Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MalaKata
    21. Studeni 2022. 08:45

Queen_of_North

Lonmi

Cure jel prekomjerna doza probiotika moze biti opasna u trudnoći?
    Pa ja sam zabunom umjesto 1 na dan pila 1 uz antibiotik svakih 12h.
    Ne znam kako sam se toliko zbunila 🤦‍♂️😔, evo jednostavno kako sam njega tako sam i probiotik. Mislim ne mogu ih izvaditi van.
    Naravno da pise da se dnevna doza ne smije prekoraciti.

Ma mislim da nije uopce opasna, dapace, pa i ja sam koristila tako uz antibiotik ili sat poslije uzimanja antibiotika, samo ces imati visd dobrih bakterija sto je super :) a ovo za dnevnu dozu, to moraju napisati da se ograde od potencijalnog predoziranja ali ovo tvoje nije taj slucaj ni priblizno… Kako zub?

Ne može biti opasno, samo probiotik trebas piti u razmaku od 3 sata od antiobiotika, ako piješ skupa, onda antibiotik djeluje i na dobre bakterije iz probiotika. Ovo ne vrijedi jedino ako piješ boulardi. 
    Ima cak jedna studija kojom je dokazano da ako trudnica pije probiotike na kraju trudnoće, da će beba imati manje grčeve. 

Lonmi
    21. Studeni 2022. 08:58

Bas Boulardi pijem. Pa ja ne kuzim kako sam ja umislila da uz svaku tabletu antibiotika popijem probiotik 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
    Lijepo pise 1 kapsula na dan, i magistra je muzu objasnila isto. Sad sam 3 dana po 2 popila. Trudnicki mozak i ovi bolovi...... 
    Nadam se eto zbilja da ne moze ta povecana doza stetiti, ipak u trudnoći treba pripaziti sa tabletama, a pijem jos i taj antibiotik.
    Zub je i dalje bolan, tj. meso oko njega, obraz, uho.... kao da ovaj antibiotik nema efekta. 

Angeleyes
    21. Studeni 2022. 09:53

Kod mene nema pomaka. Sve po starom, iščekujemo i dalje. Hodam po dućanima, kratim vrijeme i odvrćem misli od poroda. Dosta me opušta gledati ove Božićne stvarčice, pogotovo sada. Najveća tegoba mi je i dalje žgaravica, imam osjećaj da mi je cijela težina u prsima zbog nje. 🙈
    ---
    Probiotike sam i ja uzimala, mislim da oni nemaju nikakav utjecaj na trudnoću tako da nema straha.

33 god. 🙋🏻‍♀️
    41 god. 🙋🏻
    👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵

Lonmi
    21. Studeni 2022. 09:59

Angeleyes ja sam zivi dokaz da bolovi u ovom periodu utjecu na mozak 🤦‍♂️
    Jednostavno ne znam kako sam ja umislila da ide probiotik svaki put uz antibiotik 🤷
    Mislila sam cisto da i u tim njegovim sastojcima mozda nema neceg "opasnijeg" ako se uzme veca doza. Ipak bebica dobiva sve putem nas. Imam pregled u srijedu pa cu reci i ginicki. U svakom slucaju uzasno sam smotana i jedva cekam da ovo zavrsi jer ovi bolovi, zub, malo dijete doma.... Gotova sam 😂

• leptirić007
    21. Studeni 2022. 11:02

Lonmi

Angeleyes ja sam zivi dokaz da bolovi u ovom periodu utjecu na mozak 🤦‍♂️
    Jednostavno ne znam kako sam ja umislila da ide probiotik svaki put uz antibiotik 🤷
    Mislila sam cisto da i u tim njegovim sastojcima mozda nema neceg "opasnijeg" ako se uzme veca doza. Ipak bebica dobiva sve putem nas. Imam pregled u srijedu pa cu reci i ginicki. U svakom slucaju uzasno sam smotana i jedva cekam da ovo zavrsi jer ovi bolovi, zub, malo dijete doma…. Gotova sam 😂

Znam da nema puno veze sa tvojim slučajem, ali meni ti je svekrva pričala kad je bila prvi puta trudna tak u nekom 34,35 tjednom joj se upalio zub....i bolio ju nenormalno i bio je za vaditi van....pa joj stomatolog rekao da nikako jer da to potiče trudove i da je još premalo....veli da je umirala od bolove, oni njoj dali nekakav lijekić u zub i dolazila tam svaki dan samo da izdrži još malo dok bu ok za bebu....nakon toga rekli ginekolog i stomatolog sad je ok, izvadili joj zub i ona u roku od dan i pol rodila...držim fige da se bar zub i meso smiri, a i bebica još malo valjda.... 

Martina2020
    21. Studeni 2022. 11:09

Lonmi podrška ✌️ ti si u niskom startu, jos malo 😊 pojedes ljutu kobasicu sad kad krene advent i rađaona 😉❤️ vele da stvarno ima ucinka ljuta hrana, pa tko zna 😊

BlairWaldorf
    21. Studeni 2022. 11:34

Hej hej cure ! Evo da se i ja malo javim, čitam svaki dan ☺️ saljem puse, bas je zahladilo u zg, ja izvukla debeli kaput ☺️

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

buhtlica23
    21. Studeni 2022. 11:59

BlairWaldorf

Hej hej cure ! Evo da se i ja malo javim, čitam svaki dan ☺️ saljem puse, bas je zahladilo u zg, ja izvukla debeli kaput ☺️

Bas sam se pitala gdje si. Nista se ne javljas 😅 i kod nas zahladilo ali snijega nema jos 😁
    Bome sam se ja zeznila danas. Nisam se na vrijeme digla muz oso na posao a ja moram u trgovinu. Reko otici cu ja biciklom da ne teglim. Izdahnula sma na pola puta. Mislim da ce me dupe i prijateljica bolit narednih 10 dana 😂 kondicija 0 bodova. Ostala 5 x bez zraka. A doslovno imam 5 minuta biciklom do trgovine i mislila da nece biti nikakav problem. A nisam vozila od 7 mj bicikli. Ipak izgleda nije vise bic za mene dok ne rodim 😂😂😂

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Lonmi
    21. Studeni 2022. 12:03

Leptiric ajme meni. Gle ni meni nije jasno zbog cega se to ne umiruje. Zub je naizgled zdrav, samo je oko njega oteklina i bol. Ugl od kad ga dirala boli za pop.... zvat cu opet danas popodne, sto mogu.
    Martina dosta mi je, al nejde ti to tako kod mene 😂.
    Do termina i preko, da me ubije i zub, zgaravica, tablete, na sve 4 cu zavrsiti 😂

buhtlica23
    21. Studeni 2022. 12:17

Lonmi

Leptiric ajme meni. Gle ni meni nije jasno zbog cega se to ne umiruje. Zub je naizgled zdrav, samo je oko njega oteklina i bol. Ugl od kad ga dirala boli za pop…. zvat cu opet danas popodne, sto mogu.
    Martina dosta mi je, al nejde ti to tako kod mene 😂.
    Do termina i preko, da me ubije i zub, zgaravica, tablete, na sve 4 cu zavrsiti 😂

Meni kad se upalilo meso oko zuba,zubarica je rekla da ga jako ribam sa cetkicom i pastom. Rekla je bolit ce ko vrag ali mora prokrvariti. I tako je i bilo kad je pocela krv Ici nakon toga olakšanje i prestalo. Ali cijeli jedan dan sam ja to cackala 😅 drugi dan se dignula i bilo malo crveno oko zuba ali nije bolilo. Taj dan mazala gengigelom i to je to. Ja sam trenutno prijem vec 2 turu antibiotika radi upale mjehura. Prvo dobila almacin crp bio 16.8 popila turu cijelu vadim krv crp 17.8 jos veci nego prije 🧐🙄 tako da sam sad dobila neke druge tablete. I od kad pijem te antibiotike osjecam se tako bolesno strasno nesto. Probudim se boli me grlo, nos curi 😞 zima mi i tako. I kad se razbudim nadodem al sam sva kao da cu se razbolio. Pijem probiotik uz to. I tako... 

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani