni to nekako predugo zvuci da 24h ne mora nista jesti😲😬😳 Pogotovo sto znaju da ti ne nadode prvih 2 dana ono masnije mlijeko koje ce ju zasititi nego kolostrum.. A nadoci ce dojenjem.. Bas mi je to cudno🤐
Mislim da je najbolje slusati svoj instikt kao majka i oslanjati se na to, jer mislim da ti je urodeno jednostavno da imas to navodenje da ti djetetu bude samo najbolje. Pogotovo sad kad imamo barem jedno iskustvo iza sebe🙈❤️
I mene to sve ceka i ceka, docekat ce me, a mislim da bi vrlo lako moglo biti kad to sve sredim da me muz odpelja u radaonu😂
Ma ne sekiraj se za kg, bude otislo to kroz koji mjesec, znas i sama vec🙈 Ja se pak "sekiram" sto sam dobila "samo" 8-9kg, a s malom 13.5kg, pa ono kao, jel sve ok.. Al uvijek je i po mjerama bila za tjedan veca i sve uvijek ok s njom pa ajd to me smiri malo barem😂 Iako je moj gin rekla da mi ne treba vise od 8kg u trudnoci, njoj je plafon 11🙈
10/2020.💖
11/2022.💖
11/2024.💙
02/2024. Biokem💔
Ancy je 06.12., Queen 07.12., a ja 08.12.
Znaju bolovi da se mi pratimo 😂
I sve 2 trudnoca 😂
Ja sam 4.12 i isto druga trudnoca😂🙈
10/2020.💖
11/2022.💖
11/2024.💙
02/2024. Biokem💔
Lavendera da bas se slijedimo 😂 i raspadamo.
Bilo mi je to sumnjivo, dohrana je bila suho zlato u tom trenu, nadam se da vise nisu takvi, il sam bas smjenu pogodila 😂. Donesu one meni nju iza vizite ujutro i kazu ne treba jesti bla bla. Cekajte vecer pa vam pokazemo dojenje itd. i tako ti ja cekala, ne znajuci nist, prvo dijete, nisam ju ni na cicu znala staviti, bas nista. Ma instinkt definitivno. Ovaj put bi definitivno zahtijevala da ju hranim il bi bar rekla da joj daju dohranu, ne mozes utjecati ali cisto da ih opomenem. Nadam se da ce curka odmah k meni, necu nepotrebni stres. Jos dok zbog te korone ne smijes van iz sobe 🥴, definitivno mogu raditi sta hocu u takvoj situaciji. Meni je osoblje ginekologije bilo super, pedijatrija mi se mrvu zamjerila. Vec zadnju noc i dr jutro su dosle super sestre, ove prije sam bas eto pogodila 😂. Inace je rodiliste super, ali kao i svugdje, naletis 😂
I moja kaze da je 10-12kg odlicno, ne vise 😂
Ispraznile mi se baterije doma na vagi, ne planiram staviti nove 😂
Ma sve ce otic, prvi put sam isla rodit s 80kg, zatrudnila s 68kg, a sad ostala trudna s 55kg, onda znas 😂
Mene bas uznemiravaju s tik kilama. Dobila sam 14-15kg, ovisi kad me vazu... u 34tt sam. Stalno mi govore kako to nije dobro, kako moram na restrikciju. Ginekologinja mi zabranila sve ugljikohidrate, ali SVE. Probala sam, skoro sam u nesvijest pala nakon 2 dana, osjecala se grozno lose. Zadnji put mi veli "ocito nesto krivo radite". Plakala sam vec vise puta zbog toga, osjecam se odvratno, ne zelim da me itko gleda, dira, slika. Sad je mojoj familiji bas super kak sam trudna i okrugla, pa bi me slikali za uspomenu, a ja se rasplacem. Ne zelim ni gledat te slike skrivam lice itd. Sad mi se opet place kad ovo pisem.
Trudim se jest sto manje, onda budem gladna, pa ne znam sta da radim. Sve vidim u kalorijama i nista najradije ne bi jela. Po njima, ja do kraja ne bi trebala dobit ni 1kg vise, a ne znam jel to dobro za dijete ili ne. Mogu ja sad krenut u ful starving mode, i doslovce gladovat do poroda, ali me strah zbog bebe. I tak svaki dan se mucim i trpim.
👱♀️ 28god
🙎♂️ 30god
💙👶 baby V
18.11.2022. 💙
Mene bas uznemiravaju s tik kilama. Dobila sam 14-15kg, ovisi kad me vazu… u 34tt sam. Stalno mi govore kako to nije dobro, kako moram na restrikciju. Ginekologinja mi zabranila sve ugljikohidrate, ali SVE. Probala sam, skoro sam u nesvijest pala nakon 2 dana, osjecala se grozno lose. Zadnji put mi veli "ocito nesto krivo radite". Plakala sam vec vise puta zbog toga, osjecam se odvratno, ne zelim da me itko gleda, dira, slika. Sad je mojoj familiji bas super kak sam trudna i okrugla, pa bi me slikali za uspomenu, a ja se rasplacem. Ne zelim ni gledat te slike skrivam lice itd. Sad mi se opet place kad ovo pisem.
Trudim se jest sto manje, onda budem gladna, pa ne znam sta da radim. Sve vidim u kalorijama i nista najradije ne bi jela. Po njima, ja do kraja ne bi trebala dobit ni 1kg vise, a ne znam jel to dobro za dijete ili ne. Mogu ja sad krenut u ful starving mode, i doslovce gladovat do poroda, ali me strah zbog bebe. I tak svaki dan se mucim i trpim.
Nikakve dijete i manji unos hrane nego unos zdrave hrane. Googlaj su dijetu za gestacijski dijabetes (ja sam na njoj zbog secera u trudnoci).
Znaci gledaj koje namirnice i kajo kombinirati ali jedi u normalnim kolicinama - znaci nista vagat 80g priloga i toliko mesa i bla bla.
I garantirano ce ti usporit kile. I jedi ugljikohidrate al tipa integralna tjestenina ili od heljde i sl. Izbaci kruh (bijeli) i ubaci proteinski, razeni i sl. Mlijeko, jogurte, namaze i vrhnje koristim light.
Kad mi se jede slatko uzmem red cokolade za kuhanje ili jabuke s cimetom i sl.
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
A tu bol imam i ja, a prva trudnoca. Tako da ne znam sto tocno utjece na to. Ali prepone,stidna kost i taj konstantni pritisak kao da ce sad izletit traje vec neko vrijeme… A BH su mi krenile ima cc 2 tjedna 🧐
Kako si kako emje bubica davno nisam ulazila na forum al sad idjoh pa vidoh te. 😘😘
A evo klasicne trudnicke tegobe 🤣
Izgleda da sam se otrovala hranom 😔 sumnjam na cevape iz Kauflanda. Cijelu noc sam na WC bila. Uzasne grceve imam. Ni sama ne znam sta da radim. Uzimam biorelu,nadam se da ce proci uskoro.
Kako si ti?
Pij jogurt i jedi belo tako su meni rekli Italijanski doktori kad sam ze zatrovala hranom. Makaronu sa sirom. Kuvani krompir cedjenu vodu od pirinca da pijem i procice.
Ja sam dobro. Pocela sam da radim na bebi ovaj mjesec pa sad je faza cekanja do 13tog dali ce doc Men ili ne. Ali sigurno da hoce jer nemam bas ni jedan sipmtom da nece osim bolih grudi koje bole pred men. Ljubim vas tebe i bubicu 😘😘
Sortiraj odgovore
Najstariji