![](/media/img/12/8a/0dce2fde198867da7563.jpeg)
Pozdrav cure drage🥰 Da se i mi malo javimo🥰 Idemo doma sada u 14h, curka odlicno napreduje, uspjele smo uspostaviti iskljucivo dojenje, ona pajki, papa i puni pelene i jedva cekamo doma tati i seki na mazenje🥰
Salvatore cestitke od srca na rodenju bebice♥️♥️ Neka sve bude u redu i da ste cim prije doma
Keti91 curka je preslatka🥰♥️
Lonmi kakvo je stanje kod tebe? 🥰
10/2020.💖
11/2022.💖
11/2024.💙
02/2024. Biokem💔
Keti prekrasna je 😊
Cure kako se osjecate? Ja sam sva jadna i nikakva.
Bole me leđa, ovaj zub izluđuje 😭😭. Nezz jel imam kontrakcije ili leđa samo bole jer ne spavam nikako zbog ove upale, uzas mi je. Tuzna sam zbog tog antibiotika sad.
Mala je jako aktivna jos od jucer navecer, rastura mi dolje prepone, pritisak uzas.
Jedva cekam roditi 😔
Bole me sise, zdjelica, leđa 🥺
A rano je još, volila bi da malena ostane negdje do oko termina (koja rečenica 🤣)…
A ne znam kako će kasnije ići, ja se debljam baš previše 🙄
Za kilazu se nemoj sekirati ja nisam dobila puno na kilazi al sam bila buca kad sam zatrudnila…
Evo s 90 otisla roditi i evo vec imam sad 73 a rodila 02.11 ako ces dojiti to ce vrlo brzo otici..
Hvala Keti91, utješno 😅
Planiram dojiti, da .. imate li problema s dojenjem
ZM 7.3
Prvi pregled 29.4. :)
Ribickoliko još do dolaska tvojih djevojčica? 🙂 Imaš već dogovoreni termin?
Pa nekad iduci tjedan (nemam jos termin). Vjerojatno prema kraju tjedna
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Salvatore19 čestitke na malenom klupku sreće 🥰🥳 želim ti što brži oporavak 🥰
Keti91 malena je pravi šećer 🥰
____
Vidim da ima još curka koje se plaše da neće prepoznati prave trudove, moram priznati da sam i ja jedna od njih. Meni svi kažu vjeruj mi znat ćeš, ali nitko ne kaže po čemu točno 😔 je li stvar samo o pravilnosti trudova, tj. njihova razmaka ili je i bolnije, mene neki put baš stegne trbuh, bude čvrst i osjetim ko neko pulsiranje, onda se umirim u prođe, ali nije mi baš svejedno, pogotovo ako to osjetim usred noći. Rekla sam si da neću paničariti, ali što sam bliže terminu to me više trta 🙈
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermia
AIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Ikica pravi trudovi se javljaju na kratke i pravilne razmake i vjeruj mi jako je bolno. Znaci nema polozaja u kojem bi prestali, trgaju leđa il trbuh, ovisi od zene do zene. Ne mozes jednostavno ne znati da su to jaki trudovi.
Da imas takvu bol koja siba na doslovce 10 min, znaci da je vrijeme da ides. Ako ces imati svoje trudove vjeruj mi znati ces. Stvarno boli.
Ovo stezanje i stvrdnjavanje su samo priprema. To prestane cim se nekako namjestis, pravi se pojačavaju i skraćuje im se razmak. Ne brini znati ces. Da toliko dugo ne primjetis da su to pravi trudovi pa da dolazi vec vrijeme za izgon (rijetki slucajevi) onda imas takvi pritisak dolje kao da ce ti beba ispasti na guzicu 😂. Evo nadam se da sam bar malo pomogla 😘
Zamisli samo neizdrživo jake menstrualne bolove, ali ono.... takve da bi te mogli baciti na koljena.
No i ne brini, boli ali nas organizam to moze podnijeti, nisam te sad s ovim htjela prestrašiti. Jednostavno mora boljeti, ipak dolazi vanka nesto od 3kg nadalje 😊😂
Lavendera ma ja sam ko gazela 😂😂😂. Ima dana kao jucer kad me sve boli, i ovih kao danas dok mogu na planinu 😂
Da mi nema upale umnjaka, mogla bi i na festu 😂
Super da idete doma, to su najljepsi trenuci.
Joooj kako ja jedva cekam vise da dođe ❤️
Salvatore19 čestitke na malenom klupku sreće 🥰🥳 želim ti što brži oporavak 🥰
Keti91 malena je pravi šećer 🥰
____
Vidim da ima još curka koje se plaše da neće prepoznati prave trudove, moram priznati da sam i ja jedna od njih. Meni svi kažu vjeruj mi znat ćeš, ali nitko ne kaže po čemu točno 😔 je li stvar samo o pravilnosti trudova, tj. njihova razmaka ili je i bolnije, mene neki put baš stegne trbuh, bude čvrst i osjetim ko neko pulsiranje, onda se umirim u prođe, ali nije mi baš svejedno, pogotovo ako to osjetim usred noći. Rekla sam si da neću paničariti, ali što sam bliže terminu to me više trta 🙈
Sjecam se sebe prvorotke, nema koga ja nisam pitala kakvi su bolovi, kako cu znati da su trudovi, i svi bi mi rekli znat ces 😂😂😂 a to mi nije odgovor na moje pitanje heheh
Uglavnom, cini mi se da svatko ponaosob mora to proci da bi znao kakvi su bolovi. Zamisli nesto najbolnije sto si fizicki dozivjela pa puta 10 i to je jedan trud 😀😀🤭
Meni su poceli kao lagani menstrualni bolovi koje sam imala danima prije, stiskanje trbuha i donjeg dijela ledja, medjutim kako je trajalo skoro 12 sati bez prestanka ti bolovi i malo se pojacavali, odlucila sam otici u bolnicu da me samo pogledaju jesma li otvorena i koliko. Bila sam 4-5 cm, bolovi su onako bili vec sad jaci ali nista naspram onom sto me ceka. Odlucili su me ostaviti i pratiti stanje, bila sam u predrqdjaoni itd... I kad su poceli bas pravi bolovi na drip bez epidurala probusenog vodenjaka, oko 7 cm, doslo mi je da poludim.. to su strasno veliki bolovi, svi kazu neizdrzivi pa opet izdrzis ali su na granici svega zivog i nezivog 😂 moja kozmeticarka kaze to su bolovi da molis boga da te uzme, a on nece🤭😂
A nekom opet nije toliko, imam relativno ok prag boli pa mi je bilo ajmee, a neko drugi izgura malo lakse to. Valjda je sve to individualno.
U svakom slucaju, mislim da se ne mozemo na te bolove pripremiti nego pokusati slusati sto vise osoblje, znat da boli ko vrag ali ce proci 😂
Ja cu sada sto vise pokusati ostati kuci i kad bude bas ono za i plakat i vristat istodobno cu krenuti, takav mi je plan a sada vidjet cemo... Naravno osim ako iscuri plodna voda pogotovo zelena ili krvarim, onda nema cekanja. Ali iz vlastirog iskustva, kamo srece da to ide jako brzo, ali ne ide 🤭😂😂😂😅
Ja: 30
On: 36
2020- Nase prvo sunce ❤️
7.12.2022.- Iscekujemo nase drugo sunce ❤️
Majko mila 😭😭😭sada kada sam ovo pročitala 😅 molim Boga da dobijem epiduralnu 🙈🙈🙈🙈 nadam se da ću je dobit jer ne živim blizu bolnici treba mi 35 minuta otprilike plus dok dođem do odjela 😅jao nama koliko god se onda pripremale na bol ne znamo šta nas čeka 🙈🙈🙈🙈mene moj muž tješi to je samo jedan dan da ali i taj jedan dan treba izdržati 😭ja sam se u zadnje dane baš raširila leđa vrat sva sam se udebljala ili je to vode ne znam 🙈
Snowwhite a tako ti i je. Boli brutalno, ali izdrzis, moras. Cim je beba vani bolovi prestaju u minuti. Bas osjetis ogromno olakšanje.
Majko mila 😭😭😭sada kada sam ovo pročitala 😅 molim Boga da dobijem epiduralnu 🙈🙈🙈🙈 nadam se da ću je dobit jer ne živim blizu bolnici treba mi 35 minuta otprilike plus dok dođem do odjela 😅jao nama koliko god se onda pripremale na bol ne znamo šta nas čeka 🙈🙈🙈🙈mene moj muž tješi to je samo jedan dan da ali i taj jedan dan treba izdržati 😭ja sam se u zadnje dane baš raširila leđa vrat sva sam se udebljala ili je to vode ne znam 🙈
A ja sam zato posebno ljuta sto se kod nas ne moze dobiti epiduralna osim ako imam tesku vezu sto nemam... Danas je sredstvo protiv bolova neki normalni standard, pa pobogu necemo cistit korijen zuba, kanalice bilo sto...., bez lokalne anestezije, necemo ako imamo porezan prst npr.,nece nam sivati bez lokalne takodjer kuzis sto zelim reci.. A ovo kao moramo trpjeti bezpogovorno, ma dize mi se kosa na glavi od toga. Bas mi prijateljica radi kao ginekolog u Zg-u, kaze to je potpuno drugaciji nacin Split-Zg a radila je specijalizaciju u radjaonama i gore i kod nas.
A da, to se ja i muz tjesimo da ce to samo biti taj dan, s tim da se nadam da ce sada ic brze, kao drugorotka sam a i to ce biti dva poroda u manje od tri godine, pa...se nekoj malo sreci nadam 😂🤭
Ja: 30
On: 36
2020- Nase prvo sunce ❤️
7.12.2022.- Iscekujemo nase drugo sunce ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji