Kad vidim koliko ste već pripremljene, počne me hvatati panika 😂 ali, dobro termin je 30.1. Pa se nadam se mi neće vrijeme pobjeći..
.
Ja neću kupovati komodu za presvlačenje, nego na svoju staviti onu podlogu samo, naljepiti onom čičak trakom. Tako je frendica napravila i super je poslužilo.
.
Za strije isto mažem Bio oil, imam i bademovo ulje obično. Mažem jednom do dva put dnevno guzu, trbuh i grudi. Za sada ništa ali nije mi se još ništa puno rastegnulo.
.
Bila sam na pregledu, curica je super ima 370g, sve je uzela sebi, ja sam se u mjesec dana 30dkg zdebljala.. Normalno jedem, nemam neke cravings.. Doktorica je rekla da što se nje tiče pošto je beba dobro i raste da nije toliko bitno da se ja debljam, da ima vremena. Od početka trudnoće sam uhvatila 3 kg. Mislila sam da će prigovarat kad sam se izvagala, ali ništa.. Pretpostavljam da je to onda sve ok.
Evo šefice, uspjeli smo uhvatiti prstić
https://ibb.co/nwTLYZg
.
31 👩❤️👨 33 TTC od 1.2019.
🙋🏼♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
👱🏼♂️ astenozoospermia (>10%)
🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
[/url
Ivana.sJa koristim bio oil (za trbuh, donji dio leda i sise), a melem mama kremu za noge i guzu jer tu vec imam strije od prije (od puberteta). Zasad ih nemam novih (iako ogroman trbuh) ali doslovno mame znaju popucat zadnjih tjedan dana pred porod tak da ono 🤦♀️
RazigranaMi cemo kupit vrece i izbjegavat bilo kakve posteljine, jastuke i sl. u kreveticima dok su mali.
Ma nemas ogroman kao sto pricas pa slala si slikice bas je lipo taman
Haha, raste iz dana u dan😂
https://ibb.co/wLX8jxJ
😍 Pa u tebe su ipak blizanci, lijepo ti stoje 😘
31 👩❤️👨 33 TTC od 1.2019.
🙋🏼♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
👱🏼♂️ astenozoospermia (>10%)
🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
[/url
Iness i Jlo Super za preglede. A mali prstic mi je🔝😂😂😂
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Pozdrav cure!
Prvo Lavandera, nadam se da si dobro i psihicki i fizicki, zbilja ne znam sto bih ti rekla, citam i pratim razvoj situacije i molim se da bude sve ok. Vjerujem da se i plasis ali si u rukama doktora koji ipak znaju sto je najbolje. Nadam se da ces sto prije izaci i biti kuci sa svojom curicom, i buide sve ok.
Sto se tice deterdzenta, za mog sina sam koristila Nila baby ja mislim, cijenom mi je bio ok i nije imao nikakve reakcije, sigurno sam jednu godinu dana odvajala nasu robu od njegove a onda kad je navrsio godinu dana mi se vise nije dalo, pa perem sve zajedno s nekim drugim deterdzentima.
Zanima me pogotovo za Split, da li je tko dobio epiduralnu pri vaginalnom porodu?
Kada sam ja rađala, bila sam prvo malo otvorena pa kao nemaju anesteziologa, kasnije opet - nije jos dosao, kad sam treci put trazila - e sad je kasno za dobiti, puno ste otvoreni bla bla, iako pouzdano znam od nekih drugih doktora iz Zagreba da se moze epiduralna dobiti i kasnije.
Splitsko rodiliste nema tu naviku dati epiduralnu niti na zahtjev nego te pustaju tamo da se gubis od bolova, pa da li postoji neka zenica koja je dobila, kako sto… platit cu ako treba
samo da ponovno ne prozivljavam onu muku s prvog poroda.
Ja nisam ali mi je dobila prijateljica preko dobre veze epiduralnu, ali bilo joj je užasno, anesteziolog je krivo centrira iglu pa joj se oduzela desna noga, bas su se svi pripali, i to joj je potrajalo 2-3 dana, nije uopće mogla hodat..rekla je da nebi nikad vise..
4.08.2019 baby girl👶
1/2021 blighted ovum
25.11.2022. baby boy👶
Šta se tiče praška za robu, sa prvom bebom sam koristila Ariel baby tekući, i uvik stavila dodatno ispiranje, nije nikad imala problema sa kožom, tako ću i sad..
BH kontrakcije sam u prvoj trudnoci imala baš cesto, ali trajale bi kratko, rekli su mi da je to ok dok nemam jace bolove..u ovoj mi se još nisu javile.
4.08.2019 baby girl👶
1/2021 blighted ovum
25.11.2022. baby boy👶
.
Ajme meni kao da nesto isijava dolje kroz rodnicu, kao da mala stisce nesto dolje. Ima jos tko takve tegobe?
Da, ja. Nekad kao da struja proleti ili kratki brzi ubod iglom, a nekad kao neko titranje ili osjećaj težine (jel to ono što po netu nazivaju lightning crotch?) A mirujem zbog kratkog cerviksa i bome mi nije svejedno. U utorak je pregled pa ću pitati doktoricu.
Mene je i u prvoj tako, al ne mogu se sjetiti jel to vec kasnije. Ja bi rekla da to mala udari po grlicu maternice i otud ta munjevita bol. Kao da netko ubode nozem, ali naravno da u tom trenu pomislimo uvijek da se nesto dolje događa 😬
Jedva cekam pregled da cujem da je sve armirano dolje i idemo dalje 😂
Ja nisam imala mira i guglala, al da navodno je najviše živaca koncentrirano tamo i ako beba zvekne negdje oko cerviksa onda bude ta brza nagla bol koja se širi u rodnicu. Al ok, nije to strašno bolno, više boli psihuma joj živim od pregleda do pregleda i molim da kaže da se nije ništa više skratilo. Rekla mi je zadnji put ako se skrati onda bude samo krevet wc, ak ostane kako je onda ću moći lagano sve al bez napora prevelikih.
A ovo sam i ja osjetila, tezina i nezgodni udarci dole, malac dosta lupa u zadnje vrijeme. I bome su mi njegova migoljenja povremeno postala nelagodna, veceras kao da ostrim predmetom nesto izvodi unutra 😅🤣🤣🤣 i jutros samo neka okretanja, znaci pre komicno na momente, kao da se ne moze namjestit pa nema mira. Ali najgori mi je taj blagi pritisak kad hodam, sve vise i vise se osjeti. Pregled mi je za par dana pa cemo sve vidjet, ali mislim da je on samo zivahan i narastao je (tezi vec) pa to tako mora bit. 😊🤷🏼♀️
Enivej, ja nisam jos ni blizu spremanja rucnika i svih potrepstina za rodiliste, ima vremena. Sta se posteljine, deka i sl tice, takve stvari sam podijelila onima koji su me pitali sta ce kupiti, da mi ne uzimaju nepotrebne stvari... To je za prvu ruku, dalje cemo lakse.
J_Lo pre slatko! 👆🏻😍 Ti si ono kod Marusicke?
33 god. 🙋🏻♀️
41 god. 🙋🏻
👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵
Kad vidim koliko ste već pripremljene, počne me hvatati panika 😂 ali, dobro termin je 30.1. Pa se nadam se mi neće vrijeme pobjeći..
.
Ja neću kupovati komodu za presvlačenje, nego na svoju staviti onu podlogu samo, naljepiti onom čičak trakom. Tako je frendica napravila i super je poslužilo.
.
Za strije isto mažem Bio oil, imam i bademovo ulje obično. Mažem jednom do dva put dnevno guzu, trbuh i grudi. Za sada ništa ali nije mi se još ništa puno rastegnulo.
.
Bila sam na pregledu, curica je super ima 370g, sve je uzela sebi, ja sam se u mjesec dana 30dkg zdebljala.. Normalno jedem, nemam neke cravings.. Doktorica je rekla da što se nje tiče pošto je beba dobro i raste da nije toliko bitno da se ja debljam, da ima vremena. Od početka trudnoće sam uhvatila 3 kg. Mislila sam da će prigovarat kad sam se izvagala, ali ništa.. Pretpostavljam da je to onda sve ok.
.
Ma stignut ces sve... Ja sam 19.12 i panicar sam i onda sve kupujem puno prije😂😂 doslovno sve imamo samo sljedeci tjedan u potragu za kadicom, a malo cu i skoknut u dm (po navici)
Prstic je 🔝🔝🔝❤❤❤ bas si me raznjezila haha
Ja: 29 (lawyer) On: 30 (manager)
👰♀️🤵♂️: 8.10.2022.
Radimo na bebi od 11/22
Nifty ✔️ Dolazi djevojcica 🎀
✨️29.9✨️
.
.
.
.
Ma stignut ces sve… Ja sam 19.12 i panicar sam i onda sve kupujem puno prije😂😂 doslovno sve imamo samo sljedeci tjedan u potragu za kadicom, a malo cu i skoknut u dm (po navici)
Prstic je 🔝🔝🔝❤❤❤ bas si me raznjezila haha
Da stigne se sve, ja spremam samo zato sto postoji velika ali bas velika vjerojatnost da cu zavrsiti u bolnici. A to je nesto sto zelim sama odraditi. Oprala sam svu robu, i polako pripremam ostatak. Slagati cu robu nakon krecenja. I tako ovaj vikend je radni, krecenje dnevne 😁
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
.
.
.
.
Moja mala se zadnji put na pregledu hvatala za glavu.😂😂
A dobra si samo 3 kg,ja dobila već 5 kg…
03/22 1. Ivf rekovelle,cetrotide,decapeptyl)19.03.ET -2 petodnevni❌,smrznuto ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
13.05. FET -2 🐧🐧(estrofem)1.Beta 547 ,2.Beta1440-14dnt,stiže nam curka💓
30.01.23. 👶🏼💖
Ribice preslatka si i neka se vidi moramo bit ponosne okruglice❤️❤️❤️Evo curke ja kad sam rodila prvo dobila sam epiduralnu ne znam kako niti se sjecam davno je bilo uglavnom koga god sad pitam rijetko ko je dobije u Splitu
12.5.+
Dvojajcani blizanci
Sortiraj odgovore
Najstariji