Citam vas za ove komplikacije i sve to i pitam se ima li ihedna od vas da neradi? Ja sam nezaposlena i vodim se na birou i kad sam na pocetku nazvala da kazem da se nemogu javljati na natjecaje nisam uopce skuzila sta mi je rekla za tu neku naknadu… malo sam googlala i skontala da to trebam predavati negdje??? tek kad se bebica rodi. Znam jedino gdje idem za ono jednokratno kad rodis al za ovo neznam ni koga da nazovem da pitam .. savjetnica je ono nezainteresirana za ista objasnit po pitanju bilo cega….
Ja sam nezaposlena i prijavljena na birou. Imati ćeš pravo kad rodiš primat naknadu od oko 2600 kn,moras prijavit najkasnije mjesac dana nakon sto rodiš. Jednokratnu pomoć od Hzzo cc 2300 kn dobivaju sva djeca bez obzira dali si zaposlen ili ne. To se prijavljuje kad dijete dobije zdravstvenu i rodni list. Još imaš pravo na jednokratnu pomoć od grada/općine gdje ste prijavljeni, također vrijedi za sve bez obzira na radni status
Bas sam danas razmisljala o ovim jednokratnim naknadama. Rodiš dijete i onda moraš na par mjeata prijaviti ga za ovo i ono. Bilo bi super da na matičnom upišeš dijete i sve se sako odradi i dobiješ te naknade grada i zupanije i sl jer ih ionako nitko ne bi odbio 😂
A Jel vam neko to može za vas uraditi… Ja sam npr sve papire uzela prije poroda i ja popunila potpisala šta sam trebala i poslije je suprug sve predavao prijavljivao
Ma mooože, ali zašto ne bi bilo još jednostavnije. 😁 znam da postoji e-novorođenče al nisam se još time pozabavila.
33👩❤️👨32
Freya i Bela samo pratite stanje, ako se opet ponovi pravac u hitnu.
Drzim fige da se krvarenje vise ne javlja.
Slee kako si ti danas ?
Aurora ja sam koristila maminu jaknu do poroda jer svoju nisam mogla zakopcati. Poslije poroda sam se vratila u svoju jaknu.
Sad ne znam sta cu ako mama ne bude imala jednu viska za posuditi 😁 bezveze mi je kupovati jaknu, a nosit cu je samo 3-4 mjeseca.
Mozda budem i svoju nosila pa je necu zakopcavati, neki cu deblji dzemper ispod nositi..
Kod mene sve super, nema krvi ni bolova 💪💪
Lucija 16.12.2021.💗
Da i ja pitam nesto ako slucajno znas Upitnica, nama je na poslu vec godinu dana smanjena placa 20%, ja sam na komplikacijama i sada je poslodavac vratio placu na staro od 9.mjeseca.. koliko sam shvatila ja nemam pravo na tu vecu placu u ovih iducih 6.mjeseci vec onu po kojoj se racunao prosjek prije komplikacija??
Evo i mene napunila danas 30tt, nestvarno mi to jos ☺️🙈
I ja sam mislila jaknu obicnu pa ispod neke deblje majice, ali jako mi se svida ideja o kaputu na vezanje 👍 Potkosulje cu odmah i za dojenje gledati..
Freya super da je bolje ☺️
Slee sretan rockas 🥳 nek si svatko donese super si to odlucila 😃
👱♀️ 38
06/20 spontani 8tt (saznala u 12tt), medikamentozno+kiretaza
03/21 ➕
Termin 27.11.2021. 💞
Freya- hvala bogu da je sve u redu🙂
Slee sretan rodjendan🎊🎊🎊🎉
https://lb1f.lilypie.com/qFUUp1.png
Da i ja pitam nesto ako slucajno znas Upitnica, nama je na poslu vec godinu dana smanjena placa 20%, ja sam na komplikacijama i sada je poslodavac vratio placu na staro od 9.mjeseca.. koliko sam shvatila ja nemam pravo na tu vecu placu u ovih iducih 6.mjeseci vec onu po kojoj se racunao prosjek prije komplikacija??
Evo i mene napunila danas 30tt, nestvarno mi to jos ☺️🙈
I ja sam mislila jaknu obicnu pa ispod neke deblje majice, ali jako mi se svida ideja o kaputu na vezanje 👍 Potkosulje cu odmah i za dojenje gledati..
Freya super da je bolje ☺️
Slee sretan rockas 🥳 nek si svatko donese super si to odlucila 😃
Plaća je vraćena, ali ti trenutno nemaš od toga ništa jer primaš naknadu po prosjeku koji je bio prije nego si otvorila komplikacije. U prosjek ne ulazi šta bi trebalo bit po ugovoru, nego šta je isplaćeno.
Al pravo na božićnicu/uskrsnicu imaš ako isplaćuju 😁
33👩❤️👨32
Teeny danas nije bilo niceg, nadam se da ce tako ostati. Inace bude jace malo nakon velike nuzde (pardon), pa se nadam da nece ovaj put. Danas mi je rodjendan pa bi bio red da me taj glupi iscjedak pusti na miru! Mali mi se javio odmah ujutro iako mu to nije obicaj, voli se javiti tek popodne i navecer. I on mamici odlucio cestiti! Hvala sto brines 💗
Sto se tice torte, rekla sam svima koji dolaze da si sami ponesu nesto za jesti 😂😂
Sretan rođendan 💗
👦 42👧40
👨 💙20
💗👱 2
➕️05.02.
Hvala vam svima za info za ovu naknadu. 😘😘😘😘
Ja sam isto malo skicnila te potkosulje i za sada jos neodlucna jer sike kako su buknule na pocetku stoje iste 😂😂😂😂😂😂 vjerojatno zbog prestanka uzimanja duphastona... pricekat cu jos mjesec sigurno dok zahladi malo vise pa odluciti 😉
Kaput/jakna = morat cu povaditi zimsku garderobu pa isprobati... proslu zimu sam kupila onako topliju duzu i dosta komotniju u struku ( kila je bilo jos +2 nego sam trenutno) pa ako budem imala srece necu imat briga a i kaput imam jedan sto se veze samo u struku i onaj tedi malo duzi oversize ... jao sad mi muka samo kad mislim o tom dok to sve pregledam 😂😂😂😂😂😂 jos sam u haljinama 😂😂😂😂😂 izvukla sam za sada samo one tople carape samo za jutro jer sve sirom otvorim 😉 a frisko bude 😊
👦 42👧40
👨 💙20
💗👱 2
➕️05.02.
Slee sretan rođendan 🎉🎂
.. what doesn't kill us, makes us stronger...
Sortiraj odgovore
Najstariji