Slee sretan rođendan 💗🥳 🎉🎂
'04./21. ➕
12.05., 4mm, ❤ kuca
09.06., 3.24cm, rastemo, sve je odlično 🙏😇
24.06., 5.66cm, sve u najboljem redu, rastemo ❤
30.06., stigao nalaz kombiniranog probira, uredan, nizak rizik
16.07. pregled odličan, beba super, dečko nam dolazi 💙
26.08., pregled prošao u najboljem redu, sve odlično, veliki smo 25cm, 413grama smo teški 💙
08.09. pregled prošao super, 613grama, nalaz urinokulture uredan
04.10. idući pregled, privatni
Sretan rođendaaaann 🤗🥳😍
🙋♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋♂️26
Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
Pokušavamo od 5/2021
+ 31.5.2021
5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗
Slee sretan rođendan sve najbolje 🤗
Jaknu ću i ja morati uzeti, prošle godine nisam uzimala jer sam je u oktobru porodila, ali opet nisam kaput bas mogla zakopčati. Ove godine definitivno moram nešto uzeti
Ima li mozda koja cura da ima smedji iscjedak nakon pregleda?
Pila sam duphastone i u sri mi rekao da ih vise ne moram, jucer sam bila na pregledu i danas u jutro smedje..
Poslije proslog puta nista, al pregled prije isto bilo.
Sad sam opet popila duphastone, jer naravno odg na mail cu dobit tek u pon..
Slee sretan rodjendan!
https://lmtf.lilypie.com/apYfp2.png
Freya i Bela samo pratite stanje, ako se opet ponovi pravac u hitnu.
Drzim fige da se krvarenje vise ne javlja.
Slee kako si ti danas ?
Aurora ja sam koristila maminu jaknu do poroda jer svoju nisam mogla zakopcati. Poslije poroda sam se vratila u svoju jaknu.
Sad ne znam sta cu ako mama ne bude imala jednu viska za posuditi 😁 bezveze mi je kupovati jaknu, a nosit cu je samo 3-4 mjeseca.
Mozda budem i svoju nosila pa je necu zakopcavati, neki cu deblji dzemper ispod nositi..
Kod mene sve super, nema krvi ni bolova 💪💪
Super draga, baš mi je drago da je sve u redu
'04./21. ➕
12.05., 4mm, ❤ kuca
09.06., 3.24cm, rastemo, sve je odlično 🙏😇
24.06., 5.66cm, sve u najboljem redu, rastemo ❤
30.06., stigao nalaz kombiniranog probira, uredan, nizak rizik
16.07. pregled odličan, beba super, dečko nam dolazi 💙
26.08., pregled prošao u najboljem redu, sve odlično, veliki smo 25cm, 413grama smo teški 💙
08.09. pregled prošao super, 613grama, nalaz urinokulture uredan
04.10. idući pregled, privatni
Al pravo na božićnicu/uskrsnicu imaš ako isplaćuju 😁
A dali imam pravo na onaj neoporezivi dodatak koji je Maric odobrio prošle godine (mislim da je bilo do max 7000kn)? Moja firma nam je nešto isplatila kao naknadu za topli obrok prošle godine, uz božićnicu i uskrsnicu, pa si mislim dali imam pravo na to ako će isplaćivati ili je to po volji poslodavaca?
Slee sretan rođendan!
💙👶 07.12.
Josipab, neces imati minimalnu, ali ce ti taj mjesec komplikacija uci u obračun plaće (ako se ne varam) tako da će ti svakako biti nešto manja nego bi bila da si imala punih šest plaća. Doduše, netko je spominjao da su mozda dovoljne i tri place za obračun rodiljne naknade prije odlaska na komplikacije ili rodiljni, ali to stvarno ne znam.
Upitnica_st, meni je bivši poslodavac morao isplatiti godisnji jer mi nije mogao omogućiti koristenje do zakonski propisanog roka zbog velike kolicine posla i činjenice da me nije imao tko mijenjati. Potpisala sam da se odričem preostalih 7 dana g.o. u zamjenu za novcanu naknadu. Tako da ta mogućnost postoji (bila je riječ o privatnoj firmi), ali je rijetko tko iskoristi.
Ikakva izjava i odricanju godisnjeg je nezakonita i da si ti naknadno trazila godisnji, sud bi kaznio poslodavca bez obzira na to sta si potpiala. Ali, ako ste se dogovorili i nitko to nece sporiti, ok. Vazni da se ljudi dogovore. A kako ce knjigovođa to prikazati je na njemu. 😂 uvijek se dogodi da ljudi ne stignu iskoristiti do 30.6 lanjski godisnji ali potpisu da su koristili, a kad koriste u narednim mjesecima vodi se kao da rade. Vazno da se svi slazu. A ne ovo sta firma dode i kaze da "poklanja" i "nemas pravo jer". Dno dna.
Al zbilja, nema zakonitog nacina placanja godisnjeg odmora za radnike koji ostaju u radnom odnosu.
Ma znam, ali ako su poslodavac i radnik normalni, sve se moze dogovoriti. Samo treba paziti da papiri stimaju, kako si napisala. 😉 Ja redovno stari godisnji koristim nakon 30.6., samo paze da sve evidentiraju ranije na obračunu plaća.
Joj, i meni idu zivce komplikacije oko prijave djeteta i dobivanja potpora. Ja sam htjela sve obaviti preko e- građana, ali treba onaj najvisi certifikat, odnosno čitac kartice i e- osobna. Pa smo kupili i čitac kartica i pokusali, ali ni mužu ni meni nije htjelo prihvati e-osobnu nego bi trebali ici po nove sifre u AKD. Bas su me nazivcirali...ne znam zasto i za to nije dovoljna ova razina zaštite koju dobijes kad se prijavljujes s tokenom.
U mojoj firmi se 5000 kn dobiva rasporedjeno kroz mjesece kao nagrada i dobiva se topli obrok..sad na komplikacijama ne dobivam topli obrok, ali mi isplacuju nagradu.. Tako da se ima pravo
https://lmtf.lilypie.com/apYfp2.png
Slee, sretan rođendan!
JanaL, poslodavci mogu radnicima isplatiti do 10 000 kn poklona za dijete, to im je neoporezivo (kao i topli obroci, bozicnice, nagrade i regresi). Ali ne znam nikoga tko je toliko dobio. 😀 Mozda vlasnici firmi sami sebi isplate toliko kad dobiju dijete.
Ovisi o poslodavcu želi li ti isplatiti poklon ili ne, to je njegova dobra volja, osim ako vam nekakvim kolektivnim nije propisano da vam se isplaćuje.
Znam par ljudi čije firme isplaćuju 10.000 za rođenje djeteta. Ostala sam paf 😁
I znam ih par koji ne isplaćuju nagradu kroz cijelu godinu nego na kraj godine svima pa i porodiljama. Kao 13.plaća.
Mi dobivamo samo uz plaću, za mjesece koje radimo. Nema nagrade za rođenje djeteta. Muževi dobiju 3 dana plaćenog dopusta.
33👩❤️👨32
Sortiraj odgovore
Najstariji