Curke, ja isto upadam svakih par tjedana ko padobranac hehehe
Vidim da pišete o robici za izlazak iz bolnice, ja sam cula od mama koje su vec rodile, da beba u skafanderu ne smije ici u jaje, jer je skafander od skliskog materijala. E sad, necu tvrdit da je to 100% tako, ali tako je par zenica reklo. Ja sam zato uzela medeka, imat ce dugi bodi, neki kombinezon topli s carapicama, kapicu i medeka. Bit ce pocetak 11.mjeseca, mozda ni ne bude tako jako hladno. I uzet cu dekicu za pokrit jos dodatno u autu ako bude potrebno. Ako bude bas jako hladno, jos cemo dodatno hlacice ili nesto smisliti pa nadodati.
Cure, drzite se sve, ja sam evo vec vise od 6tj u bolnici, i psihicki sam vec stabilno, naspram prvih par tjedana haha
Ja sam uvijek optimisticna, tako da, sve ce biti u redu ❤️
Svaka cast, znam kako je i skidam kapu. Bravo bravo i naklon do poda!
ponavljam link ne znam zasto prethodni ne radi ahahah.
https://ibb.co/jGTr07w
Za autosjedalicu ne znam nista. Imam Chippolino Noah kolica, 2u1 i nisam zadovoljna. Mislim da su bugari daleko losijeg kvaliteta.. ova kolica su na kraju i izbacena iz prodaje, jer su mi i priznali u radnji da su otkrili propust, puca konstrukcija sportskog dijela. To je nama puklo kad imala mozda 9kg, a navodno predvidjene do 22kg. Mozes mislliti. Ali npr imam njihovu hranilicu i njom sam prezadovoljna. Ali eto.. autosjedalica mi ipak mora bit sigurnija...
Zene, koji deterdzent i omeksivac da kupim za pranje djecje robice? Mislila sam obican deterdzent, a kupiti samo baby omeksivac?
Omeksivac nikako ne, za bebe se ne koristi. A detrdzent ja prepoeucujem Frosh i Becutan plavi
Nanaj i Kokilinemojte se sad isprepadati zbog mog iskustva ali svakako osluskivati tijelo i bolje puhat na hladno nego zaista na nesto.. Ako niste sigurne uvijek je bolje javiti se dr pa neka i kazu da ste dolazili bezveze nego da se pocnete prerano otvarati. Ja sam na svu srecu zatvorena i zacementirana ko beton🤣 Valjda je to sve pozitivno u tome, cervix 42mm sto znaci da usprkost tome sto mi se pojavilo da se nisam pocela otvarat pa me ta svijetla tocka drzi da ce bit okej sve sad kad su zaustavili te kontrakcije..
U prvoj trudnoci sam ih znala imati po 10ak u danu, a jucer 10ak u sat vremena i tako cijeli dan.. Da su ostale na tome da je par u danu s vise satnim razmacima ja se ne bih brinula, al ovo me prepalo jer mi je bilo svakih 15min pa svakih 10, pa na 3 min, pa skoci na 6 min i tako kroz cijelo poslijepodne pogotovo.. Nepravilni razmaci ali jako puno njih unutar sat vremena i bas su bolile..
Aaaa, ma ne brini onda. Izguraces ti debelo do kraja. Meni je u 1.trudnoci grlic vec nestao, otvirena 2 cm, pa 5, pa sam sa 8 otiala u radjaonu. Legla sa 27+1 u bolnicu rodila sa 37+1. Tako da ti budes sigurno to izgurala.
Sada u ovoj trudnoci, uprkos serklazu, grlic mi je bio prije 2-3 tjedna svega 20mm, i to u 23.tjesnu. Ovo je vec jako zabrinjavajuce. Jer se za 2 mjeseca smanjio 20mm.
Tako da ssmo hrabro i optimisticno. Znam da ti curka nedostaje, ali hvala bogu modernoj tehnologiji pa se bar mozete vidjeti i popricati. A sigurno cete pustiti nakon terapije, nema razloga da ostajes u bolnici. Mene htjeli pustiti dok sam bila otvorena..
Nanaj a da, sve razumijem.
Klarolina Ja cu isto cutie cloud krevetic, kolica znam koja (to vama tu nebitno kad su ovo za duplice, haha), sjedalice cu isto cybex z cloud i isto jos ne znam koju prematalicu🤦♀️
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
DorynaMi cemo ovu varijantu cybex.
RazigranaBez omeksivaca (bar na pocetku). Deterdzent smo uzeli teta violeta za prvu pa cemo dalje vidjet i isprobavat (kak i za nas odrasle, hehe).
NanajBH bi trebale bit nepravilne i stat promjenom polozaja (npr. legnes na lijevi bok) ili kad uzmes magnezij, dosta vode i sl. Al da, naravno da brinemo jesmo dobro skuzile i razlikovale iste od pravih kontrakcija.
Ma nemam ih ja puno svega 2-3 puta u danu, ali ja sam takav panicar i tako me je strah da nesto ne pode po zlu valjda prijasnja islustva + IVF mislim ti sigurno kuzis o cemu pricam. Prosli put mi je izmjeri cerviks 32 mm zavoren T oblika ona se nije uopce uznemiravala i jos je mali guzom sjeo na njega pa ga je to valjda malo skratilo od njegovog pritiska, ali ja evo vec 3 tjedan razmisljam o tome sto ako se skratio sto ako sam se pocela otvarat a ja to ne kuzim sto scenarija vrtim u glavi 🫠
Sto se tice omeksivaca stavite jedan cep alkoholnog octa u prostor za omeksivac mozete dodati i par kapi etericnog ulja za miris ali ocat vam isto tako omeksava robicu a opet je zdravije za djeciju kozu.
Etericna ulja ne stavljati bebama. Znaju lose reagovati na mirisne podrazaje. Zato se i preporucuje mamama tusirati sanistim sapunom kao bebe, zbog dojenja, jer ih miris naseg gela za tusiranje moze odbiti.
Nanaj a da, sve razumijem.
KlarolinaJa cu isto cutie cloud krevetic, kolica znam koja (to vama tu nebitno kad su ovo za duplice, haha), sjedalice cu isto cybex z cloud i isto jos ne znam koju prematalicu🤦♀️
Ma joj, ja mislim da ću na kraju uzeti samo neku komodu koja mi se sviđa, pa na nju onaj nastavak/okvir za prematalicu, poslije bi tu komodu čak si ostavila u sobi jer nikad previše mjesta za robu :D nećemo mu odmah sređivati sobu jer bi radije da je s nama prvih godinu dana pa kasnije baš kupovati namještaj koji ostaje za njega, a do tad muž i ja još možemo uživati u sobi za igrice/boardgameove :D
Ja dobila kos (za mijenjat kazete) za dzabe😂
Gledam sliku prematalice (od kuma zena) i vidim pored kos. I pitam ju za recenziju i kak ju posluzio. Veli ona - dam ti ga😂
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Ja dobila kos (za mijenjat kazete) za dzabe😂
Gledam sliku prematalice (od kuma zena) i vidim pored kos. I pitam ju za recenziju i kak ju posluzio. Veli ona - dam ti ga😂
Eto, jedna stavka manje 😁
Gdje ste kupovale tetra pelene, i koliko ste ih uzele?
Što se kolica tiče, još istražujem. Ponudila mi prijateljica ako ću od nje kupiti neka Castello, ali moram priznati da mi nisu po "guštu" 🤷🏼♀️
Ima li neka od vas iskustva s tim kolicima?
👱♀️ 36, AMH 12 (2022) 4.1(2024)
👨🦱 40, normo
04/22 prvi IVF (ovaleap, cetrotide, ovitrelle) 02.05. ET 1 blastice, 1 ❄️
11.05. Beta 9dnt 215
13.05. Beta 11dnt 457
It's a boy 💙
04/24 FET 1 blastice ➡️ 9dnt beta 52 ➡️ 12dnt beta 190 ➡️ spontani 7tt
10/2024 novi postupak, IVF, test ❌
01/2025 novi postupak - > beta 15dnt 456, 17dnt 964. 6+4 ❤️
DorynaMi cemo ovu varijantu cybex.
RazigranaBez omeksivaca (bar na pocetku). Deterdzent smo uzeli teta violeta za prvu pa cemo dalje vidjet i isprobavat (kak i za nas odrasle, hehe).
NanajBH bi trebale bit nepravilne i stat promjenom polozaja (npr. legnes na lijevi bok) ili kad uzmes magnezij, dosta vode i sl. Al da, naravno da brinemo jesmo dobro skuzile i razlikovale iste od pravih kontrakcija.
Ma nemam ih ja puno svega 2-3 puta u danu, ali ja sam takav panicar i tako me je strah da nesto ne pode po zlu valjda prijasnja islustva + IVF mislim ti sigurno kuzis o cemu pricam. Prosli put mi je izmjeri cerviks 32 mm zavoren T oblika ona se nije uopce uznemiravala i jos je mali guzom sjeo na njega pa ga je to valjda malo skratilo od njegovog pritiska, ali ja evo vec 3 tjedan razmisljam o tome sto ako se skratio sto ako sam se pocela otvarat a ja to ne kuzim sto scenarija vrtim u glavi 🫠
Sto se tice omeksivaca stavite jedan cep alkoholnog octa u prostor za omeksivac mozete dodati i par kapi etericnog ulja za miris ali ocat vam isto tako omeksava robicu a opet je zdravije za djeciju kozu.
Etericna ulja ne stavljati bebama. Znaju lose reagovati na mirisne podrazaje. Zato se i preporucuje mamama tusirati sanistim sapunom kao bebe, zbog dojenja, jer ih miris naseg gela za tusiranje moze odbiti.
To sigurno da im jaki mirisi smetaju i meni smetaju kamo li ne malim bebama, ali isto tako sam misljenja da je bolje ubaciti i 2-3 kapljice etericnog ulja (naravno provjerenog)ako vec netko pati od mirisa na odjecu nego tu robicu oprati obicnim omeksivacom, to je moje misljenje 🤷🏻♀️
A sto se tice gela za tusiranje dezodoransa i ostalog sto mama koristi bitno je ne mjenjati te proizvode jer zapravo bebe nas prepoznaju i po mirisu bar su mene tako ucili tokom studiranje patronazne i babice 🤷🏻♀️ ali naravno bilo bi pozeljno da su sto blazi ti mirisi
👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji