Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Slee
    17. Rujan 2021. 18:52

Jaoo koje slatke bebice danas! Divnoo

Netko je pitao za omegu, evo dojava:
    https://ibb.co/JxyqsZF

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

jelenas
    17. Rujan 2021. 19:18

O Slee super! 
    Ja recimo uzimam Novalac, jel bi trebala omegu još dodatno u trećem trimestru? 
    Cure kak ste danas? Mene ovo vrijeme ubilo, glava me boli cijeli dan, morala sam uzeti lupocet i nije mi naravno niš pomoglo. Tata me izmasirao, nije pomoglo. Nadam se da će me večera (mac&cheese) malo popraviti i topli tuš nakon toga. 🥴

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

freya_444
    17. Rujan 2021. 19:54

Slee

Jaoo koje slatke bebice danas! Divnoo

Netko je pitao za omegu, evo dojava:
    https://ibb.co/JxyqsZF

Super za dojavu hvala ❤️

Lucija 16.12.2021.💗

freya_444
    17. Rujan 2021. 19:55

LadyD

Pozdrav drage moje i ja sam obavila uvz danas… brzo kao da nas gone al evo i slikica 😉❤
    https://ibb.co/qJP1H3S
    https://ibb.co/p1fMFS6
    https://ibb.co/ZcHJzK7
    https://ibb.co/zmkt6KJ
    Samo mi je rekao da je sve ok i da sve mjere odgovaraju 22+5 tt i opet potvrdio da je curica 😍

Nadovezat cu se za dioptriju… ja sam mjesec dana nakon prvog poroda bila skuzila da mi je vid los i ustanovili su da sa +0.50 sam na -1.0 i onda su mi objasnili da do toga moze doci zbog šoka u organizmu ( tezak porod i sl. ) nadam se da ovaj put nece pogorsati. I ja imam astigmatizam od malena ali to se nije promjenilo u tim mjerenjima bilo.
    Ja cu prijaviti cesce zatezanje stomaka… evo vec par dana se ponavlja bas onako kao da se napuse i bude bas cvrst skroz i nije ugodno… malo vise na ljevu stranu bude izboceniji. Bas napet osjecaj i kad sjedim i lezim i hodam jednako je… malo drugacije nego kad se bebica namjesta pa stomak iskoci.. tada nije tako neugodno a isto otprilike traje do max 2 minute do dva puta za redom najvise … nadam se da nije nista opasno to 🤔

Kako lijepe slikice, preslatka bebica 💗

Lucija 16.12.2021.💗

• ginger39
    17. Rujan 2021. 20:22

LadyD i Tierra, predivne curice! 😍
    Larchy, cestitke na dečkiću! Ja se iskreno nadam da ce nama na sljedecem pregledu napokon riješiti tu dilemu da mozemo odabrati dilemu i kupiti neku drugu robicu osim bijele i bež. 😂
    Hvala na dojavi za omegu, dragi taman naručuje. 

JanaL.
    17. Rujan 2021. 20:25

ginger39

PeggyCarter

ginger39

Scarlett, prema ZoR-u imas pravo koristiti godisnji iz 2021. do kraja 2022. ako ga zbog porodiljnog nisi mogla iskoristiti do 30.6. 2022. Ne znam kad ti je termin, mozda mozes iskoristiti nešto kad ti istekne porodiljni. Ja ssm zato manji dio potrosila prije odlaska na komplikacije, a veci ostavila za kraj 2022.

Josipab, uzela sam TOG 1 za grijane prostore jer nama je stvarno toplo u stanu.

Ginger39 jesi sigurna da je samo do kraja 2022, ja sam to protumačila možeš ga iskoristi kad porodiljni završi, recimo ako ti dio GO ode i u 2023.

U osnovi, ZoR kaže da neiskorišteni godisnji možes iskoristiti do kraja one kalendarske godine u kojoj se vracas s porodiljnog. Meni ce porodiljni zavrsiti pocetkom prosinca 2022. i do kraja te godine moram iskoristiti godišnji iz 2021., a zatim cijeli godisnji iz 2022. moram iskoristiti do 30.6. 2023. Rekli su mi da godisnji iz 2021. ne mogu koristiti u 2023., zato smo i racunale koliko godisnjeg da koristim prije odlaska na komplikacije, a koliko da si ostavim za taj period nakon porodiljnog do kraja godine.

Molim te ako si upućena...kod mene je slična situacija...iskoristila sam go iz 2021 prije komplikacija jer, kako su meni u firmi rekli, nemam pravo ga prenijeti do 2023. Termin mi je krajem 11 mj. pa mi porodiljni ističe 11.2022. E sad...meni su rekli da nemam pravo koristiti go iz 2022 jer ću imati " samo par"  radnih dana u toj godini, ali će oni meni "pokloniti" taj go koji mogu iskoristiti. Kako ova kod nas u kadrovskoj funkcionira (odnosno ne) ne vjerujem joj ništa pa me zanima ako znaš dali me po ZoR pripada go iz 2022? 
    -
    Omega 3… kod kupnje samo gledajte da je DHA veci od EPA provjerite u ljekarni...misli da omjer mora biti 1: 3 ili više. DHA je bitnija za bebu. Ja sam s solgara prenatal baš zbog omege sad prešla na Amalgeu prenatal.
    -
    I ja muku mucim s hemeroidima...nisam ih riješila ali ih držim pod kontrolom s psyllium ljuskama...to su mi savjetovali i stvarno pomaže (a da izuzmemo kemiju). 

💙👶 07.12.

JanaL.
    17. Rujan 2021. 20:25

I molila bih savjet postojećih mama... Gledam koji češljić kupit (nemojte se smijati...želim sve savršeno pripremiti...haha... hvata me ona manija pripremanja gnijezda  ). Uglavnom... gledam neki paket sa svim onim stvarima za njegu, ali ne znam dali su oni češljići samo šminka ili vrijede čemu. Nadam se da nećemo imati tjemenicu, ali kad već kupujem hoću kupiti nešto šta će i koristiti ako zatreba, a ne da samo bude lijepo u kompletu. Molim savjet 

💙👶 07.12.

• Schinin
    17. Rujan 2021. 20:40

Hello okruglice 👋 Evo mene u bolnici, cekam da me prozovu za test, hB da je dragi uspio iskombinovat za radit od doma danas, jer djeca jos kaslju pa ih nisam mogla poslat u skolu…
    Malo sam vas preletila pa da dan I ja moj senf za neke stvari 😉
    Dioptrija, ne bitno kolika, nije nikakav problem za vaginalni porod, samo se odlucuje individualno kod povisenog ocnog tlaka ili odredjenih bolesti retine hoce li se izdati  preporuka za carski ili ne. To je zaista bilo tako prije da su vikali od odredjene dioptrije se ide na carski, cak je to bila preporuka za prekid trudnoce 🤦‍♀️ (vise kratko- nego dalekovidnost), ali u medjuvremenu ima mali milijun studija koje su pokazali da vaginalni porod ne utice nista na oci kod osoba sa dioptrijom. Ali Trudnoca kao takva moze uzivati na dioptriju, ondnosno na povecanje iste, zbog hormona, promjene volumena, a i tlaka u organizmu (ne samo krvni tlak) zato se ne preporucije  pravljenje novih naocala/leca za vrijeme trudnoce a obicno se sve vrati na staro u nekoliko tjedana poslije poroda. 
    Na ovu temu mogu malo I iz osobnog iskutsva “kakit”: dioptrija mi je -5,5, oba poroda su isla vaginalno, nisam cak ni lece izvadila (kako neki preporucuju) I nije se nista destilo. Ali u prvoj trudnoci sam imala velikih problema sa vidom, toliko mi se pogorsalo da sam cak prestala vozili oko 18tt. Vratilo se sve na staro neka 2-3 tjedna nakon poroda. U drugoj trudnoci sam imala problema sa nocnim vidom, sad nista, bar za sada…

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

freya_444
    17. Rujan 2021. 21:04

JanaL.

I molila bih savjet postojećih mama… Gledam koji češljić kupit (nemojte se smijati…želim sve savršeno pripremiti…haha… hvata me ona manija pripremanja gnijezda). Uglavnom… gledam neki paket sa svim onim stvarima za njegu, ali ne znam dali su oni češljići samo šminka ili vrijede čemu. Nadam se da nećemo imati tjemenicu, ali kad već kupujem hoću kupiti nešto šta će i koristiti ako zatreba, a ne da samo bude lijepo u kompletu. Molim savjet

Ja sam si kupila ovaj set za njegu, ima sve unutra, u Bipi je na akciji ako si član Bipo kluba :) a to si odmah aktiviraš na blagajni :) imaš i češljić i četku ful mekanu unutra..
    https://www.dm.hr/philips-avent-set-za-njegu-bebe-p8710103927167.html

Lucija 16.12.2021.💗

Teeny
    17. Rujan 2021. 21:15

Tiera i LadyD slicice su vam predivne 😍
    Bruna brz oporavak malenoj !
    Aurora sretan rodjendan sestri 🎊
    Jelenko mozes napraviti s mliječnom cokoladom, bude odlican okus 🤩
    Ja sam se danas preforsirala, cistila prozore pa onda sklonila curkinu ljetnu odjecu, spustila zimsku, prala ves, skuhala rucak. Evo sad mi se trtica upalila i povremeno imam probadanja s prednje strane.
    Pela sam se na tavan da muzu odvojim robu za bebu., Kad dodje vrijeme da je spusti da operem jer se kasnije necu sigurno moci niz merdevine popeti na tavan i spustiti se 🤣
    Odvojila sam 52,56 i ponesto 62. Prva curica se rodila 55 cm duga pa joj 52 nije moglo, odmah je uskočila u 56 i vrlo brzo presla na 62 tako da ne znam da li i da mu odvojim 62 sve sto ima ili da to saceka poslije poroda..
    Mi smo kupili ovakav Chicco set
    https://ibb.co/3hbtbhS
    Jedan smo koristili za cesljanje kosice jer je jako mekan, a ovaj drugi je dobar za tjemenicu. Nismo je imali puno jer smo na vrijeme krenuli rjesavati, namazali bi bebu maslinovim uljem i onda bi poslije toga s ovim cesljicem uspjesno skidali tjemenicu..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.