Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lilli07
    18. Rujan 2021. 11:26

Jelenko93

Jutro cure
    Lilli šta je 22. tjedan već šesti mjesec😳😳
    Ja ću sutra bit točno na pola 20 tjedana pa mi je to kao da sam već daleko dogurala al sad kad si ti rekla da je 22i tjedan šesti mjesec, zaprepastila sam se🤣🤣

Po ovoj tablici koju ja imam jeste 😂 
    https://ibb.co/jMdcKMN

Slee
    18. Rujan 2021. 11:31

Teeny danas nije bilo niceg, nadam se da ce tako ostati. Inace bude jace malo nakon velike nuzde (pardon), pa se nadam da nece ovaj put. Danas mi je rodjendan pa bi bio red da me taj glupi iscjedak pusti na miru! Mali mi se javio odmah ujutro iako mu to nije obicaj, voli se javiti tek popodne i navecer. I on mamici odlucio cestiti! Hvala sto brines 💗
    Sto se tice torte, rekla sam svima koji dolaze da si sami ponesu nesto za jesti 😂😂

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

• Upitnica_st
    18. Rujan 2021. 11:33

ginger39

Josipab, neces imati minimalnu, ali ce ti taj mjesec komplikacija uci u obračun plaće (ako se ne varam) tako da će ti svakako biti nešto manja nego bi bila da si imala punih šest plaća. Doduše, netko je spominjao da su mozda dovoljne i tri place za obračun rodiljne naknade prije odlaska na komplikacije ili rodiljni, ali to stvarno ne znam.

Upitnica_st, meni je bivši poslodavac morao isplatiti godisnji jer mi nije mogao omogućiti koristenje do zakonski propisanog roka zbog velike kolicine posla i činjenice da me nije imao tko mijenjati. Potpisala sam da se odričem preostalih 7 dana g.o. u zamjenu za novcanu naknadu. Tako da ta mogućnost postoji (bila je riječ o privatnoj firmi), ali je rijetko tko iskoristi.

Ikakva izjava i odricanju godisnjeg je nezakonita i da si ti naknadno trazila godisnji, sud bi kaznio poslodavca bez obzira na to sta si potpiala. Ali, ako ste se dogovorili i nitko to nece sporiti, ok. Vazni da se ljudi dogovore. A kako ce knjigovođa to prikazati je na njemu. 😂 uvijek se dogodi da ljudi ne stignu iskoristiti do 30.6 lanjski godisnji ali potpisu da su koristili, a kad koriste u narednim mjesecima vodi se kao da rade. Vazno da se svi slazu. A ne ovo sta firma dode i kaze da "poklanja" i "nemas pravo jer". Dno dna. 
    Al zbilja, nema zakonitog nacina placanja godisnjeg odmora za radnike koji ostaju u radnom odnosu. 

33👩‍❤️‍👨32

• Lilli07
    18. Rujan 2021. 11:37

LadyD

Citam vas za ove komplikacije i sve to i pitam se ima li ihedna od vas da neradi? Ja sam nezaposlena i vodim se na birou i kad sam na pocetku nazvala da kazem da se nemogu javljati na natjecaje nisam uopce skuzila sta mi je rekla za tu neku naknadu… malo sam googlala i skontala da to trebam predavati negdje??? tek kad se bebica rodi. Znam jedino gdje idem za ono jednokratno kad rodis al za ovo neznam ni koga da nazovem da pitam .. savjetnica je ono nezainteresirana za ista objasnit po pitanju bilo cega….

Ja ne radim, nezaposlena, zapravo se još kao studentica vodim (na pauzi). Međutim, ja sam i BiH i ne znam kako kod vas to bas ide, ali da, imaš pravo za naknadu. Kod nas to imaju i zaposlene i nezaposlene majke. Od dokumenata su trebali rodni list (izvod iz matične knjige rođenih) djeteta, potvrda s biroa / fakulteta ili porezne uprave, nešto je i iz policije trebalo ne mogu tačno da se sjetim. O tome sam se raspitala sve u općini 

Mum of four
    18. Rujan 2021. 11:38

LadyD

Citam vas za ove komplikacije i sve to i pitam se ima li ihedna od vas da neradi? Ja sam nezaposlena i vodim se na birou i kad sam na pocetku nazvala da kazem da se nemogu javljati na natjecaje nisam uopce skuzila sta mi je rekla za tu neku naknadu… malo sam googlala i skontala da to trebam predavati negdje??? tek kad se bebica rodi. Znam jedino gdje idem za ono jednokratno kad rodis al za ovo neznam ni koga da nazovem da pitam .. savjetnica je ono nezainteresirana za ista objasnit po pitanju bilo cega….

Ja sam nezaposlena i prijavljena na birou. Imati ćeš pravo kad rodiš primat naknadu od oko 2600 kn,moras prijavit najkasnije mjesac dana nakon sto rodiš. Jednokratnu pomoć od Hzzo cc 2300 kn dobivaju sva djeca bez obzira dali si zaposlen ili ne. To se prijavljuje kad dijete  dobije zdravstvenu i rodni list. Još imaš pravo na jednokratnu pomoć od grada/općine gdje ste prijavljeni, također vrijedi za sve bez obzira na radni status

https://lb1f.lilypie.com/qFUUp1.png

• Upitnica_st
    18. Rujan 2021. 11:38

Josipab

Ginger, hvala ti,bitno da ne ide minimalna naknada 😅😅 znam da ce mi se smanjiti prosjek, popizdila sam kad sam dosla na pregled,ona mi daje doznake i govori pa tribala si zvat doktoricu opce prale i lagat nesto,pa kako to nisi znala blablabla…mislim se pa sta mi to nisi rekla kad sam te zvala da sam lose???🤦🏻‍♀️ A vratila sam se raditi jer me nema tko mijenjati, nisam mogla preko svog osjecaja da budem fer..Al taj prvi period mi je bilo jako,jako lose

Dobila si odgovor 😁
    Za prosjek za komplikacija i kasnije porodiljnog potrebne su minimalno 3 isplate place prije mjeseca otvaranja. To sam spomenula najvise radi cura koje su blizu termina, na komplikacijama od pocetka trudnoce - ne vracajte se po godisnji jer necete uhvatit 3 isplate do poroda 😁
    Tebi ce ovo rusiti prosjek jer se zarada s 0 isto pribraja prosjeku i dijeli sa svim satima (ukljucujuci i sate koji su bili na nuli) pa eto. Al sta je tu je. Ne ides za tim dok ti ne treba. Ja sam ucila na kolegicama 😂 kad su morale na te krace komplikacije, dogovarale bi s lijecnikom neku drugu sifru bolovanja za te dane (da imaju barem 70 posto place) ili pisale godisnji.

33👩‍❤️‍👨32

• Upitnica_st
    18. Rujan 2021. 11:40

Mum of four

LadyD

Ja sam nezaposlena i prijavljena na birou. Imati ćeš pravo kad rodiš primat naknadu od oko 2600 kn,moras prijavit najkasnije mjesac dana nakon sto rodiš. Jednokratnu pomoć od Hzzo cc 2300 kn dobivaju sva djeca bez obzira dali si zaposlen ili ne. To se prijavljuje kad dijete dobije zdravstvenu i rodni list. Još imaš pravo na jednokratnu pomoć od grada/općine gdje ste prijavljeni, također vrijedi za sve bez obzira na radni status

Bas sam danas razmisljala o ovim jednokratnim naknadama. Rodiš dijete i onda moraš na par mjeata prijaviti ga za ovo i ono. Bilo bi super da na matičnom upišeš dijete i sve se sako odradi i dobiješ te naknade grada i zupanije i sl jer ih ionako nitko ne bi odbio 😂

33👩‍❤️‍👨32

• Lilli07
    18. Rujan 2021. 11:45

Upitnica_st

Mum of four

LadyD

Ja sam nezaposlena i prijavljena na birou. Imati ćeš pravo kad rodiš primat naknadu od oko 2600 kn,moras prijavit najkasnije mjesac dana nakon sto rodiš. Jednokratnu pomoć od Hzzo cc 2300 kn dobivaju sva djeca bez obzira dali si zaposlen ili ne. To se prijavljuje kad dijete dobije zdravstvenu i rodni list. Još imaš pravo na jednokratnu pomoć od grada/općine gdje ste prijavljeni, također vrijedi za sve bez obzira na radni status

Bas sam danas razmisljala o ovim jednokratnim naknadama. Rodiš dijete i onda moraš na par mjeata prijaviti ga za ovo i ono. Bilo bi super da na matičnom upišeš dijete i sve se sako odradi i dobiješ te naknade grada i zupanije i sl jer ih ionako nitko ne bi odbio 😂

A Jel vam neko to može za vas uraditi... Ja sam npr sve papire uzela prije poroda i ja popunila potpisala šta sam trebala i poslije je suprug sve predavao prijavljivao

Mum of four
    18. Rujan 2021. 11:47

Upitnica_st

Mum of four

LadyD

Tako je bilo prije 7 godina😀😀,mislim da se nista u međuvremenu nije promijenilo😉. Sad ne znam dali se neke stvari mogu prijaviti preko e-građanin,trebalo bi istrazit 

Mum of four
    18. Rujan 2021. 11:48

Lilli07

Upitnica_st

Mum of four

LadyD

A Jel vam neko to može za vas uraditi… Ja sam npr sve papire uzela prije poroda i ja popunila potpisala šta sam trebala i poslije je suprug sve predavao prijavljivao

Moze suprug sve,mi smo zajedno isli samo u maticni prijavit dijete.Ostalo je on sam

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.