Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Satsuke
    18. Srpanj 2022. 10:04

Queen_of_North

Jutro svima!
    Danas sam 19 + 5. Od jucer sam pocela ucestalo mokriti te osjecala bih bol u donjem dijelu trbuha koja bi se projektirala i na kriza. Medjutim, od dana me uz to muci i probava, ne znam jel to simptom toga ili nevezano uz to. Svakako pijem caj od brusnice, a moja ginekologica otvara popodne, imate li kakav savjet do tada?

Draga Queen, meni je ginekologinja rekla da su problemi s probavom/plinovima i sl lako moguće uzročnik tih bolova u trbuhu. A bol u leđima je nekako normalna za ovaj stadij trudnoće.🤷‍♀️

Mene odjednom me sve od hrane počelo smetat, nema veze jel zdravo, kuhano ili ne, stalno ti neki plinovi i probavne zezancije. Pijem jaaaako puno vode i popijem tu i tamo Linex te odvježbam prenatal yogu pa je bolje. Na svim razinama☺️

Zagreb, 32g.
    🍼🐣Očekivani termin 1.12.

Queen_of_North
    18. Srpanj 2022. 10:16

Satsuke

Queen_of_North

Jutro svima!
    Danas sam 19 + 5. Od jucer sam pocela ucestalo mokriti te osjecala bih bol u donjem dijelu trbuha koja bi se projektirala i na kriza. Medjutim, od dana me uz to muci i probava, ne znam jel to simptom toga ili nevezano uz to. Svakako pijem caj od brusnice, a moja ginekologica otvara popodne, imate li kakav savjet do tada?

Draga Queen, meni je ginekologinja rekla da su problemi s probavom/plinovima i sl lako moguće uzročnik tih bolova u trbuhu. A bol u leđima je nekako normalna za ovaj stadij trudnoće.🤷‍♀️

Mene odjednom me sve od hrane počelo smetat, nema veze jel zdravo, kuhano ili ne, stalno ti neki plinovi i probavne zezancije. Pijem jaaaako puno vode i popijem tu i tamo Linex te odvježbam prenatal yogu pa je bolje. Na svim razinama☺️

Hvala ti na odgovoru. Nekako mislim da mozda imam upalu mjehura, pa bolje mi je nesto popiti za to...
    A plinovi i sve to su mi poznati, kako koji dan bude....
    Bas sam poslala mail ginekologici iako radi popodne, medjutim odmah mi odbilo mail da joj je posta prepuna. A na telefon se javljaju svako prijestupne. Joj ti socijalni ginekolozi... grrr
    A sto se tice probave, za sada imam redovnu probavu, nastojim se hraniti zdravo, secer rijetko kad konzumiram. Vecinom mi se prehrana sastoji od ribe, meso, voce i povrce. Vidjet cu kako ce biti kako napreduje trudnoca vec, ti zastoji se znaju pojavljivati kako beba raste i sve okolo pritisce.

Vidim da imamo termin s nekoliko dana razmaka. Da li ti osjecas bebu? Ne znam jel ti ovo prva trudnoca ili..?

Ja: 30
    On: 36

2020- Nase prvo sunce ❤️
    7.12.2022.- Iscekujemo nase drugo sunce ❤️

Lonmi
    18. Srpanj 2022. 10:21

Cure, nadam se da ste sve dobro 😊. Kako vrijeme leti, vec nas je puno na polovici, a neke su ju i prosle, kao da sam se jucer ovdje javila 😊🥰
    Bolovi su normalni, svakakvi. I ja se cesto zabrinem pa pitam. Mene najcesce boli s desne strane, kao oko jajnika i siri se nekud iza, a s lijeve strane me boli neka kost iznad guze, to me i lani boljelo s prvom curicom, prestalo je po porodu. 
    Mame male djece, trbusi rastu, kako ste sa saginjanem, podizanjem? Meni sve teze, osjecam tezinu kad ju dizem iz cucnja, a onda ne znam di da ju stavim, jedino ju s boka mogu nositi, a ne pase mi. Najgore mi je kad ne zaspi pa ju moram nositi u onom lezecem polozaju, jednostavno ju nemam di drzati osim gore na trbuhu 😂
    Netko je nedavno komentirao iscjedak, ja sam se danas probudila i bilo ga sve puno, ima dana kad ga vise, ima dana kad ga skoro nema. 

Queen_of_North
    18. Srpanj 2022. 10:26

Lonmi

Cure, nadam se da ste sve dobro 😊. Kako vrijeme leti, vec nas je puno na polovici, a neke su ju i prosle, kao da sam se jucer ovdje javila 😊🥰
    Bolovi su normalni, svakakvi. I ja se cesto zabrinem pa pitam. Mene najcesce boli s desne strane, kao oko jajnika i siri se nekud iza, a s lijeve strane me boli neka kost iznad guze, to me i lani boljelo s prvom curicom, prestalo je po porodu.
    Mame male djece, trbusi rastu, kako ste sa saginjanem, podizanjem? Meni sve teze, osjecam tezinu kad ju dizem iz cucnja, a onda ne znam di da ju stavim, jedino ju s boka mogu nositi, a ne pase mi. Najgore mi je kad ne zaspi pa ju moram nositi u onom lezecem polozaju, jednostavno ju nemam di drzati osim gore na trbuhu 😂
    Netko je nedavno komentirao iscjedak, ja sam se danas probudila i bilo ga sve puno, ima dana kad ga vise, ima dana kad ga skoro nema.

S iscjetkom kao da ja pisem, kako koji dan.. neki put bude ga bas puno, neki put jako malo, neki put ne uopce. Mislim da sve dok je normalne boje i bez nekog mirisa, da je to sve ok.
    Sto se tice dizanja bebača, nastojim svog sto manje dizati  Nosim ga i dalje, ali nekako manje. I kada ga nosim, bude samo na boku, ali kazem sve drugo pokusavam osim nošenja. Mene je najvise strah da me ne ozljedi nogicom u trbuh dok ga nosim, ili recimo dok spava s nama, posto je nemirni spavač, onda bas cuvam trbuh koliko mogu.

2020- Nase prvo sunce ❤️

Queen_of_North
    18. Srpanj 2022. 10:28

Zaboravih napisati,  vidim da smo negdje na polovici trudnoce, da li ste doznale spol, i ako da, kada?
    Zadnji put nismo mogli jer se beba skrivala , ali nadam se na iducem pregledu s 20 tjedana.

2020- Nase prvo sunce ❤️

• leptirić007
    18. Srpanj 2022. 10:52

snowwhite1410

Cure jutro 😁dali vama ide krv iz nosa ? Meni u zadnje vrijeme ide sinoć mi je samo odjednom počeo nos krvariti

meni ne krvari iz nosa....ali zato pri puhanju nosa mi redovno bude sukrvica i krv....to sepočelo događati unutar zadnjih 10 dana....ali koliko sam čitala to je normalno zbog povećanja količine krvi u tijelu i pritiska, pa onda male žile lakše pucaju... 

snowwhite1410
    18. Srpanj 2022. 11:24

leptirić007

snowwhite1410

Cure jutro 😁dali vama ide krv iz nosa ? Meni u zadnje vrijeme ide sinoć mi je samo odjednom počeo nos krvariti

meni ne krvari iz nosa….ali zato pri puhanju nosa mi redovno bude sukrvica i krv….to sepočelo događati unutar zadnjih 10 dana….ali koliko sam čitala to je normalno zbog povećanja količine krvi u tijelu i pritiska, pa onda male žile lakše pucaju…

leptirić007 i meni isto tako i čitala sam da je normalno ali eto uvijek se zabrinem jer da nisam trudna onda bi me brinulo još više ali baš smeta 😩mene je prekasno probolo ispod grudi jako s lijeve strane toliko da sam se probudila i onda razmišljam koliko još boli moramo proći i sada smo na pola mi smo sve tu u par dana razlika s terminom 🤰 ja imam pregled u srijedu i mislim da će mi onda reći spol 💙💓 jer ulazim u 22 tjedan 🙈to će tako brzo proći kako vrijeme ide razmišljam o porodu i strah me mislim da će mi biti veći strah kada dođe taj trenutak ili ću jedva čekat da rodim ne znam ovo mi je prva bebica veselim se i jedva čekam a u isto vrijeme se i brinem 

Mar'ca🌺
    18. Srpanj 2022. 12:19

snowwhite1410

Da da, išla je meni u početku, sve je to normalno zbog hormona. Bez brige. 😊

👩 29
    👨 29
    U braku 8/21 👰🤵
    Prenatalne Novalac od 2/22 🌺
    Papa, UZV i pregled - 9/21 - sve uredno ✔️
    ZM - 28.1.
    ➕ 5.3. ❤️👶
    11.3. - prvi pregled ❤️
    ❤️ 21.3. 💞 čujemo srčeko. 🥰
    🤰👶🏻 4.11. ❤️ termin poroda 🥰
    ➡️ Sljedeći pregled: 20.7. 😊
    🔜❤️🌺👶🏻 Baby girl. 🥰

Mar'ca🌺
    18. Srpanj 2022. 12:21

Queen_of_North

Zaboravih napisati, vidim da smo negdje na polovici trudnoce, da li ste doznale spol, i ako da, kada?
    Zadnji put nismo mogli jer se beba skrivala, ali nadam se na iducem pregledu s 20 tjedana.

Mi smo saznali s  20 tjedana.. 😊 ali puno ovisi hoće li se beba pokazati. 😊😊🤭

👩 29
    👨 29
    U braku 8/21 👰🤵
    Prenatalne Novalac od 2/22 🌺
    Papa, UZV i pregled - 9/21 - sve uredno ✔️
    ZM - 28.1.
    ➕ 5.3. ❤️👶
    11.3. - prvi pregled ❤️
    ❤️ 21.3. 💞 čujemo srčeko. 🥰
    🤰👶🏻 4.11. ❤️ termin poroda 🥰
    ➡️ Sljedeći pregled: 20.7. 😊
    🔜❤️🌺👶🏻 Baby girl. 🥰

Lavendera
    18. Srpanj 2022. 12:31

Pozdrav cure i evo mi se javljamo s pregleda☺️
    Sve u redu s bebicom, i stize nam jos jedna curka🥰❤️
    Danas 20+1 pa evo zagazila u drugu polovicu trudnoce.
    Sto se tice saznavanja spola, evo danas saznali, prosli put je curka spavala i imala prekrizene nogice pa dr nije mogla vidjeti. Danas se fino vidjelo pa evo, jos jedna curica na popisu☺️ Muz je bio na pregledu opet jer prosli put nismo spol saznali, bio je odusevljen jer je sad puno bolje sve vidio na uzv i dr mu je objasnila sve, a i radili smo anomaly scan pa je pregled duze i trajao.
    Ja sam u odnosu na prosli pregled dobila 3kg, pa mi je dr rekla da moram stat, na sto sam ostala pomalo iznenadena jer sam do sad bila u minusu i tek sam sad zapravo na nuli od pocetka trudnoce! Ne jedem nista pretjerano puno, kad sam gladna pojedem koliko me trazi, najcesce to ni nisu veliki obroci sto mi muz govori da jedem ko vrabac, a meni bas odgovara tako po malo i cesce (sto bi zapravo i trebalo). Ne jedem ni previse slatkog, niti nezdravog, jer kuham svaki dan s obzirom da sam na komplikacijama, a i zbog male gledam da ima svaki dan kuhane obroke. Tako da evo, ne znam, dal je 3kg stvarno puno?? U prvoj trudnoci sam sveukupno dobila 13.5kg na sto je dr rekla da je idealno. I da bi tako trebala i sad dobiti i da cu vjerojatno dobiti ali da malo usporim sa tim kg 🙄
    Lonmi, nasa curka ce u listopadu 2 godine. Nosa se jos uvijek, ne kao prije ali dode joj faza kad se zeli maziti i nositi,  ali tu upregne muz a ne ja, barem nosanje.  Gledam izbjegavati koliko god mogu, ali kad zaspi u njihaljci koju obozava ili kad treba u hranilicu ili u/van auta onda gledam iz cucnja ili kad ju vadim iz sjedalice iz auta odma ju spustim. Sve je teze ali evo, gledam sto vise misliti i na drugu bebicu koliko god da mi je prva curka maza🥰
    A iscjedak, danima ga nema, onda danima svako malo mogu mijenjati donji ves. Izbjegavam nekako uloske, nisam im bas sklona premda je dr rekla da ih mogu slobodno nositi bez straha da cu dobiti gljivice ili nesto. Vise sam sklonija tome da cu mijenjati cesto donji ves nego uloske ljepiti. 
    Nadam se da ste sve dobro kao i vase bebice☺️☺️

10/2020.💖
    11/2022.💖
    11/2024.💙
    02/2024. Biokem💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.