Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ribic
    16. Rujan 2022. 10:36

ribic

DorynaMi cemo ovu varijantu cybex.
    RazigranaBez omeksivaca (bar na pocetku). Deterdzent smo uzeli teta violeta za prvu pa cemo dalje vidjet i isprobavat (kak i za nas odrasle, hehe).
    NanajBH bi trebale bit nepravilne i stat promjenom polozaja (npr. legnes na lijevi bok) ili kad uzmes magnezij, dosta vode i sl. Al da, naravno da brinemo jesmo dobro skuzile i razlikovale iste od pravih kontrakcija.

Mislim naravno na baby teta violeta deterdzent.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• Kokili
    16. Rujan 2022. 10:42

Lavendera

Nanaj i Kokilinemojte se sad isprepadati zbog mog iskustva ali svakako osluskivati tijelo i bolje puhat na hladno nego zaista na nesto.. Ako niste sigurne uvijek je bolje javiti se dr pa neka i kazu da ste dolazili bezveze nego da se pocnete prerano otvarati. Ja sam na svu srecu zatvorena i zacementirana ko beton🤣 Valjda je to sve pozitivno u tome, cervix 42mm sto znaci da usprkost tome sto mi se pojavilo da se nisam pocela otvarat pa me ta svijetla tocka drzi da ce bit okej sve sad kad su zaustavili te kontrakcije..
    U prvoj trudnoci sam ih znala imati po 10ak u danu, a jucer 10ak u sat vremena i tako cijeli dan.. Da su ostale na tome da je par u danu s vise satnim razmacima ja se ne bih brinula, al ovo me prepalo jer mi je bilo svakih 15min pa svakih 10, pa na 3 min, pa skoci na 6 min i tako kroz cijelo poslijepodne pogotovo.. Nepravilni razmaci ali jako puno njih unutar sat vremena i bas su bolile..

Hvala sto si podijelila svoje iskustvo. Dosta sam smirena i ne brinem se, kontrakcije su prosle magnezijem i promjenom polozaja, a u pon sam bila na pregledu i, kao sto si sama rekla, zacementirana 🤣 ako se jave cesce kao tebi i ne prolaze, odma se javljam gin ili u bolnicu,  zlu ne trebalo 🙃

34 ♏👩‍🦰,34♉🧔
    Pokusaji od 10/20
    4.11.2022. Curica ❤
    ⏸ 9.9.

NanaJ
    16. Rujan 2022. 10:43

ribic

RazigranaBez omeksivaca (bar na pocetku). Deterdzent smo uzeli teta violeta za prvu pa cemo dalje vidjet i isprobavat (kak i za nas odrasle, hehe).
    NanajBH bi trebale bit nepravilne i stat promjenom polozaja (npr. legnes na lijevi bok) ili kad uzmes magnezij, dosta vode i sl. Al da, naravno da brinemo jesmo dobro skuzile i razlikovale iste od pravih kontrakcija.

Ma nemam ih ja puno svega 2-3 puta u danu, ali ja sam takav panicar i tako me je strah da nesto ne pode po zlu valjda prijasnja islustva + IVF mislim ti sigurno kuzis o cemu pricam. Prosli put mi je izmjeri cerviks 32 mm zavoren T oblika ona se nije uopce uznemiravala i jos je mali guzom sjeo na njega pa ga je to valjda malo skratilo od njegovog pritiska, ali ja evo vec 3 tjedan razmisljam o tome sto ako se skratio sto ako sam se pocela otvarat a ja to ne kuzim sto scenarija vrtim u glavi 🫠
    Sto se tice omeksivaca stavite jedan cep alkoholnog octa u prostor za omeksivac mozete dodati i par kapi etericnog ulja za miris ali ocat vam isto tako omeksava robicu a opet je zdravije za djeciju kozu. 

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

Queen_of_North
    16. Rujan 2022. 11:11

Pozdrav cure!
    Prvo Lavandera, nadam se da si dobro i psihicki i fizicki, zbilja ne znam sto bih ti rekla, citam i pratim razvoj situacije i molim se da bude sve ok. Vjerujem da se i plasis ali si u rukama doktora koji ipak znaju sto je najbolje. Nadam se da ces sto prije izaci i biti kuci sa svojom curicom, i buide sve ok.

Sto se tice deterdzenta, za mog sina sam koristila Nila baby ja mislim, cijenom mi je bio ok i nije imao nikakve reakcije, sigurno sam jednu godinu dana odvajala nasu robu od njegove a onda kad je navrsio godinu dana mi se vise nije dalo, pa perem sve zajedno s nekim drugim deterdzentima. 

Zanima me pogotovo za Split, da li je tko dobio epiduralnu pri vaginalnom porodu? 
    Kada sam ja rađala, bila sam prvo malo otvorena pa kao nemaju anesteziologa, kasnije opet - nije jos dosao, kad sam treci put trazila - e sad je kasno za dobiti, puno ste otvoreni bla bla, iako pouzdano znam od nekih drugih doktora iz Zagreba da se moze epiduralna dobiti i kasnije.
    Splitsko rodiliste nema tu naviku dati epiduralnu niti na zahtjev nego te pustaju tamo da se gubis od bolova , pa da li postoji neka zenica koja je dobila, kako sto... platit cu ako treba  samo da ponovno ne prozivljavam onu muku s prvog poroda.

Ja: 30
    On: 36

2020- Nase prvo sunce ❤️
    7.12.2022.- Iscekujemo nase drugo sunce ❤️

Ajetam
    16. Rujan 2022. 11:13

Salvatore19

Lavendera, drago mi je da je bolje! Vjerujem da lezanje u bolnici ti nije nimalo drago, pogotovo s curkom doma. Bude brzo proslo, i budete opet svi skupa 😊 samo polako. Dobro je da su oprezni u bolnici, i ljubazni.
    Buhtlica, koliko sam cula, te AS za dulje vrijeme nisu toliko sigurne. Mozda da pogledas dal ima ADAC test ta autosjedalica koju si poslala, i koja joj je ocjena. Ako nema ADAC test, osobno ju ne bi kupovala.

Mi cemo vrlo vjerojatno uzet cybex z cloud ipak, bez baze za pocetak, jer planiramo mijenjat auto (muzev sportski mora ici pa-pa, al se jos place za njim, pa cekam da skuzi da nece nista stat u njega i da se oprosti s njim 🤣).

Tako sam ja oplakivala svoj Fiat 500 kad se rodio sin, i isto sam rekla ma stat ce AS kak ne bi, naravno bilo je uzas, daj covjeku vremena, mene i nakon godinu i pol stegne u grlu kad vidim Ficka negdje na cesti🙈🙈🙈

Ozujak 2021. - sinko jedinko
    10.01.2023., stize nam seka

• ribic
    16. Rujan 2022. 11:32

NanaJ

ribic

Ma nemam ih ja puno svega 2-3 puta u danu, ali ja sam takav panicar i tako me je strah da nesto ne pode po zlu valjda prijasnja islustva + IVF mislim ti sigurno kuzis o cemu pricam. Prosli put mi je izmjeri cerviks 32 mm zavoren T oblika ona se nije uopce uznemiravala i jos je mali guzom sjeo na njega pa ga je to valjda malo skratilo od njegovog pritiska, ali ja evo vec 3 tjedan razmisljam o tome sto ako se skratio sto ako sam se pocela otvarat a ja to ne kuzim sto scenarija vrtim u glavi 🫠
    Sto se tice omeksivaca stavite jedan cep alkoholnog octa u prostor za omeksivac mozete dodati i par kapi etericnog ulja za miris ali ocat vam isto tako omeksava robicu a opet je zdravije za djeciju kozu.

Sve kuzim. I jos se pratimo s mpo teme. Skacemo na sve. Evo ja jedva cekam srijedu i pregled da mi pogleda cerviks i veli ta te bh kontrakcije…

Meni zadnje bio 45 mm al mene pak ipak dodatno strah kak je pritisak dve bebe. Pa ono, nikad ne znas… Navodno do 25mm nije alarmantno ali naravno ovisi o doktoru.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

NanaJ
    16. Rujan 2022. 11:40

ribic

NanaJ

ribic

Sve kuzim. I jos se pratimo s mpo teme. Skacemo na sve. Evo ja jedva cekam srijedu i pregled da mi pogleda cerviks i veli ta te bh kontrakcije…

Meni zadnje bio 45 mm al mene pak ipak dodatno strah kak je pritisak dve bebe. Pa ono, nikad ne znas… Navodno do 25mm nije alarmantno ali naravno ovisi o doktoru.

Ja imam za tjedan dana u petak i jedva cekam da dode taj dan, ali kaj mirna sam taj dan i onda opet sve ispocetka i tako 4 tjedna doma pijem zivce muzu 😅😂 mislim da bude moja dr samnom poludila hahahaha
    Joj da ti imas dvije bebice ali cerviks ti je bio top prosli put 🙏🏼 ma to sam i ja citala da je do 25 sve kao ok ali opet luda glava neda mira, a s druge strane si razmisljam pa da je doslo do toga pa valjda bi nesto osjetila da nije ok 🤷🏻‍♀️ a i sad ce se u trecem tromjesjecju pocet i prirodno skracivat tako da citala s tim da smo mi jos i na progesteronu tako da nebi zapravo ni smjelo previse 

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

• Salvatore19
    16. Rujan 2022. 11:55

Ajetam

Salvatore19

Lavendera, drago mi je da je bolje! Vjerujem da lezanje u bolnici ti nije nimalo drago, pogotovo s curkom doma. Bude brzo proslo, i budete opet svi skupa 😊 samo polako. Dobro je da su oprezni u bolnici, i ljubazni.
    Buhtlica, koliko sam cula, te AS za dulje vrijeme nisu toliko sigurne. Mozda da pogledas dal ima ADAC test ta autosjedalica koju si poslala, i koja joj je ocjena. Ako nema ADAC test, osobno ju ne bi kupovala.

Mi cemo vrlo vjerojatno uzet cybex z cloud ipak, bez baze za pocetak, jer planiramo mijenjat auto (muzev sportski mora ici pa-pa, al se jos place za njim, pa cekam da skuzi da nece nista stat u njega i da se oprosti s njim 🤣).

Tako sam ja oplakivala svoj Fiat 500 kad se rodio sin, i isto sam rekla ma stat ce AS kak ne bi, naravno bilo je uzas, daj covjeku vremena, mene i nakon godinu i pol stegne u grlu kad vidim Ficka negdje na cesti🙈🙈🙈

Hahah, da da. Cekam da skuzi sam 🙈 meni je uvijek bio zelja Abarth, al eto... dobro pa nisam ga nikad kupila, jer bi sad i ja morala prodavat haha. Imamo Captura jos u kojeg stane sve, al nije to to za muski ego 🤣 

👱‍♀️ 28god
    🙎‍♂️ 30god
    💙👶 baby V
    18.11.2022. 💙

• klarolina
    16. Rujan 2022. 12:05

Pozdrav cure! Ja uletim ovako povremeno ali škicam što ima kod vas. 
    Lavendera, nadam se da se brzo vraćaš curki doma i da je sve ok. Vjerujem da ovakve situacije pojedu živce i zabrinu kao što malo toga može. 
    Mene su kontrakcije mučile prošli tjedan, 10ak komada u satu ali nije ništa boljelo i kroz sat-dva su same skroz prošle, čula sam se s doktoricom kaže nije ništa zabrinjavajuće, ali svejedno strepim od pregleda sljedeći tjedan jer sam na mirovanju zbog skraćenog cerviksa. Od početka trudnoće sam na 32 mm i ne mrda ni gore ni dolje, nadam se da će još bar 10ak mjeseci tako pa se onda nek slobodno skraćuje (sad sam 23 tjedan). 

A što se tiče opreme, kupili kolica (Cybex balios s lux) i ja prezadovoljna, okretna su i relativno lagana i baš su lijepo upravljiva. Naručili odmah i sjedalicu (cybex cloud Z) i bazu, to stiže sljedeći tjedan. Odlučili se za Cutie cloud krevetić, to bi isto sad nekad požurili uzeti da smo mirni. Komodu za presvlačenje još pojma nemam koju bi. Odjeću i ostale potrepštine uopće ne znam od kud da krenem. 

A ovo za auto mi je poznato, jedan je sportska jurilica a drugi restaurirani oldtimer iz ‘66  na proljeće stiže Volvač a sreća velika što službene možemo koristit koliko god do tad

santina
    16. Rujan 2022. 12:10

Bebica13

Bok, ja sam nova ovdje. Imam dva pitanja.

1. Što mislite o tome da bude na pratnji na porodu vaša majka ili neka druga bliska osoba? Naime, muž nije u mogućnosti biti sa mnom jer ne može niti malo krvi vidjeti, a kamoli da tamo vidi puno toga. Isto tako ima visok tlak i svako "uzbuđenje" se skoro onesvijesti, par put i jest. Pa bih voljela da ide netko u koga imam povjerenja i kao podrška, a to jest majka. Ako će dozvolit.
    2. Registrirala sam se na lilypie.com i sve napravila, ali ne znam koji link da kopiram da se vidi ispod moje objave, jer se samo link vidi. Hvala!

Nikakav problem majka ili neko od povjerenja. Meni su na 1.porodu, jer je bila korona, bili zabranjeni pratioci. Na kraju mi je ruku drzala neka cura sa prakse i to mi je toliko znacilo. Nazalost ne znam kak se zove, nit imam kontakt, a bas bih voljela da joj nekako mogu dati do znanja. Stvarno mi je to mnogo znacilo u najgorim momentima.
    A gdje nece biti jos olaksavajuce kad je majka. Mozda budes i sigurnija sa njom, nego sa suprugom. Jer majka je majka. Ja se uvijek njoj vracam. 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.