Ginger i ti imas posteljicu i naprijed i straga? Ja isto, meni doktorica rekla da sam fenomen 😂 ja sam sigurna da mi je i zbog toga nize jos jer kad je tako velika ni ne moze se brzo dignuti
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
🌷5.2025. (⏳)
💌 mpodrame@gmail.com
Jutro, curke! Freya, drago mi je da je noć prošla dobra, izuzev nocne more, i sigurna sam da ce na pregledu sve biti okej. Ja uvijek zaboravim koliko nam se cirkulacija promijeni u trudnoći, puno je sve prokrvljenije, izleti milijun kapilarica. Meni krvare desni čim malo jace pritisnem, i na pedikuri mi je idto jako morala paziti…
Upitnica_st, drzim fige da saznaš spol na pregledu. Ja sam do 20. tjedna bila na +3, onda je samo krenulo gore…necu ni pisati koliko. 🙈 Tješim se da je do ogromnih sisa, velike posteljice koja ide naprijed i straga te nakupljene vode (čemu sam ful sklona i inače, a sad pogotovo).
Da bar mogu svaliti na sise.... ušla u trudnoću s 80F, još nosim iste grudnjake. Malo su tijesni, al ništa strašno. Već se u glavi vidim kako ljeto dočekujem u dugim šetnjama s kolicima da vratim stanje blizu prijašnjeg 😂 baš sam zadovoljna terminom poroda 😁
33👩❤️👨32
Slee, mislim da ti je najbolje provjeriti s poslodavcem jer za prosvjetu je specificna situacija zbog zamjena koje moraju uzimati. Nakon završetka rodiljnog dopusta (prvih 6 mjeseci), ne mora se odmah na roditeljski (drugih 6 ili 8 mjeseci, ovisno ide li i tata). Roditeljski mozes koristiti u dijelovima do 7. godine djetetova zivota, maksimalno dvaput godisnje ako se ne varam.
Nisam 100% sigurna (neka me slobodno ispravi ako netko tocno zna), ali mislim da nakon isteka rodiljnog mozes aktivirati godisnji pa nakon njega otici na roditeljski. Samo treba paziti da prekid odnosno godišnji ne bude dulji od 30 dana jer onda ti moraju ponovno raditi obračun naknade za roditeljski dopust. E sad, zeznuto je što se odlazak na godišnji smatra povratkom na posao pa onda neke skole to nisu sklone raditi jer moraju otkazati zamjenu pa je ponovno uzeti itd.
U svakom slucaju, odlazak na godisnji ti mora odobriti i potpisati poslodavac pa mislim da bi svakako trebala provjeriti s tajništvom/kadrovskom u skoli kako dišu po tom pitanju. A prije toga poslati upit ili nazvati HZZO da ti točno objasne sve vezano za prekid/ naknade i slično.
A ako ti poslodavac ne odobri koristenje godisnjeg na nacin koji ti odgovara i u propisanim rokovima, mora ti ga isplatiti.
Slee, mislim da ti je najbolje provjeriti s poslodavcem jer za prosvjetu je specificna situacija zbog zamjena koje moraju uzimati. Nakon završetka rodiljnog dopusta (prvih 6 mjeseci), ne mora se odmah na roditeljski (drugih 6 ili 8 mjeseci, ovisno ide li i tata). Roditeljski mozes koristiti u dijelovima do 7. godine djetetova zivota, maksimalno dvaput godisnje ako se ne varam.
Nisam 100% sigurna (neka me slobodno ispravi ako netko tocno zna), ali mislim da nakon isteka rodiljnog mozes aktivirati godisnji pa nakon njega otici na roditeljski. Samo treba paziti da prekid odnosno godišnji ne bude dulji od 30 dana jer onda ti moraju ponovno raditi obračun naknade za roditeljski dopust. E sad, zeznuto je što se odlazak na godišnji smatra povratkom na posao pa onda neke skole to nisu sklone raditi jer moraju otkazati zamjenu pa je ponovno uzeti itd.
U svakom slucaju, odlazak na godisnji ti mora odobriti i potpisati poslodavac pa mislim da bi svakako trebala provjeriti s tajništvom/kadrovskom u skoli kako dišu po tom pitanju. A prije toga poslati upit ili nazvati HZZO da ti točno objasne sve vezano za prekid/ naknade i slično.
A ako ti poslodavac ne odobri koristenje godisnjeg na nacin koji ti odgovara i u propisanim rokovima, mora ti ga isplatiti.
Nema plaćanja godišnjeg ni u kojem slučaju osim pri prekidu radnog odnosa (bilo koji razlog prekida). Poslodavac će prije odobriti g.o nego se dovoditi u glupe situacije. Mislim na školu, oni imaju kolektivni.
Znam da su žene prekidale porodiljni i bolovanja radi 1 dana g.o da dobiju regres, pa bi zamjene ostale bez toga... netko moj je radio u računovodstvu škole pa sam se naslušala primjera. Koje u privatnika nemaš. Regres? Mhm. 😂 jedva 2tj godišnjeg spojimo 😂
U svakom slučaju, najgore je raditi na zamjenama u školi....
33👩❤️👨32
Jutro cure 🤗 Freya super da je sve ok, drzim fige da se ne ponovi, samo odmaraj 🤞
Ja ne znam detalje oko godisnjeg ali stvarno nije fer da propada godisnji ako je povratak s porodiljnog u novoj godini 🙄 Meni je ostalo 18 dana godisnjeg za 2021, odmah sam isla na komplikacije i moglo bi propasti s obzirom na to da je termin 3.1., bar dio ako ne cijeli.
Sad kako je malo zahladilo gledam potkosulje i ne znam da li da uopce uzimam obicne s mjestom za trbuh ili one za dojenje odmah (s prorezom). Ako budem dojila pretpostavljam da ce dobro doci kasnije. Jeste ih vi vec kupovale?
I mame koje vec imate zimsku djecu je li vam trebala nova jakna ili ste setale otkopcane 😁 Ovdje nije toliko hladno ali kad zapuse bura nije svejedno pa mislim mozda uzeti neku srednju debljine, ne bas onu zimsku jer nju trebam par dana u godini.
👷♀️👷♂️29 g.
hiper Graves, pcos, trombofilija
Pokusavamo od 09/2017
1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
HSG 12/2020
Prehrana + suplementi 03/2021
04/2021➕
💙, sljedeci pregled 23.11.
Ja sam radila godinama na zamjeni u akoli i svako ljeto bi ostala bez primanja jer bi zene prekidale porodiljni. Tad sam ih mrzila, nije mi bilo jasno zasto bi mi to napravile, a sada kad sam ja u toj situaciji stvarno ne znam, zao mi je cure, ali mi je zao i mene ako mi propadne godisnji 😀
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
🌷5.2025. (⏳)
💌 mpodrame@gmail.com
Jutro djevojke, nadam se da ste se uspjele naspavati i želim vam što ljepši i duži vikend.
Ja danas punih 22 tt, ušla u 6. mjesec 🤗🤗
Dobro jutro!
Ginger hvala na objasnjenju. I mislila sam da mi nis ne "poklanjaju ". Ostavit ću to nerviranje za 2023. kad se vratim na posao.
Hvala na savjetima za češljić. Bipe se nikad ne sjetim. Bacit ću oko na njihov set. Ja sam gledala taj Avent set, ali mi je skup ako pol toga neću koristiti.
Taj chicco iz bubamare sam također snimila... možda ću njega uzeti. Nekako sam više bila sklona onim češljićima koji su zapravo četke jer su kako mekani za glavicu.
💙👶 07.12.
Freya sigurno nije ništa čim se bebica javlja. Ali ako si u fazi nerviranja i zabrinuta bolje da se javiš na gin. Stres sigurno ne pomaže.
💙👶 07.12.
Jutro cure
Lilli šta je 22. tjedan već šesti mjesec😳😳
Ja ću sutra bit točno na pola 20 tjedana pa mi je to kao da sam već daleko dogurala al sad kad si ti rekla da je 22i tjedan šesti mjesec, zaprepastila sam se🤣🤣
🙋♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋♂️26
Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
Pokušavamo od 5/2021
+ 31.5.2021
5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗
Sortiraj odgovore
Najstariji