Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lusika
    14. Ožujak 2022. 20:09

Kokili

A da ne krenem pricati o zedi i odlasku na wc svako malo, strasno 🤣

Meni se pocele javljati mucnine...u prvoj trudnoci sam do 17 tjedna povracala i bilo mi je uzas, a glad prisutna...nadam se da sada nece tako biti 

Želimbiti mama
    15. Ožujak 2022. 07:34

MalaMagla

Ispričavam se, nisam vidjela da ste pisale prije 😂
    Drago mi je da si čula srce i da je sve u redu ❤️ nadam se da će tako i ostati

Hvala od srca ,drago mi je da je i tvoj prošao odlično.
    U trenutnoj sam fazi gladi,konstantnog umora,napuhanost popraćena plinovima me baš baš muči. Što se tiče mučnine i povraćanja za sad ništa pretjerano zna mi u toku dana doć osjećaj povraćanja i mučnine ali čim se umirim prođe.

Vilmica
    15. Ožujak 2022. 10:46

MalaMagla

Evo da javim kako je bilo na prvom ultrazvuku. Vidjela se GV i ŽV kao i plod. Vidjelo se i nekakvo treperenje na ekranu što je doktorica rekla da bi moglo biti srce ali nije sigurna jer je još rano. CRL 0.38 cm, što me stavlja na 5+6 danas. Termin 8.11 😍🥰
    Želimbiti mama, kako je tebi prošao ultrazvuk?

Cestitke na dobrom pregledu i samo neka se tako nastavi!! :) vjerujem da se sada lakse dise..

• Kokili
    15. Ožujak 2022. 14:33

MalaMagla

Nadam se da uskoro čitamo o još dobrih pregleda 🥰
    Meni su se počele javljati mučnine, najčešće ujutro, ali bude i kroz cijeli dan. Većina stvari mi nije više fina, jedino što me baš privlači su mandarine i naranče i slanac. Sve ostalo se natjeram jesti, ali nije baš da uživam. Mislila sam prije da sam bila umorna. Ovo sad nije normalno. Spavam oko 8 sati po noći, i nakon što dođem doma s posla, odspavam još dva sata. Doslovno na pola smjene mi se oči zatvaraju i moram nešto raditi da me umor ne obuzme totalno. Hvala Bogu, radim 5.5 h na dan, tako da imam vremena odmoriti.
    Grčevi kao menstrualni su prestali, što me ne veseli jer ne pomislim 50x na dan da nešto nije u redu 😂🙈

Jeste već nekom rekli za trudnoću? Ako da, kome?

Ja sam rekla decku cim sam sa testom izasla iz kupaonice prije 2 tjedna, sinoc prijateljici. Cekam 1 pregled da kazemo starcima.. nekako mi je prerano jer uvijek mislim sto ako se nesto dogodi, veselis se prerano 🤔 kad vi mislite objavit vijesti?

34 ♏👩‍🦰,34♉🧔
    Pokusaji od 10/20
    4.11.2022. Curica ❤
    ⏸ 9.9.

Vilmica
    15. Ožujak 2022. 14:44

Kokili

MalaMagla

Nadam se da uskoro čitamo o još dobrih pregleda 🥰
    Meni su se počele javljati mučnine, najčešće ujutro, ali bude i kroz cijeli dan. Većina stvari mi nije više fina, jedino što me baš privlači su mandarine i naranče i slanac. Sve ostalo se natjeram jesti, ali nije baš da uživam. Mislila sam prije da sam bila umorna. Ovo sad nije normalno. Spavam oko 8 sati po noći, i nakon što dođem doma s posla, odspavam još dva sata. Doslovno na pola smjene mi se oči zatvaraju i moram nešto raditi da me umor ne obuzme totalno. Hvala Bogu, radim 5.5 h na dan, tako da imam vremena odmoriti.
    Grčevi kao menstrualni su prestali, što me ne veseli jer ne pomislim 50x na dan da nešto nije u redu 😂🙈

Jeste već nekom rekli za trudnoću? Ako da, kome?

Ja sam rekla decku cim sam sa testom izasla iz kupaonice prije 2 tjedna, sinoc prijateljici. Cekam 1 pregled da kazemo starcima.. nekako mi je prerano jer uvijek mislim sto ako se nesto dogodi, veselis se prerano 🤔 kad vi mislite objavit vijesti?

Nakon sto vidimo da je sve u redu, kuca srce i znamo termin, reci cemo mojim i suprugovim roditeljima. Ostalima kada prodje prvo tromjesjecje. 
    Cure koje ste obavile preglede, jeste dobile pretrage (vadjenje krvi..) koje trebate obaviti do slijedeceg pregleda?

Vilmica
    16. Ožujak 2022. 15:09

MalaMagla

Mi ćemo najužoj obitelji reći sad za vikend, a ostalima nakon prvog tromjesečja. Ja sam rekla jednoj prijateljici, a muž baš jako želi reći najbližim prijateljima, tako da će i njima objaviti uskoro.
    Sto se tice pretraga, med.sestra mi je dala uputnice za krv i urinokulturu i rekla da to obavim prije nego što dođem na prvi pregled kod njih. Kad mi bude prvi pregled bit ću 8+6 tako da je valjda htjela da to obavim prije

Nije uopce losa ideja sa nalazima doci na 1.pregled! Kako ste, drage trudnice? Cime kratite dane do prvog ili slijedeceg pregleda?

• lusika
    16. Ožujak 2022. 16:24

Drage trudnice, imate li kakvih simptoma, ja vec par dana imam uzasne mucnine i vec mi se pojavio osjecaj gađenja  na neke mirise ( kave, kapule, mesa...) nadala sam se da ce me to u ovoj trudnoci zaobici ali nije..

• lusika
    17. Ožujak 2022. 11:51

Za sada mi jos pamuzu naranče i naranđin sok, krekere nisam provala, hvala na savjetu... da kazu ako su mucnine da je trudnoca u redu hahahah jedino je to pozitivno...s prvim mi je jos gore bilo pa me sve napalo i 2 hematoma, prerano otvaranje i trudovi i na kraju porod na vakum...

Vilmica
    17. Ožujak 2022. 12:14

lusika

Za sada mi jos pamuzu naranče i naranđin sok, krekere nisam provala, hvala na savjetu… da kazu ako su mucnine da je trudnoca u redu hahahah jedino je to pozitivno…s prvim mi je jos gore bilo pa me sve napalo i 2 hematoma, prerano otvaranje i trudovi i na kraju porod na vakum…

Jao, svaka ti cast sto si prosla i na hrabrosti za drugu trudnocu!! Nadam se da ce ti ovog puta puta puno lakse i mirnije sve proci. Ja vec sad (zbog teskog poroda i oporavka) imam uzasan strah od slijedeceg. 

• lusika
    17. Ožujak 2022. 13:41

Na kraju je s bebom bilo hvala bogu sve u redu, vakum je dobro izveden, nismo imali posljedica...sada je vec velik decko sa 3 i pol godine...sve se to brzo zaboravi, ali bas me ova mucnina vratila u to stanje...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.