Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ajetam
    15. Rujan 2022. 15:07

ribic

Ajetam

A ja sad praznim cca jednom tjedno, kad ide smece, a 4-5 pelena dnevno mijenjamo, a kazeta nam traje 3 tjedna cca. Tri kom su nekih 240 kn, a meni su te tri dovoljne za preko dva mj, stane dosta u kantu jer ih napravi kao u male kobasice :-))

A jel se mogu “zafrknut” dve pelene odjednom ili jedna po jedna?

Mogu nekad i ja zaboravim na prematalici pa obje odjednom bacim, ali mislim da ti svakako isto prostora zauzme, ja uvijek uz pelenu bacim i vatice i sve nusproizvode, nekad i praznu kremu🙈 

Ozujak 2021. - sinko jedinko
    10.01.2023., stize nam seka

Magnolija28
    15. Rujan 2022. 15:09

Ja sam 30.-ti tjedan i dalje pijem utrogestar 2x2

• ribic
    15. Rujan 2022. 15:33

A jel netko gledao one koseve koji nemaju te kazete/vrecice? Jesu u startu skuplji al onda nema kupovine tih vrecica vise

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

J_Lo
    15. Rujan 2022. 15:49

Tina0409

J_Lo

Hvala cure na preporukama, bacam se na googlanje. 😁
    Ja isto tek počinjem s pripremama. Dosta sam toga dobila od sestre i prijateljice koja je nedavno rodila, a ostatak ću pohvatati . A i mi tek sad idemo renovirati kupaonu 🤦🤦😂 nadam se da ćemo stići sve do 30.1.

Bas neki dan te se sjetila da vidim kako si…mi se pratimo u stopu…i mi imamo renovaciju kupaonice prije dolaska bebe,pa ću tek onda u pripremu sobice…imamo još i vremena…ja spavam s trudničkim jastukom..jedino mi vise pase desni bok,a znam da je preporuku lijevi..😏

Heej tu si :)
    Imamo vremena da, nama će bebica i tako prvo s nama, za sobu imamo vremena o ho ho 😂
    Ja najviše volim ležat na leđima pa se mučim i tako i takk s tim spavanjem na boku. Mislim da će ne jastuk spasiti :) 

31 👩‍❤️‍👨 33 TTC od 1.2019.
    🙋🏼‍♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
    👱🏼‍♂️ astenozoospermia (>10%)
    🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
    Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
    [/url

J_Lo
    15. Rujan 2022. 15:50

Kokili

J_Lo

Ima li ko iskustva s ispunjavanjem plana poroda?
    Našla sam obrazac na internetu za plan poroda, koji planiram ispuniti. Zanima me je li ga već netko ispunjavao, ima li tko iskustva? Na što obratiti pažnju?
    Također, planira li netko donirati pupkovinu u Zakladu Ana Rukavina u banku pupkovine?
    Muž i ja smo odlučili donirati, ali ne mogu naći info kako ide procedura za KBC Split, a vidim da imaju ugovor sa Zakladom.

Isto planiram darovat maticne stanice, na stranici zaklade sam si isprintala i ispunila obrasce-poneses ih sa sobom na porod jer doktor isto nesto ispunjava. Sranje je ako rodis za vikend-onda ne uzimaju jer vikendom nema prijevoz za zagreb 😥

Ja sam isto skinula obrazac. Znači nema nikakve procedure /najave nego samo ponijeti sa sobom.. Hvala ti na info :)
    A baš sranje, nadam se da nas neće uhvatiti vikend

🙋🏼‍♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
    🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
    [/url

J_Lo
    15. Rujan 2022. 15:59

ribic

J_Lo

Našla sam obrazac na internetu za plan poroda, koji planiram ispuniti. Zanima me je li ga već netko ispunjavao, ima li tko iskustva? Na što obratiti pažnju?
    Također, planira li netko donirati pupkovinu u Zakladu Ana Rukavina u banku pupkovine?
    Muž i ja smo odlučili donirati, ali ne mogu naći info kako ide procedura za KBC Split, a vidim da imaju ugovor sa Zakladom.

Mi htjeli donirat al s blizancima ne postoji ta mogucnost.

Sto se tice plana poroda - naj frendica mi babica tako da o tome nisam nikad ni razmisljala jer porod je sve samo ne nesto sto mozes kontrolirat i milijun stvari u svakoj sec mogu otici po krivu. Prepustam se osoblju i to je to.

Ma prepuštam se i ja, ne mislim se praviti tamo pametna, ali neke ću postupke unaprijed odbiti.
    Ako pođe po krivu/ po zlu ne daj bože, i tako ne vrijedi ništa, što je i naznačeno u samom planu.

[/url

J_Lo
    15. Rujan 2022. 16:04

BlairWaldorf

J_Lo

Koja je procedura za banku pupkovine ? Uh pričamo o poprilično osjetljivom "materijalu" koji se može zloupotrijebiti mislim nisam paničar neki niti teoretičar zavjere ali…

Zato i je na roditeljima da se informiraju i odluče sami za sebe. Mi iskreno ne vidimo razloga zašto ne donirati. Smatram da je zaklada prilično transparentna, i da je bolje donirati nego pustiti da postane medicinski otpad, a nekome možda nekad bude od pomoći. 

[/url

• leptirić007
    15. Rujan 2022. 16:26

ja sam isto gledala za pupčanu vrpcu, ali sam više razmišljala o pohrani matičnih stanica jednog dana za dijete...a bome razmišljala sam i o doniranju u zakladu....u svakom slučaju nešto od toga budemo odradili sigurno.... nego curke vi koje ćete roditi tamo negdje u siječnju....jeste već što od opreme nabavljale? 

• ribic
    15. Rujan 2022. 16:36

leptirić007

ja sam isto gledala za pupčanu vrpcu, ali sam više razmišljala o pohrani matičnih stanica jednog dana za dijete…a bome razmišljala sam i o doniranju u zakladu….u svakom slučaju nešto od toga budemo odradili sigurno…. nego curke vi koje ćete roditi tamo negdje u siječnju….jeste već što od opreme nabavljale?

S tim da ako ide na osobnu pohranu ne znam da li si svjesna da iste vrlo vjerojatno nece moci (ne daj Boze da treba) pomoci tom djetetu vec vasoj drugoj djeci (ako ih imate ili ce imati) ili vama.
    https://www.kbc-zagreb.hr/banka-krvi-iz-pupkovine-za-osobne-potrebe.aspx

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• leptirić007
    15. Rujan 2022. 16:39

ribic

leptirić007

ja sam isto gledala za pupčanu vrpcu, ali sam više razmišljala o pohrani matičnih stanica jednog dana za dijete…a bome razmišljala sam i o doniranju u zakladu….u svakom slučaju nešto od toga budemo odradili sigurno…. nego curke vi koje ćete roditi tamo negdje u siječnju….jeste već što od opreme nabavljale?

S tim da ako ide na osobnu pohranu ne znam da li si svjesna da iste vrlo vjerojatno nece moci (ne daj Boze da treba) pomoci tom djetetu vec vasoj drugoj djeci (ako ih imate ili ce imati) ili vama.
    https://www.kbc-zagreb.hr/banka-krvi-iz-pupkovine-za-osobne-potrebe.aspx

je, sve znam....proučavala sam to na veliko još prije neg sam uopće razmišljala o samoj trudnoći....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.