Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lilli07
    18. Rujan 2021. 00:16

Teeny

Lili jako mi je zao zbog situacije u kojoj se nasla tvoja porodica.
    Drzim fige da simptomi budu sto lakši i da ovih 15 dana brzo prodje 🤞

Hvala ti, a evo danas su dosta bolje, nadam se samo da će što prije potpuno ozdraviti

Slee
    18. Rujan 2021. 00:49

Freya vjerujem da nije nista, pogotovo jer se mala javlja i jer se nije nastavilo. Svakako poprati, a super sto je pregled brzo :)

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

freya_444
    18. Rujan 2021. 05:35

Slee

Freya vjerujem da nije nista, pogotovo jer se mala javlja i jer se nije nastavilo. Svakako poprati, a super sto je pregled brzo :)

Nema više ništa ni sada kad sam bila na WC-u , uff, al dobro sam se uplašila...bole prepone od istegnuća, pripazit ću danas i sutra sa svime 😃 odmor i samo odmor 🥰
    Još i noćna mora me oprala, sva sam se u znoju probudila, show 😒😔😨🥺

Lucija 16.12.2021.💗

• Upitnica_st
    18. Rujan 2021. 07:20

ginger39

Molim te ako si upućena…kod mene je slična situacija…iskoristila sam go iz 2021 prije komplikacija jer, kako su meni u firmi rekli, nemam pravo ga prenijeti do 2023. Termin mi je krajem 11 mj. pa mi porodiljni ističe 11.2022. E sad…meni su rekli da nemam pravo koristiti go iz 2022 jer ću imati " samo par" radnih dana u toj godini, ali će oni meni "pokloniti" taj go koji mogu iskoristiti. Kako ova kod nas u kadrovskoj funkcionira (odnosno ne) ne vjerujem joj ništa pa me zanima ako znaš dali me po ZoR pripada go iz 2022?

JanaL, apsolutno imaš pravo iskoristiti cijeli godišnji iz 2022. i to do 30.6. 2023. To nema veze s radnim danima, g.o. je steceno pravo koje ne prestaje odlaskom na porodiljni. Tako da ti oni nista ne poklanjaju, to je tvoje pravo koje si posteno zaradila.
    Evo link na kojem je objasnjeno:http://uznr.mrms.hr/prenosenje-godisnjeg-odmora-u-slijedecu-kalendarsku-godinu-prestanak-koristenja-rodiljnog-roditeljskog-dopusta/

Dosta poslodavaca namjerno ili slucajno krivo tumači ZoR i zakida radnike po pitanju godisnjeg. Ako te nesto budu zezali, mozes se obratiti Ministarstvu rada, Upravi za rad, sa sluzbenim upitom i odgovorit ce ti u roku od 15 dana.

Potpisujem! Radim godinama u velikoj firmi, kadrovska i obračun plaća. Imamo dosta trudnica svake godine i nema šanse da netko ne bi iskoristio sve što ga pripada. Sve da se vratiš na posao u siječnju 2023., imas pravo na godišnji iz 2022. Do 30.06.
    --
    Meni je termin u 2022. pa cu cijeli g.o za 2021 iskoristiti prije, još radim. Da ga ne iakoristim prije, propao bi jer ga nemam kad koristiti u 2022. Kad se vratim u 2023., koristit cu g.o iz 2022, koliko dogovorim, cijeli ili dio, trebat ce vremena za prilagodbu na jaslice.
    --
    Ako ste otvorile komplikacije, ne prekidajte ih radi godišnjeg, niti jedan godišnji nije dovoljno dug da pokrije rad kroz 3mj pa da imate normalan prosjek. A bez tog uvjeta 3 isplate, imate minimalnu naknadu na komplikacijama i kasnije na porodiljnom. Nema vracanja! Kvragu i godisnji 😁
    --
    Ajme, nikako docekat pregled preksutra. Razvuče se ovih 4tj..... ali beba me redovno lupka pa sam doata opuštenija nego prije. Možda saznamo i spol napokon.
    --
    Kilaža - na 19+4 imam 5 kila u plusu. Ne osjećam tu dodatnu težinu dok ne krenem odjenuti nešto od prije. Čak i sportske tajice prijete pucanjem. 😶
    Ali prošle su vrućine pa više šetam i nadam se zadržati neki normalni prirast...
    --
    Čestitam svima na uspješnim pregledima. Krasne su vam slikice! 🥰

33👩‍❤️‍👨32

Slee
    18. Rujan 2021. 07:39

Jutro! 
    Freya ma bit ce to sve super! Brzo ce pregled! 

Godisnji - ja sam na komplikacije otisla doslovno odmah (morala sam zbog mirovanja). Termin mi je 2.2023., nisam iskoristila godisnji u 2021. jer su svi rekli da mi se ne isplati prekidati komplikacije. Radim u skoli i ne mogu birati kad ce mi biti godisnji. Sad citam da pisete da necu moc iskoristit taj godisnji iz 2021. u 2023., a plan mi je bio spojit ta dva godisnja iz 2021. i 2022. I onda se vratiti raditi tek na proljece 2023., a godisnji uz 2023. koristiti kada i svi u skoli, dakle u srpnju. Ako se tako ne moze, mogu li ja tipa sad u 2022. kada rodim prekinuti u srpnju porodiljni iskoristit godisnji iz 2021. i onda se opet vratiti na porodiljni tj. rodiljni ili kako se to vec zove kada rodis. Upitnica znas li ti mozda? 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

Slee
    18. Rujan 2021. 07:39

Termin mi je 2. 2022., ne 2023 😂🤦🏻‍♀️

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

Bela_le
    18. Rujan 2021. 07:41

Jutro cure
    Freya drago mi je da nema vise krvi
    Ja sam sad na wc obrisala 2 tockice krvi, ali jucer navecer smo imali odnose pa je vjerojatno od tog, bebac se javlja, nista ne boli, popratit cu, ako ne stane zvat cu dezurnog ginekologa, ali sam skoro 100% sigurna da je od odnosa

👩 23
    👱‍♂️ 25
    👧 3
    👶 13.12.

• ginger39
    18. Rujan 2021. 07:43

Jutro, curke! Freya, drago mi je da je noć prošla dobra, izuzev nocne more, i sigurna sam da ce na pregledu sve biti okej. Ja uvijek zaboravim koliko nam se cirkulacija promijeni u trudnoći, puno je sve prokrvljenije, izleti milijun kapilarica. Meni krvare desni čim malo jace pritisnem, i na pedikuri mi je idto jako morala paziti...

Upitnica_st, drzim fige da saznaš spol na pregledu. Ja sam do 20. tjedna bila na +3, onda je samo krenulo gore...necu ni pisati koliko. 🙈 Tješim se da je do ogromnih sisa, velike posteljice koja ide naprijed i straga te nakupljene vode (čemu sam ful sklona i inače, a sad pogotovo).

freya_444
    18. Rujan 2021. 08:03

Bela_le

Jutro cure
    Freyadrago mi je da nema vise krvi
    Ja sam sad na wc obrisala 2 tockice krvi, ali jucer navecer smo imali odnose pa je vjerojatno od tog, bebac se javlja, nista ne boli, popratit cu, ako ne stane zvat cu dezurnog ginekologa, ali sam skoro 100% sigurna da je od odnosa

Jutrooo 🥰
    Ma da sigurno je od toga. 💪🤞🤞☺️ Bez brige :)

Lucija 16.12.2021.💗

• Upitnica_st
    18. Rujan 2021. 08:12

Slee

Jutro!
    Freya ma bit ce to sve super! Brzo ce pregled!

Godisnji - ja sam na komplikacije otisla doslovno odmah (morala sam zbog mirovanja). Termin mi je 2.2023., nisam iskoristila godisnji u 2021. jer su svi rekli da mi se ne isplati prekidati komplikacije. Radim u skoli i ne mogu birati kad ce mi biti godisnji. Sad citam da pisete da necu moc iskoristit taj godisnji iz 2021. u 2023., a plan mi je bio spojit ta dva godisnja iz 2021. i 2022. I onda se vratiti raditi tek na proljece 2023., a godisnji uz 2023. koristiti kada i svi u skoli, dakle u srpnju. Ako se tako ne moze, mogu li ja tipa sad u 2022. kada rodim prekinuti u srpnju porodiljni iskoristit godisnji iz 2021. i onda se opet vratiti na porodiljni tj. rodiljni ili kako se to vec zove kada rodis. Upitnica znas li ti mozda?

Može. Znam žene koje su u obrazovanju bile u istoj situaciji. Prije ranijeg povratka s porodiljnog ti škola mora dati suglasnost za to i isto tako za nastavak porodiljnog. Da budem iskrena, ne znam šta se onda događa s prosjekom.... moguće da ide po starom rješenju. Provjeri s nekim i ako ti bude rušilo primanja, ne vraćaj se. 😂 osim ako ti muž ima vrh plaću 😁 
    -
    Godišnji se zbilja ne može prenijeti na prek-iduću (nemam bolji izraz) godinu. Znači, go 2021. Možete potrošiti najkasnije do 31.12. 2022 ako se vratite prije tog datuma. I to, ako ste se vratile npr 27.12, možete iskoristiti samo tih 4-5 dana makar vam je ostao cijeli go.

33👩‍❤️‍👨32

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.